-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Magnat #76395 üzenetére
Igen, de valószínű, hogy az NFSClient miatt tudtam csatolni, mert ez telepítve volt a Win10-re. A Zyxelen is volt egy NFS megosztásom. Viszont most teljesen újrakezdtem az egészet, de ahogy írtam a DSM 6-ot nem engedi felrakni, csak a 7-et. Most addig jutottam hogy a két vinyóból két kötetet csináltam, de még nem osztottam meg mappát. Borisz írásai között nem találok semmi számomra hasznos dolgot.
-
Joshi
titán
-
zsamiatt
őstag
válasz
Magnat #76331 üzenetére
Outlook express nem kezel pst-t! 2013, 2016,2019,2021 outlook mind pstbe dolgozik.A 2013nak visszont bizonyos pst meret felett komoly problemai lehetnek. Szoval azt nem javaslom.
Egyebkent amit javasolsz a sajat windowsos gepen is meg tudja csinalni ha van outlook programja. -
sid87
senior tag
válasz
Magnat #76298 üzenetére
Jah értelek!
Akkor utolsó kérdésem a témában, hogy megér +36.000 Ft-ot ez? A 218Play-hez hasonlítva
https://aqua.hu/periferiak/synology-ds220-2gb-halozati-adattarolo-nas-t996075vagy otthoni, egyszerű film stream, kép tárolás/elérés, torrent futtatásra a play is elég?
Köszönöm!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Magnat #76263 üzenetére
Nem, két NAS van, az egyiken DSM 7, a másikon DSM 6.2. Előbbire nem engedett már 6.2-t tenni, utóbbin még nem frissítettem, és nem is fogom, mert akkor pár dolog biztos nem fog menni, pl. MiniDLNA. Most megy minden, problémák meg nem kellenek. Valószínűsítem, hogy itt is ilyesmi gond lesz, mint a WebDAVnál a frissített TLS. OpenVPN-t nem szeretnék, mert ahhoz külön kliens kell, L2TP meg megy natívan Windowsból.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Magnat #76076 üzenetére
Szerintem is jobb az SMB, ha többen dolgoznak rá. Erről jut eszembe. VPN megy nálam, de SMB-vel nem érem el távolról a megosztásaim, ha be VPN-ezek a NAS-ra. Gondolom kellene még valamit állítani. Tudsz ebben segíteni, hogy mit kéne állítanom?
Előre is köszönöm.
Ha ez nem jön össze, akkor marad az FTP vagy a WebDAV.choco01: Igen, ha többen dolgoztok rá, akkor egyszerűbb és gyorsabb a közös SMB meghajtó. Erről lehet hyper backup-al menteni a közös megosztást egy másik NAS-ra vagy Synology Drive Sync-el szinkronizálni egy másik NAS-ra. Utóbbi nálam baromi lassan szinkronizál. Hyper backup-ot meg nem tudod visszaolvasni, azt visszaállítani tudod eredeti helyére vagy PC-re, ha megnyekken a forrás, viszont gyorsabb.
-
-
dannnzzzz
csendes tag
válasz
Magnat #75824 üzenetére
Sziasztok! Megcsináltam a felhasználót és adtam neki hozzáférést az adott mappához. Mi a következő lépés, hogy elérjem távolról az LG TV-n? A csatolt üzenetet írta ki a TV, gyanítom portot kell még nyitnom a routeren a DSVideonak ?Ha az megvan el is éri?
Elnézést ha hülyéket kérdezek, de az összefoglalót átolvasva ott még DDNS-ről is szó van, de lentebb erről nem esett szó, csak hogy adjak hozzá egy felhasználót az adott mappára vonatkozóan és belső IP címmel el fogja érni a mappát.
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat #75792 üzenetére
Gugliztam egyet és itt azt írják:
"Port forwarding and QuickConnect can be complementary. If you have forwarded ports on your router, QuickConnect won't need to leverage the relay server, meaning data won't transfer through it." - tehát ha nincs kinyitva a megfelelő port, akkor a cikk szerint átmegy az adatfolyam a Syno szerverén.
-
wdarty
tag
válasz
Magnat #75701 üzenetére
Talán inkább újban, de használtat is megnézek, hátha.
Családi dolgok miatt raid-ben lenne, 8TB lenne az alap amire szükségem lenne szerintem.( 2 új 8TB, vagy 2 új 4TB a mostani 4tb mellé, így már 4 fiók kell)
Jó lenne valahogy megtartani a mostani 4TB-t... olyat lehet, hogy 2*8tb raid+4tb?
Hogy lenne olcsóbb vagy logikusabb a dolog HDD téren?
Mivel többen használnánk így a türelem hamar elfogyna -
nt0524
tag
válasz
Magnat #75698 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon klassz volna!
Sajna az "itteni" nasom régi, ds209j, dsm 4.2-vel. ha megpróbálok neki remote foldert adni, akkor szarakszik valami cifs protokollal (nincs választási lehetőség), és nem tudom megadni neki azt a formátumot, amit a webdavnál kellene (davs://ddns_név/mappa), csak \\ddns_név\mappa-t fogad el, amivel meg nem működik -
mato0913
csendes újonc
válasz
Magnat #75677 üzenetére
Tudom hogy van rá plex, de mivel ez egy synology csoport ezért itt ismerik ezt a márkát, ha qnap ban teszem fel a kérdést akkor ott meg azt mondják hogy miért nem itt, a kérdésemben a kettő márka szerepel, szerintem mindegy melyik oldalon teszem fel a kérdést, egyszerűen annyi érdekel, hogy átlag felhasználásra, backup, filmnézésnél van e értelme váltanom. 4 Éve van más synology nasom, igazából az eleje óta nem nyűgöz le, őszintén annyi pénzért amennyibe kerül jobb támogatottságra számítottam és elfogadható teljesítményre. De felteszem ott is akkor a kérdést, hátha nem zavarnak ide vissza
-
-
MiZY
tag
válasz
Magnat #75562 üzenetére
Nem ismerem a pontos hátterét Synology esetében (420+-nál egyelőre nem is látok ilyen lehetőséget), amit viszont elsőnek kapcsoltam ki a lemezek hibernációja. Ez viszont nem az a hibernáció amit Windowsban is használsz, itt csak a lemezek mennek aludni maga az OS fut. Szépen hallani, hogy mihelyst hozzá akarsz férni a NAS-on tárolt adatokhoz, egyből felpörögnek a lemezek.
Valószínűsíthető, hogy pont emiatt nem állnak le a ventik sem. Muszáj a procinak és a kapcsolódó eszközöknek hűtést biztosítani.
De ezt majd a nálam okosabbak megerősítik, vagy megcáfolják. -
törölt tag
válasz
Magnat #75497 üzenetére
Adom. De a wifi az még mindik olyan dolog ,hogy az átadási pont(végpont) után van.
Érzékeny adatokkal meg ne dolgozzunk ismeretlen és számunkra megbízhatatlan hálózaton. Válasszuk a mobilnetet ha nagyon kell a net.
Leginkább arra próbáltam ravilágítani ,hogy a távoli nas és a saját háló között nem fogják tudni az optikát vagy a koaxot "megcsapolni".
-
törölt tag
válasz
Magnat #75491 üzenetére
Bocsánat , félreérthető voltam. A mondandómban a végpont ,az az internetes átadási pont. (ont,hgw)
Ettől függetlenül igaz amit mondasz, ugyanakkor james bond kategória.
Megoldható egy plázai http okosság egy belső emberrel, csak kb az a belső ember most rajtunk röhög ha olvassa ezt.
Valljuk be , elég sansztalan hogy valaki ezt csinálja + még az általa látott milliónyi ip csomagban ráakad a név/jelszó párosra, majd még azt ki is használja. -
-
Balage85
tag
válasz
Magnat #75444 üzenetére
Frigate NVR-t használok Coral USB-vel és Home assistant integrációval. Ez bizonyult eddig a legmegbízhatóbbnak. Szívesen használnék dedikált hardware-t is, de egyik se tud normális objektum felismerést (legalábbis értelmes áron). A kamerába építettek se túl acélosak.
Előtte még próbálkoztam a Shinobi-val. Ez is tetszett, főleg a tensorflow-os objektum felismerés miatt (pontosabb mint a coral által használt tensorflow lite) és modernebb kinézete van, viszont sok a hibája. Kb 1 ember fejleszti, gondolom azért.
-
emzoli77
csendes újonc
válasz
Magnat #75419 üzenetére
Futott minden ugyanúgy. Viszont a maradt 2 TB a kapacitás, Mint kiderült MBR volt a partíciós tábla, úgyhogy át kellett konvertálni GPT-re. Ezt meg ESUS Partition Masterrel sikerült megcsinálni adatvesztés nélkül, aztán már csak ki kellett terjeszteni a partíciót. Szóval volt benne egy-két kanyar, de azért, mert valószínűleg nem szűz HDD-t tettem eredetileg a NAS-ba.
-
tjsz
senior tag
válasz
Magnat #75406 üzenetére
"Közeli kapcsolatok és eszközök" menüpont a TV-ben, de az egy hálózaton belüli NAS-omat nem találja meg. Azzal is próbálkoztam, hogy a DS220+-ra telepített TV-ben megnéztem az azonosítót és a jelszót, ezt a TV-ben a fiókom alá felvettem, tehát elvileg elég lenne egy dupla click rajta (ahogy más gépek esetében), de ilyenkor jön elő a "A hitelesítés elutasítva" a TV oldalon. A Syno-s TV csomagban van egy menüpont, ahol le lehet tölteni a log-okat, de nem találtam benne semmit.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Magnat #75346 üzenetére
Azt tudom elképzelni, h a rendszerben vhol fel van jegyezve a diszk(ek) uuid-je, és ha klónozod a rendszert akkor nyilván nem fog egyezni az új lemezével, emiatt nem fog menni ... de csak tippelek.
Egy próbát megérhet, hogy pl az Acronis True Image szoftal klónozod a cuccot.
Ha nem müxik akkor adat és konfig mentés majd telepítés után vissza.
Emlékeim szerint a szoftban van egy olyan opció, hogy az egyedi azonosítót is klónozza. -
gyemipapa
senior tag
válasz
Magnat #75337 üzenetére
Mekkora szívás. Én a nemrég 1TB HDD-vel vásárolt DS120j ben szeretném kicserélni a HDD-t 2TB-ra. De szeretném, ha torrent, survillance kamera stb. is át lenne mentve.
Itt nincs semmi klónozási lehetőség vagy hasonló, hogy az új a programok és a beállítások telepítgetése nélkül a mostani lemez duplikálásával ugyanúgy működjön, mint a mostani 1TB-al? -
saalty
csendes tag
válasz
Magnat #75300 üzenetére
# Example of overriding settings on a per-user basis
#Match User anoncvs
# X11Forwarding no
# AllowTcpForwarding no
# PermitTTY no
# ForceCommand cvs server
Match User root
AllowTcpForwarding yes
Match User admin
AllowTcpForwarding yes
Match User anonymous
AllowTcpForwarding no
GatewayPorts no
A fenti rész van az sshd_config fájlban. Lehet be kellene tenni az új felhasználót admin jogokkal..... -
saalty
csendes tag
válasz
Magnat #75269 üzenetére
Szia! Yes-re van állítva. Viszont itt csak root, admin meg anonymous szerepel. Én korábban kaptam értesítést a Synology-tól minden belépéskor a webif-re hogy az admin user könnyen feltörhető ezért célszerű létrehozni egy másik user-t admin jogokkal az admin user-t pedig letiltani. Ezt én megcsináltam, úgy nézki itt lehet a baj, pedig elvileg minden jogosultságot hozzárendeltem az új usernek mint az admin-nak volt.....Az sshd_config fájlban nem szerepel az új user. Fel kelene manuálisan vennem vagy esetleg valami beállítást módosítani?
-
-
Protezis
őstag
válasz
Magnat #75235 üzenetére
Igen. De ezeket szokták frissíteni.
#75229: Szájbarágós leírás miről? Beta DSM7-es Plex-szel próbáltam, bufferelgetett folyamatosan a 4K HDR -> 1080p transcoding. A LinuxServer.io image meg viszi.
Itt van róla diskurzus: https://forums.plex.tv/t/synology-ds918-tone-mapping/656912/20Belőni nem túl bonyolult, a főbb dolgok, amik nálam vannak:
1. High privilege mód
2. Host network
3. /config-ra van mappelve a docker/linuxserver-plex (RW)
4. /movies, /tv alá mappelve a megfelelő shared folderek (RO)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest