- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93811 üzenetére
Mi az ami fura?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93810 üzenetére
Ez lenne az:
Ezt most pipáltam be, de így sem megy a bejelentkezés.
Egyébként az admin-hoz miért nem férek hozzá?
Nem én vagyok az főnök? -
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #93810 üzenetére
Es az email cimed a felhasznaloneved? Nekem fura de nem lehetetlen.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93808 üzenetére
Én is így értettem, igen a NAS-on ott van a Photos alkalmazás:
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93806 üzenetére
Persze, hogy feltelepítettem.
Itt tartok:
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93804 üzenetére
Ezeket probáltam, és egyik sem működik.
Tehát próbáltam a 192. kezdődő IP címmel belépni, de az nem ment.
Megtaláltam, hogy mi a QuickConnect azonosítóm, de azzal sem tudok belépni. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93797 üzenetére
Nézem, köszönöm!
-
masvilagx3
tag
válasz
burgatshow #93732 üzenetére
Próbáltam webes felületen és a security signin en keresztül.
Megnézem mégegyszer akkor ahogy hazaértem ,de elvileg megadtam mindent.Egy másik kérdés.
Olyan alkalmazás mint a total Commander Van Synology-ra is?
Ne kelljen számítógépet kapcsolni ha az egyik szerverről másikra másolokKöszönöm
-
S.Zoliy
tag
válasz
burgatshow #93679 üzenetére
Oh, értem. Akkor vagy a PLexet kell beüzemelnem valahogy, vagy chromecast lesz..
-
S.Zoliy
tag
válasz
burgatshow #93677 üzenetére
Böngészőből belépni a NAS-ra és onnan a lejátszás?
-
válasz
burgatshow #93549 üzenetére
Köszi
.
-
huan
őstag
válasz
burgatshow #93379 üzenetére
Van kapcsoló, de hatástalan.
Manuális feltöltés sem működik, mert nem tallózható a rejtett mappa. Sztem ez így nem helyes. -
sellerbuyer
őstag
válasz
burgatshow #93120 üzenetére
Hát sevadevil7nek írd, ne nekem!
-
Steady74
addikt
válasz
burgatshow #93028 üzenetére
Köszönöm
-
Steady74
addikt
válasz
burgatshow #93013 üzenetére
Ha jól látom akkor a RAM az "ECC-unbuffered" típusúnak illik lennie? -
válasz
burgatshow #92922 üzenetére
Köszönöm
.
-
BullZeye
veterán
válasz
burgatshow #92889 üzenetére
-
BullZeye
veterán
válasz
burgatshow #92889 üzenetére
Köszi, kipróbálom azt is.
-
ffodi
veterán
válasz
burgatshow #92803 üzenetére
Igen, ez jogos és egyben fontos is, bár a migráció nem kerül szóba.
-
Eiki
tag
válasz
burgatshow #92803 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Másolás lesz a két NAS között, nem lesz diszk áthelyezés.
-
Louro
őstag
válasz
burgatshow #92570 üzenetére
Nem bonyolítom a dolgot, akkor marad a /photos mappa. Köszi!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
burgatshow #92551 üzenetére
A kliens egy dolog, a torrent forrás (RSS feed, vagy figyelt mappa) meg egy másik.
Nem mondod!Nem tudom, mit értettél félre, de valami rendesen félrement nálad.
Csak hozzá kell adni a feladatot az RSS feedhez (az említett oldalon a könyvjelzők közé kell menteni)
Pont ugyan ezzel a mozdulattal a világ bármelyik tájáról hozzáadom a torrent fájlt a letöltési mappához a download stationben.
Ha elolvasod és értelmezed amit előzőleg írtam, akkor láthatod, hogy itt sem kell a torrent fájllal "bajlódni" Megoldja a kliens teljesen automatikusan magától, ha már nem kell meg is semmisíti ha úgy akarom. Itt vagytok ti tévedésben, akik az RSS feedes megoldást egyszerűen jobbnak tartjátok és az elkapást fikázzátok. Semmivel sem jobb, csak más, ennyi. Neked kényelmesebbnek tűnik, valójában egyáltalán nem az, csak szubjektíve neked ez a szimpi és ezért kardoskodsz mellette. Engem nagyon szokott zavarni, ha másokat teljesen félrevezetünk csak azért, mert mi valamit megszoktunk vagy épp semmi mást nem ismerünk.
-
huan
őstag
válasz
burgatshow #92544 üzenetére
Természetesen nem lövöm ki, sosem lőttem ki semmit mióta alma van és a háttérben futás is be van kapcsolva, de nincs ennyi ebben, valószínű nálam a hiba. Korábban megvettem a PhotoSync-et, most előveszem és ismét kísérletezek vele.
(#92546) merqree : Tele a net ezzel a gonddal, nem arról van itt szó ki hisz kinek
Köszönöm! -
merqree
őstag
válasz
burgatshow #92544 üzenetére
Nem hisznek nekünk, hagyd….
-
huan
őstag
válasz
burgatshow #92531 üzenetére
"Ez nem igaz." ,de igaz sajnos, azóta már más is írta.
"Ez normális mert az authentikációt a NAS végzi." az authentikáció lehet normális, de ez ellehetetleníti a folyamatos működését az alkalmazásnak. -
BFeco
aktív tag
válasz
burgatshow #92533 üzenetére
Szia!
Mert a Synology sem írja, hogy biztosan menti a képeket! Én így értelmezem és tapasztalom is.alkalmazások csak akkor tudnak biztonsági mentési feladatokat végrehajtani, ha normál körülmények között nyitva vannak. Ha azonban megnyitja eszköze Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés háttérben oldalát, és engedélyezi a funkciót a cél Synology alkalmazáshoz, akkor előfordulhat, hogy a fájlok ideiglenesen feltölthetők a háttérben (a tényleges végrehajtási időt az iOS rendszer határozza meg.
Kiemelem az utolsó mondatot!
...akkor előfordulhat, hogy a fájlok ideiglenesen feltölthetők a háttérben (a tényleges végrehajtási időt az iOS rendszer határozza meg...Én és ügyfeleim használják a Synology Photos-t. És bizony rá kell nézni (előtérbe hozni) az alkalmazást mert a NAS-on nem mindíg naprakész a fotó állomány. Főleg aki sokat fotóz! Lásd 3 perces korlát!
Nálam megy a Synology Photos és a PhotoSync is. Az utóbbi hibátlan. Mindegy, hogy telefon újraindítás, IOS frissítés... Működik biztosan!
Ide másolom a PhotoSync gyártójának a leírását:
....Az automatikus átvitel bizonyos szempontból korlátozott, amit az Apple által beállított korlátozások okoznak. Talán tudja, hogy az iOS-alkalmazások legfeljebb 3 percig futhatnak a háttérben (lezárt képernyő mellett, vagy ha a kezdőlap gomb megnyomásával a háttérbe kerül). Ez minden alkalmazásra érvényes, kivéve a telefonos, streaming- és GPS-követő alkalmazásokat, amelyek speciális engedélyeket kérhetnek – és természetesen az Apple saját alkalmazásaira. Ez az oka annak, hogy a PhotoSync nem fut folyamatosan annak ellenőrzésére, hogy elért-e egy helyet, vagy vannak-e új fényképek az eszközön.
A PhotoSync regisztrálja azokat a helyeket, amelyeket az automatikus átvitel beállításaihoz adott az iOS rendszerben, és az iOS felébreszti a PhotoSync-et, amikor Ön elér egy ilyen helyet. link -
BFeco
aktív tag
válasz
burgatshow #92531 üzenetére
Szia!
A Synology link a háttérben történő fotó mentésről ezt írja.
iOS
Az iOS rendszer korlátai miatt az alkalmazások csak akkor tudnak biztonsági mentési feladatokat végrehajtani, ha normál körülmények között nyitva vannak. Ha azonban megnyitja eszköze Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés háttérben oldalát, és engedélyezi a funkciót a cél Synology alkalmazáshoz, akkor előfordulhat, hogy a fájlok ideiglenesen feltölthetők a háttérben (a tényleges végrehajtási időt az iOS rendszer határozza meg).
Ha először futtat biztonsági mentést, és nagyszámú fényképet vagy videót tárol az eszközön, javasoljuk, hogy a kikapcsoláshoz kapcsolja ki vagy hosszabbítsa meg a képernyőzár idejét az eszköz Beállítások > Képernyő és fényerő > Automatikus zárolás oldalon. vagy meghosszabbítja a zárolási időt, újból megnyitva a célalkalmazást, és bekapcsolva hagyva a biztonsági mentés befejeződéséig. -
Dr. Akula
félisten
válasz
burgatshow #92312 üzenetére
Akkor már a vinyóra is rá kéne menni, és ZFS-t használni. Ahhoz meg TrueNAS kell a gépre, amihez meg VGA kimenet (telepítéshez), olyan meg a 923+-on nincs. Csak a ramot kimaxolni olyan féloldalas, nincs sok értelme.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow #92242 üzenetére
már a felmountálásnál se láttom
-
ekkold
őstag
válasz
burgatshow #92222 üzenetére
Hogyan? Mi legyen a script-ben?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow #92173 üzenetére
külső IP címet akarom megtudni. bizonyos helyzetekben inkább csak IP cím alapján használnám a nas eléréséhez.
amúgy köszi, mert végül ez megfelel, amire nekem kell: https://www.nslookup.io/
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow #92152 üzenetére
Akkora tetemes különbség a 920 meg a 923 között CPU-ban sincs, hogy megérje lecserélni.
Ha valaki újat vesz, akkor érdemes mérlegelni a 423 meg a 923 között a funkciók miatt, de szerintem cserélni nem érdemes.
-
tome0001
senior tag
válasz
burgatshow #92119 üzenetére
Ohh, köszi, ezt nem is tudtam hogy ilyet tud a Download Station
Köszi, ez így jó is lesz -
Protezis
őstag
válasz
burgatshow #92087 üzenetére
Én néhány hete használom 2.5 Gbites USB-s adapterrel a 918+-t. Otthoni felhasználó vagyok. A videóvágás, képszerkesztés érezhetően gyorsabb. Nálam messze a legszűkebb keresztmetszet a gigás háló volt. Minden más tekintetben számomra elégséges a 918+ 12 GB RAM-mal, 3x12TB Ironwolf-fal.
Hogy megért-e annyit az upgrade, az más kérdés. -
válasz
burgatshow #91879 üzenetére
Igen két Synology NAS.
Köszönöm, kipróbálom.Még egy kérdésem lenne, éspedig a kétlépcsős bejelentkezés, OTP jóváhagyás.. Stb.
Ha helyi hálózaton ip címen beállítom még működik, de ha már kap egy ddns-t onnantól kezdve nem akar beengedni.
Mit csinálok rosszul?
Van ennek valami jó leírása videója, hogy tudom beállítani, hogy akár helyben akár xxxx.synology.me-n keresztül is távolról be tudjak lépni akár melyik módszerrel?
-
cigam
titán
válasz
burgatshow #91608 üzenetére
Igen erre én is gondoltam, de így is túl hosszú, próbáltam tömöríteni,
de megpróbálom. -
válasz
burgatshow #91608 üzenetére
+ hogy a migráláskor az eredeti EXT4 filerendszer megmarad, ha valaki pl. btrfs-re akarna váltani akkor ahhoz mentés/btrfs formázás/visszatöltés kell.
-
válasz
burgatshow #91586 üzenetére
Valamelyik 4 vagy több lemezes modell amelyikbe tudsz tenni NVMe cache-t. Esetleg egy nagyobb modell és +2-3 SATA SSD a fotók tárolására, ez drágább lenne és nem biztos hogy többet hoz mint a cache a leírt felhasználásra.
DS423+ vagy DS1621+
-
tome0001
senior tag
válasz
burgatshow #91563 üzenetére
Amikor otthonról csináltam meg a megosztást, akkor hivatkozási linkként egy xxxxx.synology.me:5001........ linket adott.
Ma munkahelyről beléptem, most pedig egy https://xxxxx.quickconnect.to/mo/ linket kaptam a megosztási linknek.Elsőként miért egy synology.me-s linket kaptam? Mit csináltam rosszul?
Köszi -
Lasersailing
senior tag
válasz
burgatshow #91371 üzenetére
Bocsánat, hogy értetlen vagyok, de hol milyen programban van " beállítások-ütemezett feladatok"?
-
ekkold
őstag
válasz
burgatshow #91196 üzenetére
Igen /16, és szándékosan ez, ugyanis itt nem A/B/C cím osztályt, hanem IP tartományt definiál.
-
joysefke
veterán
válasz
burgatshow #91119 üzenetére
Köszi! Ehhez kell a NAS-on befelé portot nyitni?
-
Tyson5
tag
válasz
burgatshow #91101 üzenetére
Na oké, megvan mi az oka. Én verziókezelten mentek, 5 verziót engedek visszamenteni. Ha csak 1 verziót mentek el, akkor lesz olyan, mint a tied, tehát olvasható a mentés. Igen, de így viszont csak 1 verziód lesz lementve, ha valamit véletlen letörölsz, akkor onnan is törli (vagy semmit nem töröl, soha)
-
Tyson5
tag
válasz
burgatshow #91092 üzenetére
Lehet ez lesz a baj, kipróbálom nélküle
-
Tamarel
senior tag
válasz
Mert az rsync kötegelt és garantált másolás, míg a hyper backup teljes mentés saját formátummal (beállítások, csomagok).
-
Tyson5
tag
válasz
Nekem ilyenekben "tárolja" el a fájljaimat. Nem állítottam be semmilyen titkosítást.Előző szerkesztésemre reflektáva: Active backup for business pont fordítva működik. Külső szerverről ment a nasra, fordítva nem működik.
-
bigdady
nagyúr
válasz
burgatshow #90931 üzenetére
Kábelen?
Vagy hozzáadni a Google fiókot és le szinkronizálni majd lemásolni majd szinkron kikapcsolni? -
Grave_444
nagyúr
válasz
burgatshow #90782 üzenetére
Nem láttam, de másképp elvileg sikerül.
Maga a 2 raidben lévő HDD-t csak külsős adatmentő szoftverrel tudtam vonla megoldani.Az a szerencsém a külső hdd-n nem sérültek a backupok.
Intelligencs
Igen, ezt kicsit túlgondoltam. Frissen telepített NAS-on simán fájlkezelővel megnyitottam, létrehoztam egy új mappát, amire mappánként vissza lehetett másolni a cuccot.
Utána már Windows alól folytatom.Az új rendszer beállítása megy, azzal nincs szívás.
-
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow #90716 üzenetére
30 napos trial-t kihasználva, "előfizettem".
Egyelőre maradt az akadozás, hiába dolgozik most már elvileg a NAS hardveresen.
Multibit írja, csak video transcode van? Hát azzal nem sokra megyek akkor..
[kép]
Ahogy látszik, csak hangsávot kell átkódolni, mégis befürdik vele kb. 4-10 mp-enként. Élvezhetetlen és jelenleg semmi más nem megy a NAS-on csak a PLEX. Van, hogy többen is PLEX-elünk, mi itthonról (mint most) mások távolról.Vagy nálam van hiba, vagy továbbra is fennáll a kérdés, hogy van-e elég erős NAS és érdemes arra költeni a plusz lóvét vagy vegyek lejátszót? Fogalmam sincs, ennek hol nézzek utána.
PLEX-en belül mindent beállítottam. Hardveres gyorsítás bekapcsolva, leggyorsabb opcióval, sebességet részesítse előnybe.
Viszont itt van egy cikk, hogy még az Apple TV se tudja lejátszani: [link] mert a PLEX átkódolja mielőtt az AppleTV-nek küldi és azt tanácsolják, hogy váltsanak média szervert.
Több évnyi PLEX használat után nehezen váltok, de ha tényleg nincs más opcióm, akkor csak ez lesz a megoldás.Nem akarok tovább OFF-olni itt, csak az eredeti kérdés lenne még nyitva:
"Van-e elég erős NAS erre a feladatra?"
Ha itt nincs is erről annyi tapasztalat, honnan derítsem ezt ki? Papírforma szerint ahogy Ti is írjátok, bírnia kéne, mégis 1 órája nézem a buffering mozit.. és még csak terhelés sincs a NAS-on. -
szkutyi
addikt
válasz
burgatshow #90716 üzenetére
Plussz ki tudja kapcsolni a hdr tone mappingot ami mocskosul megfogja...
-
joysefke
veterán
válasz
burgatshow #90628 üzenetére
Köszi!
Végül töröltem a DS223j rendelést és leadtam egy DS224+ -ra.
(elsősorban a több memória és VM / docker képességek miatt)Ez lesz az első NAS-om.
Még ki kell találnom milyen SSD-t rakjak bele. Az elfekvőben lévő MX100 250GB-os elég kicsi, ezen kívül pedig csak NVME SSD-im vannak.
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow #90602 üzenetére
És nem a +-sak az intel procisak amivel lehet dockert futtatni vagy mit mondtam rosszul?
-
Gombinyó
őstag
válasz
burgatshow #90592 üzenetére
Nem állítottam sehol, hogy nem működik. Ettől függetlenül én biztos nem használnám.
-
Gombinyó
őstag
válasz
burgatshow #90593 üzenetére
Plexel jellemzően külföldön élő ismerősöknek streamelek, ahol büntetik a torrentet. Használják a tv-s kliensen, mobilon, így elég hasznos a transcode. Mobilon pl felesleges a 4k anyag, csak az adatkeretet húzza.
-
Zaji
őstag
válasz
burgatshow #90571 üzenetére
Pedig van saját IP-je.
Valahogy az fájlok indexelése nagyon sokáig tart. Erre létezik valami gyorsabb megoldás?
A TM-et ezért nem használom. -
Protezis
őstag
válasz
burgatshow #90544 üzenetére
Ezt gondolom a kérdezőnek szántad.
Egyébként ki is jön a $6 / TB / hó árból. 1 TB-ot lementeni meg visszatölteni nem kerül sokba, de a 30 napos Synology C2 is jó lehet. Én meg azt nem próbáltam még. -
kress
aktív tag
válasz
burgatshow #90492 üzenetére
azt a lepest megelolegeztem
nezegettem ezt a shared folder/almappas megoldast egy ideig, ugy remlik azert nyert a shared folder altalaban mert konnyebb a permission kezeles es a snapshotot is shared folder szinten lehet kapcsolgatni
-
válasz
burgatshow #90486 üzenetére
Szóval amúgy nem lehet
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #90485 üzenetére
Kipróbáltam, nem működik. A szülő könyvtárhoz való hozzáférés mindenképpen kell, de utána már leszabályozható, hogy mit lásson (akár / könyvtár szinten).
Igazából logikus, mert a könyvtár listázáshoz is kell jogosultság (ami Linux rendszereken amúgy a futtatás jog).
-
válasz
burgatshow #90480 üzenetére
"hogy egy megosztott mappához nem adok hozzáférést egy usernek"
Ha nincs hozzáférése egyáltalán a megosztáshoz akkor is fog működni szerinted? -
válasz
burgatshow #90478 üzenetére
De van, mert TiB-el kellene számolniuk már régóta, mint minden más oprendszer és alkalmazás.
-
z67
őstag
válasz
burgatshow #90480 üzenetére
Köszönöm, erre még ránézek. Tegnap már próbálkoztam ilyesmivel, de rendre visszadobta a Kodi, lehet hagyom a csudába.
-
z67
őstag
válasz
burgatshow #90477 üzenetére
Tulajdonképpen most az van. Egy megosztott mappa, amire magam látok rá, mint admin és a video userem, amit a TV-kre vettem fel. Csak zavar a sok főmappa. De már el is engedtem.
-
Jaki2000
aktív tag
válasz
burgatshow #90466 üzenetére
Köszi!
Azért RAID1, mert két lemeznél észszerűbbnek tűnik. Az SHR többlemezes meghajtóknál jó dolog, főképp, ha eltérőek a kapacitások.
A Synology oldalán van egy RAID kalkulátor. 18,6 GB-ot ír mindkét esetben a rendszernek. Gyakorlatilag a teljes 5,5 GB-tal kalkulál.
https://www.synology.com/hu-hu/support/RAID_calculator?drives=6%20TB%7C6%20TB&raid=SHR_1%7CRAID_1 -
válasz
burgatshow #90466 üzenetére
Miért járt volna jobban SHR-el?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
burgatshow #90460 üzenetére
Azt pont nem tudja, ami jó lenne: ha a telefonon törlöm a fotót, NAS-ról is törli, csak fordítva működik.
Szerk: most esik le, elég baj lenne, ha úgy működne, mert ha telefont cserélek és mindent letörlök róla, akkor a NAS-ról is törölné. Szép baleset lenne. :-D
De igen, pont ilyesmit kerestem, hogy ne kelljen manuális backupolni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
burgatshow #90460 üzenetére
Köszi, nem tudtam. Megnézem.
-
Patice
Topikgazda
válasz
burgatshow #90451 üzenetére
Ja, AMD-sen is megy.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow #90451 üzenetére
Régebben így volt az biztos.
Nem követtem le a változást.
De jó hír ha már nincs ilyen korlát. -
Mikulás108
lelkes újonc
válasz
burgatshow #90407 üzenetére
Köszönöm a válaszod. ( Boborján2-nek is )
Valóban nem értek hozzá, valahol a keresgélés közben futottam bele hogy van ilyen. -
Nascar
csendes tag
válasz
burgatshow #90408 üzenetére
Köszönöm!
De ez a fajta "segítség" az, ami nem segítség. Ezzel van tele az összes fórum... Lépj be SSH-val, Putty-val, vagy CLI-vel, aztán majd megtalálod... stb., stb.
Egyébként mivel a Synology NAS-ok szerves részét képezik, képezhetik ezek a dolgok, ezért kérdezem meg itt.
Szóval nekem csak annyi kéne:
1., Belépés után, hogyan jutok el a volume1/@appdata/Transmission mappáig?
2., Milyen parancsokat kell beírnom?
3., Majd az említett mappában tárolt fájlokat, hogy tudnám lementeni, illetve kimásolni a PC-re.
Ez egy Linux-ban jártas embernek kb. 2 perc, leírni is.
Na ez lenne a segítség!. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
burgatshow #90226 üzenetére
Hordozható?
-
válasz
burgatshow #90232 üzenetére
Nem azzal megy már egy ideje, sima Gmail OAUTH dialógust dob fel és oda kell bejelentkezni ha éppen nem vagy bejelentkezve már.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
burgatshow #90128 üzenetére
+1
-
Rage47
veterán
válasz
burgatshow #90126 üzenetére
Én csak olyan félévente mentem oda a képeim, de ezt elolvasva borzalmas frissítést sikerült elkészíteniük. Olvasgatva más fórumot, lehet ez volt az alapötletük, mert valaki örül a változásnak
"I like this change as I can use more often Synology Photos as the default app thanks to this, and not to jump between Photos and Synology Photos app." -
Jaded
őstag
válasz
burgatshow #90111 üzenetére
Nagyszerű. Ezek mit szívnak?
Akkor inkább feltöltögetem DS File-lal manuálisan.
Én eddig úgy csináltam hogy a Photos feltöltötte egy ideiglenes mappába, ott még kiválogattam és áthelyeztem a végleges helyükre. Akkor ezek után semmit nem hagy a telefonon, jól értem? -
Jaded
őstag
válasz
burgatshow #90102 üzenetére
Egy képpel kipróbáltam, azt feltolta rendben. Másra nem is használom, a képeket juttassa fel a NAS-ra. Mi a gond még vele?
-
Protezis
őstag
válasz
burgatshow #90033 üzenetére
Az SHR-nek semmi köze a JBOD-hoz.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow #90033 üzenetére
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow #90030 üzenetére
Hát nem.....
A JBOD tulajdonképpen nem valódi RAID-kötet, de a RAID-vezérlők többsége felkínálja ezt a lehetőséget. A JBOD (Just a Bunch Of Disks – csak egy köteg lemez) megoldás lényege, hogy több merevlemezt egynek lásson az operációs rendszer, de ehhez nem használ redundanciát; szimplán összefűzi a merevlemezeket, tehát a lemezek kapacitása összeadódik, ettől fogva egyetlen nagy lemeznek látszanak. Komoly hátránya, hogy ha az egyik meghajtó meghibásodik, minden adatunk elvész. Használata éppen ezért csak korlátozottan ajánlott, fontos állományok tárolására inkább ne vegyük igénybe.
Az SHR kötet egy speciális RAID....
- Ugyan is lértre lehet hozni 1 db lemezen is.
- 2 lemez esetén hasonló mint a RAID1 ....tehát van lemezmeghibásodás elleni védelem....."tükör" de :
- 3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 lemezig bővíthető.
Egy DS918+ modellen mutatom meg lépésről-lépésre az SHR kötet létrehozását és azt követően a bővítését. -
válasz
burgatshow #90030 üzenetére
Öööö nem.
-
tome0001
senior tag
válasz
burgatshow #89943 üzenetére
Sziasztok,
Valaki irt arrol esetleg osszefoglalo hozzaszolast/van-e valami tutorial esetleg, hogy az embyt hogy lehet kulso halozatrol elerni?
Megcsinaltam a port forwardingokat, illetve ddns-t is beallitottam, de ha kívülről probalok bejelentkezni, nem fogadja el a felhasználónevet/jelszot.
Koszi elore is a valaszt! -
Gzolo
senior tag
válasz
burgatshow #89906 üzenetére
Szia!
Már alakul a népharag a Community fórumon, a linken lehet követni. Pont most kezdtem belakni egy Ds2018play-t, és egyik szinkronizálásra váró iPhone-on 1.5.1-378 appverzio van, ott minden cool és elő lett készítve direkt másolás + backup from todayre, de a másik már 2.0.0, ott el sem merem kezdeni a backup-ot, mert több nap lenne mire wifin mindent feltolna. Ha lehet 1.5.1-et legacy appként telepíteni, az lenne a legjobb, vagy ha visszavonnák a 2.0.0-t.
Ez a szinkronban tartás őrület, agyrém bármelyik szolgáltatónál.
-
Jaded
őstag
válasz
burgatshow #89906 üzenetére
Hurrá. Pedig eddig jó volt, feltöltötte a képeket, ott még szelektáltam, áthelyeztem a végleges helyükre és kész. Következő alkalommal csak feltöltötte az új képeket és kész. DS File-ban is lehet képeket feltölteni, nem tudom az hogy működik.
Nekem nem kell a szinkron, csak backup. -
arn
félisten
válasz
burgatshow #61466 üzenetére
erre nincs szukseg... a felbontast azt siman atnyomjak a nativ felbontasra lefele vagy felfele onfly. akkor szokott problema lenni, ha pl:
* savszel korlatos, pl mobilneten akarod megnezni
* az adott hw nem birkozik meg a formatummal (pl csak x264et tamogat x265ot nem) -
Magnat
veterán
válasz
burgatshow #61466 üzenetére
Nincs az annyi, csak 2 hónapos
Egyébként egy fullhd tv nem tudja leskálázni magának a 4k-t? Volt egy SD paneles (848x480 v vmi ilyesmi) Pana plazmám, az a full hd-t még simán megoldotta magának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- PlayStation 5
- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Synology NAS
- E-roller topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest