- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
spider23 #11870 üzenetére
A NAS-ok egyik fő dolga a helyi hálózaton a tartalmak megosztása. Ehhez több protokollt használnak, a különböző operációs rendszerek miatt (Win - Samba, Linux - NFS, Mac - Bonjour, CIFS, stb.)
Windows alatt a legegyszerűbb és legerőforrás-kímélőbb a sima hálózati mappa csatolása. Ezt nem a NAS-ban kell megcsinálni, hanem a Win.es gépen.
Sajátgépet megnyitod, vagy az intézőt és ahol a sajátgép meghajtóit látod, ott lehet felcsatolni a NAS megosztásait hálózati meghajtóként.
A NAS megosztása = az alap "könyvtárak", amiket a NAS-on hoztál létre. Ezeket egyenként lehet csatolni, az egész NAS-t (ilyen egyszerűen) nem.
-
Patice
Topikgazda
válasz
spider23 #11026 üzenetére
Csak saját felelősségre. Nem azért mert nem biztonságos, hanem azért mert még béta és van benne sok dolog, ami nem működik megfelelően (vannak még ilyenkor bug-ok). Amúgy lehet hogy azokból egy sem érintene téged.
A beállításokat, adatokat nem veszélyezteti a frissítés, csak vissza már nem mehetsz 5.0-ra!
(#11027) wcoo:
Ha tud a blu ray lejátszód DLNA-t és megeszi az .mkv-t (a legtöbb igen), akkor szerintem hagyd ki a Plex-et a lejátszási sorból és menni fog a streamelés DS214-el is.
Max. pár korlátozás van a DLNA-n keresztüli megosztásban, pl. nem lehet tekerni a tartalomban, nem tudja onnan folytatni, ahol abbahagytad, feliratok támogatása sem biztosított sok esetben.
(Ezeket nem próbáltam, csak olvastam róluk. Lehet, hogy már nincs igazam.)
DLNA-n keresztül viszont kíváncsiságból próbáltam a stream-et és nálam simán ment (vezetékes kapcsolattal). (Samsung BD-C6500-as lejátszó + DS213)
-
válasz
spider23 #9899 üzenetére
Nem azért van ez véletlenül, mert belső hálóról (192.168.X.X) konfigoltad a dobozt? Hozzá kell adni a belső hálózatodat is a megbízható tartományhoz.
@Multibit, Hebry:
Ha a Synology valóban orvosolta frissítésekkel a sebezhetőséget, akkor nem érheti szó a ház elejét. Viszont a NAS szerintem tényleg egy nagyon bizalmi dolog, minden fontos dolgot azon tart az ember, hiszen azért vettem kétlemezest, hogy pl. merevlemezhalál esetén is biztonságban legyenek a dolgaim.
Vegyünk pl. engem, nekem ugye a fontos adataim megvannak a NAS-on, rögtön két lemezen, készül ugye biztonsági mentés apámék NAS-ára ami földrajzilag máshol van (lopás és villámcsapás is kipipálva), de ezek egyike sem védi ki azt, ha bekapnék egy ilyen vírust. Mert ugye az mind az én, mind az apámék NAS-át kinullázná, illetve a ráaggatott backup diszket is letörölheti.
De megnézném én azt a vírust, amelyik feltelepíti magát a fiókomban tartott bluray lemezekre (rendszeres backup).
-
Moon_Walker
tag
válasz
spider23 #9225 üzenetére
Helló,
szerintem ha megy a DLNA lejátszás a TV-n, akkor nincs szükség videó stationre vagy plex-re.
Le is szedtem őket.
Én inkább egy android TV-boxot tettem a TV mellé, hogy még okosabb legyen, mert már elég régi szegény samuTV.
Itt meg a bubbleUPnP-t és az MX-Playert használom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest