-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
e90lci #46512 üzenetére
Szia!
Gombot nem találok rajta, de valahogyan csak ki lehet kapcsolni a hétszázát nékije...!
Ja, ha figyeltem volna az e-mailjeimet, akkor láthattam volna, hogy küldött a NAS 3 emailt, akkor is amikor az UPS akkumulátoros üzembe lépett, majd utána, hogy lemerülőben van, és ezért leáll, majd amikor újraindult, akkor is. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
e90lci #46509 üzenetére
Szia!
Ide is berakom, hátha valakit érdekelNo, csak nem bírtam ki, és lekapcsoltam így is, hogy nem volt még feltöltődve az akkumulátor 62% on állt.
De ami a lényeg lekapcsolta a NAS-t, majd amikor visszadugtam a hálózatot, azonnal el is indította. Ez nekem bőven elég is, így hát úgy néz ki valóban megfelelően működik.
6 percig bírta szuflával 62%-ról, de mondom, most rajta van az asztali is, csak azért, mert nem volt hozzá gyárilag hál. kábel, ezért az asztali kábelét kellett használnom. A UPS mellé adott kábellel meg rátettem az asztalit, de ezt valószínűleg le is szedem majd róla, mert semmi szükségem az asztali szünetmentesítésére, mert ha egy héten 1 szer bekapcsolom pár órára...már az is sok.
Még azt kéne kitalálni hogyan lehet elhallgattatni a csipogó hangot, mert ez nem gyere be nekem. Ha van ötlet azt szívesen venném. Lehet van saját szoftvere, és ott ki lehet kapcsolni? -
-
gyugyo79
addikt
válasz
e90lci #46469 üzenetére
Ez a leírás már nem jó !
Rögtön az elején az ipkg install nut -nál el fog akadni aki belevágna. Első tippre command not foud ...
Azért egy 2010 -es leírást kezeljünk fenntartásokkal.
-------------------------------------------------------
Ha valaki most optware -ezne úgy, hogy 0 a hozzáértése az legyen tisztában, azzal, hogy ez megint olyan dolog ami után a Synology távoli segítségnyújtás kérésekor megvonhatja a segítséget! -
Elemental
addikt
válasz
e90lci #46246 üzenetére
Nekünk van a családban wdtv live, himedia, x96 libreelec. Faternak egyszerű gépet akartam, a himedia q5 tökéletes. Nekem a legjobban a kis x96 tetszik, yatse mobil appal kezeljük, az asszony is könnyen boldogul vele, ezzel végre meg tudtam oldani a rádió és zene hallgatást is. Optikával kapcsolódik az erősítőhöz, telóról minden lehet vele csinálni.
Ha frappáns akarok lenni, akkor: Vegyél egy x96-ot, és megoldódik minden! -
tomi5244
őstag
válasz
e90lci #46222 üzenetére
Értem, ezt a gombot én még nem nyomtam meg soha. Pont ma jött le egy figyelt film, így nem is nyomnám meg, nehogy nekem is törölje.
Ha esetleg lassú a neted és néha spórolni akarsz a sávszéllel, akkor a teknős ikont alkalmaznám, egy előre beállított lassú sebességet aktivál. Vagy miért állítod le?
-
Zolee11
senior tag
válasz
e90lci #45483 üzenetére
Most már mind1, annyira nem akartam belemélyülni, hogy elkezdjek kotorászni a program fájljai közt, és belemélyülni a program működésébe. Btrfs-re váltás miatt, úgyis teljes újratelepítés volt 2 hónapja, 2 hónap statisztikai adatait buktam el, nem érdekes.
Újratelepítés után működik szépen.
ncore-ra alapvetően nehéz seedelni, gondolom a sok seeder miatt, azt évek óta látom, hogy oda nehezebben lehet visszaosztani szinte bármit, és bármilyen programmal.dmc: Nem sérült meg a fájlrendszer egyik lecsatlakoztatásnál? Mentsd le az adatokat róla, amennyiben más gépen le tudod, formázd le újra, adatok vissza és próba.
-
Zolee11
senior tag
válasz
e90lci #45481 üzenetére
Sajnos semmi nem segített. Törölnöm kellett a programot és újra telepíteni. Korábban évekig működött hiba nélkül, most 2 hónapja vettem uj Syno-t, eddig ment el hiba nélkül. Ráadásul elég komoly hiba. 401: Unauthorised user.
Ugyanazon gépen a GUI működött, a webes felület már nem. Egy új gépen szerettem volna belépni, ott egyik sem működött... Erősen elgondolkodtam a Deluge-n, de adtam még egy esélyt a múltra való tekintettel.
Persze a portokra figyeltem, egyértelmű volt a probléma, csak azt nem értem ilyenkor mi sérülhetett... Illetve ha sérült a config fájl, akkor miért működött részlegesen? Elvileg akkor sehol nem kellett volna tudnom bejelentkezni... Generál azonosító kulcsokat a gépekhez, alkalmazásokhoz? Hát elég érdekes. -
Forchalad
tag
válasz
e90lci #44873 üzenetére
Alapvetően működne, de a UPC már alapból több dobozt ad meg kábelt... (Router + mediabox meg ezek kábelei). Nem szeretném még a saját asust is betenni ide plusz doboznak meg kábelnek. Sajnos nem tudom hova rejteni őket. Ezért próbálnám megoldani a UPC saját routerével. Ahogy nézem elvileg az ilyen dolgokhoz elegendő testreszabhatósága van az admin felületnek.
-
sgery
őstag
válasz
e90lci #44397 üzenetére
Nem, külön kapják a tápot.
Most megpróbáltam azt, hogy a switchből kihúztam egy kamerát és közvetlen a routerbe dugtam és így nem volt gond. Szóval ha minden igaz a switch-el lesz gond.
Egy tenda poe-s switch volt benne, most találtam itthon egy tp ling basic gigabitest, jobb lett vele viszont még ezzel sem annyira jó mint ha simán a routerbe dugom.
Milyen switch-et lenne érdemes haszálni ami tutira jó? -
tibi3650
tag
válasz
e90lci #42852 üzenetére
Köszönöm! Csak egy sima TL-WR841N fekszik most a szekrényben. Szerintem ez kevés lesz ehhez.
Valami javaslat mit vegyek? (Persze ha az újratelepítés nem oldja)(#42854) Patice
Sajnos ezt nem lehet "bridge mode"-ba tenni, szolgátatónál meg nem teszik az IPTV szolgáltatás miatt. Legalábbis még amikor bekötötték évekkel ezelőtt, ezt mondták nekem. Akkor még egy TL-WDR3600-as routerem volt és azt szerettem volna használni, de azt mondták felejtős.
Mindent az IPTV-re fogtak.
-
tibi3650
tag
válasz
e90lci #42843 üzenetére
Leállítás - újraindítás nem segített. Az újratelepítést holnap este megkísérlem, csak le kell mentenem előtte a jó pár torrent file-t SSH-n.
Ha nem segít kipróbálók egy plusz router-t. (gondolom próbára elég egy sima kis TP-link is)Ez hogy működik? Ugyan az az IP tartomány legyen? Sagecom osszon IP-t? Vagy a mögötte lévő router ossza? Vagy mindkettő osszon? Az IP TV-t nem fogja zavarni hogy bekerül még egy router? Az a baj hogy nem tudom külön választani a TV-ket és a gépeket, mert van a hálózatban pár switch amibe vannak dugdosva a set top box-ok, s mellette az egyéb dolgok.
(#42845) Patice
Remek... ezt sajnos egyre több embertől hallom, csak azt nem értem hogy a T akkor miért erőlteti ezeket a "szarokat"
-
tibi3650
tag
válasz
e90lci #42838 üzenetére
Nem, még nem próbáltam, csak komplett NAS újraindítást. De akkor ezzel teszek egy próbát.
köszi!
#42840) Patice
A routert kizárnám, mert a Telekom már kicserélte, pont ez a hiba miatt, de nem ez volt a baj. Ekkor vettem észre hogy a port továbbítással van a baj. Az új eszközt, ami amúgy egy szolgáltatós Sagecom FAST3686 újrakonfigoltam akkor szállt el minden megint. Ekkor kezdtem el lépésről lépésre megint a nulláról beállítani és a torrent portnál akadt ki. Ezt többször is ki be kapcsolgattam, hogy tuti legyen. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
e90lci #42455 üzenetére
Nem is feltétlen a tiltólistán van a hangsúly, hanem, ha a böngőszőben lévő beállításban átállítom, hogy Allow, vagyis engedélyezem a titkosítást, akkor a GUI szerint le van tiltva.
Jah, hogy.. Nem az Allow az engedélyezve? Ez kavart meg. Nekem a prefer lett volna az "előtérbe helyezés", vagy valami hasonló.
A tiltólistához pedig, köszi a tippet!
-
allein
addikt
-
allein
addikt
válasz
e90lci #41434 üzenetére
Köszi szépen az infókat. Hétvégén mindenképpen veszek valamit, mai napon volt egy áramszünet és most már úgy vagyok vele, hogy inkább megélőzöm a problémát és nem várok egy újabb áramszünetre
Nem találok infót az átkapcsolási időről
Írja valaki, hogy a "-A dugaljak eléggé lazák".
Valóban így van?
-
Véreshurka
senior tag
válasz
e90lci #40805 üzenetére
Köszi! Rákérdezek majd, azt hszem itt is tolja/tolta Novamaxx néven, de követem a blogját is...
(#40812) Mr. Janó: úgyis beakartam már szerezni egy aktív USB hubot, legalább már indok is lesz hozzá, hogy miért kéne
Ha majd meglesz beszámolok a tapasztalatokról. Milyen típusú TV Tunert használsz?
(#40804) fulton: szerintem nem jársz rosszul egy ilyen kis készülékkel, és ha mégsem jön be nagyjából árában meg is lehet tőle szabadulni itt a hardver aprón (feltéve persze ha jól választassz
)
-
nkpolip
tag
válasz
e90lci #40616 üzenetére
Szia
Nálam szintén RB3011 van. Csak az egyik Lan van használva a NAS-on. Természetesen kábelen van próbálva. Sima hálózati mappából másolásnál hozza a gigabitet. Belsőhálón nincs is gond, csak ha máshonnan csatlakozok fel. Kezdek az RB3011-re gyanakodni, de már 10-szer átnéztem és nem látok benne semmit ami megfogná.
-
tomic
addikt
válasz
e90lci #40388 üzenetére
Igen osztràk a szolgàltató. A1.
Kàbelem van itthon.Megpróbálom beàllîtani,bàr ez elég kînai nekem de hàtha.Amúgy egy valamit még mindig nem értek. Nézzétek el nekem.
Ha a nas-on eddig(kb hétfőig) tökéletesen futott minden formàtum minden mappàból,akkor most miért nem?
Plusz az,hogy egy bizonyos mappàból (transmission)megy minden formàtum minden méret a màsikból meg nem. Ez nem fura?
A nas,a router,a htpc mind àllandó. -
Melorin
addikt
válasz
e90lci #40255 üzenetére
Megpróbáltam úgy csinálni ahogy írtad, de vagy én nem értek valamit, vagy ennyire idióta a DSM mappamegosztás logikája.
Adott a HDD-m amin van egy rakat film a "Filmek" mappában, ezenkívül van még más mappa is a gyökerében, zene, utils, stb.
Szeretném ha egy felhasználó csak a Filmek mappát lássa. Ezt ahogy elnézem nem lehet megtenni.
Ahhoz, hogy meglehessen ezt tenni, új megosztott mappát kell létrehoznom, ami csak virtuálisan hoz létre egy "mappát" és átmásolni bele a több GB-nyi filmemet a Filmek mappából. Nóóóóórmális?Miért nem lehet úgy elintézni mint windowsban, hogy jobb klikk egy tetszőleges mappára, megosztás , majd kiválasztani, hogy melyik felhasználó használhassa?
-
baandii
senior tag
válasz
e90lci #39868 üzenetére
igen ezt tudom eddig így csináltam de a frissítés nem akar működni nálam mindig ez a hiba üzenet jön kodin: "Információ letöltése sikertelen. Nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz..." vagy a themoviedb rossz vagy a kodinek van vmi gondja ezért gondoltam hogy vhogy megkerülöm a kodit...
-
momoxp
tag
válasz
e90lci #38994 üzenetére
Köszi szépen! Beállítottam jól működik! Egy-két kérdésem még lenne:
Mi a Dinamikus és a Statikus között a különbség?
Amúgy mennyi az ideális sebesség?
Nálam most
Running a 400MB file write on Y: 5 times...
Iteration 1: 92,53 MB/sec
Iteration 2: 86,26 MB/sec
Iteration 3: 88,85 MB/sec
Iteration 4: 92,71 MB/sec
Iteration 5: 93,39 MB/sec
-----------------------------
Average (W): 90,75 MB/sec
Running a 400MB file read on Y: 5 times...
Iteration 1: 104,69 MB/sec
Iteration 2: 101,22 MB/sec
Iteration 3: 97,83 MB/sec
Iteration 4: 99,69 MB/sec
Iteration 5: 91,76 MB/sec
Average (R): 99,04 MB/sec
----------------------------- -
-
válasz
e90lci #37412 üzenetére
Most kinyitottam , majd elválik mi lesz .
Kicsit más . Elég gyakran kapom a Nasról az emaileket mert beállítottam az értesítőt rá .
Kedves felhasználó!
A(z) [xxxxxxxxxxxxxx] IP-cím 5 alkalommal, 2 percen át nem tudott bejelentkezni a(z) xy által futtatott Telnet szolgáltatásba, ezért a következő időpontban blokkolásra került: Tue Jan 2 11:02:04 2018.
Üdvözlettel:
Synology DiskStationEnnyiszer próbálnak rácsatlakozni kintről az én nasomra ? Jobbanmondva belépni , ha jól értelmezem , igza ?
-
-
-
wanabe
csendes tag
válasz
e90lci #36603 üzenetére
Beállítottam mindent a megdumáltak szerint és kiirtottam a T-s szaki beállításait (ami lehet, hogy felesleges volt, mert minden átirányításának státusza Disabled volt). Elvileg minden működik: ha a böngészőbe beírom a subdomaint, amit megadtam a hoszt adminjában (pl. syn.example.com), megnyílik a NAS Webstation-je. Ha a syn.example.com:5000-et írom be, megjön az admin. Ugyanez https-szel és 5001-gyel: hibás tanúsítvány, de működik. Mégsem tudom legyártani a Let's Encrypt tanúsítványt, mert "A célszerver nem válaszol." Próbáltam 10 különböző időpontban, de mindig ugyanaz.
Bármi ötlet? Lehet, hogy ilyen beállításokkal nem jut el a kérés a LE szerveréig? Vagy ez jellemző, és csak ki kell várni, hogy egyszer összejöjjön?
-
wanabe
csendes tag
válasz
e90lci #36603 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást (Mr. Janónak is!). Sajnos egyáltalán nem értek a hálózatos dolgokhoz, ezeket az értékeket a T-s szaki állította be. Nekem meg jó volt, egészen addig, amíg ssl certet nem akartam szerezni a nasra.
Az első posztomban linkeltem egy cikket, ami a Synology DS-ek SSLlesítéséről szól. Ott írják, hogy a 80-as portnak kintről elérhetőnek kell lennie, nálam ez meg vszleg nem megy, mert mindig fail a vége. Ezt az igényt a Telekomos emberke még nem tudta (nem kértem tőle, mert még én se tudtam).
Ha a nast átkötöm a Sagemre (és a megadott beállításaidat használom), és a TP-Linket hagyom switchnek (és törlöm belőle a Virtual servers beállításokat), akkor mi kell még, hogy a 80-as kintről elérhető legyen?
Egy ilyen sort kell csinálnom? 192.168.0.2:80 / 80 / 0.0.0.0:80 / 80 / TCP / Http web / Igen
-
Szpisti
addikt
válasz
e90lci #36057 üzenetére
Eddig nem próbáltam lemásolni róla gépre. Na az még gyengébb, pedig olvasásra többet vártam. 23MB/s
Most több 1gigás filmet másolok fel rá: 28MB/s
Tuti, hogy nem ennyit tud.
A gyári specifikációban:
Sebességadatok a gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (5 GB-os fájl másolása közben):
írás: 50,2 MB/másodperc,
olvasás: 92,16 MB/másodperc. -
törölt tag
válasz
e90lci #35755 üzenetére
Már múltkor is akartam írni, csak elfelejtettem:
Nekem két LG TV-m is van, csak nem azonos típusok (az egyik LA, a másik MS egy monitor/TV kombó). Ugyanabban az évben vettem őket. Mindkettőn azonos firmware van (direkt megnéztem).
Nos! A nagy TV-n megjelennek a borítók, a kicsin nem. ... úgyhogy - szerintem - kár vele küzdeni. Ez úgy tűnik típusfüggő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest