- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
Igazán elsődleges meghajtó sincs ... A rendszer/swap eddig az összes általam látott NAS -on RAID1 -ben rajta volt az összes meghajtón (Kivéve a bővítő egységekbe lévő lemezeket) a programokat meg választhatóan bármelyikre lehet telepíteni így keverve bármelyiken lehetnek ...
Mondjuk olyat még nem láttam, hogy "keverve" lett volna SSD és HDD de szerintem ilyenkor is pont ugyan így van. De egy
mdadm --detail /dev/md0
ésmdadm --detail /dev/md1
megmondja, hogy nálad, hogy van ... -
mtz81
tag
Egy párat már szedtem szét teljesen, alaplapot is. Egyikben sem volt semmi, se matrica, se a csavarokról lepattanó festék, semmi. De az újakba, ki tudja. Eddig az inteles nas-okba nem volt beforrasztva a ram, a 20-as modellekben be van.
Csak arra kell figyelni némelyik teljessen műanyag borítású modellnél, hogy amikor szétcsúsztatod, meg amikor összerakod a külső borítás akkor az apró, egymásba kapaszkodó kis karmok le ne törjenek.
-
gyugyo79
addikt
Nincs és nem kell konverzió ott még ugyan úgy kb lesz egy leromlott raid1 amikor kiveszel egy lemezt a 2-ből amit utána "átírsz" 1 lemezesre. (az mdstat RAID1-nek adja vissza azt is nem SHR-nek
)
mdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/md* ugyan úgy
Az, hogy azt az 1-et ami marad minek hívjuk utána basic vagy 1 lemezes shr tök mindegy amíg 2 lemezes NAS-ba marad úgyis kb. max kerül mellé még egy lemez valahogy. A lényeg, hogy ugyan azok a lehetőségek meg vannak mind a 2 esetben.
A véleményem az SHR-ről meg megtalálod a fórumba. De attól, hogy én nem használom elfogadom, ha valakinek opció + tudom, hogy sokaknak azért van az mert a SOHO Synokat a DSM sok esetben kérdés nélkül azzal telepíti és aki nem ért hozzá annál kb úgy is marad annak ellenére, hogy semmi szüksége rá. -
gyugyo79
addikt
Már az sokat tud hozni ha valaki torrentezik (sőt ha valaki komolyabban torrentezik akkor ilyen szinten többet hoz mint bármi), hogy ha az külön köteten (tároló készleten) van minden mástól vagy ami hasonló terhelést okoz...
Nálam a 918+ -on ugye jobban megoldható, hogy legyen ez is meg az is. Pld.: 2 basic kötetre megy a torrent na azokra kár is cache -t beállítani pld. A 3. -on meg elvagyok egy raid1 -el amihez van ugyan pld. cache de mint már többször leírtam valós hú de nagy előnyök nélkül (de ha már ott van a 2 slot ...) .
PLEX (adatbázis-és app nem a video tár), általam használt Docker konténereknél, alkalmazás adatbázisoknál nekem bőven elég amit a Seaget IW hoz. Pont a PLEX-et ( ~10 TB film+sorozat katalógus, adatbázis) + 1-2 alkalmazás adatbázissal, raktam tesztnek végig HDD->HDD+256GB rw cache-> SSD és 0 valós nagy javulást, különbséget vettem észre a kliensekben az 1-1 hónap használat alatt pedig az SSD az pont semmi másra nem is volt használva mellette ... -
gyugyo79
addikt
#62828 -> Köszi, nem ismertem az oldalt és nekem a Google sem dobta ki. HW infók lekérését amivel ezt meg lehetne nézni sem találtam amikor ilyennnek neki futottam amit a Syno
ne gyilkolt volna kiberakott volna.Amit leírtál mind megcsinálható.
Amit én kihagynék az az átnevezgetés mert tök8 max a szemednek szebb.Meg azt tud, hogy ha ezt így végig csinálod akkor a Syno support ha éppen olyan kedve van megtagadhatja a segítséget amíg nem csinálsz resetet ha szükség volna valamiben a segítségükre ami egyenlő kb a nem segítünk-kel ...
Ennek ellenére otthon én is ezt csinálnám ha ilyent szeretnék.Az más kérdés, hogy én így utólag a tapasztalataim alapján nem biztos, hogy belevágnék ha a helyedben lennék, mert nem hoz szerintem annyit sem mint amennyit melózol vele egész addig amíg a hálózat nem gyorsabb mint a kötet nagy fájloknál, kicsiknél meg amit hoz az inkább csak mérhető mint igazán érezhető otthoni felhasználásnál.
Én ha elvonatkoztatunk, hogy bővítőt vettem az SSD-s bohóckodásnak végig próbáltam elég sok mindent és az SSD -nél is csak a VM -ben vettem annyi pozitívat észre, hogy már nem a HDD lett a gyenge láncszem hanem a proci ami felhasználói élményben kb annyi, hogy ugyan olyan sz@r csak ez már nem zavar mert tudom, hogy nem javítható és persze tudva, hogy milyen azért használható ha nagyon kell ...
De nálam a placebo nem annyira szokott működni mint pld másoknál akik otthon is félelmetes javulást éreznek az SSD cachetől és nyilván van egy felhasználási mód ami eltér pld a tiedtől, vagy másétól így ami nekem semmit sem hoz az neked/másnak még jó lehet ténylegesen.
Én tuti nem áldoznám be a raid1 -et pld. míg elfogadom, hogy másnál más a prioritás.Viszont amit csinálsz az pont annyira vissza is állítható a kiindulási állapotra ha éppen úgy gondolod így max időt veszítesz. Ha viszont szívesen játszol ilyenekkel minden képen végig kell csinálni -
Sanya
nagyúr
Lecserélték. a 920+, 720+, 420+, 220+ mindegyike az Intel új 2,5 gigás csatlakozójával van szerelve. Persze kijött, hogy nem tudja rendesen a 2.5 gigát az intel új chipje, emiatt a synology visszabutította (intel javaslatára) 1 gigabitesre az összes csalatkozót.
Szóval kösz intel
-
gyugyo79
addikt
Az sose volt Syno support függő
Amilyen b@lfaszok meg sem csinálták pedig meddig tartana egy saját megoldást csinálniuk és tuti lenne aki megveszi még dupla áron is ...
Nem nem fogják elkaszálni az ilyeneket mint ahogy azokat a megoldásokat sem amikhez a gyártó biztosít drivert és még esetleg a scriptet is megírja és ami betölti a kernel modult stb. megcsinálja a Synos telepítőt, hogy
hülyefelhasználó barát legyen.Azok nem fognak működni amiket eddig ők "csináltak" (betöltötték amikor/ha kellet) meg.
-
A jó ventihang nem kereplős, hanem csak szélzaj. Nem az oldala rezonál, azt már megnéztem. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez a ventilátor. Az viszont lehetséges, hogy nem maga a ventilátor hanem annak rögzítési hibája okozza a zajt, amit esetleg lehetne orvosolni, de szétszedni az eszközt a gari miatt nem akarom. Így kiesik a másik ventilátor beszerelése opció is.
A DS213+-om ventije hibátlan. Csak a szélzaj. 7 év után is. Ahogy az itthoni PC-m is néma. Nem véletlenül, magam szereltem össze válogatott ventilátorokkal. És azért egy Synology-tól elvárnék hasonló gondosságot a prémium árazásért cserébe.
-
kulu22
aktív tag
Úgy értettem, hogy amig be volt kapcsolva a cache, addig kikapcsolva tartottam ezt a paramétert mert nem igazán láttam különbséget, sőt volt, hogy szekvenciális írásnál még egy hajszálnyit rontott is rajta, bár az simán lehet mérési hiba.
Most cache nélkül egy 4 lemezes RAID5-re ennyit tud:
SSD-re pedig (SATAIII SSD-ről olvasva) itt látszik, hogy a SATA interface a szűk:Amig a RAM-ba tudja tolni, addig még gyorsabb (nvme-ről):
Nálam jobban megérte egy normál SSD-re költeni mint cache-re, így utólag.
Persze, ahány felhasználó annyi igény. Nálam ez vált be, én sokat backup-olok nagy file-okat a NAS-ra, az eleve hamar kicsinálná a cache-t ha azon átmenne. A többi dolognál pedig amire használom teljesen hétköznapi dolog és megvagyok a cache nélkül is. -
BullZeye
veterán
Meg se lepődök Windows 10-en.
USBs HDDn egész éjszaka ment a formázás NTFS-re, reggel 91% volt, majd gondolom befejezte, de a beállított meghajtó betüjelet nem adta hozzá.Lemezkezelő megnyit, látom hogy RAW, és meghajtó betüjel hozzáadáskor közli, hogy formázni kell
Formázás végigment éjszaka, küldjem rajta megint végig az NTFS-re formázást szerintetek? Jelenleg gyorsformázást engedtem rá, hogy lássam egyáltalán működik e.
Esetleg használjak Partition managert? -
AtHoS
nagyúr
arn és mtz81
Köszi az infót spóroltatok jelentős időt nekem
Főleg, hogy nem saját használatra lesz, így a beüzemeléshez oda kell menjek, ha épp van időm. A tükrözés jelenleg elegendőnek tűnik, de jelzem, hogy mentésre egy hasonló kapacitású külső eszközt még be kell szerezni (van most egy 1TB-os USB-s HDD backupra, ami kezd lassan kevés lenni, így hosszabb távra tervezve a NAS-ba már 8TB-nyi kapacitással terveztem. USB-s winyó előirányozva akkor ehhez a kapacitáshoz)
-
-
mtz81
tag
Az nem lehet, hogy nem tudja teljesen felépíteni a cach-hez használt index adatbázist a be és kikapcsolás közötti időben ezért minden bekapcsolás után újrakezdi? Lehet hagynod kellene egyszer pár napig bekapcsolva.
Ha használod az Universal Search-öt és az indexelés befejezte előtt újraindítod, akkor ott is újrakezdi az elejétől, mert a régit sérültnek értelmezi és letörli. -
kulu22
aktív tag
Most épp nem a kombó kártya van a NAS-ban, de úgy rémlik, hogy bekapcsolás után nem 0 kihasználtságról indult az SSD cache hanem sok GB-al. Kivenni sem lehet csak úgy, meg kell szüntetni a cache-t mielőtt kiveszed az SSD-ket, hogy ki tudja írni a HDD-re ami még esetlegesen a gyorsítótárban van.
-
sziszi-fuszi
senior tag
A cache-nek vállalatoknál, irodákban, kisebb közösségekben van értelme, hogy a hozzáférési időt csökkentse, a sokak által, gyakran használt fájlokhoz, más haszna nincs. Mondhatnám "parasztvakítás", de nem lenne egészen igazam. Szerintem sima otthoni felhasználás esetén abszolút semmi értelme.
Persze ez csak az én véleményem, ami csak egy a sok közül! -
zsamiatt
őstag
A winnel össze hasonlítva azért mert nem hibernálod. Ha bele gondolsz a win is sima leállítással, újra indítással törli a gyorsítótárakat. Én arra gondoltam -és ezért kérdeztem a tapasztalatodat- hogy mondjuk a file műveleteket mennyire tudja gyorsítani. Főleg az apro file műveleteket. Az I/O igényes folyamatokat kellene, hogy gyorsítsa.
Közben találtam egy ilyet:
[link] -
ekkold
őstag
Belső hálózatban a kérések egyből a NAS felé mennek, fizikailag ugyan a routeren keresztül (ha egyben az a wifi AP is), de gyakorlatilag csak a switch részén mennek át a csomagok. Így a router alapból nem is tudja, hogy a NAS elérhető-e, és ment valamilyen csomag a NAS felé.
Kintről más a helyzet, mert akkor a routernek portokat kell forwardolni a NAS felé. Mikrotikre írható olyan szkript, ami ilyen esetben felébreszti a NAS-t. Viszont így meg minden hülyeség (pl. külső hekkelési próbálkozások - amiből mindíg akad) fel fogja ébreszteni a NAS-t.
Belső háló esetében a mikrotik routeren beállítható olyan, hogy a LAN csomagok is menjenek át a tűzfalon, de ez meg lassulást, és drasztikus prociterhelés növekedést okoz a routeren. Egy erősebb routeren ez beleférhet ugyan, de szerintem nem éri meg. Egyszerűbb ilyenkor pl. mobilon kattintani egyet a NAS bekapcsolásához. Ha külön wifi AP is van a LAN hálóban, akkor bizonyos csomagoknak egyáltalán nem is kell a routeren átmenniük.
A WOL-al ébresztés után be kell bootolnia a NAS-nak, tehát eleve nem fog azonnal rendelkezésre állni, ezért még ha automatizálod is az ébresztést, akkor sem lesz sokkal kényelmesebb.
Egy darabig én is lekapcsoltam a NAS-t amikor nem kellett, és ébrsztettem WOL-al, de már egy ideje 24H-ban megy, legfeljebb lekapcsolja a winyót ha nincs használva (de most már ez sem számít mert SSD van benne).
-
ekkold
őstag
WOL-t lehet PHP-t is támogató webszerverről küldeni, kb bárhová - én egy időben így ébresztettem a NAS-t, és ez mindenhonnan működött ahol van internet. Win-re is van egy rakás free program ami tud WOL csomagot küldeni. A mikrotik routerek is tudnak WOL-t küldeni. Továbbá , mivel a WOL IP alapon az UDP7-9 portokat használja, ezt nagyjából bármelyik router tudja forwardolni.
-
mtz81
tag
Az a legnagyobb baj, hogy a bridge, gateway, router fogalmakat majdnem minden gyártó, fejlesztő másképpen értelmez. Nagy a kavarodás. Ráadásul a legtöbb soho routerből hiányzik a multinet nat, ami nélkül lehetetlen egy működőképes multiple LAN-os hálózatot összehozni. Ráadásul ha ezeknek a fogalmakkal nem vagy tisztában (ami nem baj, nem mindenki hálózati mérnök) gyakorlatilag nulla az esélye, hogy összehozz egy ilyen hálózatot még a megfelelő eszközökkel sem. Egy fórumon ezt nem tudjuk rendesen elmagyarázni. Ezt emberek évekig tanulják.
Csinálj egy alhálót, ha tudsz vezetékezni akkor a második eszközt accespoint-nak, ha nem akkor universal repeater-nek állítsd be. Így a legegyszerűbb.
-
Magnat
veterán
A routerek azért látják egymást, mert mind a kettőnek van egy "lába", aminek a címe egy subnetben van a másikkal ... viszont ha a másik hálóban lévő bármilyen címet akarsz elérni akkorahogy már mondták is, kell egy routing szabály, amiben meg kell mondani, h milyen átjárón (a másik router te hálózatodban lévő címe) keresztül fogja elérni, mivel ha nem teszel így, akkor a nem elérhető címeket mindig a default gatewaynek (a fő routernek) fogja továbbítani, ő viszont static route beállítás híján nem fogja tudni, merre továbbítsa a kérést. De ahogy írták is, sokkal jobban jársz ha egy subnet alá veszed az egész hálózatot, mert ezzel csak bajod lesz.
Szerk.: most nézem, h bridget csináltál, azt nem tudom, h natol v csak routol, gondolom azért csináltad mert nem tudsz vezetéket áthúzni a többi eszközhöz...
-
mtz81
tag
Az említett nas is egy tv műsorok gyártásával foglalkozó céghez került. Őket nem az érdekli, hogy 80e Ft-tal többe vagy kevesebbe kerül-e az adott eszköz, hanem az, hogy hiba, hibás működés esetén a hibaelhárítás mennyi időn belül történik meg.
Nekik minden egyes munkanap kiesés több millió forintjukba kerül, hogy magyarázod meg nekik, hogy a ram-ra napokat kell várni? -
mtz81
tag
Nem feltétlenül a gari miatt probléma ez, hanem a támogatás miatt.
Munkám során több mint 10 syno nast felügyelek céges környezetben. Találtam már nem egy olyan bug-ot amire a syno is csak vakarta a fejét, és távoli elérést és hibakeresési naplókat kértek a hiba kivizsgálásához.Hibaüzenet: [link]
A mellékelt hibaüzenet tuti hogy bekerül a hibakeresési naplókba, mit csinálok, ha ez miatt nem segítenek? Mit mondok az ügyfélnek? "Bocsi nem segítenek, mert a disztribútor akitől vettem neked a nas-t átvert minket. Vegyünk még bele 80e Ft-ért ramot, hogy segítsen a gyártó!"
Nem hiszem, hogy az említett kereskedő olyan profi támogatást nyújt, hogy a DNS szerver Java script hibáit ki tudja javítani, vagy a Synology Directory Server, a DHCP server és a DNS server közti DNS rekordok frissítésének hibáit meg tuja oldani. és azok belekerülnek a következő frissítésbe is. -
Dave™
nagyúr
Nettó 4-5 ezer Ft között van, és ahol én néztem, pont ennyi a két Syno között is a különbség.
Sanya Ahol mi szoktunk vásárolni nagykerben, ott pont annyival drágább a 6GB-os DS220+, amennyibe az a Crucial RAM kerül egyébként. Én is ugyanazt venném bele, Micron gyártmány, olcsó, megbízható, kompatibilis, működik. Ez a RAM kérdés borzasztóan túl van gondolva. Én anno pakoltam HP Enterprise Storage vezérlőbe is olcsó kommersz Samsung modulokat, kiválóan működött, nem attól lesz jó hogy rajta van a HP vagy Synology címke és egy valag pénzbe került.
-
-
-
llacee
őstag
Tp-link 1700g 28tq ebay-en megcsíphető 60 körül (4x10G SFP+) venti nélküli full passzív,
MikroTik CSS326-24G-2S+RM 36eFT itthon2x10G SFP+
finisar 10G optikai modul ~7eFT vagy DAC kábel, amiben van modul is.
Egyébként meg mehet a 10g peer-to-peer, a wan irányban meg elég a giga is, így akár a switch mellőzhető.
Általában az asztali gépek irányába érdemes a giga feletti sebesség. -
gyugyo79
addikt
Igen ha csak arra használod. De olyan nincs, hogy egy kis torrent meg egy kis ez meg egy kis az. Aztán majd aki ajánlgatja odaáll a felhasználó mellé és ráver a kezére ha az a CMR zónán felüli mentést indítana úgy hogy az ne zavarja a lejátszást mert az már az ajánló szerint nem általános, vagy ha 3-4 UHD filmet töltene éppen miközben a gyerek/asszony is használná a NAS -t mert az ajánló szerint már nem az "általános" hanem extrém? A Backup != általános felhasználás (ami mindenkinek más ráadásul). Aztán amikor bezuhan a sebesség mindenki tépi a haját csak az nem aki ajánlotta, hogy jó lesz az ...
Nem véletlen nevezgeti át és ad új ajánlást az SMR RED -eknek a WD ... -
dkess
őstag
Valóban a WD a teljes CMR palettát átnevezi 'Red Plus' -ra - igaz most még a régi 'Red' -ként matricázottakat szórják ki. Ez valóban megzavart. Ugyanakkor ezzel együtt is áll minden, amit az előző hozzászólásomban írtam.
Háát, egy 5 éves konstrukciójú HDD -t választani, mely már a saját korában is hulladék volt. Ráadásul úgy, hogy bruttó kisker árat tekintve alig pár ezres a különbség (ugye bruttó 70K HUF jócskán feletti dolgokról beszélünk). Amennyiben jól láttam az egyik árösszehasonlító oldalon (előző hsz -emkor csekkoltam) már június óta nem is forgalmazzák ezt a "csodát".
Félreértés ne essék - használd egészséggel azt az "özönvíz előtti" HDD -t backup -ra vagy amire csak szeretnéd. Az, hogy ajánlgatod az meg persze legyen a Te lelkiismereti problémád ...
-
dkess
őstag
Apróság, de 8 TB -osból nincs WD Red Plus. Abból a "sima" is CMR -es. Valamint olyan helyen, ahol a "8tbos usbs seagate 130 euroba kerul" (az 'Archive' verzióból) ott a 8 TB -os WD Red is 200 EUR ... Amennyiben a "pucér" HDD -ket vesszük alapul, akkor a magyar kisker árban a Seagate Archive 8 TB éppen alig 10% -al volt olcsóbb, mint egy 8 TB -os WD Red vagy Seagate Ironwolf, melyek CMR -esek ...
Teljesítményben ez utóbbiak alhangon 20% -ot rávernek erre a "csodálatos" Archive" HDD -re még akkor is, ha nem mozdulunk ki az "Archive" komfortzónájából. Amennyiben meg jön a "sustained write -os" meg "RAID -es" forgatókönyvek, akkor meg kb. galaxisnyi a távolság ... Ennyit megér egy 10% -os árkülönbözet?
NAS -ba meg (ahol a RAID igenis előkerül, mint valós felhasználási lehetőség) egyáltalán ne ajánljunk SMR -t semmilyen célra. Pláne ne ezt a "betegágy" Seagate Archive 8 TB -ot. Ez még egy olyan korszakból származik (2015) mely időszakból maga a gyártó legszívesebben az összes consumer HDD -ját (ezzel a jelzettel az élen) kitörölné a kollektív emlékezetből. Jogosan ...
A tesztből kiragadok egy példát. Ugye egy erős 4 magos CPU -s Synology NAS -al egy sima 2 lemezes Raid1 tömböt (Seagate Archive 8 TB) háromszor annyi ideig állított össze, mint nálam egy jóval gyengébb korábbi generációs 2 magos cerkával rendelkező Synology egy 3 lemezes Raid5 tömböt WD Red 10 TB -okból (azaz nagyobb mérettel és több lemezes Raid tömböt) ...
Külön tetszik a cikkből, ahol azt pedzegeti, hogy a rendszergazda jól "kreatívkodhat" a backup plan összerakásakor, hogy azt lehetőleg olyan módon abszolválja, hogy a lehető legkevésbé "rúgja tökön" a még alapjáraton sem túl acélos HDD -(ke)t ... Pfff ...
A véleményem szerint a cikk leggyengébb pontja az AiRLAC is idézett végkövetkeztetés. Valahogy egyáltalán nem érzem jogosnak a "Strong", "Excellent" és "efficient" (ráadásul "energiahatékonyabb", amikor semmivel nem fogyaszt kevesebbet, mint bármely más HDD - csak jóval hosszabb ideig tart neki minden
) szavak használatát semmilyen kontextusban.
A cikk tartalmából sokkal inkább kiérződik az, hogy igazából a "kicsit olcsóbb" -on kívül semmilyen más előnye nincs semmi mással szemben sem ...
-
dkess
őstag
Az odáig OK, hogy VM -re mind a két CPU a "nem túl erős" kategória. Itt nem is arról van szó, hogy komoly VM szervereket gyártson ezekből a vasakból. Ugyanakkor, ha VM/Docker szóba kerül, akkor pont emiatt is lényeges, hogy a négymagos variáns legyen meg némi plussz RAM is - pont azért, hogy a VM -en kívül is maradjon még valamilyen szinten "értelmezhető" teljesítmény. Ez a kétmagos CPU -nál "jóval nehezebb" ...
Egyébként a RAM -okkal kapcsolatban:
- ha nincs VM/Docker, akkor felhasználástól függően maradhat akár az alap 2 GB RAM is, de persze feltételezhetően akarunk jónéhány extra programot - így a bővítés sem ördögtől való. Ugyanakkor plussz 4 GB (a meglevő 2 GB mellé) felé nem érdemes lőni. Nálam a DS218+ -nál a 6 GB kb. mindenre (kivéve VM/Docker amit nem használok, de elég sok más programot igen) elég. 10 GB legfeljebb a RAM cache -t növeli kicsit már csak ...
- VM/Docker esetén mehet nyugodtan plussz 8 GB (a meglevő 2 GB mellé) RAM. Akár a 2 GB -ost is lehet cserélni igény szerint ekkor már ...
A fentebbiek a RAM -al kapcsolatban a DS720+ esetére is megállnak ...
-
-
szelim74
csendes tag
Nem vagyok leakadva, de ha tőlem kérdeznek valamit én válaszolok rá és nem olyat, hogy abból akármire lehessen gondolni.
A lényeg, hogy azért nagyon szűk réteg igényli ezt a képességet, 1000 felhasználóból talán 1. Annak viszont valóban létkérdés, ha a munkája múlik rajta. Vagy az egoja.
-
szelim74
csendes tag
S akkor nekem rögtön a legextrémebb felhasználásra kell gondolnom, semmi esetre sem mondjuk
- egy kisvállalkozás 5-6 alkalmazottjának munkáját segítendő néhány megabájtos fájlokkal való műveletekre,
- éjszakára bedobott néhány film torrent töltögetésére,
- avagy ezek megtekintésére,
- pc-n végzett munka valós idejű szinkronizálására
- stb. stb.-re ugye? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256 GB SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest