- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Formaster #54664 üzenetére
Átlag felhasználónál 1 db gigabites madzagon lóg NAS.
Ezen elviekben is max 125 MB/s megy át....
Gyakorlatban inkább 100-110 MB/s.
Tehát hiába akar az SSD 200 MB/s-al írni ....közben a lemezről olvasni 100-al....ha úgy sem tudja a hálózati porton fogadni és kitolni az adatokat egyszerre ?!Szerintem - mint a PC esetében is - rendszermeghajtóként lenne jó az SSD....de ugye a NAS és a RAID technika nem erről szól.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Formaster #53787 üzenetére
A videót nem néztem de az 500 hibát az ilyen cms -eknbél tudja okozni pld.: a .htaccess -ben egy rossz beállítás.
De ellenőrizz sorba mindent :
A web könyvtárba bejön egy index oldal lokális ip beírása után ?
A web könyvtárba kiírja jól a php beállításaidat a phpinfo(); ?Ha ezek mennek akkor a WP könyvtárába kell szétnézni ...
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #53786 üzenetére
Ennek a videónak a mintájára konfiguráltam mindent, 80/443/3307 portok nyitva vannak, mégis 500-as hibát dob. PHP/APACHE/MARIADB fut, Web Station szintén elérhető, de a WordPress nem indul.
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #52819 üzenetére
Na most kezdek besokallni a Plextől. Először is 4 napja kapott frissítést, valamiért átíródtak a jogosultságok és nem volt hozzáférése a könyvtárakhoz.
Aztán most látom, hogy mindent transzkódolni akar, azt is amit eddig soha. Ez miért lehet? A beállításokban otthoni streaming van belőve, tehát nem kéne transzkódoljon, csak ha a formátum nem támogatott.
-
kgymac
őstag
válasz
Formaster #52734 üzenetére
Szinte minden böngésző készítő elvárja a nem túl hiteles cert-ek importját. A saját aláírást meg már nem fogadja el semmi sem, a syno-é is ilyen. Használj http-t https helyett, akkor nem kell cert, de ez nem túl jó ötlet.
A megosztott tartalomhoz nem kell cert file-t telepíteni azoknak, akinek megosztasz valamit., de a bögészőhöz kvételknt hozzá kell adniuk. Ezt a cert-et a szervered adja át a böngészőnek, mint a webhely cert-jét.
Ha ez így em felel meg, lehet venni cert-et a fő hitelesítőknél, pl. verisign, de nem ingyen. -
gyugyo79
addikt
válasz
Formaster #51834 üzenetére
SSH -n belépve sudo -i után meg tudod nézni a használt aláírást (akár a böngészővel is összehasonlíthatod, hogy ott is ezt látod e):
cat /usr/syno/etc/certificate/system/default/cert.pem
Utána :
/usr/syno/sbin/syno-letsencrypt renew-all
Ha lefut hiba nélkül akkor a fentivel rá tudsz nézni, hogy tényleg meg is változott e.
-
törölt tag
válasz
Formaster #47405 üzenetére
A fiókvédelem úgy működik, hogy hiába megbízható a kliens, ha egy fiókra a paramétereket megsértve többször hibásan jelentkeznek be, akkor hiába megbízható mégis tiltó listára teszi az IP-t az adott ideig.
Amíg a beállított idő le nem telik - vagy kézzel nem töröljük a tiltást - arról a gépről aminek az az IP-je nem lehet bejelentkezni. (A többi gépről igen.) Vagyis a tiltólistára kerülést egy fiókon keresztüli hibás bejelentkezések generálják, nem pedig a kézzel való listafelvételek.
A tiltólistába a böngészőazonosító is belekerül lehet, hogy az alapján is szelektív. ... ezt nem tudom fejből.
-
törölt tag
válasz
Formaster #47402 üzenetére
Egy párszor bejelentkeztél rosszul a fiókvédelmi paramétereket megsértve. Ekkor felvette a gépet a fiókvédelem tiltólistára. A későbbi esetleges jó bejelentkezéseket sem engedi be, hiszen a gép IP-je tiltó listán van az adott fiók szempontjából.
A többi már történelem.
A fiókvédelem nem azonos az automata blokkolással. Az utóbbi globálisan a bejelentkezésre vonatkozik a fiókvédelem csak a fiókra.
-
törölt tag
válasz
Formaster #47392 üzenetére
Az automata blokkolásnak mik a paraméterei?
Amúgy tuti eljut a név/jelszó páros a hibásan bejelentkező gépről a NAS-ra, mert a hibaüzenetet a NAS küldi vissza. Az hogy miért nem tiltja le a többszöri hibás bejelentkezést után az IP-t az már kérdés, de ahhoz látni kellene a paramétereket.
A jelszavakat lokálisan tárolják a gépek. Az hogy az egyik gépen el van mentve a jelszó a másikon még lehet rossz.
-
törölt tag
-
-
Mezga Aladár
veterán
-
gyugyo79
addikt
válasz
Formaster #46363 üzenetére
Ha nincs tunered + kártyaolvasód fiókban akkor szerintem ne vegyél és indulj el ezen az úton csak ha érdekelnek az ilyenek és nem számít a bele ölt idő és eredmény. Ha a nyugodt TV-zés a fontos egyél egy VU+ ZERO pld. azon kiforrott enigma op rendszer fut stabilan aztán pld. a TV Mosaicba (szerintem tvheadendbe is de azt nem próbáltam) be is lehet azt állítani mint IPTV tuner ha a NAS -on szeretnél ilyenekkel játszani ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Formaster #46350 üzenetére
Ha synology által támogatott a tuner akkor telepíted/elindítod a Video Stationt és bekapcsolod a DTV-t. Ennyi nem állítod be/ nem keresel le vele semmit.
Ez kell ahhoz hogy a tvheadend(ingyenes), tvmosaic (fizetős) lássa(hacsak nem kened vágod a linuxot és töltöd be te a drivert). Gondolom kell valami ami kezeli az előfizetéses kártyát. Telepíted a Tvheadend/ TvMosaic (ehhez kell még a DVBJCAM) -ot -> Oscamet + kártya olvasó drivert ha kell pld innen. Beállítod használod...
Egyszerre egy program tudja használni a tunert. Lockolja teljesen tehát nem akkor foglalja le amikor elkezdesz nézni valamit hanem rendszer indítás után ahogy a program elindult. -
kgymac
őstag
válasz
Formaster #46287 üzenetére
webdav?
@körömpörkölt:
5e850iusb nem hangos, de az 5e1500iusb néha nagyon. kb. 6cm-es venti van benne, naponta pár órát fullon megy.@fulton:
win10-en tavasszal, win7-en májusban frissített valamit az m$ a tallózáskezelőn. Mindenkinél ez van.
Csatlakoztasd \\ipcim\share alakkal, sajna ez van. -
kgymac
őstag
válasz
Formaster #46269 üzenetére
Azzal is menni fog, töltötséget és hátralévő időt is átadja. Nekem VM-ből is megy, meg tudja osztani az infót az esxi hosttal, szépen lekapcsolgatja az összes VM-et és a hostot is. Ha visszajön az áram, rendben el is indul az egész rendszer (esxi host + xpeno VM). Én 5E-ket használok, de kommunikációban ugyanazt tudja.
-
-
válasz
Formaster #46236 üzenetére
Viccet félretéve: ha átlagos médialejátszáshoz használod nincs sok értelme.
Egy SSD csak olvasási cache-t ad, kettő kell az írási/olvasásihoz.
Ha VM-eket futtatsz ott van értelme, vagy ha nagyon sok apró file-lal dolgozol.
Méretben NVMe-ből sajnos 128GB talán a legkisebb, már néha az is túl nagy.Na ezek után van nekem 2x256GB benne
-
Borisz76
nagyúr
-
winfier
senior tag
válasz
Formaster #46204 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a PLEX esetében is szükséges-e. Én csak a DS video-t használom. Ott minden esetben hiba volt amíg fel nem telepítettem, mivel nem kezeli a DTS-t a DS video alapból. Azt könnyen le tudod tesztelni, hogy a TV tudja-e a DTS-t vagy sem. Kap egy adathordozót és arról játszod le a filmet. Illetve DLNA/SMB/NFS megosztással éred el a NASon lévő tartalmat.
-
törölt tag
válasz
Formaster #46163 üzenetére
A Moments ill. a Moments mobil app-ja is a DSM alapportját használja.
(Default: 5000 (HTTP) ill. 5001 (HTTPS) TCP port.) -
Tuomas
addikt
válasz
Formaster #46142 üzenetére
Én ugyan így jártam, routeren állítottam be open vpn-t, ahogy elkezdtem használni, jöttek az értesítések a behatolási kísérletekről (már a router megfogta, kétirányú IPS), nekem az USA-ból. Mondjuk én a torrentre is gyanakszom, nem tudom hogy amiatt-e, de azóta a vpn szervert lekapcsoltam újabb támadás nem jött, pedig a torrent ugyan úgy ment. Érdekes.
-
jozsi252
veterán
válasz
Formaster #46132 üzenetére
Nem maga a táp szinuszos, hanem régebbi tápoknál jellemzően Chieftec-nél (Delta belső) az aktív PFC miatt akadt össze az olyan szünetmentesekkel amelyek kvázi szinuszosak.
Én már régóta kvázi szinuszos UPS-t használok de még nem volt gondom ebből, pedig rá volt már kötve, szgép, monitor, modem, router, nas stb.. és minden további nélkül működött akkus üzemmódról annak ellenére hogy a szinusz görbe nem a normál ami a konnektorból jön, hanem lépcsős. -
válasz
Formaster #46121 üzenetére
Válasszuk ketté:
1. Futtatsz egy VPN servert a routereden vagy a Syno-don, és kívülről csatlakozol egy VPN klienssel.
Ilyenkor kvázi "bent vagy" a saját hálódban (mondjuk beállítás kérdése, eleve más subnetben vagy), el tudod érni a gépeidet/adataidat.2. Előfizetsz egy anonymus VPN szolgáltatónál (van pár), majd beállítod a routereden vagy a Syno-don a VPN klienst és csatlakozol hozzájuk. Így a forgalmad (torrent főleg) titkos, és nem logolják az ip-t/usert, szóval pl. Németországban védve vagy a büntetésektől.
Meg van ugye a tűzfal kérdés amit már előttem megválaszoltak.
-
Varszegig
veterán
válasz
Formaster #46121 üzenetére
Ha akarja a szolgáltató két dolgot biztosan tud: a vpn végpontjainak ip címét, és azt hogy titkosított adatforgalom van. Ezt leszámítva semmi sem tudható arról, mi folyik a csőben, milyen tipusú forgalom, és milyen adattartalom. Tehát azt pontosan tudja, hogy valaki (mondjuk Te) valahol a világban (mondjuk egy mobil hotsportól) csatlakozol az otthoni külső ip címedhez, és vpn-t használsz. Ennyit lehet látni. (Ezért van olyan, hogy bizonyos mobilszolgáltatók lassítják a vpn forgalmat is, mert ha abba ágyazzák a torrentet, akkor meg lehetne kerülni a torrent korlátozását.)
-
Varszegig
veterán
válasz
Formaster #46118 üzenetére
Itt valami nagy kavar van nálad a VPN fogalmával kapcsolatban. A VPN nem véd semmit a hálózatban, az a tűzfal. A VPN-t úgy képzeld el, mint egy zárt csövet. A csőben megy az adatforgalom a cső két vége között. Ami a csőben megy, azt senki nem tudja monitorozni (értelmes időben, jól beállított vpn esetén, de ebbe ne menjünk bele), tehát a szolgáltató sem tudja. A cső két vége teljesen megbízik egymásban, az egymás közötti adatforgalmat nem szűrik. Viszont mindkét végén van lehetőség tovább routolni a forgalmat, és további gépeket elérni. De ezek tényleg csak az alapok.
Openvpn jó választás, egyszerű beállítani, és jó biztonságot nyújt. -
Formaster
addikt
válasz
Formaster #46113 üzenetére
Ahogy látom, az openvpn lenne a legjobb választás, a kérdésem az, hogy ez csak arra nyújt biztonságot, ha a NAS-hoz akarok csatlakozni? A hálózatban levő többi gépet nem védi igaz?
Illetve, ha a NAS-tól letöltést futtatok, akkor az adatfolyamot ugyanúgy látja a szolgáltató igaz? Hiszen a bejövő adatot látja. Ehhez egy VPN szolgáltató kellene? De azt meg, hogy tudom a nas-al összekapcsolni?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Formaster #46085 üzenetére
Lassú folyamat és a NAS erejéből , sebességéből is elvesz.
Nálam :
1-2 nap a kicsi ( DS918+ , 4*2Tb , SHR1-ben )
2-3 nap a nagyobbik ( DS2415+ , 12*4 Tb , SHR2-ben )
2-3 nap a bővítőben lévő kötet is ( DX1215 , 12*4 Tb , SHR2-ben ).Egy teljes hétig is eltarthat......összesen
Tehát türelem.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Formaster #46037 üzenetére
Xpeno alatt jobb nem is erőltetni az SHR -t mert ha beüt a baj nincs szupport aki neki áll Hybrid raidet javítgatni (pláne ha annak is használod pld raid5-el különböző méretű lemezekkel mert egy raid1-be kb mindegy shr raid1 vagy "sima" raid1).
Viszont a Basic ugyan úgy bővíthető mintha Synology lenne.
De amiket hozzá akarsz adni azokon ne hozz létre kötet. Vagy ha már létrehoztál akkor töröld és utána hozzá fogod tudni adni. -
kgymac
őstag
válasz
Formaster #46020 üzenetére
Úgy tudom, csak egyszer lehet egy hdd-t egy tömbhöz adni. Azaz az elsővel vagy az első kettővel létrehozod az shr kötetet, majd minden hdd hozzáadásakor bővíted az shr kötetet. Ez kettő vagy egy hdd bővítést jelent, a harmadik lemez hozzáadása után az shr raid5-ként fog működni. A raid5 tömb egy lemez kiesése esetén, a kötet javítása (3. hdd pótlása) alatt extra terhelést kap, ami miatt hajlamos elszállni. Főleg öregebb hdd-k esetén. Két hdd kiesése totális adatvesztés raid5 esetén. Egy lemez kiesése ugyanez raid0 esetén.
Én jelenleg shr köteteket használok, 2 lemez/kötet alapon. Van egy rack-em, 4x2.5" hdd-t tud fogadni, majd egyszer raid6-ként fog működni
Keress rá a topicban a raid5-re, volt jónéhány hozzászólás a raid5-tel kapcsolatban. -
gyugyo79
addikt
válasz
Formaster #46014 üzenetére
Ha SHR -t csinálsz akkor azt is lehet annak megfelelő "szabványos" raid formátumokká alakítani.
SHR (1 lemez adatvédelem nélkül)= Basic
SHR (2 lemez 1 adatvédelem) = Raid1
SHR (3 vagy + lemez) = Raid5 (itt nyilván 0-ról lehet SHR2 is ami raid6 is ha megfelelő számú a + lemez)
SHR2 (4 lemez vagy+ és átalakítani csak SHR kötetből)Az SHR és a "szabványos" raidek közt nincs átjárás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Crypto Trade
- Mobilinternet
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest