-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Bacusuz #49582 üzenetére
Tárolóelemző lesz a segítségedre a duplikált fájlok megtalálásában.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bacusuz #49049 üzenetére
File Station -> Mappán jobb egérgomb tulajdonságok -> Engedély fül .
Ha nincs engedélye akkor Létrehozás és hozzá adod alul látod a pipát amivel a könyvtár tartalmára is alkalmazza. Ha van engedélye de nem szerkeszthető akkor haladó ->örökölt engedélyek explicitti tétele és utána már tudod szerkeszteni.
Viszont így ha egy gyökér mappára adtál jogot neki olvasni azt öröklik az új mappák amikor létrejönnek ezért mindig figyelned kell ezt ha változik a mit láthat mit nem láthat. -
gyugyo79
addikt
válasz
Bacusuz #49035 üzenetére
Az az amin a NAS-t amúgy eléred kívülről. Alapból az 5001 -es.( Ha nem változtattad meg akkor 5001 )
DE beállíthatsz saját portot is a File Stationek ugyan ott lejjebb ahol az álnév adható meg, csak akkor azt is be kell a routerbe állítani (Akkor is ha az 5001 vagy ami helyette lett be volt) -
gyugyo79
addikt
válasz
Bacusuz #49031 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy csináltam egy felhasználót akinek csak olvasás joga van a Videók mappára (semmi másra - de van olyan is akinek van máshoz is hozzáférése ugyan így ...). Utána a böngészőbe hozzá adtam neki egy könyvjelzőhöz a file station elérést.
https://nascime.synology.me:<port>/file/
amiből a file az a vezérlőpult -> alkalmazásportál-> álnév -nél adtam a File Stationek. A portmeg a többi meg értelem szerűen ami a https elérése a NAS-nak.
Megadtam a fn/jelszót neki és ennyi ...Szerk.:* a felhasználó kezelésnél az Alkalmazások részen is minden le van tiltva csak a File Station van engedve.
Így le tudja tölteni ami érdekli de bajt nem tud okozni . Ha almappák elérést akarod tiltani leveszed az adott almappáról a jogot, hogy olvassa azt. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Bacusuz #36642 üzenetére
Win 10 esetében a Fájlkezelőt indítsd el.
Bal oldali sávban keresd meg : Ez a Gép.
Majd fent a Számítógép fülre kattinta....
Hálózati hely hozzáadása / eltávolítása lehetőség.Itt tudod törölni a meglévő hibás meghajtójelű hálózati meghajtót.
Hozzáadás lehetőségénél pedig lehet választani kívánt betűt.
Te ezt keresed :
Keresőbe írd be : Vezérlőpult
Indulása után :
Rendszer és Biztonság 1katt
Felügyeleti Eszközök 1 katt
Számítógép kezelés 2 katt , megnyílik egy új ablak
Új ablakban : Lemezkezelés 1 katt.De ez nem jó mert ebben nincsenek benne a hálózati meghajtók, csak az ami fizikailag is a gépben van.
Tehát az első megoldás a nyerő.
Leválasztod és Újra hozzáadod a számodra megfelelő betűvel a meghajtót. -
gyugyo79
addikt
válasz
Bacusuz #33590 üzenetére
Mxplayer -t favorizálja a Synology meg szerintem is az egyik legjobb lejátszó androidra. Én megvettem ugyan még rég mert megérdemlik a fejlesztői de ha jól tudom, csak + reklám van a nem pro verzióba, amit nem is lát aki úgy hívja meg valamiből mint lejátszó.
Annyi, hogy a licensz díjas dolgokhoz be kell rakni alá egy costum codecet de az se nagy varázslat és akkor kezel mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest