- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
e90lci #93481 üzenetére
Szia!
Én ezt használom egy DS720-on:
services:
jellyfin:
image: jellyfin/jellyfin:latest
container_name: jellyfin
environment:
- PUID=1026 #CHANGE_TO_YOUR_UID
- PGID=100 #CHANGE_TO_YOUR_GID
- TZ=Europe/Budapest
volumes:
- /volume1/docker/jellyfin/config:/config #CHANGE_TO_YOUR_CONFIG_FOLDER
- /volume1/docker/jellyfin/cache:/cache #CHANGE_TO_YOUR_CACHE_FOLDER
- /volume1/docker/jellyfin/log:/log #CHANGE_TO_YOUR_LOG FOLDER
- /volume1/video:/data/media ##CHANGE_TO_YOUR_VEDEJO_FOLDER
devices:
- /dev/dri/renderD128:/dev/dri/renderD128 #HASZNALJA_AZ_INTEL_GPUT
- /dev/dri/card0:/dev/dri/card0 #AMI_AZ_ELSO_SLOTBAN_VAN
ports:
- 8096:8096 #web_port
network_mode: bridge #HOSTRA_FELESLEGES
restart: unless-stoppedItt fontos, hogy írd át a saját beállításaidra, hogy hol vannak a filmek, hová pakolhatja a logokat. Könyvátrakat nézd át és aktualizáld.
Ami még fontos, hogy a 916 nem tud x265-öt enkódolni, csak dekódolni, úgy az a beállítás ne legyen aktív.Ha a frissítéskor baj lenne és ne zavarodjon meg a NAS, a restart mode-t átrakhatod
restart: on-failure:5
-
válasz
e90lci #93481 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekelne.
Kipróbáltam már a Jellyfin-t, de mint Te is mondtad, 99%-on pörög a proci, így sajnos addig törlésre került, és maradt a Plex, ameddig nem lesz rá megoldás.
Nekem egy 918+ van, plusz ram-al bővítve. Ha közben lenne valami megoldás, akkor szerintem simán váltanék rá -
dkess
őstag
válasz
e90lci #73091 üzenetére
Nem semmi felára van a rack -es kialakításnak - erre mindig rácsodálkozok ...
Ezen 600VA -s és nem szinuszos terméknek "normál" kialakítással márkán belül van pont ennyiért 1300VA -os és valódi színusszal rendelkező alternatívája ...
Egyébként én ezt használom (valódi szinusz mindkettő):
- router/NAS (DS218+ és DX517)/aprajafalva: CyberPower CP900EPFCLCD 900VA - [link] ,
- PC/monitor/egyebek: CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA - [link] .(mind a kettőn hátul van az USB - az utóbbin elöl is van kettő)
-
Magnat
veterán
válasz
e90lci #67585 üzenetére
Az egyébként nem érdekli őket, h mit töltesz le? Mármint ha linux disztókat akkor gondolom nincs bünti, de ha ott ahol a jogvédett tartalom keletkezett, nem tilos a magáncélú letöltés mint pl a Lord album esetében, akkor miért kapott büntit? Vagy mi van akkor pl, ha az adott szerző saját maga terjeszti torrenten a műveit?
-
lewisfm
aktív tag
válasz
e90lci #66311 üzenetére
Nekem az Asus AC65-tel meg lehet oldani, de a SOHO routerek nem kis hányadában nem.
Ilyenkor szerencsés esetben nem továbbítja az IGMP csomagokat, de rosszabb esetben továbbítja, s ha nem lehet kikapcsolni, akkor az gond lehet.Nálam régebbi TPLink routerrel nem volt gond, felételezem az nem tudta továbbítani az IGMP csomagokat, viszont próbálkoztam újabbal, amin nem lehetett az IGMP-t konfigurálni, viszont továbbította az IGMP csomagokat, s emiatt a Wifi intsabillá vált.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
e90lci #66309 üzenetére
Ezzel a DMZ megoldással nem megy rá a belső hálózatra az IP TV forgalma is?
Sok SOHO router Wifi-jét ha elárasztják az IGMP (IP TV) csomagok, a router Wifi-s része elkezd akadozni, majd elérhetetlenné válik.Ilyenkor azok a routerek jók, amelyeknél az IGMP továbbadását lehet konfigurálni mind etherneten, mind Wifi-n keresztül.
Több TPLink és egyszerűbb Asus routerekkel is jártam már így.
-
Rick4
félisten
válasz
e90lci #65309 üzenetére
Ez off?
Akkor mi az on?
Amúgy sokszor mondtam már, a syno ddns-eket folyamatosan keresgélik, hátha nyílik valami, ezért sincs értelme azt használni, nem próbáltál pl egy magyar ipdns reget? Kíváncsi lennék, egy csapásra megszűnik-e mindenféle kotorászás!
Ez a menüpont nem tök ugyanazt a dolgot eredményezi? Vagy a tied más, és a tűzfal beállításoknál kell külön azt a szabályt létrehozni?
-
buca84
őstag
-
buca84
őstag
válasz
e90lci #63760 üzenetére
az usbstation2 beépített kliensét használom torrentre. a szolgáltató elvileg nem blokkol semmi ilyesmi forgalmat...ő szerintük. a seed mégsem megy.
ma reggel megírtam nekik, hogy port forwardolják a BT portot, amit látok az usbstationben.mivel usbstation2öm van, ezért ennek a szoftverét nem lehet már frissíteni.DSM 3.2.
olvastam Borisz leirásait is, de mivel ilyen régi a dsm, egy csomó minden nem jó rá, illetve nem is nagyon értek hozzá.
nem volt még ilyen helyzet, hogy a szolgáltatónek kell könyörögnöm, hogy vmit állítson be.
ezért is kérdeztem fentebb, hogy mit kellene pontosan írnom a szolgáltatónak, mert ez így gáz, hogy nem értek hozzá és le kell leveleznem velük valahogy.ha lenne egy újabb nas, amiben tudom kapcsolni az upnp-t akkor ez megoldaná a problémát, vagy ott is kellene a port forward?
-
Elemental
addikt
válasz
e90lci #60119 üzenetére
Köszi!
Sajna nagyon fapados. Lehet, maradok a tm-nél. Az a letöltés megkezdése után törli a torrent fájlt. Mikor indítom a torrentet, és kiválasztom a letöltés helyét, mutatja a szabad hely méretét (az android klinsben is). Társítom a torrent fájlt a tm-hez, így a .torrent fájlra kattintva megnyitja a tm remote-ot. Ez a webes felületes bohóckodás nem jön be, emiatt (is) szoktam le a ds-ről is.
Letöltési sebesség.
918+, qbittorrent, 1Gbit telekom. 110MB/s -
dkess
őstag
válasz
e90lci #59302 üzenetére
Szia,
Elméletileg lesz és amennyiben minden jó lesz, akkor RS1220+ néven (azaz akár még az idén).
Pont nem is olyan régen volt tárgyalva itt a fórumon egy korábbi pletyka ez év március 19 -ről, aminek ez is része volt - [link] . Nagyjából fél éve HW terén nem változott a pletyka tárgya - pl. tavaly szepteberről: [link] .
Ugyanakkor ezeket még érdemes a helyén kezelni ...
-
jozsi252
veterán
válasz
e90lci #58157 üzenetére
Azonosítás rendben van, mert TM GUI felcsatlakozik a klienshez. User illetve SC-Download csoportnak adtam írás/olvasás jogot a Torrent mappához. GitHub-ról szedtem le a legfrissebb 5.18-as verziót. Illetve a port nyitásokat is megcsináltam a NAS tűzfalába illetve a router tűzfalába is. Port tesztet is csináltam egy weboldalon keresztül, illetve a TM GUI-n belülről is és nyitva vannak a portok.
Nem vagy NAT-olva a szolgáltató felől. -
-
törölt tag
válasz
e90lci #54747 üzenetére
Apám... ezen fetrengtem!!!
Egy mondás jutott az eszembe egyszerre: akinek futotta majomra annak fussa banánra is!
Nem cikizem ki pontról pontra mert valaki tudós innét biztos belekötne, de ez egy röhej...
2500 ft-ból még egy családi fagyizás sem jön ki ő meg visszamegy a kőkorszakba miatta holott az eszközei már megvannakPersze, a NAS-t minek bekapcsolni ha már megvan, szereljünk le pár kamerát is (csak a port fogják), minek az NVR mikor ott a high tech memóriakártya, és még sorolhatnám!
-
bb.bocs
őstag
válasz
e90lci #54747 üzenetére
a villanybojler volt az na
nálam részben bolti, részben összemókolt cuccok vannak. a nas ígyis úgyis megy...eddig nem volt irdatlan számlánk...bár alapból magas
de ha megnézzük villanysütő,mosogatógép,mosógép... gondolom ezek dobnak... lcdtv nem retinakiégető módban megy... nas meg általában nem sokat dolgozik
egy kos fogyasztásmérővel rámérhetett volna mi zabálja az áramot
és gondolom ahány márka annyi energiafogyasztás
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
e90lci #53219 üzenetére
Inkább csak érdekességnek írom. Docker alá van xteve ( plex proxy ) . Bár natívan is lehet intel / arm procis NAS -okon 99.999% futtatni bár az arm verziót csak futólag láttam nem néztem utána.
Amivel be lehet PLEX alá játszani az .m3u listákat.
Tehát olyan Synologyn amire van Docker arra van megoldás. Az, hogy mennyire stabil nem tudom mert csak kipróbáltam egyszer és akkor is csak 1-2 órát ment valami azóta is ki van kapcsolva a konténer .... -
08meszzi
csendes tag
válasz
e90lci #53216 üzenetére
Szia
Elnézést, igyekszek most kicsit pontosabban fogalmazni.
Nem szeretnék TV-re előfizetni. Jelenleg PLex szerverről nézem a torrentről letöltött filmeket/sorozatokat. Ezzel együtt igény van magyar TV csatornák nézésre, és szeretnék olyan applikációt a Synology NAS-omra amivel kikerülhető a TV előfizetés. Azért írtam ide a kérdést, mert nem tudok olyan samsung smart tv-re telepíthető applikációt amivel ez megoldható lenne, és ha már megvan a NAS, és lehetne ilyenre használni akkor miért ne. -
szricsi_0917
tag
válasz
e90lci #51620 üzenetére
Nincs. Eddig minden rendben volt, ma reggel pedig már lehet agyára ment ez a hőség
Annyit azóta megnéztem, hogy csak a chrome-on nem megy se bentről sem távolról a két gépen. De ha kitörlök minden előzményt és cookie-t akkor sem indul el utána. De érdekes módon csak a dsm felület, php, joomla minden más ami rajta van az elérhető. -
WaterWave
veterán
válasz
e90lci #51401 üzenetére
adguardot jobban szeretem...
Sőt most azon vagyok beregisztrálok hozzájuk és a magyar fordítást megcsinálom...
Már 0.96-nál jár, és nagyon szépen szur.. nem beszélve a listás klienseket el lehet nevezni, nem csak egy ip-t látsz.. ssh root etc/hosts (de ez már haladó szint), bár ahogy látom az uj verzióban már webről is lehet addolni...
Szerintem érdemes, mert tényleg jó. -
gyugyo79
addikt
válasz
e90lci #48987 üzenetére
Papiron javították aztán nem tudom ki mennyire bízik az Intel -ben ilyen téren (jó nyilván az a hiba 100% nincs)
Amúgy nem értem miért rakták ezekbe a NAS-okba is még ezeket a procikat ...
Ha gonosz lennék felmerülne, hogy biztos el kellet szórni amit a rosszakért kaptak cserébe -
Borisz76
nagyúr
válasz
e90lci #48987 üzenetére
Jó kérdés !
A felsorolt modellek ( Synology NAS-ok ) mind 2015-s évből valóak.
Az Intel Atom® Processor C2538 pedig még korábban jelent meg.....2013 év vége felé.
Szokták a hibákat javítani cpu-n belül is.
Ha jól tudom ezt "stepping" néven fut és 1-2-3-4-5 számozással látják el.Az biztos, hogy idejük volt kijavítani.
Kérdés, hogy tényleg megtették e ?Mert ha egy köztudottan "hibás" processzorral adnak ki új NAS-t, akkor az eléggé ...lehangoló.
U.i. : Az enyém is ( DS2415+ ) érintett volt a dologban. 1-2 hete kaptam vissza a NAS-Szervíz-től.
Ha alaplapot kellett volna cserélni benne , akkor az 730 EURÓ + ÁFA lett volna !!!
Ez volt az első infóm a szerviztől.....hát kivert a vízDE :
Happy end lett a vége és 27.000 Ft-ból megúsztam.
-
Immy
őstag
válasz
e90lci #48985 üzenetére
+1 év garit adnak:
https://bit-tech.net/news/tech/storage/synology-denies-atom-abnormal-failures/1/
Anyone with a Synology DS415+, DS1515+ DS1815+, DS2415+, RS815(RP)+, or RS2416(RP)+ NAS, all of which are based on Intel's Atom C2538 processor, is eligible for the extended warranty period. All models purchased from this month onwards, Synology adds, include 'suggested improvements from Intel' which prevents any risk of premature failure. Anyone wishing to make a claim under the extended warranty is asked to email Synology on C2538@synology.com. -
Borisz76
nagyúr
válasz
e90lci #48724 üzenetére
Mindenképpen gyorsabb lesz ha mindent lementesz.
Csak ugye a DSM telepítése és beállítása az amit újból el kell végezni.
Ezt követően mehetnek az adatok vissza a kötetre.Konkrétan mikor az öcsém 918+ -t " bütyköltem " :
1 db 2 TB-s lemez és 3 db 4 TB-s lemez volt benne SHR-ben.
Kivettem a 2 TB-s lemezt, kicseréltem egy 4 TB-ra.
Valamivel több mint 13 óra volt a javítás egy teljesen üres köteten !Most akkor képzeld el ezt kicsit nagyobb méretű lemezzel....sok adattal.
Biztos, hogy gyorsabb ha lemented az adatokat és szépen belakod az új 6TB-s lemezeket. -
VGYke
addikt
-
allein
addikt
válasz
e90lci #47288 üzenetére
Nem a mennyisègre gondoltam, hanem sebessègre. Amikor hónapokig seedeltem a 8000+ torrentet, àllandó top 10-ben voltam.
2*1 Gbit-es csomaggal, tudom nővelni a le ès feltöltèst?
Megoldható egyèbként a Synology Nas ip elrejtèse?
Tehàt az a kérdés, hogy egy újabb, erősebb hardware-rel rendelkező Synoból, ki tudok-e hozni nagyobb le ès feltöltési értèkeket.
-
rekop
senior tag
válasz
e90lci #47092 üzenetére
Mire gondolsz hogy beragadt? Buta switch-em az nincsen, ezt nem tudom megpróbálni. Egyébként három switch-ből áll a hálózatom(RB250GS, RB750GL switch-ként, és egy TP-link SG1016DE), megnéztem mindegyikkel külön, rákötve a NAS-t és a PC-t, de ugyanez a helyzet. A router egy ubiquiti er-lite, de nem hiszem ott lenne a probléma, ez a forgalom át sem megy rajt, csak a switch-eken. Ha az internet felől nézem, akkor megvan a gigabit(pl. speedtest vagy egy nagy méretű linux iso letöltése), és ha belső hálón iperf-el bárhonnan, akkor is. Már megpróbáltam iperf-et hosszabb ideig futtatni(öt percig ment utoljára), hátha belassul de végig stabil 948Mbps volt.
Amit észrevettem még (de lehet ez hogy normális) hogy másolás közben a NAS-ban az erőforrás figyelésénél a "processzor kihasználtság" fülön az "I/O vár." érték ~98% körüli volt. Nem tudom ennek van-e jelentősége. -
-
curmpli
tag
válasz
e90lci #47014 üzenetére
Nem bírok kívülről csatlakozni:
Hibaüzenet: "a webhely nem érhető el"
lecsekkoltam a portokat itt http://www.canyouseeme.org/Portforwardot így állítottam be.
A Networkben a DSM fül így néz ki:
A Synology external access így néz ki
Ugyanitt az advanced menü
És a router csondigurationben a router setup után ez jelenik meg:
Ne ebből mondja meg valaki, mi a bibi?
.
-
sefan67
aktív tag
válasz
e90lci #47010 üzenetére
admin:x:1024:100:System default user:/var/services/homes/admin:/bin/sh
anonymous:x:21:21::/nonexist:/usr/bin/nologin
avahi:x:84:84::/:/bin/false
bind:x:53:53::/:/usr/bin/nologin
daemon:x:2:2::/:/bin/sh
dbus:x:81:81::/:/usr/bin/nologin
dovecot:x:143:143::/dev/null:/usr/bin/nologin
DownloadStation:x:125560:125560::/var/packages/DownloadStation/target:/sbin/nologin
FileStation:x:179652:179652::/var/packages/FileStation/target:/sbin/nologin
ftp:x:21:21::/nonexist:/usr/bin/nologin <--- sima ftp , nem tudom SFTP-re érvényes-e ??
guest:x:1025:100:Guest:/nonexist:/usr/bin/nologin
http:x:1023:1023::/var/services/web:/bin/false
ldap:x:439:439::/var/lib/openldap:/usr/bin/nologin
lp:x:7:7::/var/spool/lpd:/bin/sh
MediaServer:x:118831:118831::/var/packages/MediaServer/target:/sbin/nologin
mysql:x:66:66::/var/services/mysql:/bin/false
nobody:x:99:99::/:/bin/false
ntp:x:87:87::/var/lib/ntp:/bin/false
OAuthService:x:226662:226662::/var/packages/OAuthService/target:/sbin/nologin
postfix:x:125:125::/dev/null:/usr/bin/nologin
postgres:x:55:55::/var/services/pgsql:/bin/sh
root:x:0:0::/root:/bin/ash
rpc:x:32:32::/dev/null:/bin/false
SynoFinder:x:195341:195341::/var/packages/SynoFinder/target:/sbin/nologin
system:x:1:1::/usr/syno/synoman:/usr/bin/nologin
USBCopy:x:123545:123545::/var/packages/USBCopy/target:/sbin/nologin
FELHASZN:x:1026:100::/var/services/homes/FELHASZN:/bin/shEzek között nincs az SFTP port amúgy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest