Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz gyugyo79 #58756 üzenetére

    Igen, az is érdekes információ lehet, hogy az eredeti terveidhez képest miben marad el jelentősen a Club3D 2.5 Gbit/s -es NIC, ami miatt az „inkább csalódás” kifejezés jut eszedbe róla. Ez más számára is hasznos info lehet.

    A „más NAS -ok” szempontrendszer mellett amennyire jól feltételezem, akkor szerepet játszhat esetleg az is, hogy Nálad ezt megelőzően is rendelkezésre állt Bond+SMB multichannel (+ olyan legalább multigigabit -et tudó switch, mely a link aggregation -t támogatja) valamint esetleg az SMB másoláson kívül egyelőre nem nagyon látsz olyan felhasználási területet otthon, melynél valós előnyt hozhat a 2 Gbit/s feletti hálózati teljesítmény (én sem – igaz, én tervezett módon csak erre számítottam + az én NAS -om más fejlesztési irányt nem támogat). Feltételezem, ha időrendben a Club3D 2.5 Gbit/s -es NIC lett volna meg először, akkor a Bond+SMB multichannel -ben nem is gondolkoztál volna.

    A két lehetőség között valóban nem a „végsebesség” az igai mérvadó különbség. A Bond+SMB multichannel -nek mennyi a vége (a DS918+ 2*1 Gbit/s -es portját alapul véve)? Olyan 220 MB/s körül? Ehhez képest valóban nem sokkal több a 280 MB/s – és ugye ez is csak olvasásra (NAS --> PC irányban), mert amennyiben jól emlékszek Nálad sincs pl. Raid0/10 (vagy SSD kötetben) ami nagyobb sebességet engedne írásra, mind ami a Bond+SMB multichannel -nél eleve rendelkezésre áll. Mondjuk amennyire jól tudom van Nálad SSD cache (arra nem emlékszem, hogy ’read-only’ vagy írásra is) illetve e mellett a 8 GB RAM alapján több gyorsítótár alapján is hétköznapi használatra nagyobb arányban állhat rendelkezésre a NAS -ra írás irányában is a 280 MB/s …

    Ezek alapján Nálam is körvonalazódott az előnyök hátrányok a két metódussal kapcsolatban, de kíváncsi vagyok azokra, milyen érveket tudsz megfogalmazni ezekkel kapcsolatban. Az én oldalamról abszolút pozitív eleddig a Club3D 2.5 Gbit/s -es NIC használata – mondjuk az is igaz, hogy én a „más NAS -ok” csoportban vagyok (azaz DS218+ -nál az egy alap LAN csati miatt a Bond+SMB multichannel abszolút nem opció).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák