Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Zoli-86- #56962 üzenetére

    Személyes tapasztalatom nem volt ilyen Synology NAS-sal, csak a céges hálózatommal.
    Nálunk (majd 6000-es cég) van, hogy jól megy a tallózás, van, hogy 1-2 percet kell várnunk, hogy reagáljon. Csak itt több ezren használják ugyan azt a fájlszervert. Persze nem Synology-t. Én szóltam már évekkel ezelőtt, hogy a klienseknél is már karcsú a 100 Mbit belső háló, de még nem igazán történt előrelépés a belső hálózatot illetően. :B

    A kérdésedre válaszolva: a belassulás oka a kiterjedt mapparendszer + sok kis fájl. Utóbbit a hagyományos HDD-k nem tudnak olyan gyorsan olvasni/írni, pláne, ha közben mást is kell csinálniuk (tallózás kiszolgálása).
    Erre a megoldás, hogy HDD helyett SSD-ket használtok majd a következő NAS-ban.
    + a gyakran olvasott/írt fájlokra megoldás a Syno SSD cache funkciója (ha az új NAS esetében is Syno-ban gondolkodtok).

    Szerintem erre minimálisan egy DS918+ kell, amibe én raknék két 1TB SSD-t RAID1-be (kötet1), majd az NVMe foglalatokat is felölteném mondjuk 256 gigás példányokkal (kettővel), + kihasználnám a seggén a 2x1Gbps LAN csatit Link Aggregation-nel ha ezt a jelenlegi infrastruktúra támogatja.
    A NAS másik két HDD helyére meg 1-2 HDD-t raknék még, ami lehetne a kötet 2 és eténként ide másolódna át minden első biztonsági mentésként.
    A meglévő NAS-t beraknám második backupnak, ami lehet napi, vagy akár heti is, és ezt nem látná senki a userek közül, csak az admin, meg a másik NAS. Akár másik telephelyen is lehet, hogy legyen georedundancia.
    Harmadik backup meg külső HDD-re, akár manuálisan is, backup után leválasztva, elrakva széfbe, vagy más, biztonságos helyre, ahol kevesen férhetnek csak hozzá.

    Kérdés, hogy mekkora keret van az upgrade-re...

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák