Hi​r​d​eté​s​

2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-29 08:44:57

Mobilarena

Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19151) TimeCenter válasza Teasüti (#19150) üzenetére


TimeCenter
(tag)

Attól függ, hogy ki cseréli az elemet!
A szakszervízben a gumiszigeteléseket cserélik ( mert nekik van ) és műszerekkel bemérik, hogy az elemcsere után megmaradt-e a vízállóság. Kétféle műszer létezik, a levegős ( ez a drágább ) olyan 1.500.000 Ft és a vizes ( 150.000 Ft ). Az első az elvégzett mérésről papírt is nyomtat, igazolva a nyomásállóságot. A vizes pedig segít a hiba ( vizbehatolás - levegőkijutás ) megkeresésében.

A rázkódást minden G-SHOCK bírja. Bármelyiket választhatod, simán a bicajozástól nem megy tönkre. Kivánom ne ess el, mert a legtöbb esetben az óra jobban bírja az ütést mint te.

(#19152) TimeCenter válasza young78 (#19101) üzenetére


TimeCenter
(tag)

2010. 04.25-én #3437-ben azt írja, hogy ilyen CITIZEN SKYHAWKja van.

Én se értem, hogy két év múlva minek kérdezi meg, hogy ez az óra jó-e.

Én mint a hivatalos forgalmazó segítettem neki, bár tényleg más szekerét tolja.

(#19153) Mariner válasza TimeCenter (#19136) üzenetére


Mariner
(kvázi-tag)

Nekem volt 2 különböző típusú műanyag házas Casio-m amiknél mindkettőnél az volt a hiba,hogy a rugós stift furata kiszakadt a házból.Az egyik DBC-62 a másik DBX-102 volt.A DBX még most is megvan.Szerettem mindkettőt mert szép komoly kinézetű akkoriban nagy tudásúnak számító órák voltak határidőnaplóval,telefonszám regiszterrel,számológéppel,stopperrel,visszaszámlálóval,ébresztővel együtt.
Hivatalosnak mondott helyen vettem őket,de nem nagyon foglalkoztak vele amikor mentem,hogy kipontozódott a vekker:( Nem volt annyira olcsó.Abban majdnem biztos vagyok,hogy nem az én durva bánásmódom miatt tört le a füle mert addigis és azóta is több Casio-m volt már, az egyéb márkákról nem beszélve,de ilyen nem fordult elő.
Olyan is volt,hogy az elárusítóhelyen cseréltettem elemet a napelem+hagyományos elemű Casio-mban de az elemcsere után már nem bírta a vizet,pedig előtte rendszeresen úsztam benne,nem kis távokat.Amikor visszavittem,hogy mi a szitu ilyen esetekre(hiszen én fizettem az elemcseréért, de a vízállósága mégis odalett az órának,pedig azt mondták az megmarad)akkor csak azt kaptam meg,hogy ez van,nem győzhet mindíg a torreádor:( Ez az órám is megvan azóta is igaz nem működik,de nincsen szívem kidobni.

MZ/X jelentkezz!

(#19154) Misi1979 válasza TimeCenter (#19152) üzenetére


Misi1979
(PH! addikt)

Hát igen.

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#19155) TimeCenter válasza Mariner (#19153) üzenetére


TimeCenter
(tag)

1. A DBC-62 és a DBX-102 az ugyanaz a tok csak az egyik 50 memós a másik 100-as. Te is azt mondod, hogy kiszakadt a furat. Ez nagy erőhatásra utal, szerintem nem garanciális hiba. A szíj meg lett feszítve, és furatnál a stift kiszakad. Látni a nyomát a tokon. Két éve még rendeltem új tokot hozzájuk, és vadi újjá varázsoltam őket.

2. "Sima" elemcsere. Az elemet kicserélik, a tokot visszazárják. Az órás mire vállaljon garanciát?
a, az elemre amit beletett
b, az óra vízállóságára, ami lehet, hogy már előtte sem volt vízálló

Ezért érdemes vízállóságmérést is kérni elemcserekor ( bár ez további költséggel jár). Ekkor a pillanatnyi állapotot jeleníti meg a műszer, amiről papírt is nyomtat.

Vannak órások, akik azonnal a "sima" elemcserét ajánlják ( mert nincs vízállóság mérője ). Vannak ahol az elemcsere mellet be is mérik a vízállóságot, és vannak szakszervizek ahol minden egyes kinyitásnál kicserélik a gumiszigeteléseket is, majd bemérik a vízállóságot. Ezért is drágább a szakszerviz "elemcseréje".

(#19156) Mariner válasza TimeCenter (#19155) üzenetére


Mariner
(kvázi-tag)

1.A kiszakadt furat (szerintem)nem csak nagy erőhatásra utalhat,hanem arra is,hogy a tokfül anyaga nem megfelelő anyagból készül,vagy az anyaga ugyan megfelelő de konstrukciós hiba az anyagvastagság megválasztása.Pár hozzászólással ezelőtt te is tettél említést ilyenek létezéséről.Mivel egyik órámon sem fordult még elő ez a jelenség(elég sokat hordtam már ezeken kívül is) csak ezeknél amelyek gyakorlatilag ugyanolyan tokban vannak nem nagy merészség azt gondolni,hogy a tokban van a hiba.Azokat sem hordtam szorosabbra csatolva mint a többit és vigyázni is éppen annyira vigyáztam rájuk.Nem játszós órának használtam.Gyártották fémtokban is(vagy csak krómszínű műanyag volt?) de olyanom nem volt.Mennyibe került egyébként az általad cserélt ugyanilyen tok?
2.Amennyiben az elemcserekor rákérdezek,hogy megmarad-e a vízállósága mivel sokat úszok az órában és a válasz az,hogy természetesen,akkor persze mindkettőre szóljon a garancia(a,és b,-re egyaránt).Egyébként nem helyben csinálták az elemcserét,mivel volt két műszaki eladó(az órák mellett műszaki cikket forgalmazott az üzlet),de órás az nem,hanem azt mondták elküldik szakszervízbe.Ennyi információ hallatán arra nem éreztem késztetést,hogy kikérdezzem őket hogyan is zajlik az elemcsere.Nekem elég volt ennyi:igen új elem lesz benn,igen megmarad a vízállóság,szakszervízben csinálják.
Itt ahol lakom volt egy "Extra Shop"nevű üzlet a Borkutime egyik viszonteladója voltak,amely tudomásom szerint a Casio(legalábbis akkori)hivatalos importőre volt.Fennen hirdették az óra gyári leírásában is,hogy csak a sárga garanciajegy/leírás (?erre már nem emlékszem pontosan)az eredeti hivatalos importőr a Borkutime álltal forgalmazott órák tartozéka,így a garancia is csak akkor érvényesíthető.A vízállósága nem volt számomra kérdés mert több Balatonátúszáson mértem az időmet vele és hetente többször mentem úszni,1,5-2órát egyfolytában.Utána már csak egyszer,az első hossznál bepárásodott,direkt figyeltem épp az elemcsere miatt,rögtön ki is jöttem vele a vízből.

MZ/X jelentkezz!

(#19157) seiko válasza Zozzer888 (#19137) üzenetére


seiko
(senior tag)

Ha találsz hozzá egy kínai tokot, akkor 20-30 ezerből kijön.
Egyedi acéltokot 80-90 ezertől vállalnak.
Fontos, hogy az eredeti számlap is meglegyen!

(#19158) young78 válasza pohár (#19146) üzenetére


young78
(tag)


talán ez az...

(#19159) blt.62 válasza Empsepo (#19096) üzenetére


blt.62
(őstag)

Igen megvettem,csak mindenki azt mondja,hogy cseréljel le egy citizenre mert jobb,megbízhatóbb és értékállóbb óra. Még egyszer bocsi mindenkitől,nem akartam felfordulást okozni. :R

Samsung S6 Maximus VIII Hero \\ Intel G4400@3.3 - Ideiglenes \\ 2x8GB DDR4 G.Skill TridentZ@3000 (F4-3000C15D-16GTZB) \\ Sapphire R9 290 Tri-X OC \\ Kingston HyperX Fury 120GB System SSD \\ 2x 1T WD10EZEX \\ 1x 500GB Seagate \\

(#19160) Zozzer888 válasza seiko (#19157) üzenetére


Zozzer888
(PH! addikt)

köszi! A számlap megvan szerencsére :)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#19161) TimeCenter válasza Mariner (#19156) üzenetére


TimeCenter
(tag)

1a. A DBC-61, DBC-62, DBX-102-es sorozatokból a 90-es években több ezret eladtunk. Az nem volt gyárilag tokhibás. Mivel a Borkutime-nál én rendeltem a CASIO alkatrészeket tudom, hogy hány tokot kellet rendelni hozzá ( havi szinten kb. 2-3 db-ot ), ami főleg arra ment el ( szerintem ), hogy újjá varázsolják az amúgy karcos plexi üveget.
1b. Amit én mondtam az az első sorozat AW-49-es volt ahol 100-ból 100 megrepedt. Ezeket cseréltük is garanciálisan. A repedés nem az óra fülénél volt, hanem az egyik hátlapcsavarnál repedt meg a tok. Ez szemmel is látható volt. Ezt a CASIO a gyártás második sorozatában kijavította, utána nem repedtek a tokok. De ennek a tokrepedésnek semmi köze a rugósfül kitépéshez.

2. Példa az elemcserére ( kicsit csúsztat, de szerintem jó ), amit itt a benzintankoláshoz hasonlítok, hiszen ott is energiát adunk a termékhez.

-telitöltöm a tankot, erre milyen garanciát vállaljon a kutas

a, - hogy jó minőségű a benzin és nem teszi tönkre a motort
b, - vállaljon garanciát az egész motorra, ( amire már a gyártó sem ad, hiszen az 5 éves kocsira már nincs garancia ) ha elromlik az injektora ( ami lehet már a tankolás elött is rossz volt ).

Tehát a "sima" elemcserén ( aki azt kér ) jelentkező 200-300 Ft haszonból vállaljon az órás olyan garanciát a vízállóságra, melyet már a gyártó sem vállal. Ilyet egyetlen órás sem engedhet meg magának. Inkább befektet ( ha megteheti ) és vesz vízállóságmérőt és külön pénzért végzi el az ellenőrzést.
Nálunk a szakszervizben a garanciális javítások, elemcsere után mindig van vízállóságmérés, melynek a papírját is mellékeljük.
De egy cseppálló ( WR30 ) óra esetében, ha a vevő elemcserét kér nem számítjuk fel a vízállóságmérés árát, csak ha kérik a mérést.

(#19162) Zozzer888 válasza TimeCenter (#19161) üzenetére


Zozzer888
(PH! addikt)

Rosszul látod.Ha megkérdezi hogy vízálló marad-e az óra, és azt mondják igen, akkor az IGENIS garancia köteles.Nem ,ne vállaljon garanciát 300Ft-os haszonért,de akkor mondja azt hogy nem,nem marad vízálló...

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#19163) TimeCenter válasza Zozzer888 (#19162) üzenetére


TimeCenter
(tag)

És hol ázik be az óra, a hátlapnál amit bolygattak?
Vagy esetleg az üvegnél vagy a gomboknál, talán a koronánál, ahová nem is nyúlt az órás az elemcserekor. De garanciát arra is vállaljon.

(#19164) young78 válasza TimeCenter (#19163) üzenetére


young78
(tag)

Apu azt szokta mondani hogy nem marad vízálló, akkor is ha egyébként az marad...

(#19165) TimeCenter válasza Zozzer888 (#19162) üzenetére


TimeCenter
(tag)

A gyári leírás szerint a szigeteléseket 2-3 évente kell cserélni, hogy az óra vízálló maradjon. Mint a kocsinál az olajcserénél az olajszűrőt. Ez költséggel jár ( 1 db nem drága ), de a szervíznek több százfélét kell tartania készleten.
Gyakolati tapasztalatok alapján állíthatom, hogy igen kevés CASIO tulaj keresi fel a szakszervizt ennek a cserének az elvégzéséhez. Reménykednek, hogy kibirja. Az esetek többségében ki is bírja. Aztán beázik az óra és megy a "panaszkodás", hogy az órás tette tönkre az elemcserekor ( nem kért ellenőrzést vagy szigetelés cserét ).

Ha megigéri az eladó, hogy vízálló marad akkor viszont jogos szerintem is.

(#19166) Zozzer888 válasza TimeCenter (#19165) üzenetére


Zozzer888
(PH! addikt)

Na látod:) Én se azt mondom hogy ezt alapjáraton elvárom, de ha már a kérdésre igennel válaszolnak legyen is úgy. Mondjuk én még felétek nem jártam de nekem ezt még semelyik órás nem mondta hogy tömítést is kéne cserélni :(

/Jó mondjuk egy ideje nincs is vízálló órám (csak ilyen WRes, annak meg...) a Gshockot meg anno nem én intéztem, az elméletileg próbázva is volt./

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#19167) pohár válasza young78 (#19158) üzenetére


pohár
(PH! félisten)

:Y
szép kis óra :K

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel || eladó: alig hordott 47-es Puma Ukai cipő fekete színben

(#19168) Teasüti


Teasüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És mi van akkor, ha szigetelés próba közben ázik be a vizes teszten? Akkor adnak helyette egy újat?
Vagy ezt hogy kell elképzelni? Ha megbukik a teszten, akkor tönkrement az óra ott helyben?

(#19169) Kelvin válasza Teasüti (#19168) üzenetére


Kelvin
(őstag)

Valószínűleg nem vízben tesztelik :DDD
Légkamrában zajlik a nyomáspróba.

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#19170) seiko válasza Teasüti (#19168) üzenetére


seiko
(senior tag)

A folyadékos mérőben, ha rossz az óratok tömítettsége, akkor a levegő jön kifelé a tokból, nem pedig a folyadék megy bele a tokba!!!!!!
A tok egyszerűen bugyborékol ott, ahol nincs megfelelő tömítés.

[ Szerkesztve ]

(#19171) TimeCenter válasza Teasüti (#19168) üzenetére


TimeCenter
(tag)

Először a drágább levegős műszerrel ellenőrizzük a nyomásállóságot. ( Ha a levegő nem meg be, akkor a víz sem. ). Ha rossz a szigetelés akkor megtudjuk, hogy rossz, de azt nem hogy hol. Erra van a vizes műszer. Ott sem a víz megy be a tokba hanem a levegő, késöbb a külső nyomást csökkentve kijőn a tokból, ilyenkor tesszük bele a vízbe. Így a víz nem megy befele. mert a levegő jön ki a rosszúl szigetelő tokból. Ott jön ki a levegő, ahol rossz a szigetelés. Ez az ellenőrzés.

Régi órákon az összes szigetelést érdemes kicserélni, nem csak a hátlaptömítést.

Ez G-SHOCK robbantott képe rajta a rendelhető alkatrészekkel:

Az 5-ös számú az üvegtömítés, a 22-es a hátlaptömítés, a gombszigetelés itt csak gombbal együtt rendelehető ( 8, 9 ).

[ Szerkesztve ]

(#19172) Hankuk Taja válasza TimeCenter (#19165) üzenetére


Hankuk Taja
(újonc)

2003 végén vásároltam Casio Beside MTA-1001 órámat, amit a mai napig használok. Elemcserére körülbelül 5 év múlva vittem, amikor az órás a gumitömítést valami szilikon masszával kezelte. Tisztában vagyok vele, hogy ez annyit ér mint halottnak a csók, de hát szegény ember vízzel főz. És természetesen nem engedem víz közelébe az órámat.

Kérdésem az lenne, hogy a késői elemcsere árt e hosszútávon az óránk (szerintem nem de te mégis jobban értesz hozzá)? Esetemben erre akkor került sor, amikor már halványodott a kijelzés.

Koons százados: "Öt hosszú éven át hordta ezt az órát a seggében. Aztán, amikor haldoklott vérhasban, nekem adta. És én járkáltam ezzel a fémkrumplival a seggemben két évig." Ponyvaregény

(#19173) ans


ans
(fanatikus tag)

Szerintem 1-2 évenként, vagy vizes használat előtt célszerű az órákat elvinni nyomáspróbára. Bár én voltam olyan Casio márkaszervízben, ahol 2 éves órát nyomáspróbáztatni akartam, de nem csinálták meg, mondván, hogy nem volt még megbontva, akkor minek. (A Ferenc körúton volt.) Máshol meg ingyen megcsinálták.

(#19174) Sungoo válasza Teasüti (#19132) üzenetére


Sungoo
(őstag)

Nekem az első, a G-2900-as van. Évek óta nyúzom, meló, strand, stb. Éjjel-nappal a kezemen van, soha nem volt vele semmi gondom. Bár a hordás nyomai erősen kezdenek látszani! :)

(#19175) TimeCenter válasza Hankuk Taja (#19172) üzenetére


TimeCenter
(tag)

Az MTA-1001-es rendkívül népszerű típus volt. Legnagyobb hátránya, hogy csak réztokos, így idővel amikor a Pd réteg lekopik róla oxidálódni kezd a tok alja. Sajnos a szigetelések körül is.
Spórólási szándékkal, ha a szigetelés még újszerű, az első szigeteléscsere megúszható ha, újraszilikonozzák. Az órás meg tudja állapítani, hogy mennyire megnyúlt vagy deformált a szigetelés. De a legjobb ( és a drágább ) a csere.
A te óráddal én már nem mennék vízbe, mert a tok oxidálódhatott.

A késői elemcsere, amíg működik az óra nem probléma. A te órádban a 1301-es megbízható szerkezet 3 évíg működik egy elemmel. Ha keveset használod az ébresztést és a stoppert akkor akár, mint a te esetedben is 5 évig is mehet. Nem árt az órának, ha jó minőségű elem van benne. A CASIO és a CITIZEN órákba mi a MAXELL elemeket ajánljuk. Ezekkel nincs gond nem folyik ki. Más olcsóbb márkákból kifolyhat a sav, tönkretéve, megmarva a kerékrendszert és az elektronikát. Tehát amíg működik az óra addig benne maradhat, de utána már ne maradjon benne, vagy vetesd ki vagy cseréld újra.

Hasonló új órákat tudok már nemesacél tokkal ajánlani.

[CASIO EDIFICE EFA-103]

[ Szerkesztve ]

(#19176) Empsepo válasza TimeCenter (#19175) üzenetére


Empsepo
(fanatikus tag)

Az ébresztés funkció is jelentősen gyengíti az elemet?
Az SGW-100-1 leírása szerint a túl sokszor alkalmazott háttérvilágítás illetve a visszaszámláló funkció ami kerülendő.
Az ébresztés is idetartozik? ( Akkor visszatérek a mobiltelefonos ébresztésre. )
Vagy ez eltérő, mivel más típus?

(#19177) Hankuk Taja válasza TimeCenter (#19175) üzenetére


Hankuk Taja
(újonc)

Köszönöm a választ.

A 9 évi használat alatt minden úgy történt ahogy leírtad (az elemen nem spóroltam jó minőségűt tetettem bele), arra nem gondoltam, hogy a tok elhasználódása miatt is beázhat. Esetemben nem csak a tok aljáról de már a tetejéről is lekopott (legalább 40%) a Pd réteg, elég intenzíven volt használva. De még adok neki egy-két évet mint munkásóra megfelel, reprezentatív alkalmakor eddig is apám mechanikus Rakétáját vettem elő (olyankor nem számít annyira a másodperc).

Egyébként ha úgy alakul mint ahogy én most elképzelem, akkor egy-két éven belül jóval többet fogok költeni karórákra (egy elektromos egy mechanikus) mint 9 évvel ezelőtt.

Koons százados: "Öt hosszú éven át hordta ezt az órát a seggében. Aztán, amikor haldoklott vérhasban, nekem adta. És én járkáltam ezzel a fémkrumplival a seggemben két évig." Ponyvaregény

(#19178) Hankuk Taja válasza Empsepo (#19176) üzenetére


Hankuk Taja
(újonc)

Ez így lehet, mert én szint soha nem használtam (kivéve persze próbából) semmilyen csipogó funkcióját az órának.

Koons százados: "Öt hosszú éven át hordta ezt az órát a seggében. Aztán, amikor haldoklott vérhasban, nekem adta. És én járkáltam ezzel a fémkrumplival a seggemben két évig." Ponyvaregény

(#19179) SQX_Barto


SQX_Barto
(őstag)

Mindig visszatérek ide egy idő után. :))
Mostanában ezt az oldalt nézegetem.
William herceg Diana-tól kapott még egy Omega Seamaster 300M Quartz órát, ami ha Diana halálának idejét nézzük 1997-esnél öregebb elvileg.
Tehát 15 éves vagy öregebb az az óra. Egy drága kvarc vajon meddig működik? Elvileg egyszer csak elromlik a szerkezet és akkor az óra kb kuka. De egy ilyen drága kvarc vajon meddig él, meg mennyire jó szerkezet van benne?
Bár tudom ti nem szeretitek annyira az Omegákat. Tény, hogy csúnyán túl vannak árazva (melyik luxusmárka nem?)
A De Ville Hour Vision Blue gyönyörű óra, de az ára valami haláli... :(
Még régebbi fórumos tanácsok alapján megvettem a Casio Beside-omat első "komolyabb" mutatós órának és nem bántam meg.
De később majd szeretnék valami svájci (belsejü) órát. Csak kérdés meddig fogok elmenni majd árban. Sajnos a drága órák tetszenek :(

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: barto82

(#19180) Teasüti válasza Sungoo (#19174) üzenetére


Teasüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm az értékelést!

Más:
Pécsen tudtok szakszervízt, ahol el tudják végezni ezeket a műveleteket - nyomáspróba, szigetelés csere, pótalkatrész rendelés, elemcsere a legjobb minőségből?
Mert ha meglesz az órám, én nem sajnálom a karbantartást tőle, de csak ezért felutazni Pestre, azt inkább kihagynám. :B

Jut eszembe, az Oceanus-om már megvan vagy 3-4 éves. Mivel akkus, így elvileg az életben nem kellene megbontani, de okulva tőletek, el kellene látogatnom vele egy szakszervízbe?
Mondjuk nem fogok vele vízbe menni, elég a cseppállóság is ennél. De azért szeretem a tudatot, h kifogástalan az óra.

[ Szerkesztve ]

(#19181) Mariner válasza TimeCenter (#19161) üzenetére


Mariner
(kvázi-tag)

-Akkor betudom a véletlennek,hogy éppen 2 szinte egyformatokos órám tokfüle tört le hordás közben a kezemen a többszázból.Nincsen nagy esélye de nem lehet kizárni.A tok árát elfelejtetted leírni,pedig érdekelne.Nem a garancia miatt persze.
-Annál többet szerintem egy felhasználó nem tehet elemcsere kérésekor mint, a hivatalos forgalmazóhoz viszi elemcserére az órát és közli úszásra van használva az óra továbbá megkérdezi megmarad-e a vízállósága. A beázás helyét temészetesen nem kerestem meg,de előtte vízálló volt hiszen úszhattam benne, elemcsere után nem (mivel beázott).Ha egy hiba előjötte éppen egy "beavatkozás"után rögtön jelentkezik akkor logikusnak tűnik a szakszerűtlen elemcserére visszavezetni a dolgot.Persze akkor sem hisztiztem bár az igazságérzetemet bántotta,de több is veszett Mohácsnál.Az volt az utolsó óra amit vettem tőlük.
Mivel fapados 3nyomógombos,digitális kijelzésű óráról van szó, a koronánál való beázást kizárnám,jobban meg nem igényelte a szétszedést az elemecsere(mivel nincsen fogaskerék amit tisztítani kenni kellene)mint a hátlaplevétel.Ha mondták volna,hogy nem marad vízálló akkor is kicseréltettem volna az elemet de vettem volna egy másik órát is úszkálásra.Amúgy nem igazán viszem az óráimat vízközelébe akkor sem ha bevizsgáltan többszáz méterig vízálló,mert túlságosan féltem.Ezt kimondottan azért tartottam.
A tankolásos hasonlat az annyiban sántít,hogy tankolásnál ha te végzed akkor csak az üzemanyag minőségére vállaljon természetesen garanciát a kút,amennyiben a motorod tönkremegy és a benzin kimutathatóan nem volt megfelelő akkor állja a cehhet.Vagyis ott a "szakszerűtlen" tankolás mint olyan nem létezik,azaz egyetlen esetben mégis:
-Beállsz a SHELL-hez és(mivel hosszú combú szőke nő vagy) kéred a kutast:Legyen szíves megtankolni az autómat 95-ös extrával.A kutas beletölt jóféle gázolajat,te mész és kifizeted.Ezután a motorod rövid időn belül leáll te meg gondolkozol mit is tegyél.Amikor kiderül(a számláról,vagy bevizsgálás után),hogy gázolaj van az autóba,akkor jogos-e ha a SHELL arra hivatkozik jó minőségű gázolajat töltöttek a kocsidba(bár te kimondottan benzint kértél)?A tankolás mondjuk még annyiból könnyebb is,hogy ha másnem fizetés előtt/vagy után megnézheted mi is került a tankba a blokkról/számláról,de egy elemcserét hogyan ellenőrizzek?
Na mindegy nem akartam a garanciaügyet ennyire felvetni,csupán leírtam pár esetet amikor szerintem a hivatalos forgalmazó nem volt korrekt.Más hivatalos forgalmazókra ez remélem nem jellemző.
Más:egyszer voltam autóval szakszervízben lengéscsillapítókat cseréltetni elöl(visszahívásos akció a mi autónk).Utána szépen mentem haza és a parkolóban vettem észre,hogy mind a 6db10-12es anyacsavar a gépháztető(motorháztető)takarásában az ablaktörlő lapátok fölött van,mivel ottfelejtette a szaki.Az autóból és a műszerfal felől is nehezen volt látható,de 100as tempó fölött, ha éppen használom az ablaktörlőt akkor az utánam jövő szélvédőjén beköszönt volna...Akkor is én lettem volna a hibás amiért nem néztem nagyon alaposan körbe az autót nem maradt-e valami rossz helyen.Mindíg én csinálok az autómon
mindent(olajcsere,szűrőcserék,fékbetét,féktárcsa,fékolaj+olajcső,vízhűtőcsere,légtelenítések stb) eddig még nem felejtettem el semmit mert 5x körbejártam a munka végeztével minden a helyén van-e szerszámok eltéve stb.Ebből az derült csupán ki,hogy a szakszervízben is előfordul hiba(nem mentem vissza reklamálni,pedig naponként járok el előtte),amit természetesen inteligens ember tolerál is,bár ha anyagi kár következik be a hiba miatt akkor a megtérítése egy reális elvárás.Máskülönben mi érv lenne a szakszervíz,vagy akárcsak egy jó órás mellett?
Empsepo:térj vissza a telefonos ébresztéshez,úgyis gyakran van cserélgetve és nem az ébresztés miatt fog tönkremenni az akksid.Egy telefonnál az ébresztés energia igénye töredéke az egyéb fogyasztásnak,egy óránál sokszorosa.
SQX_Barto:nekem is a drága órák tetszenek,de ne csüggedj rengeteg drága óra van, tudsz válogatni:)

[ Szerkesztve ]

MZ/X jelentkezz!

(#19182) TimeCenter válasza Empsepo (#19176) üzenetére


TimeCenter
(tag)

A visszaszámlálás a nulla elérésekor hanggal jelez. Pl. beállítasz egy 2 perces automatikus ismétlést. Akkor amíg ki nem kapcsolod kétpercenként "ébreszt" az óra.

A gyár által megadott 3 év várható elemélettartam a te órádnál ( SGW-100 ) kb. napi egyszeri világításra, és egyszeri ébresztés esetére vonatkozik.

(#19183) TimeCenter válasza Mariner (#19181) üzenetére


TimeCenter
(tag)

Van DBC-62-es új tokom gombokkal 4500 Ft ( 27 %ÁFÁVAL ), a hátlap és a csavarok maradnak a régiről. Ami még kell hozzá az a gumiszigetelés az 250 Ft ( 27% ÁFÁVAL ).

(#19184) Mariner válasza TimeCenter (#19183) üzenetére


Mariner
(kvázi-tag)

Ha a szíjat is veszi az ember hozzá akkor közel 8.000ft lenne,ha jól számolom.Mivel a szíj eléggé öreg már az is szükséges lenne mindenképpen.Átgondolom.

MZ/X jelentkezz!

(#19185) Empsepo válasza TimeCenter (#19182) üzenetére


Empsepo
(fanatikus tag)

Aha.
Köszönöm a választ.
Még valami:
Tegyük fel, három éve vettem az órát és elemet kell cserélni benne.
Elviszem hozzátok, nyomáspróbával együtt ez mennyibe fájna most?

Mondjuk ha nem kell cserélni benne tömítőgyűrűt.

(#19186) Teasüti válasza TimeCenter (#19141) üzenetére


Teasüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erről mi a véleményed? Pro és kontra.
Nagyon bejön. :K Tudása is elegendő. (Bár az ismétlő visszaszámláló még jól jönne.)
Meg az egész óra egy egyéniség, nem úgy, mint a G-2900.
Lehet inkább várok még egy hónapot, hogy gyűljön rá a pénz.

Te melyik szíjat választanád tartósság szerint, hagyományos csat+bőrszíj (ami ezen is van), vagy szövet szíj VELCRO csattal?

Köszönöm!

szerk: jah a 3-4 éves órámat érdemes elvinni szervízbe? Egy Oceanus 520T Ti.

[ Szerkesztve ]

(#19187) TimeCenter válasza Empsepo (#19185) üzenetére


TimeCenter
(tag)

SGW-100 elemcsere vízállóság teszttel 3200 Ft ( ÁFÁVAL )

(#19188) TimeCenter válasza Teasüti (#19186) üzenetére


TimeCenter
(tag)

Ez egy jó BPM számlálós G-SHOCK óra G'MIX sorozatból.

Tök dögös, de a bőrszíj az sajnos nem tart örökké, és a vízbe se mehetsz vele, hiába 20 BAR vízálló az óra.

Neked a bicajozáshoz sem ajánlanám, mert a bőrszíj alá izzadsz, amitől még hamarabb tönkremegy.

Keress műanyagszíjas változatot.

(#19189) TimeCenter válasza Mariner (#19184) üzenetére


TimeCenter
(tag)

De akkor kívülről teljesen új órád lesz. Tiszta időutazás 1992-be.

(#19190) Teasüti válasza TimeCenter (#19188) üzenetére


Teasüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

G-Shock, ennyit erről... :(((
Akkor tovább nézelődök. :U
Köszi az infókat! :R

Amúgy a szíjat nem lehet cserélgetni az órákon? Igaz vízálló még nem lesz attól az óra...

(#19191) TimeCenter válasza Mariner (#19184) üzenetére


TimeCenter
(tag)

Ilyen órád ment tönkre a beázástól?

Jó régi ez is. Ez már 25-éves típus.

[ Szerkesztve ]

(#19192) TimeCenter válasza Teasüti (#19190) üzenetére


TimeCenter
(tag)

Lehet cserélni a szíjakat. Az óra vízálló is, csak ez a sárga bőrszíj nem az.

(#19193) Teasüti válasza TimeCenter (#19192) üzenetére


Teasüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oh, így egészen más a leányzó fekvése. :K
Akkor lehet maradnék ennél az óránál, egész megtetszett így ránézésre.

De szíjat tudok cseréltetni úgy általában (pl. nálatok), hogy mondjuk rakják rá egy másik típusét?
Ezt, vagy ezt, esetleg ezt?

Amúgy mi történik a bőrszíjjal, ha kiteszem az elemek hatásának? Megszívja magát? Lekopik? Meggyengül?

[ Szerkesztve ]

(#19194) menyko válasza Teasüti (#19193) üzenetére


menyko
(tag)

Az hagyján, hogy csúnya lesz, de iszonyú szaga is lesz ha rendesen beleizzadsz. Utána már azt csak cserélni lehet, máskülönben keresik majd a melletted állók, hogy hol a döglött macska. :D

(#19195) HourHand


HourHand
(lelkes újonc)

Hogy ne csak kvarcórákról legyen szó. Néhány fotó a komplikációk kedvelőinek.

[ Szerkesztve ]

(#19196) Mariner válasza TimeCenter (#19191) üzenetére


Mariner
(kvázi-tag)

Ránézésre legalábbis nagyon hasonló.Ha lesz egy kis szabadidőm holnap, akkor előkeresem és kiderül a típusa.Bár szerintem nincsen 25 éve,hogy vettem max 20...

MZ/X jelentkezz!

(#19197) pohár válasza HourHand (#19195) üzenetére


pohár
(PH! félisten)

beautiful :K

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel || eladó: alig hordott 47-es Puma Ukai cipő fekete színben

(#19198) Misi1979 válasza HourHand (#19195) üzenetére


Misi1979
(PH! addikt)

Végre valami csemege nekem is:))

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#19199) HourHand válasza pohár (#19197) üzenetére


HourHand
(lelkes újonc)

Elég jól sikerült a design. Impozáns darab 44mm átmérő 15mm vastagság.
Innen származnak a fotók.
Többféle számlappal is van. A krémszínü számlap kék indexekkel és mutatókkal, kékes árnyalatú szíjjal, ez így egészen kifinomult stílust képvisel.Szerintem "mesh" fémszíj is jó passzolhat hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#19200) Misi1979 válasza HourHand (#19199) üzenetére


Misi1979
(PH! addikt)

Szerintem ez még egy hagyományos, szürke nato-szíjjal is tökjól mutat:))

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.