Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • squir

    aktív tag

    Mackey82, Veloke: szintén köszönöm! Igyekszem majd valami jó képeket készíteni.

    Festésekről:
    Radium: radioaktív anyag, régen használták az indexek festéséhez. Veszélye annyi, hogy porózussá váltak ezek a festékek és a tokot felnyitva belélegezhető és azért az annyira nem támogatja az egészséges életmódot. Főleg, ha ezt gyakran eljátsza az ember.
    Triciumos festékek: szintén radioaktív anyag, kis mennyiségben keverték a festékekhez. Főleg amiatt, hogy komolyabb, egészségre ártalmas sugárzást ne bocsájtson ki. Annyira nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert hiába a fénykibocsátó képessége, az alacsony mennyiség miatt annyira nem hatékony.
    Tricium csövecskék: bocsát ki sugárzást nagyon kis mennyiségben, 20-25 év felezési idővel (ha jól emlékszem). ez a sugárzás az óratokokn kívül alig észlelhető, nem igazán különül el a mindennapi, normál háttérsugárzástól (van pl a youtube-on olyan videó, ahol a klasszikus "Geiger-Müller" számlálót rakják mellé és az nem mozdul meg, nem mér semmit. Persze, mivel az másik típusú sugárzások mérésére alkalmas... :DDD ) Nem túl fényes, de cserébe a világítás így permanens.

    Konklúzió: radiumos számlapot nem nyalogatunk és hobbiból sem rágcsálunk tricium csövecskéket. Akkor nincs semmi baj. ;] :DDD

Új hozzászólás Aktív témák