Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulu22
aktív tag
válasz
fifferfiffer
üzenetére
Mindenesetre bekapcsolva hagyom 17-ig, a fordulónapom úgyis 27-én van. Azt még megértem, hogy frissítgessek, hiszen nem is kell aktiválni az előfizetést, azt már kevésbé, hogy nem frissül a régi verzió. Na mindegy, végül is nyomás ide vagy oda, elvárhatják, hogy tartsam up-to-date az eszközt valamilyen mértékben, az, hogy a dobozában tartom több mint egy évig, amúgy sem kéne hogy életszerű legyen. Az a 17-i határidő is valami biztonsági rés miatt van elvileg.
Viszont közben azon morfondíroztam, hogy érdemes-e V3-at szereznem vagy rendeljek inkább még egy Minit, azt legalább egy akkubankkal is tudom frissíteni. Használja valaki residental csomaggal a Minit? -
fifferfiffer
kezdő
Hat azért ez bunkóság, meg van 5 nap november 17 ig es mar tobb mint egy hete megy a Starlink ed, mar régi frissulnie kellett volna...
Ok hogy innovatív technológia de azért ez egy kicsit erős nyomás hogy legalább félévente par napra bekapcsod, es persze ellenőrizd hogy tényleg frissült e....
-
kulu22
aktív tag
Update: felhívtak, nagyon sajnálják, de nem fog frissülni. Egyébként nagyon kedves volt az ügyfélszolgálat, felajánlották, hogy (természetesen rendes áron, 137e-ért) küldenek egy új V3-at, nem kell ilyen bérlős konstrukcióra váltanom és akkor azt felfüggeszthetem kedvem szerint. Nekem mondjuk nem is érné meg a bérlés, mert évente max 1-2x kell, de akkor nagyon. Viszont az Alza-n most épp akciózzák a V3 antennát, rendeltem onnan, azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy simán be tudja tenni a csomagomba régi helyett. Ja és kaptam egy hónap jóváírást.
-
kulu22
aktív tag
válasz
fifferfiffer
üzenetére
Jaja, de én az első ponthoz tartozom, kint van egy hete és nincs még nov. 17.
Szóval elvileg illene jönnie még frissítésnek - de nem akar jönni. Amúgy nov. 2-án kaptam a figyelmeztető levelet, ezért is tettem ki, sőt aktiváltam is az előfizetést.
A support meg egy sablonlevelet bevágott és lezárta a jegyet, inkább ez az ami kissé zavaró hozzáállás. -
kulu22
aktív tag
válasz
fifferfiffer
üzenetére
Állítólag lehetne kézzel, de csak valamelyik szoftververzió után, elvileg pár nap alatt még ennek is meg kellett volna oldódnia ami most van. Már mindent is kipróbáltam és elolvastam, de így ragadt.
Én vagyok a hunyó, hogy a garázsban tartottam és nem vittem ki fél évente pár napra, azt írják, hogy nem is kell aktív előfizetés hogy frissüljön. Áram alatt meg ugye nem tartja az ember csak úgy. -
fifferfiffer
kezdő
igy gyorsba ezt talaltam neten , 2024 majus elotti firmware nem fog tudni updatelni 2025 november 17 utan
https://uk.pcmag.com/networking/160964/spacex-update-your-inactive-starlink-dishes-now-or-theyll-be-bricked
ja es szeptemberben szerintem mindenkinek adtak egy honapot ingyen, MO-on, en is hasznaltam akkor,igy azert mashogy nez ki a sztori, mar nem annyira aljas a tett...

-
-
kulu22
aktív tag
válasz
fifferfiffer
üzenetére
Aham

Kint van másfél hete bekapcsolva (időszakosan használtam eddig is).
(jött egy email, hogy nov 17-ig frissítsek, különben kuka)
-
kulu22
aktív tag
Mondjuk itt nem teheted meg, hogy felfüggeszted a csomagot, mert ebben az esetben 30 napon belül vissza kell küldened az antennát.
Én meg pont megszívtam, mert a V2-est jó régóta nem használtam (a Minit kapom elő ha kell), így már annyira régi volt a szoftvere, hogy nem tudja lefrissíteni. Nyitottam jegyet de elhajtottak, vegyek újat, nézzek körbe a honlapon, remekjó ajánlataik vannak.
-
mrarizonahu
újonc
Köszönöm a visszajelzéseket! Így azért tutibb a dolog.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Vártam 11.11-re hátha lesz valami akció...
És ha úgy vesszük van szerintem.
Mindké5 csomaghoz ingyenes a KIT és nincs hűség. 9500ft-ot kellett csak fizetnem a szállításért. Ha jól értettem csomag hűség sincs és ingyen béreljük a kitet. Ez már szerintem jó nagyon. Meg is rendeltem a nagyobb csomagot. -
válasz
mrarizonahu
üzenetére
Az olyan esőt leszámítva, amikor nem látsz 20 méternél távolabb, más nem zavarja annyira, hogy megálljon. Egy normál eső, havazás, szél nem nagyon befolyásolja (sebességben biztosan mérhető, de használhatóságban nem para).Tehát az év 360 napján tökéletes, azon a pár durván esős napon meg pár perc kiesés maximum, amíg lemegy a felhőszakadás nagyja.
-
xenonboy13
tag
Szerintem is érdemes váltani, és nem kell tartanod attól hogy felhős idő esetén semmi neted nincs.
-
Ziog
aktív tag
válasz
mrarizonahu
üzenetére
Eddigi tapasztalatom alapján egy sima esős nap meg sem kottyan neki. Egy olyan nyári "semmiből" érkező vihar viszont akár meg is szűntetheti. Szerencsére ezek rövid ideig tartanak mikor vékonyodik a felhőzet megy újra hiba nélkül. Összességében szerintem ettől nem igazán kell tartani.
Vannak videók, hogy a full szakadó esőben a redneckek vígan léteznek. -
mrarizonahu
újonc
Sziasztok!
Mivel a mostani szolgáltatóm katasztrófa (csemő külterület, mikrohullámú net), alig esős és vagy szeles időben sokszor használhatatlan. Mobilnet ugyan ez, de az jó időjárási körülmények között is csak 1-2mbps, épp tegnap mondtam le. Gondolkodom ezen a starlinkes dolgon. 8/4mbps a mostani 4300-ért. Nem is a sebesség a lényeg, de mint írtam van, hogy teljesen használhatatlan. Engem az érdekelne, hogy esős, nagyon esős, viharos időben mit tud nyújtani? -
t72killer
titán
Nézem ezt az új standby módot (nálunk havi 4.5 font), használja valaki? Nekünk a starlink csak tartaléknak kell, ha az épp aktuális hurrikán, amiknek hamarosan jön itt a szezonja, szétszedi az infrastruktúrát és kiüti a mobilnetet, telefont.
-
TIT
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Köszi,úgy néz ki megoldódott.
-
garga pista
őstag
Az egyszerű wifi erősítőket el kell felejteni, helyette normális mesh wifi hálózatot kell építeni. Menj át a Wifi topikba olvasgatni, érdeklődni.
B opció lehetne egy kültéri AP felrakása kliens módban, majd abból egy kábelt lehozva sima otthoni routerral továbbadni wifin a netet, persze ehhez mélyebb szinten kell érteni beállítani. -
Ziog
aktív tag
a két starlink router az tud meshben lenni. Ergo wifi-n kapcsolódnak egymáshoz.
https://www.starlink.com/ca/support/article/e729e467-6572-99c0-1035-cdd61b2e2cb7
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Gyenge a gyári router jele,mert a másik házba nem megy át ami 10m-re van,erősítő kéne hozzá?
Van mégegy starlink router,de azzal nem sokra megyek,mert kábellel kéne az antennához csatlakoztatni ha jól látom. -
Grougon
tag
Ahhoz képest hogy csak felraktam ponyva alá a kocsi tetejére elég jó🫡 menet közben is hozta 100 mbit körül. -
Ravien
csendes tag
Így, hogy ingyenes a V3 jelenleg van szerintetek ráció eladni a V2-t, vagy megmarad elektronikus hulladéknak?
-
válasz
PiroGrim
üzenetére
Nem tudom, hogy a wall mounthoz adott adapter az mennyire izmos (az installation guide képein megnézve nem bíznék rá 130km-es széllökéseket, de hátha van valakinek itt ilyenje). Egy időben a sima, külön megvehető csőadapter az kritikán aluli fos volt és lerepülgettek nagy viharban az antennák, de a mostani jobbnak néz ki a shopban. Nekem egyedi a rögzítésem, mert a fali adapter - az gyárilag nincs az alap csomagban, vettél hozzá külön? - nem lett volna jó az én tetőmhöz.
-
kulu22
aktív tag
Deaktiválni lehet ha residental (az ingyenes akciósat nem tudom), de a visszakapcsolásnál ha sűrű helyen vagy, akkor lehet, hogy várólistára kerülsz.
Ha roaming csomagod van, azt bármikor felfüggesztheted, cserébe vagy forgalomkorlátos vagy kb. a duplája mint a residental, és ha jól rémlik akkor 30 napot (egy ciklust) vonnak le, kevesebbre nem lehet visszaaktiválni. -
t72killer
titán
juhú, végre leakciózták nálunk a mini tányért (189 font, azaz kb annyi, ami a kontinens akcióiban is volt pl németeknél-franciáknál), sebtiben be is rendeltem egyet
. Állandó előfizu nem lesz rá, csak beaktiválom és felfügesztem, hogy katasztrófaszitu (nálunk előfordul...) esetén egyszerűen újra lehessen indítani. -
t72killer
titán
válasz
fifferfiffer
üzenetére
Az 5G jó. Turistafertőzött területen élünk, tavaly nyáron végképp élhetetlenné vált a 4G (totál nullás, kiakadó "sebességek" egy-egy júniusi délután). A szezon kezdetével és beruháztam egy zyxel 5g modembe, lecserélve a jóöreg (télen szuper) Huawei alexás cuccot. Sima beltéri, de a turistahordák idején is hozza az 50/30 - 120/50 közötti sebességeket egyelőre. Feltöltésben ez ugye a Starlink mini-nél, amit tartaléknak szeretnék beszerezni, jobb, és mivel nálunk előfordul, hogy 2 videokonferenciázgatás + ez-az megy egyszerre, nem lényegtelen a feltöltési sebesség. Emiatt agyaltam, hogy mégiscsak a nagy tányér kéne, de mivel nekünk ez hurrikánszezonra kell, amikor lehet áramból sincs sok, inkább a mini lesz, ha végre valahára nálunk is leakciózzák

-
-
fifferfiffer
kezdő
Residential lite
Gen 2 antenna (motoros), max sebesseg 350/40mbit, tipikusan 240/15 mbit, gyakorlatilag ugyanaz mint a normál 17ezer forintos előfizetés csak ez 11.9 k hufSot mar van 6500 huf per ho 50gb priority adat, nekem alkalmankent kell csak a starlink 1 hetre kb, siman eleg 50gb egy hetre, ki következő alkalommal ezt fogom használni
Időközben be beszereztem egy Zte mc7010 külső vízálló 5g router is, hat marha jo, a telefonom Samsung s24 ultra tud 8/3bit et ha az ablakba allok a Telekom 5g n keresztül, antennaval meg 90/30 mbit.
1.5 km re vagyok az adó antennatol ami 800 mhz en szor felenk, van egy rakas fa, szinteses az antennatol a hazig, siman működik egy Telekom domino.sim kártyával, havi 10k huf a korlátlan net, nem is kell kívülre tenni ablak mögött hozza ugyanazt a sebesseget, szerintem azert mert a 800mhz et nem fogja meg az ablak üveg, mashol próbáltam ahol tobb ghz en jon az adat ott megfogta az uveg a net sebességet. -
t72killer
titán
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
Elég halott a topik, de hátha figyeli még valaki. A lányom külterületre kültözik, és nagyan úgy néz ki, csak ez az opció járható. Mennyire megbízható ez a technológia, merjünk belevágni? Most elméletileg a készülékcsomag ingyen van, a havi díj 17 ezer. Jéték nem lenne, home office irodai munka, és tv streaming (telekom tv go) kiszolgálása lenne a cél. Ahová az "antennát" terveznénk, ezt látja a mobil applikáció.
-
t72killer
titán
válasz
fifferfiffer
üzenetére
+a 4G lefedettség teljes, az is sokmindenre elég és falun abban sincs nagy verseny.
-
robb
csendes tag
Tegnap óta residential lite előfizetésen vagyok, gyakorlatilag nem változott semmit a sebesség. Beszúrok ide pár eredményt, csináltam több napszakban is tesztet, de nincs észrevehető változás csúcsidőben sem.
-
Ziog
aktív tag
kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz kevesebb. Gondolkodtam rajta én is, de egyelőre még nem mertem meglépni.
Pár tényleges eredmény jöhetne majd összehasonlítás miatt.
https://www.starlink.com/gb/support/article/6e0a6781-d9e6-8cc1-153e-763daa011f9a
itt írják, hogyTypical download speeds should range from 45 - 130 Mbps (as compared to 100 - 270+ Mbps for the Residential service plan)
Nekem most olyan 250 Mit körül van a letöltés. Erre jön még rá a céges VPN mint lassító tényező.
-
robb
csendes tag
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Szia!
Én 1 hónapja vettem a Standard Kit-et az Alzánál. A dobozban benne van minden ami kell, a regisztrációhoz a dobozon lévő serial-t kell megadni.Nekem bevált eddig, a 350 mega körülit hozza általában a letöltés, jövő hónapban tervezek váltani Rezidential lite előfizetésre, megnézem azzal mennyiben változik a sebesség.
-
t72killer
titán
És még1 van, ha jól olvastam valahol, az ÚJ starlink kitek 1 óra ingyenes kapcsolattal érkeznek. Ennek elvileg elégnek kéne lennie a regisztrációhoz+beaktiváláshoz - bár továbbra is kérdéses, hogy nem futok-e bele BÁRHOL egy 2faktoros azonosításba, amihez pl működő telefonos hálózat kell. Ha csak net, mert pl a revolut app-ban jóvá kell hagyni az első fizetést, az okés egy ilyen konstrukcióban. Mivel nálunk egy roam kapcsolat havi 50 font, a használt kitek meg ha vannak is, alig olcsóbbak errefelé az újnál, érdemesebb újat venni...
-
válasz
t72killer
üzenetére
új felhasználónak van-e off-grid belépésre lehetősége, azaz bármilyen egyéb működő net és telefonkapcsolat nélkül, egy szükség esetén leporolt vassal felcsatlakozni úgy, hogy nincs még az embernek előfizuja és "helyben" fizetni?
Elvileg a starlink app és starlink.com weboldal működik aktív előfizu nélkül is, tehát menedzselhető, ha már van eszköz a neveden. A saját FAQ is írja, csak ott egy mondattal el van ez intézve, hogy igen, lehet.
-
t72killer
titán
. Angol fórumokon olyat olvastam, hogy az ember még békeidőben előfizet+beaktivál egy roaming csomagot, felfüggeszti, majd ha érkezik az armageddon, újraaktiválja. Ehhez az appjukba kell csak időnként belépni - azért erre kíváncsi vagyok, h 100% független-e a Földi telepítésű hálózatoktól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bittorrent topik
- Gyúrósok ide!
- Synology NAS
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Lenovo L15 Gen 2 Ryzen5 5650U
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Ahhoz képest hogy csak felraktam ponyva alá a kocsi tetejére elég jó🫡 menet közben is hozta 100 mbit körül.
. Állandó előfizu nem lesz rá, csak beaktiválom és felfügesztem, hogy katasztrófaszitu (nálunk előfordul...) esetén egyszerűen újra lehessen indítani.