- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz
VikMorroHun #476 üzenetére
A talajtol 50-100 meterre te fogsz repkedni a JetPackoddal, foleg lowgrav bolygon
Amitol a legjobban tartok, ES NAGYON remenykedek, hogy nem lesz igaz a pletyka, hogy a procgen minden leszallaskor aktiv lesz.
Mire gondolok? Ket helyre tudsz leszallni egy bolygon: Egyszer a mar ismert PoI-khoz, amik a bolygonezetben is lathatoak, meg vanna nevezve, stb. Masodszor pedig manualisan raboksz a bolygora, hogy oda, es kesz ott szallsz le.
Ez utobbinal ha leszallsz egy regioba/tile/cellaba (nevezzuk barhogy), a jatek legeneralja a tartalmat. Ez oke. Na most innen felszallva es ujra leszallva ugyanarra a pontra, azt mondjak egyesek, hogy ugyanaz a domborzat, de nem ugyanaz a tartalom fog fogadni a procgen miatt.
Amit valahol meg is ertek, mert a Creation Engine egy Skyrim szintu vilagot is nehezen tud mar memoriaban (es mentesi fajl meretben) tartani sok-sok ora utan, itt meg van 1000 bolygo es azon van 10-20 Skyrimnyi terulet, azok dugig bazisokkal, banyakkal, varosokkal, hajoroncsokkal, stbstb, amelyekben istentelen mennyisegu lootot hagyhatunk ha kifosztjuk oket, amit a jatek nem fog tudni lekezelni. Na de akkor is, valahogy furcsanak tunik - MEGEGYSZER, HA IGAZ -, hogy minden landolas utan uj helyen lesz egy random settlement (akar kell neki segitseg, akar nem
) egy rom, egy bazis.
-
3L1T3
addikt
A Starfield 25 év után az első új univerzum a The Elder Scrolls V: Skyrim és a Fallout 4 játékok díjnyertes alkotóitól, a Bethesda Game Studiostól.
Ebből honnan vettétek ezt a 25 éves dolgot?“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Sas7
tag
Igen, ez a 25 év érdekes. Mármint, hogy kell elképzelni? Todd Howard a retyón ülve kigondolta, hogy majd egyszer csinálnak egy ilyen játékot?
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
válasz
csicskusz #486 üzenetére
Bukás? Meg se jelent a játék, de a Steam a 3. legtöbbet eladott/előrendelt játék. Hatalmas siker lesz, ez már most látszik. A játékosok túlzott elvárásairól nem tehet a Bethesda, Todd Howard és a többi vezető, pontosan elmondta, hogy mi lesz és mi nem. Aki ezután túlzott elvárásokat támaszt, az az ő baja. A CP 2077 nem értem, hogy jön ide, azóta eltelt 3 év. De ez a túlzott elvárás minden nagyszabású játéknál így volt/van, ebben semmi új nincs. Meg egy Bethesda játékról beszélünk, aminek legalább ugyanilyen fontos része a moddolhatóság. A "túlzott" elvárások egy részét a modder közösség le is fogja gyártani, ergo mégsem olyan túlzó. Az meg különösen jó jel, hogy a review-k kint lesznek 3 nap múlva, 6/1 nappal a megjelenés előtt. Ha annyira "szar" lenne a játék, akkor az XBOX/BSG nem engedné fel az embargót szeptember 6-ig.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
ericdrawen74
senior tag
-
Rison77
senior tag
Mondjuk ez felveti bennem azt, hogy oké, elsétálsz 40 percnyire a hajótól, de csak ha 20 percnyire sétálsz is el, nem tudom volt e ilyenről szó valamikor, lesz benne vajon pl. visszateleport a hajóhoz, vagy olyan feature mint pl no man sky-ba, hogy odahívja a hajót? A visszaséta már nem lenne olyan kellemes.
-
válasz
TESCO-Zsömle #482 üzenetére
inkább adnák ki a játékot, mint hogy ilyen f...szságokkal foglalkoznak...
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Rossi
addikt
Ettől még szerintem nem lenne az, csak egy fokkal realisztikusabb lenne.
Plusz az űrharcba is belevihetne egy kis extrát az, hogy "lendületből" mész csak, a hajtómű áll, és át tudod irányítani az energiát pl. a fegyverekre, vagy a pajzsra stb.
Vagy mondjuk meg a célpontod nagy sebességgel, tehát nem tud rendesen lereagálni, kitérni stb., te meg kilövöd a hajtóművét egy railgunnal.Szimulátor szerintem akkor lenne, ha figyelni kellene, hány g-vel gyorsítasz, illetve nagyobb távolságok (mondjuk az űrben csak az van) esetén rendesen percekig (értsd ugyananniy ideig, mint ameddig gyorsítottál, nyilván nem órákig, vagy napokig, mint a valóságban) kellene lassítani.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
gyimger
őstag
-
TESCO-Zsömle
félisten
Azért a maga módján vicces, hogy itt arról beszélünk lehet-e repülni a légkörben, míg a Star Citizennél az Atmospheric Flight azt jelenti, hogy a légkörben megváltozik a repülés fizikája.
(Amelyik űrhajónak szárnyai vannak, az jobban mozog légkörben mint az, amelyiknek nincsenek)
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nubreed
veterán
Nem emlékszem arra, hogy egyelőre lenne arról infó, hogy maga a space flight mennyire realisztikus. De ne gondolj hardcore szimulációra ebben a játékban, ez első sorban egy action rpg, nem űrhajó szimulátor, annak ellenére, hogy egy fontos része a játéknak az űrutazás.
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a játékkal, eléggé érdekel.
Az űrutazás során ha nem megy a hajtómű (vagyis ha nem gyorsít), akkor ugye nem áll meg a hajó?
Nekem nagyon sokat dobna az élményen, ha rendesen lassítani kellene megállás előtt, illetve "elvéve a gázt" menne tovább ugyanazzal a sebességgel a hajó."Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
nubreed
veterán
válasz
VikMorroHun #476 üzenetére
Ezt is tudtuk, hogy nem lesz atmospheric flight. Viszont, remélem, hogy lehetőség lesz arra, hogy a modderek ezt is belerakják. Meg ugye ami nekem inkább szívfájdalom, hogy nem lesznek planetary vehicle -k sem, és szintén remélem, hogy modderek már dolgoznak ezeken.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Piszkos-Fred #427 üzenetére
Most utánanézve nem lesz atmoszféra repkedés sem. Valóban, egy Skyrim méretű térképet gyalog bejárni elég sokáig tart (kivéve, ha konzolból felgyorsítod "picit" a karaktert
), viszont No Man's Sky, Elite Dangerous és Star Citizen is lehetőséget ad arra, hogy beszállj a hajóba, majd a talajtól 50-100 méterre szépen elkezdj repkedni valamelyik irányba. Csak arra kell figyelni, hogy ha szembejön egy hegyvonulat, akkor emelkedj. Na, ilyen itt nem lesz sajnos.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Anti-Hero
aktív tag
Tegnapi rohangálós video. Ennyi idő elérni a "térkép széléig":
[link] Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.
-
GAbre
veterán
válasz
ericdrawen74 #463 üzenetére
Igen tudom mit tudnak kb a vízhűtések.
Mellesleg 65 foknál van az első lépcsőfok amikor elkezd szeletelni a boostból.És 90-nél megszűnik minden boost. (De azt hiszem ez biosz függő)
Azért mondom,hogy mi értelme van,mert 1részt ez a boost órajelből még ha vissza is vesz hőfok miatt 100mhz-et.
Mit veszítesz?
Max 2 fpst!
Értem én,ha már vettél cpu-hoz,akkor rá lehet kötni gpu-ra is.
És ami talán a legnagyobb/egyetlen előnye az a halk,és élettartama nő.
De még ha húztad volna 2100ig valami olyan értékre,amit léggel nem lehet elérni.
Mert 1 jó léghűtéssel 65 alatt marad,vagy a legtöbb kártyán undervolt-olva 1950mhz környéki gyári órajelen is tud 65 fok alatt maradni.
De itt az árat nem értem:400k ráment vízre.Jó persze cpunak kell,mert kb ugyanúgy 250w-ra képes felmenni,mint gpu.
"Véleményem szerint":
100k-ért vettél volna cpu aio-t.És maradék 300-at ráköltöd,hogy 3080ti vagy 3090-re.
Fps-forintra jobban jössz ki,Gar is megmarad.(+ nem 8gb vram a szűk keresztmetszet)
Nincs bajom épített vízzel,ha már lúd és van pénzed 3080 vagy nagyobb gpu-ra,de ezek alatt feleslegesnek tartom ezt,mert azért a pénzért több fps-t kapsz.
De ez persze csak az én véleményem,mindenki úgy rak össze-költ,ahogy akar.
És nem mondom,hogy rossz a vas,csak sztem lehetett volna ebből a pénzből jobb is.
Persze épített víz nem olcsó,de pont az ára miatt mondanám luxuscikknek,amit a legfelső kategóriába raknék,ajánlok.De legalább víz már adott,hogyha 4090re vagy valamire vetemednél.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
Pálinka
csendes tag
válasz
Nekem 3060 Ti-om van.
A tuning progiban GPU Temp target-nél lehet beállítani milyen hőfoknál vegye vissza a teljesítményt. alapból 83C de ki lehet tolni 90C-ra.
Bár elnézve a CPU hőfokot inkább arra tennék komolyabb hűtést.[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
senior tag
-
sittes79
addikt
válasz
Vicces lenne ha 60 fok felett vissza venne, legyen az inkabb 90 fok szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
senior tag
Minek a víz? Mondjuk ezért. Ezt a Division 2 alatt mértem és ha jól emlékszem 60° felett a kártya visszavesz a tempóból. Ha proci delidelt lenne az még 10-15° (jelenleg 5,7ghz) és mind ezt ekkora radikkal, csendben.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
nubreed
veterán
válasz
Anti-Hero #461 üzenetére
Egyrészt, másrészt valamilyen szinten ebben is megkapod a "szimulátor" élményt. Senki nem mondta, hogy csak a fő sztori van és azt kell követni és kész ezzel kifújt, az eddig infók alapján, kalózkodhatsz, kereskedhetsz, felfedezhetsz, stb. Lehet, hogy nem járod be az összes bolygó minden négyzetcentiméterét mint mondjuk egy SC -ben, de mondjuk ki akarná ezt megtenni? Előbb utóbb úgy is megunnád.
-
nubreed
veterán
A Digital Foundry -sok beszéltek a játékról és azt mondják, hogy sokan felvetették, hogy a Bethesda által kiadott trailerekben és game play videokban úgy tűnik, hogy a játék/trailer akadozik, nem "sima". Elmondták, hogy a valóságban ez szerencsére nincs így, maga a játék teljesen sima, nincsenek akadások.
-
gyimger
őstag
Külföldi fórumokon is ezt nem értem meg, hogy miért egy űrszimulátort várnak az emberek. "Csak akkora egy leszállási terület, mint a Skyrim térképéből három, és amíg megyek a semmibe egy órán keresztül, falakba fogok ütközni." És azt tudtad, hogy egy egész nyamvadt szerepjáték is vár még a céltalan sétáláson kívül? Ez nem Star Citizen, nincs egy egész galaxis szimulálva, de cserébe kapsz egy játékot is.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
sixpak
nagyúr
válasz
ericdrawen74 #443 üzenetére
Pofátlan árak vannak, de ez csak rosszabb lesz, én már többször fontolgattam, hogy abbahagyom, de eddig nem sikerült.
Tibaimp: thx bro.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
almalé
tag
válasz
Piszkos-Fred #452 üzenetére
Ezt nem akartam kiemelni mert engem nem zavar, de igaz.
-
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #447 üzenetére
A jövő héten szabin leszek és nem akarok még 5 napot vàrni. Szeretem a Fallout 3-at és a 4-et, nem hinném, hogy ez csalódàs lenne. + A stalker 2 fejlesztői megint halasztjàk a jàtékukat. Meg sem lepődöm...
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
almalé
tag
hát srácok a mai leakek után kicsit lankad a hype mit ne mondjak
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
ericdrawen74 #446 üzenetére
vagy 09.06. után tudod megvenni külön, de feltételezem a 0day dolgok miatt kell a prémium
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #445 üzenetére
Köszönöm!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
ericdrawen74 #444 üzenetére
igen.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ericdrawen74
senior tag
Steam-en az alapverzióról, hogyan tudok Premium editionra váltani? Válasszam a visszatérítést alapverzióra aztán vegyem meg a prémiumot?
-
ericdrawen74
senior tag
Penge cucc!
Nálam a víz eleve "túlméretes" szándékosan, ha esetleg procicsere van, max. egy új blokk kell rá.
És igen az árak, amiket írtam, mind vásárláskori árak.
Én már el sem tudnám képzelni, hogy úgy játsszak, hogy az egér és a billentyűzet az asztalon van, előttem.Hegesztettem egy keretet, amiben egy autós ülés van a két könyöklő pedig egy-egy pad, ha filmezek, csak hátradöntöm az ülést...
Egy Logitech z906 adja a hangot (ami megint egy 100-as volt, akkor már 2 milla felett vagyunk).
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz
ericdrawen74 #432 üzenetére
Én konkrétan soha nem számoltam utána (amiről nem tudok, az nem fáj
), de bőven 7 számjegyű a dolog nálam is, amit maga a gép teljesítménye nem teljesen indokol, de én nagy hangsúlyt fektettem a látványra és az egy gombnyomásos rgb/fan/víz szinkronizálásra, emellett arra, hogy az egész gép és a teljes station olyan színekbe pompázzon, melyek épp a képernyőn láthatóak.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
GAbre
veterán
válasz
VikMorroHun #439 üzenetére
[link]
200tól van 3070ti.Kb fele árból,mint amit látsz nála írva.
És ami fontos talán,árakat nézve áfa elszámolást se zárnám ki,bár lehet,hogy postákkal(alkuval) lettek így az árak.
Nem mellesleg.Nem hiszem,hogy csak 3070ti-t venne 4070ti árban.
De lehet ezért taksálják többiek olyan drágának a pc-t,mert azt hiszik ilyen magasan vannak pc árak jelenleg.Unknown 9 awakening
-
VikMorroHun
őstag
Szerintem ezek mostani árak. Bányászláz idején fél millió volt egy normál kártya (valami extrém meg egy millió).
Ha már hűtés: nálam ASUS RTX 3060 Ti pörög, 3 ventilátorral. Szinte hangtalan, nem szokott 60-65 fok fölé menni.Ja, hogy témába vágó dolog is legyen: Kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni belőle egy snassz DSR 2* technológiával (most kiszámoltam, hajszál híján 4K), ha már nem lesz benne gyári DLSS, ugye.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
GAbre
veterán
válasz
Pc általánosságban több embert mozgat elvileg,szóval még is értem.
Hát VGA árábòl ítélve bánya alatt vetted.
Igen durca masina meg főleg ára.
Ezen kívül 2 dolgot nem értek:
Minek 70ti-ra víz.
Persze halk meg stb.De amennyi pénz ment vízre lehetett volna jó hűtésű talán 3090et vagy kisebb gpu-t.
Illetve,hogy intelnek nem látom nagyon értelmét,borsos ára van zabál is.De axem a max fpst talán ott hozza, még am5ös géphez is talán.Nem követem,ezt a réteget,meg intelt.
De persze ki mire használja stb.
Ha már mondták ár -èrtèket,sztem ez már tényleg a fullos költés.
De jó játékot kívánok,remélem jó FPSel tudod (tudjuk)majd nyomni.
Ez az a gép amihez nem igazán kéne hozzá nyúlni még 1-2 generációig.vagy ha igen a víz elvileg kiszolgál még 1-2 generációt.Unknown 9 awakening
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #436 üzenetére
igen
Mondjuk ez több év, úgy, hogy annyira nem nem fàj. Max egy erősebb vga,ha úgy alakul, viszont minden 60fps felett fut, ha kell... 30fps
ugyan màr...
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Phobion
őstag
válasz
"vége: 1862328ft +-"
Hát igen, sajnos ezért döntöttem konzol mellett.
De grat hozzá!
-
törölt tag
Emlékszem 800x600, low, 22 átlag FPS, Oblivion "run" megjelenéskor, az kemény volt
. Itt szerintem meg lesz legalább a natív 1080p, mid-low, és 40-50 FPS. Most már kivárom a teszteket, esélyes amúgy, hogy pár paraméterrel nagyon sokat lehet majd nyerni, látványban meg alig-alig számít majd.
-
ericdrawen74
senior tag
Kíváncsiságból kiszámoltam, mennyibe van a pc-m:
Ház: THERMALTAKE Level 20 HT Snow: 98290ft
Alaplap: GIGABYTE Z790 GAMING X: 98990ft
Proci: i9-13900K 255398ft
Ram: G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 7200MHz: 81990ft
Táp: MSI MPG A850GF 850W: 64390ft
Hang: Sound BlasterX AE-5 Plus: 54390ft
Headset: ASUS ROG Theta 7.1: 107090ft
Vga: Msi RTX 3070 TI: 362000FT
Egér: LOGITECH G903: 45790ft
Tv: Samsung 55" 4K Qled: 294000ft
Épített víz: külön kör proci, vga kb.: 400e ft
vége: 1862328ft +-De sose vennék konzolt...
[ Szerkesztve ]
-
Piszkos-Fred
aktív tag
Ha minden igaz lehet két bolygó között hajóval is közlekedni, de csak egy adott rendszeren belül. Hogy közben van e random encounter, mint mondjuk egy rpgben vagy mondjuk egy NMS-ben, azt nem tudom. Azt sem, hogy a rendszerűrben utazva feltűnnek e a hudon/térképen előre nem feltüntetett események/helyszínek (sodródó elhagyott űrhajó, kidobott rakomány, stb.), vagy csak üres semmiben megyünk előre 20 percig padlógázzal egyik bolygóról a másikra, fast travel helyett.
Sok szivárgást olvastam a napokban, mindenki mond mindent, az a pár ember, aki meg megbízható, az meg tartja magát az NDA-hoz.
Apropó, volt egy olyan mondata Hinesnak vagy Howardnak az egyik interjúban, hogy a fast travel csak a már felfedezett/meglátogatott területekre/PoI-kra vonatkozik, de nem tudom, ebbe a bolygók beletartoznak e.
Ami a felfedezést illeti, a képen (Starfield Directből való, nem leak) a bal oldalon látszik a trait 0/2. Na most ez vagy csak a nyersanyagokra vonatkozik (mégiscsak abban a szekcióban van), vagy a bolygón előzetesen megjelenített érdekességekre is (vagyis traittel növelhető az előzetesen ismert helyek száma?), nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
válasz
Piszkos-Fred #427 üzenetére
Úgy olvastam, hogy bolygók között is lehet gyorsutazni, amiről nem is tudom, szeressem-e vagy ne. Biztos jól esik egy idő után a hajóba be, űrbe föl, bolygóra át után csak egy gombnyomással egy másik bolygón landolni, de ne tegyék már triviálissá a bolygók közötti utazást.
A bolygók felfedezése tetszik, mehetsz is kedvedre, ha akarsz, de azért már az űrből is látszanak a felfedeznivalók."The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Phobion
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #420 üzenetére
"Amikor úgy érzed, hogy zavaró a 30FPS, gondolj arra, mennyivel lenne zavaróbb a 60-ért kicsengetni 1 millát a gépre, ami viszi.
"
Ott a pont, ezért vettem XSX-et. 🙈🤓
A cinematic érzés amúgy sokkal jobb, mint ez a folyamatos folyós 60.[ Szerkesztve ]
-
Piszkos-Fred
aktív tag
Hja, és a hard limit (megállj tábla) mellett van soft limit is (oxygén elfogy a nagy mászkálásban), bár utóbbit vélhetően felszereléssel és/vagy skillel lehet kompenzálni.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz
VikMorroHun #402 üzenetére
A Starfieldben a bolygók felszínei nem egybefüggő területek, hanem több, nagyon nagy méretű cellára/régióra lesznek felosztva. (hardver limit miatt)Nagyon fontos, hogy ezek a régiók majdnem mindig random generáltak, az adott bolygó "személyiségének" függvényében
Egy-egy régió nagysága nagyjából a Skyrim térképével egyezik meg. A legtöbb cellának van ismert leszállási/érkezési pontja, amely már az űrből is látszik.
De, ha nincs, vagy az ismert helyek mellett mi magunk akarjuk kijelölni azt, hogy hova szállunk le, akkor hajrá, van rá lehetőség.Egy-egy ilyen terület méretét jellemzi, hogy landolás után kb 40 percig kell haladni az egyik irányba, hogy a “vége a területnek” feliratot meglássuk, vagyis ha mindegyik égtáj felé elkezdünk haladni, alsó hangon is 160 perc lesz mire elérjük az É, D, K, NY-i régióhatár szélén lévő feliratot. És közben nem csináltunk mást, csak mentünk. Lelke rajta, akit ez szórakoztat, a játék nem áll az útjába
Vagyis, az összes bolygó teljes felszíne felfedezhető - nem hazudott Hines -, de egy leszállással nem lehet körbesétálni a planétákat, ez viszont a szivárgóktól derült ki.
Hozzáteszem, ezt maga Howard is így mondta a Starfield Directben az 5:15 perc környékén (kép is onnan van), csak hát ki a fene tudta akkor, hogy kell azt értelmezni.
Példa:
Az XY bolygón van 10 darab (előzetesen ismert) érdekesség (PoI), amelyet fel lehet fedezni (bázisok, gyárak, egyéb nevezetességek). Emellett a bolygó mérete alapján legyen mondjuk 20 darab régióra felosztva. Ezek az adatok azonosak minden játékosnál, aki arra a bolygóra téved.1. Megérkezünk XY-hoz
2. Kijelöljük, hogy hova akarunk leszállni.
3. A játék legenerálja az adott régiót, legyen az az 1-es régió.
4. Leszállunk, felfedezünk, bohóckodunk, stb. Órák múlva elfogy a teendő, mennénk át a bolygó egy másik részébe. Gyalog átmenni a 2-3-4-esbe nem tudunk, így visszatérünk a hajónkhoz (fast travel vagy gyalog, ahogy tetszik), majd a ladikkal átugrunk mondjuk a 2-es régióba.
5. A játék legenerálja gyorsan a 2-es régiót is, majd ott folytatjuk a felfedezést.
6. Aztán a 3-as és a 4-esbe... 10-esbe. Természetesen mindezt tetszőleges sorrendben. -
GAbre
veterán
Én nem mondtam sose,hogy jobb áras a pc.
Csak azt,hogy közel sem 1 milla,jelen állás szerint*.
Főleg ha pc-n is 4k 30fps-t akarsz,hogy ugyanaz legyen,mint amit konzol tud.
1 nyílt titok,hogy konzolokat(ps-t) se épp nyereséggel adják el...
Míg pc alkatrészeket meg igen!sh4d0w:
Gratula,remélem tetszik a gép!
De neked is mondom,most itt nem arról van szó,hogy melyik a jobb,meg társai.
Csak,mindenki úgy mondja,hogy pc drágább sokkal,meg stb.
De lehet bőven olcsóbban is,mint 1 milla.
Persze,ha csak ár-érték arányt nézünk konzol 1értelműen jobb.
De az fix 30fps,és nincs semmi,max kart vagy valamit veszel +ba.
Még pc-n szebb látvány általában,és nincs korlát,főleg ha van pénzed.
És vszeg gyengébb konzolokkal is jobban megy,mint pc-n.
De a konzol 1 "olyan autó",amibe megvan ami kell és ennyi.Nincs semmi más,max díszíthetsz kb rajta.
Persze,hogyha jobbat meg extrát akarsz,azt meg kell fizetni.Ez kb mindenhol így van,és általában ott is aránytalanul drágább a +!
Vagy szerintetek:pl a játék bónusz kiadása eredeti áron nem épp úgy "lehúzás",mintha arányaiba pc-t vennél?
+30 eur. És nincs+fps,kicsivel jobban néz ki(pár skin),és 1 + sztory.(bár ez lehet más előrendelőknek is jár).[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
-
tibaimp
nagyúr
Nem akarok kötekedni, de 100-200-ből nem hozod ki a gép egyéb komponenseit, vagy csak nagyon szűken!
Csak egy normális táp+ház kombó ~100-150 körül van, nvme SSD+ valami boot-olsó kisebb SSD, nem ártana egy bill+egér sem, és nem feltétlenül 1000Ft-os példányok, hangszoró, az sem baj, ha nem zsarnai piaci, stb...A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
GAbre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #422 üzenetére
Hát nem feltétlenül.Ha igaz 4k gépigény:
Újonnan is a 7900 xt megvan ~350-ből.És már adják is hozzá prémium starfieldet.
Proci is 150-től és szintén jár hozzá játék.
Fél milla mellé,még 100-200 a gép komponensei=6-700! és 2 db starfielded is van.
Már ha nem beszélünk még 2-400k körül még 1 monitorról,mert konzolhoz is kb ennyiből jön ki 4k oled tv!Ha már mindent beleveszünk és maximalisták vagyunk.
És nem 4k 30-al kell elvileg beérned.
Az ajánlott gépigényről(már 300k-ból kijön),vagy egyéb dolgokról,amivel esetleg spórolhatsz(használt alkatrész stb),nem beszélve,nagyot esett árban a különbség.
De azért még mindíg ki tudja milyen stabilan tud futni a game,meg melyik platformon milyen jól,és mennyire szépen.Bár pc-n lesz sztem szokás szerint a legszebb![ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
Sas7
tag
válasz
TESCO-Zsömle #420 üzenetére
Hát igen, de lehet, hogy még keveset is mondtál az 1 millával.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Amikor úgy érzed, hogy zavaró a 30FPS, gondolj arra, mennyivel lenne zavaróbb a 60-ért kicsengetni 1 millát a gépre, ami viszi.
Ahogy a többierk is írják, nem az alapcsoppnyabb FPS a fájdalmas, hanem az egyenetlenség. Ha a frame-idő ugrál, azt te észleled, mint akadozás. Én anno DTU2-t egy meglehetősen fapados géppel toltam, minden low-on volt talán 40FPS-em, de az olyan 40FPS volt, mintha odaszögezték volna és emiatt nem volt zavaró, hogy csak 40.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Kayla2
tag
válasz
Plazmacucci #8 üzenetére
Én is kiváncsian várom a gépigényt. Nagyon örülök ennek a game-nek. Star Citizen taszít, hogy még mindig szinte sehol a vége. Maradt a No Man's sky ami bár nagyon rosszzul debütált mára igen élvezetes, csak ne lenne ennyire bénán optimalizálva. 3090, i7-7800x, 32 GB ram m.2. Ssd és eszméletlen droppooat produkál stb.
Régen: Kayla
-
Sas7
tag
válasz
Neurotoxin #415 üzenetére
Koboh...ne is mond mert előjön a PTSD-m.
-
GAbre
veterán
-
Neurotoxin
őstag
+1. Az atomstabil 30-ra szavazok a Dzsedáj után, amit tegnap fejeztem be (már fel is tettem a HA-ra). XSX-en néhol a 30 FPS se volt meg, kisebb tereken pl. barlangban, talán alulról verdeste a 60 FPS-t, nyílt tereken meg teljesen random ugrált (A Jedhán érdekes módon OK, a Koboh-on viszont borzalom), de azért bőven játszható volt. Szép volt/jó volt, a story behúzott, de a vége lecsapott lett, mást vártam, de mostanában nem fogok nekiállni újra. Arra azért számítok, mint a Plague Tale: Requiem esetében, hogy C1-en, bekapcsolt VRR mellett fel lehet tornászni 40 FPS-re, ott special működött, amíg 30 FPS-re volt lockolva. Majd meglátjuk! Most újra nincs mivel játszanom, úgyhogy valószínűleg belevetem magamat a Starfieldbe, a GP+Premium Upgrade-el.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
GAbre
veterán
Te nem kaptál teszt példányt,hogy ilyen feltételes módban beszélsz?
Mert én meg úgy várom a csütörtököt,remélve,hogy dobsz fel 1 tesztet.Így meg akkor feleslegesen várom.
Jah értem,csak,hát redfallba meg minden másba is bele kellett ölni pár nap game-t + írás.És úgy érthető,hogy legalábbis űrig nem jutottál volna még mindíg el.Ami meg alap hajóval is csak hamar megvan.(Gondolom van valami űrfight totarial is....)[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
Sas7
tag
Most legutóbb a Guardians of the Galaxy-nél volt 30 ha bekapcsoltam a RayTracing mode-ot. Végül is végig játszottam úgy.
Inkább legyen egy konzisztens stabil 30, mint egy fel alá csapongó "60".
Ha belegondolok most a SW: Jedi Survivor-be, hogy ott mi ment. Az egy dolog, hogy a 60 sehol nem volt meg PS5-ön. De a 30 sem a legtöbb helyen. -
tibaimp
nagyúr
Most volt a AMD féle előadás, és ott az FSR 3.0-ról és annak igen csak jótékony hatásairól beszéltek, és az is meg lett ígérve (ha jól tudom), hogy ezt az egész HYPR-RX be lesz építve az AMD VGA driverbe illetve utólag beteszik az X-box-ba is, így komoly FPS növekedést adva kb. minden játéknak, köztük ennek is!
Mivel nyílt forrású, így minden VGA-n működik, amennyiben a játékba van implementálva (bár akinek AMD VGA-a van, annál még ez sem feltétel, mert a driver-ből megoldható a támogatás).Ezt már csask én teszem hozzá, hogy az MS ezért nem jelentkezett egy "konzol PRO" verzióval, mint a Sony. Viszont, ha a Sony jelentkezett, akkor a PS5-be nem teszik bele ezt az eljárást, mert aláásná az új PRO gép "szükségességét", szóval öngól lenne!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #404 üzenetére
mert minek menne oda bárki is?
Mert arra is van achi.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Anti-Hero
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #404 üzenetére
No Man's sky talán a legjobb példa, hogy tud egy játék fejlődni. 7 évvel ezelőtti állapothoz képest..baromi sok minden van benne. Talán már túl sok minden is.
Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
#57018880 #398 üzenetére
Nem lehet kézzel összerakni egy univerzumot. Reálisan nézve még egy naporendszert sem, ha nem sivatagokkal és pusztaságokkal akarod megtölteni. Épp ezért nem voltak univerzum méretű játékok míg nem jött a procedurális pályagenerálás á'lá No Man's Fault...
Jelenleg amit gyimger írt a #399-ben az arany középút, de itt is érdemes a realitás talaján mozogni: Egy érdektelen, kopár bolygón legfeljebb pár outpost lesz és csók, mert minek menne oda bárki is?Sub-Dungeoneer lvl -57
-
gyimger
őstag
válasz
VikMorroHun #402 üzenetére
De ez nem az eredeti idézet, ez a csak hozzáköltés és találgatás. "Probably means..."
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Anti-Hero #387 üzenetére
Hát ezt így kapásból ellentmondás.
"pete hines walk around planets Starfield" Google keresésre:"What Hines probably means is that you won't have any gameplay barriers standing in the way of you exploring a planet as soon as you land on it. You won't have to do some menial sort of task like surveying the planet before you can begin strolling around on it, for example."
-
pandras83
őstag
Nagy vágyam újra átélni a Fallout 3 nyomasztó hangulatát, vagy azt az érzést, amikor a Skyrim "nagysága", a méretei és a hangulata rám telepedett és nem eresztett, itt a trailerek meg a szivárgások alapján nyoma sincs ennek a "nyomasztásnak", túl könnyednek tűnik az egész. Remélem h lesznek fokozatok amivel legalább a harcot megnehezíthetem magamnak. Ti hogy vagytok ezzel? Talán csak a boomerség beszél belőlem, és nagyon meg fog lepni a Starfield.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SONY LCD és LED TV-k
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest