- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
PhilBrick
őstag
Én maximum javasolni tudok, és ilyen szándékkal is teszem: óvatos optimizmussal közelítsétek meg a témát, legyetek objektívek, ne higgyetek el vakon mindent (pláne ennyi idő és igérgetés után) és semmiképp ne költsetek egy fillérrel se többet annál, amire nem tudtok "kidobott pénzként" tekinteni!
Hogy mennyivel egyszerűbb lett volna csak ennyit irni!!!
Ember, olyanoknak osztottad ma az észt, akik már 10 éve eszerint cselekednek....
Szerk: vagy ha nem, akkor te sem tudni változtatni rajta !
-
A minority investment lehet bármi, marketing megállapodás, részesedés, stb. Lényeg hogy KISEBBSÉGI BERUHÁZÁS. Lehet hogy egy partner kihúzta a pénzét a dologból (2020, covid, cégek millióinak kellett szűkebbre húznia az övet), de ha megnézed, a következő 2021-es évben nincs semmi. Piros sem. A net position (kiadások és bevételek utáni maradvány) végig pozitív. investmentek után pláne. 2021-ig is, nem fogyóban van az össz vagyonmennyiség, hanem növekvőben. A 2022-es év meg vagy 30%-al többet hozott mint a 21-es. De az idei is előtte lesz bőven. mennek a felvásárlások, a bővülés. Nekem ez nem egy utolsó filléreit összekaparó cégre utal.
-
Szőrös
veterán
Igen, ismerjuk a forbes cikket, ezeken mi mar reg tulvagyunk.
Az oldalon levo grafikon teljesen hiteles forras, az ott levo grafana dashre a hivatalos oldalrol van leszedve minden.
Latszik, hogy 21-hez kepest ~25 millioval tobb volt a beveteluk, iden attol elmaradunk szerintem de a 100+ meglesz. Szoval nem fogy a penz.
Ket dolgot meg elfelejetettem megemliteni:
Iden megvettek a Turbulentet is, akikel eddig egyutt dolgoztak, nos ha nincs penz, akkor nem nagyon vasarolnak fel mas ceget.Valamint az utobbi par honapban a spectrum (hivatalos forum) tele volt #nctp hashtagel.
Ha esetleg nem tudnad mi ez: no cash till pyro.
A tamogatok nagy reszenek mar tele lett a toke azzal, hogy evek ota igergetik a kovetkezo csillagrendszert, Pyrot, es csak nem jon. Erre ezt kitalaltak, es a nyaron tenyleg erezhetoen csokkent a bevetel.
Aztan a CIG most oktoberben kidobott 2 hajot, megcsinalta a CitCont es 12.5 milla osszejott csak ebben a honapban. Ez a legnagyobb bevetelt, amit sale eventen kivul elertek.
Szoval nem kell itt nagyon aggodni, jon a penz, es tenyleg valami baromi nagy katasztrofanak kell tortennie, hogy ennek vege legyen. -
Drenadar
Topikgazda
nekem se lehet bármit, és nem akartalak megbántani.
Sőt bevallom hogy totál komolyan érdekel, hogy mit vársz?
És totál komolyan gondolom, hogy ennek a topicnak lassan tényleg nem lesz értelme.
Egyre kevesebb a játékkal kapcsolatos hozzászólás... mert ez minden de nem a játékról szól.
Én meg nem vagyok könyvelő, és semmivel sincs több publikus infónk a cighez mint neked. 2021es statisztikát mutattál és mindjárt 2024 van. ennyit jelent ez. csupán naptári dátumot semmi többet.
Plusz szerintem én tényleg nem személyeskedtem sem veled se mással.
Szóval elismervén azt, hogy sokat dolgoztál, hogy kigyűjts mindent, tényleg érdekel hogy mit vársz mit tegyünk?
Azt kéred hogy érveljek, de én folyamatosan azt mondom, hogy én semmire se akarlak meggyőzni téged. Vagy neked ez a személyeskedés hogy nem állok bele abba, hogy neked van egy elképzelésed hogy mi lesz majd x év múlva és nem akarlak leérvelni abban hogy tévedsz? Nem fogok belemenni, mert nem célom, nem érdekem, hogy te máshogy gondolkodj. Ez nem személyeskedés, tény. Mindenki úgy gondolkodik, és azt csinál azzal játszik amivel akar. Én csupán azt mondom, hogy teljesen felesleges ez a téma a csatornára.
Érveim:
mindenki csak bosszankodik és kardoskodik a másikkal
senkinek sem jó, nagyon kevés embert izgat ez.
a tényleges játékról meg egy szó sem esik, volt egy nagyon jó citcon elég sok minden újdonsággal, ami persze lehet jó is, hogy bekerül, de lehet rossz is, mert szerintetek ezzel csak húzzák az időt... -
SpazzMaticus
tag
Volt már erről szó.
Lehet vagy két éve, írtam már erről ide, kb. ugyanezen adatokkal alátámasztva. A Financial Times, meg a Forbes is cikkezett már a témában, méghozzá igen keményeket, a "száraz" pénzügyi helyzetükön, piaci hátterükön kívül pl. Chris Roberts a 90-es, évek tagadhatatlan sikereit követő meglehetősen nagy üzleti és pénzügyi "lepkézéseiről" is, ex-dolgozók beszámolóiról is a tervezési, irányítási inkompetenciájáról, stb...
Akkor is ez volt mint most : Nem értenek hozzá, (Érted, még a Financial Times-nél se, ott is biztosan utálják a SC-t azért írnak ilyeneket, nem azért mert ez a szakmájuk és értik... XD), nem látják át a zsenit, ez most valami új, minek negatívkodni, "károgni", meg ennek a fórumnak nem erről kellene szólnia, ( mintha ez nem is tartozna hozzá, a történethez, a finanszírozás meg az anyagi helyzet az egy teljesen független dolog szerintük, persze az olyan "apróságok" minthogy ennek a projektnek a blamája akár pl. a kickstarter finanszírozás bedőlését is okozhatja közte sok a dologról semmit nem tehető és támogatás híján egyedi, és kreatív ötketeit meg nem valósitó fiatal szakmabelivel meg ilyenek, hogy csak egy esetlegesen a játékiparra tett lehetséges hosszútávú "hatását" ennek megemlítsük... ) beszéljünk csak a szép dolgokról, egyébkent is "gozhenger mar beindult, es nem nagyon lehet leallitani.", ennyi.És azután jön az egyik legmagasabb lovon ülő, és megkérdezi, hogy milyen szektáról beszél itt bárki, és mikor láthat it "vak vallásosságot"....
-
Szőrös
veterán
De te amugy most mit varsz? En reagaltam,erveltem. De ki tudja hanyadik ember vagy az evek soran, aki bizonygatni problja, hogy itt bizony el fog fogyni a penz, rolo le, game over. Baromira unalmas mar.
De amugy nyugi, a CIGnel nem hulyek dolgoznak, barmenynire is szeretned azt hinni. Ha tenyleg gond lesz a bevetellel, akkor kitalalnak valamit, ha mas nem marad ismet a kulso tokebevonas, vagy banki hitel. -
Drenadar
Topikgazda
Szép elképzelés, szép hosszú.
Ha igazad van akkor 2024 év végén vagy 2025ben újra kitalálják hogy jaj még dolgozni kell rajta pár évet.
szóval jegeljük a témát, vagy mond el, hogy most mit vársz? Menjek a modkerbe, és zárassam be a topicot? mert edgR levezette hogy úgyse lesz játék a sq42-ből (a star citizen topicban). Értjük, hogy neked ez a félelmed és megnézted 2021ig, most már mindjárt 24 van amúgy.
de oké még tanácsom:
ha van csomagod, és úgy érzed hogy ki szeretnél szálni, kérhetsz refundot, leírhatod nekik is ezt és visszaadják, de ha mégse akkor ott a szürkepiac ki tudsz szálni.
ha meg nincs csomagod, és meggyőződésed hogy ez egy időhúzás project akkor meg temesd el magadban a dolgot és nézz új időtöltés után. -
már megint ott tartunk hogy holnap elfogy a CIG pénze?
2016 óta ezt hallgatjuk
Illetve az ugye megvan, hogy ha spórolniuk kellene mert annyira nincs pénz, akkor is lennének lehetőségek, pl mondjuk csökkentenék a méretüket pl kétharmadra, és máris elég lenne a pár évvel korábbi bevétel is, nem még a mostani. De a fene egye megy, csak nőnek. Ki érti ezt -
"hogy az egyjátékos módnak is ugyanazt a scope-ot szánják, mint amit majd a multi 20 év múlva fog használni, vagy amit az engine eladására elégségesnek szánnak."
Nope, a technológiák egy része közös. Az általad "volumetric cloud system 68.3"-nak nevezett tech pl baromi látványos single player pályákat és látványt eredményez. -
Szőrös
veterán
A tavalyi rekord bevetelt kihagytad, az ~115 milla, es iden is jon szepen a penz, az oszi sale meg hatravan, szoval a 100+ milla meglesz siman.
Itt meg tudod nezni: [link]Igen, a single is hoz majd bevetelt megjelenes utan, es a madarak azt is csiripelik, hogy masik platformon ki akarjak adni, ez is logikus lepes lenne a pc release utan, es azt te is tudod, hogy konzol eladasbol irgalmatlan osszegeket lehet termelni.
Viszont a multi fejlesztese a single mellett meg eleg logikus, az van a kirakatban, a tamogatok azzal jatszanak, abbol omlik a penz, szo szerint. Szoval fejleszteni kell, tetszik vagy sem.
A hosszu tavo penznyomda meg a mikrotranzakcio, amit mar egy ideje bevezettek es folyamatosan bovitik.
Engine licensz is cel, ez egyertelmu,de szeirintem abbol nem fognak tudni annyit hozni, egyszeruen tul specifikus es komplex ahhoz, de ez majd kiderul.Azt egyebkent nem tudom tudod e, de manchersterben felhuztak egy 1000+ ferohelyes irodahazat, ha olyan irgalmatlan nagy bajban lennenek, akkor ez szerintem nem igazan tortent volna meg.
En nem nagyon aggodok, ahogy fejlodik a projekt, ugy novekszik a tamogatok szama is. Ez a gozhenger mar beindult, es nem nagyon lehet leallitani.
-
Malibutomi
nagyúr
Kosz hogy felemlegetsz, de az hogy ramutatok hogy az irasod nelkuloz minden logikat nem vallasosag.
Ne kepzelegj bele olyat a hozzaszolasokban ami nincs ott.
En szimplan arra reagaltam hogy szerinted szandekosan huzzak az idot hogy tobb penzt szedjenek be.
De feltetelezem nem szamoltal utana mennyi 1300 alkalmazott eves fizetese, a szamos studio fenntartasa, hardver- szoftver evente.
Csak mert ez a tema is le lett mar ragva az evek alatt
-
Drenadar
Topikgazda
Annyit tennék hozzá, hogy a játék nem azért nem készült el 2016ban, mert várták az újabb "iterációt", hanem mert alap dolgok nem működtek, és nem működnek a mai napig, pl server meshing (SCnél). És nem, valószínűleg nem az ilyen olyan designer dolga lenne a server meshinget megoldani akik ilyen olyan funkciókat polisholnak, vagy "iteraciókat" gyártanak, sem a zeneszerzőnek aki az intróhoz audió anyagot komponált...
Az meg, hogy egy vállalkozásnál történhetnek olyan dolgok, amitől bebukik az egész, nyilván mindenki tudja és ismeri, vagy elképzelheti.
Ezt a vak vallásosságot inkább kérlek hagyjuk, senki sem isteníti az SCt, senki sem védi, hogy márpedig az a jó, ha csak 2100ban jelenik meg, és amúgy sem jó a másikat minősíteni, holott lehet egy teljesen téves kép van a fejedben a másikról. (Személyeskedni meg aztán végkép teljesen felesleges és elítélendő lenne)
Vagy megértjük, hogy mi mi miatt történik, és csendben várunk, vagy elkezdhetünk persze toporzékolni, tombolni dühünkbe, hogy kifizettük a játék "árát" és nem jelent meg, de változtatna bármin is bármelyik is? A játék ugyanúgy bedőlhetne és ugyanúgy megjelenhetne mikor megjelenik..
Sokkal jobb mindenkinek ha ezeken nem idegeskedünk, néha belépünk a játékba megnézzük mi a helyzet, majd mindenki játszik azzal amivel szeretne... ez nem politika, vagy valami ami ellen tüntetni lehetne, felesleges ezen idegeskedni. -
Ez részben igaz, másrészt pont most hallgattam egy podcast-ot egy olyan hölggyel, aki az eve online-on dolgozott. És mondta, mekkora nagy szívás utólag beletenni funkciókat, amiket korábban nem terveztek bele. De ott van példaként az elite dangerous és az odyssey kieg. Elképesztően elcseszte a játékot ezer téren. Egyszerűen vannak dolgok, amikkel ha nem tervezel előre, akkor utólag nagy szívás vagy egyenesen lehetetlen normálisan betenni. Szóval amíg egyrészt egyetértek hogy a feature creep veszélyes dolog tud lenni, a játék eleve olyan szintű ambíciókkal szerezte a rajongóit, hogy a feature creep maga is része a játéknak. Többek között én is azért fizettem be, mert elegem volt abból, hogy mindenki csak egy kicsit akar max jobbat csinálni a többinél (és általában ez sem sikerül). Azóta pedig a végtelen ingame store-ok és season pass-ok világát éljük, szóval többszáz dollárt fizetni egy játékért manapság már nem is kirívó.
-
Malibutomi
nagyúr
Az valahogy megint kimaradt hogy elmondtak most is: azert lett az SQ feature complete elobb, mert sokkal egyszerubb volt abban megcsinalni a dolgokat aztan most elkezdeni a kesz featurokoet SC-be mint SC-be rakosgatni es kozben figyelni hogy a regi dolgok is mukodjenek dtb.
-
cskamacska
addikt
Talán tényleg érdemesebb megfigyelni a félig üres pohár tele oldaláról a helyzetet, mint ahogy az urak is teszik, például már tudjuk hogy nem mind a 616 millió dollárt költötték örömlányokra és kéjszerekre, időnként kijön belőle egy promóciós videóra való is.
Mert amúgy a videó nem volt rossz, a kérdés hogy tényleges gépre tölthető egész estés játék mikor lesz mögötte.
SpazzMaticus: Igen, ennek a végtelenig húzódó fejlesztésnek mindig is azt volt a fonákja, hogy mi van akkor, ha egyszer csak nem lesz majd ki állja a cechet. Lehet hogy 2026-ra tényleg egy (mit egy, mind!) Starfield-et körbeszárnyaló űrlövöldét kapnánk, nyilván mindenki olyat amit épp maga-maga szeretett volna, de ha már 2025-ben nem jön ki a lépés, nem folyik be rendületlenül egy teljes AAA játék összköltségvetése napfordulóig, akkor az Álom megvalósulása helyett kapunk majd egy szem Thank you for being excited with us on this fantastic journey! levelet.
Mert hogy az end product is subject to change, ill no refunds are available for this item, mivel a pledge az donation és nem ownershipje valaminek. Szóval jöhet a kick dirt IN SPACE szimulátor.
-
" minimális józan paraszti ésszel megáldott játékosokat csodás fejőstehén"
Egy dolgot felejtesz el. Egész egyszerűen kialakult a játék körül egy olyan rajongói réteg, akik iszonyatos energiákat ölnek a cosplay-ekbe, mennek sőt tartanak rendezvényeket (a cig-től függetlenül), pusztán mert élvezik a játék világát. Ezeket "minimális józan paraszti ésszel rendelkező fejőstehénnek" nevezni olyan, mint azokat, akik az autójuk felnijének csinosabbá váltására kiadnak ugyanennyit, vagy az autójuk csinosítására több nagyságrenddel többet, mint itt az sc fanok. Vannak emberek (pl én is), akik billentyűzetre annyit költenek, mint mások lehet vga-ra vagy komplett gépre, más meg női táskára vagy cipőre költ annyit, mint más ember teljes fizetése. Szóval nevetséges minősíteni embereket azért, mert olyan dologra költenek pénzt, amire te sokallod.Malibutomi: +1000
ui: megnézve hogy mennyit költöttem eddig az évek alatt a játékra... kb 1,5 billentyűzetem jönne ki az árból -
Malibutomi
nagyúr
Nincs gond a negativ erzelmekkel, csak a konteokkal.
Vegignezve a Citcont nyilvanvalo hogy az SQ feature complete mert most a feature teamek atalltak a PU-ra es mostantol oda hozzak at ami az SQ-hoz ki lett fejlesztve.
Sokaig tart ja, de az hogy mar lezartak es polirozas optimalizzalas van hatra jo jel.
-
Szőrös
veterán
Ja vagesz, csak az eroforrasuk nagy resze mar regota SQ42-n van (eu vechile teamet mondjuk most vettek le ezt azt jelenti hogy tobb jarmu/hajo nem kerul SQ-ba es mindegyik kesz van) szoval teljes gozzel mehet egybol a polish. Majd meglatjuk meddig tart.
Mondjuk CP2077 megjelenes utan valamikor CR azt irta, hogy nem akarja SQ-t olyan allapotban kiadni, szoval tuti csiszolni fogjak amig tudjak. -
Szőrös
veterán
''Ami a határidőket illeti'' ami azt illeti nem mondtak semmilyen hataridot most.
SQ42nek sok koze nincs ahhoz, hogy milyen hajokat adnak el,es ez soha sem dedikalt fps jateknak keszult, hanem kervert space combat/fps-nek.
Az meg pont az erdekuik, hogy kiadjak, mivel ez is bevetelt general, ami mehet SC-re, masreszt noveli a bizalmat, es az enginere felhivja a figyelmet, mert az tuti, hogy ezt mar a piacra szanjak. -
Szőrös
veterán
teljesen felesleges a 600 millát nézni, mivel soha nem volt annyi pénzük. ez csak egy mérőszám, ami azt mutatja, hogy '12-től mennyi került összesen a virtuális perselybe.
egyébként itt egy grafikon évre/hónapra lebontva, ebből látszik, hogy mikor mennyi esett be, többségében támogatói bevételből, befektetőktől is jött valamennyi de az annyira nem jelentős.
ahogy jött a pénz, úgy növekedett a cég. is.
'12-ben pl alig voltak 30-an, '20-ra érték el az 500 főt, idén meg már 1100 főnél tartanak. szóval folyamatosan növekednek, pont ezért nem mentek még tönkre. -
Szőrös
veterán
A multicrew problémát részben megoldja majd az npc crew amit majd fel lehet bérelni.
Ha másra nem arra jók lesznek, hogy a toronyba bepakold őket (mondjuk ha a cig kicsit megerőltetné magát akkor akár már most megcsinálhatnák ezt a részét mert az npc hajókon már régóta működnek a tornyok, csak a körítést kéne hozzá összedobni).
Szóval szerintem egy Aquila, Corsair simán bevállalható egyedül is (utóbbi megvan nekem is pont ezért).
Viszont jelenleg nincs olyan amit te szeretnél. -
duvi
nagyúr
"aminek 10%-a (nagyon optimista becslés) aktív"
Erre kérhetnék valamilyen forrást? Mert hivatalos adatok nélkül ítéletnapig dobálózhatunk a számokkalHa csak abból indulunk ki, hogy mennyi pénz folyik be havonta (idén a legrosszabb hónapban is megvolt a 3.000.000 dolcsi), akkor máris jóval több aktív emberről beszélhetünk, mint amiket írsz. Azért azt joggal feltételezhetjük, hogy aki pénzt ad ki az SC fejlesztésére az használni is fogja az accát és nem csak unaloműzésként szórja bele a pénzét
-
PhilBrick
őstag
Volt mar rosszabb, a jelenlegi sem a vegleges, de egesz kovetkezetes. Csak a guide-ok naprakeszen tartasa nem a cig erossege. Arra ott vannak a backerek!
De azert erre erdemes lehet nezegelodni. -
PhilBrick
őstag
Nem bugos, maskepp mukodik. Hajo kulso nezetnel a "rendezoi" mod aktiv.
Tartsd nyomva az F4-et es hasznald a nyilakat a mozgatashoz.
Bovebb informacio itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Battlefield 7
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- Építő/felújító topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest