Új hozzászólás Aktív témák
-
nortsen
aktív tag
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Jack@l #49505 üzenetére
En akarhova jelentkezek be tok random szerverre 20-30FPS-t kapok, ha meg tok ures szerver ahogy te irod akkor 50-60-70FPS-t. Sosem varialok a regiokkal, siman "best" opcion hagytam, es csak belepek aztan rak ahova rak.
Tegnapi video direkt mar a menutol, 49/50 szerverre jelentkezek be "join friend" opcioval. Felebredes - 45 FPS:
[link]Hogy mitol van jo lenne tudni, nalam ez van ennyit tudok irni a temarol. Altalaban a 20-30FPS szokott lenni, tegnap valamiert tobb volt, hogy valtozott-e valami az jo kerdes redditen is irtak masok hogy tegnap ota tobb az FPS mint szokott.
-
-
Diopapa
addikt
válasz
Jack@l #49478 üzenetére
A személyes véleményedtől eltekintve egyetértek. Mármint hogy ezek létező, valós problémák. És igen, kár, hogy CR-t ezt elkeni a sz*r konfigokkal. Azzal sem értek egyet, hát vegyél i7-et. Értem, hogy valódi nextgent akarnak csinálni, de akkor is kellene futnia legalább középkategóriás gépeken, a grafikai beállításoknak jobban skálázhatóknak kellene lenniük. Az ugye apróság megint, de kb mennyi programozói munka, hogy ha beállítod menüben, hogy ki legyen kapcsolva a motion blur, akkor tényleg ki is legyen kapcsolva a következő indításkor is ?
-
válasz
Jack@l #49478 üzenetére
"16 gigával szétswappeli magát, mert 22 kellene neki és még kb sehol se tart (fullhd-ban star marine-ban is)"
Nem a ram a kevés. Az meg általános hogy a ram mellett mindenképp használni akar virtuális memóriát is a háttértáron, sok mai játék tesz így (Rise of the Tomb Raider, DOOM, stb). El sem indulnak vagy crash-elnek bizonyos beállítások mellett, ha 0-ra van véve a virtuális memória, és nem azért, mert amúgy elhasználnák a valósat (a közelében nincs a 16 giga ramom a telinek)"- 10-15 fps-el fut egy igen jó konfigon, már amikor 2 perc után nem száll el a PU"
Nálam valóban le tud ennyire esni az fps, de crashelni baromi rég nem crashelt már a játék nálam. Simán tudok órákat játszani, amennyiben hajlandó vagyok 10-25 fps között tenni ezt."- 30%-al "hajtja ki" a videkokártyát, évek óta (nincs cpu tüske, kb minden mag 50%-on dolgozik)"
Amikor legutóbb néztem, akkor még kőkeményen cpu limites volt, és mindig volt olyan mag, ami maxon ment, és ezzel akadályozta a jobb kihasználást. Tiszta szerveren a cpu sem teker maxon, és a játék is megvan 50-60 fps-en."-félpercenként beragadós eltünős átesős beragadós bugba botlik az ember"
Ahogy Tominál, alapvetően nálam sem szokott előfordulni ez a gond, vagy nem szoktam láni. Az hogy videókon vagy képeken rendszeresen mutogatnak ilyen eseteket redditen, nem sokat jelent, mert nem tudod hogy hány játékos hány óra játéka mellett hányszor is történt ilyen."-kiadták 1 hónap ptu után live-ra mikor tudták hogy tele van még mindig hibával (az utolsó ptu tele volt)"
Ezért én is mérges voltam, de lássuk be, igazuk van abban, hogy ha továbbra is a 3.0 csiszolgatását csinálják még pár hétig, akkor az első negyedéves release (amit próbálnak mostantól tartani) esélytelenné válik már az első percben. Illetve az is tény, hogy eleve két csoport van, az egyik csak akkor lett volna boldog, ha szuper állapotban adják ki, a másik pedig annyira játszani akart, hogy felőlük nem kellett hogy tökéletes legyen, csak jöjjön már ki, mert már így is baromi sokat csúsztak. De mondom, én is mérges voltam rájuk hogy ilyen gyorsan full ptu majd live lett, mert amikor legutóbb játszottam vele, még a közelében sem volt annak, amit jó szívvel kiadtam volna, pláne mivel ők is mondták hogy azért csúsztatják a 3.0 kiadását, mert jót akarnak kiadni. Viszont az ezekre történő válaszokban mindig bemutatnak pár grafikont, amiből látszik hogy azért több infó alapján döntenek (akár tetszik neked a döntés vagy sem), mint a mezei játékos, aki még mondjuk x időnként ránéz a redditre. Szóval játékos tízezrek dolgairól, átlag fps-éről, stb vannak statiksztikáik.Mindennki hallhatta, hogy én sem vagyok elégedett. De játszok addig mással, amíg ezzel nem tudok egy jóízűt. Ilyen egyszerű.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Jack@l #49478 üzenetére
Gondoltam hogy belibbensz ha sarazni lehet.
- 16 gigával szétswappeli magát, mert 22 kellene neki és még kb sehol se tart (fullhd-ban star marine-ban is)
16gigam van, nem swappel.
- 10-15 fps-el fut egy igen jó konfigon, már amikor 2 perc után nem száll el a PU
20-25FPs-el fut, es orakig tudok jatszani.
- 30%-al "hajtja ki" a videkokártyát, évek óta (nincs cpu tüske, kb minden mag 50%-on dolgozik)
CPU limit. Milyen meglepo, a legnagyobb meretu open world jatektol.
- félpercenként beragadós eltünős átesős beragadós bugba botlik az ember
A legtobb ilyen szinkronizacios bug lehet, emrt en nem igazan ragadok be meg esek at dolgokon.
- kiadták 1 hónap ptu után live-ra mikor tudták hogy tele van még mindig hibával (az utolsó ptu tele volt)
Igen kiadtak..ez meg mindig egy alfa akkor is ha live-on van.
Szoval ja nagyon is fugg konfigtol, nettol is, nem csak a netkodtol, ha csak attol fuggne akkor nem lenne nagy elteres konfigok kozott.
(#49479) Eniral
Engem nem zavar senki velemenye. Ha valaki ket heten at folyamatosan rinyal az mar zavar. Leirja nem tetszik okes, nem kell sarat dobalni elmondani oket mindennek minden nap.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Jack@l #47265 üzenetére
Szerintem 1 héttel azután, hogy végleg felhagysz a gúnyos megjegyzések puffogtatásával. Igen, tuti ez lesz a dátum!
Egyébként meg akkor kezdik el szórni, ha a technikai részeket megoldották. Amíg az nem működik, addig a sok content-tel azt kockáztatják, hogy ha valamit javítani kell, valamin módosítani kell, akkor sokkal több dolgot kell újra átnézni, hogy jó-e az új rendszerben.
Ha tényleg követed a fejlesztést, mint ahogy azt állítottad korábban, akkor pár ATV-vel ezelőtt el is mondták, hogy miként dolgoznak a "kézi" tartalmak rendszerszintű egységesítésével, hogy ha valamin változtatnak, akkor az nem csak "X" bolygón változzon "Y" elem, hanem az összes elem változzon mindenhol, ahol azt az felhasználták.
Nem tudom mit kéne mondanom, mit írhatnák le, amitől ugyanazokból az adatokból, amiből én megértem és átlátom a helyzetet, te is képes lennél ugyanerre. Eddig nem sikerült...
És csak a jegyzőkönyv kedvéért újfent elimételném, hogy nem azzal van a baj, amit és ahogyan látsz, hanem a móddal ahogyan kommunikálod és ahogyan időzítesz.
-
Diopapa
addikt
válasz
Jack@l #47263 üzenetére
Úgy csinálsz, mintha a fejlesztés lineáris lenne. Ha úgy nézem, nagyon nagy gáz van, pl 100 naprendszerből 1 sincs kész. Ha azt nézem, hogy a 3.0, 3.1 kiadásával mekkorát lép a CIG, hogy gyakorlatilag az engine, a toolkitek most vannak (lesznek) olyan olyan állapotban, hogy lehet szórni bele a contentet. Azt már nem is írom mert kb 20x biztos ki lett az is tárgyalva, hogy amikor elkezdték voltak 15-en kb, most meg...
-
-
válasz
Jack@l #44001 üzenetére
"köszönjük meg"
A kétszeresét is leírtad már az idők során. Köszönjük meg... Mintha hálát kellene éreznünk irántad. omg. Gyps felvetése jogos, simán eldobhatnád a projektet kis buktával vagy leírhatnád az egészet veszteségnek, ha ennyire minden bajod van vele, de ha egy cipőm kényelmetlen, nem hajtogatom évekig mindenfelé hogy milyen szar vagy milyen gyorsan tönkrement, hanem kidobom a fenébe, leírom a veszteséget, mégha fizettem is érte. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Jack@l #44001 üzenetére
Ha ennyire megutáltad, miért nem szabadulsz meg a csomagtól? Nem kötekedésből kérdezem; csak tényleg nem értem. Nekem is vannak fenntartásaim, főleg mivel a Kotakus cikk óta igen sok idő eltelt, és nem látszik, hogy bármi is pozitív irányba változott volna. Szóval én is inkább pesszimistává váltam, de ennyire nem vagyok negatív, mint te. Ha eleged van a várakozásból (amit valahol meg tudok érteni), akkor egyszerűen add el a redditen.
-
vaakuum
addikt
válasz
Jack@l #43994 üzenetére
Van részvényed tőlük? Mert akkor tényleg befektető vagy...egyébként meg csak támogató, aki láma módon hitt CR szavának, és a két szép szeméért pénzt adott oda neki. Mint pl. én is ...Ez egy ilyen történet.
De én is csak támogató vagyok... kifejezetten nem hiszek az ilyen jellegű mesékben, de a múltban engem is elvarázsolt, viszont az alapcsomag után ellen tudtam állni. Most meg már szerintem jobban várom a dec. 8-at, mint a gyerekeim a Mikulást meg a karácsonyt meg a téli szünetet együttvéve -
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Jack@l #43829 üzenetére
Csak epp az assetek folyamatosan keszulnek amig a motor es mechanikak veglegesednek, aztan csak be kell pakolni oket. Gondolom a tobbi alfa allapotu jatek amivel jatszottal is kozel vegleges keszultsegi allapotban volt
Gagyi FPS modul pedig teljesen eltero a cryengine-tol mivel ugye kozos 1st es 3rd person nezetet hasznalnak, ugyhogy eleg sokmindent mashogy kell csinalni, nem csak osszedobalni mint mas cryengines cuccot. Plusz ugye a sulytalanseg meg a kulon fizikai gridek, amit szinten meg kellett csinalni.A netkod a cryengine sajatja, es a 3.0-ban lesz lecserelve, teszteleshez meg eleg volt az is, amig a mechanikakat es a lefagyos bugogat javitottak ertheto hogy nem az volt a prioritas.
De majd ha te jatekot csinalsz, akkor gyartsd le a 100 rendszert, aztan kezdd el a motort irni ala, biztos jol fog sikerulni
-
Stilinski
aktív tag
válasz
Jack@l #43741 üzenetére
Van benne igazság, de ha meg úgy csinálnák, akkor egy másik csoport jönne, hogy "elszórják a pénzt a szerverekre egy hetes terhelés miatt ahelyett, hogy ténylegesen játékot fejlesztenének".
Könnyű ebbe belekötni, mivel nincs kifejezetten jó megoldás.
Szerk.: Amúgy nekem az egy hét alatt egyszer jött fel ilyen hiba, pedig elég sokszor beléptem.
-
vagabor
aktív tag
válasz
Jack@l #43734 üzenetére
Szerintem meg még nem járnak abban a fázisban hogy szerverparkot tervezzenek. Az valószínű csak a béta után jön. Ha fingjuk nincs hogy milyen vas kell majd alá akkor hogyan építsenek szerverparkot? Az optimalizálás a szervoldalt is érinteni fogja, ott meg már röpködnek a millió dolcsik. Alpha fázisban van jelenleg a játék, a tesztelés most a lényeg nem az hogy mindenki probléma mentesen tudjon játszani. Majd eljön az az idő is. Sóherek amúgy ja.
-
pgabor26
tag
válasz
Jack@l #42879 üzenetére
Ja, hogy te vagy itt a főkötekedő.
Értem már.
Ez jutott eszembe.Ha jól értelmezem, de javíts ki, ha nem így lenne, akkor azzal is bajod van, hogy a Showdown Leszámolásnak lett fordítva.
Na ezt add össze:
Simple Definition of showdown
a meeting, argument, fight, etc., that will finally settle a disagreement between people or groupsMost ebben mi olyan szörnyű. A műsor jellegéből adódóan tökéletesen illik a Leszámolás elnevezés.
Nyilván nem lehet mindenkinek megfelelni, de mi nem akartuk azt, hogy olyan legyen, mint a német fansite-nál, hogy egyszerűen meghagyják az angol kifejezést mindennél, mivel sokan nem tudnak magyarul, ráadásul sok mindent magyarul jobban ki lehet fejezni, vagy egy mögöttes plusz tartalmat lehet neki adni, ami nem hiszem, hogy akkora istenkáromlás, mivel a lényeg megmarad.Egyébként meg olvasd akkor az eredetit! A lehetőség adott.
-
-
pgabor26
tag
válasz
Jack@l #42877 üzenetére
Hát ha nem tudod, az gáz.
Nem tűnt fel, hogy elég sokat fordítok? Nem gondolod, hogy talán nem gondoltam komolyan a székembert? Vagy most csak ugratsz? Nem úgy tűnik.
A 10 a székembernek, a 10 for the chairman tükörfordítása. Nyilván nem így kell magyarul írni.
De, hogy segítsek. Katt! -
-
válasz
Jack@l #34370 üzenetére
viszont a mai nagy tengeralattjárókat mégsem tudod egyedül elvezetni. Nem többszáz fős legénységről beszélünk (ami elférne amúgy az idris-en), de egy maroknyi ember kell, mert még ha vezetni te is vezeted, millió más dolgot is kell csinálni egy hajón, aminek az optimális ellátásához nem lesz elég az npc, ezt már látatlanban megmondom. Pilóta úgyis egy lesz az idris-en, de a radarkezelőtől a shield kezelőn át a lövészekig minden már nem tudsz hatékonyan lenni.
"ugyanúgy rá tudsz célozni az orron lévő fegyverekkel másik hajóra mint a kicsivel"
Nem rémlik hogy láttuk volna hogy hogy mozog egy Idris harcban. Az már végképp nem az a kategória, mint akár a Connie, várhatóan vígan körberepülgetik majd az ellenfelek, és csak nagyobb hajókra fogsz tudni normálisan ráfordulni és kilőni -
Drenadar
Topikgazda
válasz
Jack@l #34370 üzenetére
nah már te is??
Ezt bmeg ne nekem írd, hanem poe-nak!
És nyilván egy egy személyes anyahajó ugyanazt a teljesítményt tudja adni mint egy rendes legénységgel felszerelt hajó, igaz? Szerintem keresd fel ezzel az US army-t mert akkor rengeteg pénzt csesznek el több ezer katona/szakember fenntartásával!
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
Jack@l #34099 üzenetére
Ha netán anyagilag zavarba jönnének, akkor még mindig bevonhatnak egy kiadót a buliba. Ne felejtsük el, hogy akármennyi pénz is ment el idáig, azt kiadó nélkül tolták bele. Amennyi most készen van a játékból az alapján biztosan találnának kiadót hozzá. Szerintem nem kell ezen agyalni a gamereknek, teljesen fölösleges. Amíg a fejlesztők szerint megy a szekér, addig nem kell csinálni a fesztivált.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
válasz
Jack@l #34099 üzenetére
HA igaz hogy elment 81 misi, és ha úgy megy el jövőre 50-70+ ember hogy nem pótolják legalább a zömét, akkor igen, lehet aggódni. De addig minek? Jelenleg még az a helyzet hogy nőnek, jelenleg még az a helyzet hogy aláírtak a frankfurti irodára egy 5 éves bérleti szerződést, és ezek nekem nem arra utalnak hogy az utolsó centjeikből élnének. Hirtelen meg nem megy el a pénz, nem a pénz 90%-ának elfogyásakor vennék észre hogy fogytán vagyunk.
Illetve az ahonnan a 81 milliós "hír" jött, 1: átkozott valószínűtlen hogy tudjon adatokat, hisz a pontos összegekről kb 4-5 ember ha tudhat bármit is (CR, ER, Sandi, a jogász és a CFO). 2: A többi állítás java része (nem vesznek fel időseket, Sandi rasszista, stb) már cáfolva lett. Szóval olyan forrás állítja ezt a 81 milliót, aminek a többi állításainak túlnyomó részéről már bebizonyosodott hogy hamis, emiatt erre az állításra is erősen rávetül a hazugság árnya.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Jack@l #34099 üzenetére
Nyilván az elmúlt 3 évben nem volt semmi más bevételük, csak amit tőlünk kaptak. Pont erről beszélt nemrég Chris, hogy ami ki van írva az "csak" a közvetlen fund. Ebbe nincsenek benne a megállapodások, a kamatok, a banki hozam, így egy marék emberen kívül senki se tudja, hogy mennyi pénze van/volt a cégnek.
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
Jack@l #33861 üzenetére
De nem látunk bele a fejlesztés összefüggéseibe, hogy az erőforrásokat éppen mire kell pakolgatni, hogy az FPS részleg mi minden mással foglalkozik még, amire elmehet az idejük ha helyzet van, stb stb. . Ezen nem is kell ilyen mélységekben agyalni, hagyni kell őket békében dolgozni, és jönni fognak az eredmények.
Drenadar, szokatlan tőled ez az önuralom, valld be hogy nyugtatózod magad!
-
válasz
Jack@l #33861 üzenetére
Viszont a hálózathoz értő fejlesztőket nem dobhatod csak úgy be AI-t fejleszteni. A két csapat tudása nem igazán átjárható, így nem fókuszálhatsz új jobban az egyikre hogy a másikról átirányítod az embereket. Az fps modul pedig nem elsősorban a lövöldözés miatt fontos az sq42-höz, hanem az animációk miatt, és az item port rendszer miatt (testreszabhatóság pl)
-
PhilBrick
őstag
-
válasz
Jack@l #33850 üzenetére
Tegnap is beszélgettünk erről TS-en, nem gondolnám hogy ész nélküli, túl naivak lennénk legtöbben. Nem nyelünk be mindent ész nélkül, pont hogy pl a határidők során már azt sem hisszük el ha azt mondják holnap jön. Az FPS csúszást én személy szerint inkább az Illfonic miatt gondolnám, de itt nem is arról van szó hogy 2-3 pályát mennyi lenne összedobni. Az animációkon tökölnek sokat, baromi komplex rendszert akarnak alá pakolni (ami miatt még mindig tartom hogy félek, ezzel a VR alá vágnak, mert azt tudjuk hogy a user fejét abban nem szabad limitálni, bár egy cig dev mondta, hogy van rá rendszerük már most is, ami a mozgáskori szempozíciót tartja fixen, ahogy az agyad is teszi, mert séta közben nem látod annyira billegni a fejed, de persze meglátjuk mi igaz ebből is). Szóval én speciel óvatos optimistának tartom magam, el nem tudom képzelni hogy mindezt hogy fogják tudni megoldani, de ettől függetlenül bízom a sikerükben.
Cris99: köszi a linket
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Jack@l #33841 üzenetére
Ezért mondtam, hogy kérdezzen, mert akkor elmondjuk neki, hogy mi a helyzet. Ehelyett ő elméleteket gyárt.
A mondandód másik felére meg szintén leírtam az általad idézett hozzászólásban, hogy én teljesen optimistán állok a dolgokhoz, úgyhogy ne feltétlenül rám hallgasson.
-
válasz
Jack@l #32873 üzenetére
szoftverfejlesztésben a man-day és az ebből számolt hónap nem feltétlen valós hónap. Ha egy feladatot 60 man day megcsinálni, az egy emberrel két hónap, két emberrel csak egy, és lehet hogy három felé is fel lehet osztani (feladatfüggő). Egy ember mindenesetre képes 2, max 3 hónap alatt megcsinálni, ez több emberrel gyorsabb lehet.
Fred23: nem az anyagiakat mondom, hanem az időt. Sokan nem lennének oda érte, ha a win10-esek kedvéért betett dx12 miatt további hónapokat csúszna minden, mindenkinek.
-
-
válasz
Jack@l #32324 üzenetére
De hogy jön ide a befektetés? Ha befektetést akarnék, házat vennék, vagy részvényt, stb. Jobb minőségű szalámit viszont nem a befektetésért veszek, ahogy hardvert sem a gépembe. Illetve ha a kocsidra mondjuk vennél egy dögösebb felnit vagy hangosabb kipufogót, felteszem azt sem befektetési szándékkal tennéd.
Játékokat sem befektetési szándékkal veszekSem mobilra, sem gépre.
Nekem a csomagok időt (is) érnek. Igen, a támogatásért és a hajókért többet fizetünk, de speciel nekem meg is spórolja az első 5-10-20-50-100 órát. Kiszámoljam az órabéremmel hogy ez mibe kerülne?
Ezért keresek takarítónőt is, mert nekem simán megérne kéthetente x ezer forintot hogy ne a szabadidőmből vegyen el a takarítás.
Drenadar: nekem különböző egyéb közösségi finanszírozású játékokban is áll még legalább ugyanennyi mint az SC-ben. Illetve x havonta beledobok a LoL-ba is két-három ezrest. Meg van ilyen meg olyan előfizetésem itt-ott
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Jack@l #31845 üzenetére
Köszi, de a verify volt az első, amit megcsináltam. Azóta már uninstall + registry clean + reinstall + verify is megvolt, meg persze user mappa törlés orrba-szájba. Este még egyszer megpróbálom egy újabb verify-jal, aztán ha nem megy, leoltom őket a pitschába.
Eniral: Nekem is u. ezek a tünetek. Hibaüzenet csak a Soc modulba való belépési kísérleteknél van. De az legalább változatos; error code 9 , 1, 0
-
válasz
Jack@l #30368 üzenetére
Megmondta, hogy minél több pénz jön be, annál jobb minőségben és összetettségben tudják elkészíteni a játékot. Kész, pont, ennyi. Ha csak fele ennyi lenne, lehet hogy például nem írják át 64 bitesre a motort (nem, nincs a goal-ok között), hanem valami kevésbé látványos módon oldják meg. Ez így nekem nagyon tetszik, mert úgy nézem nincs akadálya annak hogy bármikor kilépjek a quantum drive-ból, nem egy loading képernyőn kell várnom hogy megérkezzek pont oda, ahova menni akartam. Ha nem lenne ennyi pénz, lehet a kontrollerekkel sem foglalkoznának ennyit, nincs rá keret alapon, elvégre sok mérnökórát visz el annak is a pofozgatása. A teljes modularitás is hiába jött be 65-nél, nem 1 millióba kerül 64-hez képest, hogy minden hajón végigvezessék, de ehhez nem kell lángésznek lenni, mint ahogy ahhoz sem, hogy nem ugyanúgy 1 millióba kerül megcsinálni egy idrist vagy egy heraldot.
Az utolsó goal-ok épp annyira kamu goal-ok voltak, mint hogy most ott van előtted a moduláris Tali (mostantól ezt használom a reti helyett
mások is ezt használják
). Kamu vagy sem, előtted van az első ilyen hajó, és igazából a Cutlass is elvileg már modular.
"CR-nek a bevétel a fontos, jó sokat keresni rajta."
CR-nek a bevétel IS fontos. Ezt szerintem bármelyik felelős beosztásban dolgozó vezető így gondolja, hogy a terméke folyamatosan termeljen bevételt, mert így van lehetőség gyártani és fejleszteni. Így ad biztonságosan munkát több száz embernek. A tartós bevételre való törekvés viszont még köszönő viszonyban sincs azzal, hogy lenyúlná a bevételt. Felteszek egy kérdést. Ha te vezető lennél, pontosan annyiért vállalnál el egy munkát, ami kiadja a nyersanyagot, munkadíjat ahogy abban a pillanatban tűnik, vagy hagynál egy puffert az esetleges változások miatt, a nem várt költségek, csúszások, fejlesztések miatt? Kockáztatnád-e az egész projekted létrejöttét, azzal, hogy szerinted 63.5 millió elég, és 63.5 milliót szedsz be, egy centtel sem többet. Kizárod ezzel a mozgásteret, a rugalmas változtatások lehetőségét, beleerőlteted magad abba, hogy ha egy megoldásról kiderül hogy nem a legjobb, mégis amellett kell maradnod, mert nincs pénz és idő JÓ megoldást találni. Ezért olyan sok mai játék, amilyen. Ennyi a pénz, ennyi az idő, hozzátok ki a legjobbat amit tudtok, aztán majd kiadjuk olyan állapotban ahogy van."semmi se motiválja hogy jó játékot időben tegyen a nép elé."
Pont az ellenkezője, erről írtam fentebb.
"Egyszerűen ha valami gixer van, nem tudják megoldani, simán mondhatja hogy leszarja, kiad valami szart ami éppen teljesíti a leírtakat azt viszlát."
Ézért a leszarásért módosítján újra és újra és újra a már meglévő dolgokat?Annyira leszarja CR az egészet, hogy még Dio és panaszkodott (részben jogosan), hogy miért csinálják 3x újra a dolgokat, hogy jobb legyen? Valahogy nekem ezek az állítások ütik egymást...
"Nincs motiváció, nincs deadline."
Ha szerinted csak a deadline az egyedüli motivációja egy játékfejlesztőnek, akkor érthető hogy miért nem hiszel az egészben. Segítek, nem ez az egyetlen. Sőt még csak nem is a fizetés. Ezen a szinten (de már az enyémen is, pedig én mérföldekkel alattuk vagyok tudásban) nem csak egy munka kell, amivel el lehet tengeni-lengeni a dolgot. Én is, meg sokan úgy vagyunk vele, hogy a jó fizetés egy szintig fontos (elvégre nem akarsz +1 problémát a nyakadba azzal hogy nincs elég pénz), de mellette éppúgy fontos a kihívás, hogy ne úgy kelj fel hogy megint dolgozni kell menni. Nekem is fontos a munkámban, hogy változatos problémákkal kelljen megküzdenem, mert piszok jó érzés ha rájövök egy megoldásra, ami működik. Játékfejlesztésben is felteszem így megy, legalábbis azoknál ahol nem juniorokkal csináltatják meg az egészet éhbérért vagy "tapasztalatért" (pl pár nagy studió). Motiválni tehát nem csak deadline-nal lehet, sőt, a fix deadline egy szintig ugyan fokozza a munkatempót, csak egyetlen dolgot nem fokoz: a minőséget. Deadline-ok pedig nekik is vannak, csak épp nem fixek. Ha van valamire jobb megoldás, megbeszélik hogy GO/NO GO, aztán ha kell, csúszik a kiadás, de nem lesznek olyan robotos animációk, mint ami miatt az első hangar module alatt voltak.Ha csak a pénz érdekelné, nem tenné kockára a hírnevét és a befolyását egy őrült projektre, ami olyan szintű, hogy mindenki csak nevetgél hogy ez bolond. Mert ugyan nem az ő pénze az, ami leginkább kockára van téve (hozzáteszem, az amit elsőnek bemutattak 2012-ben, saját pénzből és szivességekből ment így is), de az biztos hogy a legtöbbet CR veszítene ha nem sikerülne. Ha bebukna, ő lenne az új molyneux, molyneux-abb molyneux-nál is
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Jack@l #30368 üzenetére
CR-nek a bevétel a fontos, jó sokat keresni rajta.
Na ebben tévedsz nagyon nagyot! CR jelenleg a fiatalkori álmát valósítja meg. Ilyenkor az ember nem a hatalmas haszonra koncentrál, hanem a tökéletességre. Persze, egy valag pénzt keres vele, de nem, mint nettó haszon, hanem mint fizetés. De ugyanígy egy halom pénzt keres vele Ben meg a többi vezető beosztású ember, illetve nyilván vannak prémiumok, mikor csúnyán rá kell húzni túlórában, hogy meglegyen valami időre.
Ott rontod el az egészet, hogy hagyományos játékokból indulsz ki, ahol van egy pénzéhes kiadó, aminek a haszon kell bármi áron...
Ezzel nincs is gond addig, ha le kellene tenni hozzá valamit az asztalra, de most hogy már rég túlment a kereten, semmi se motiválja hogy jó játékot időben tegyen a nép elé.
Egyrészt már letettek az asztalra valamit, és épp tegnap mutattak be még rengeteg valamit. Keret meg nincs. Ez nem hagyományos fejlesztésű játék, nem fix keretből gazdálkodik, hanem folyamatosan bővülőből. Ehhez mérten a fejlesztőcég se fix kerettel fejleszt, hanem folyamatosan bővülnek. Nincs olyan, hogy "túl ment a kereten". Az a keret, amit te annak gondolsz azért állt meg 65 milliónál, mert a közösség megszavazta, hogy ne legyen több strech goal. Ennyi. Ha korábban szavazzák meg, akkor 4x millió lenne az utolsó, ha később, akkor 70+... Nincs keret, ebből adódóan pedig nincs nettó haszon se. Csinálják a dolgokat és menet közben improvizálnak/csoportosítanak át, ha kell.
Egyszerűen ha valami gixer van, nem tudják megoldani, simán mondhatja hogy leszarja, kiad valami szart ami éppen teljesíti a leírtakat azt viszlát.
Eddig nem tették... Gixer pedig volt, lásd FPS-modul csúszása, de már abból is egyre többet láttunk.
B verzió, most hogy 1,5 szer annyi pénz van, elhúzhatja dolgot az eredeti idő 1,5x eséig is.
Látod ez is téves, mert nincs "eredeti idő" se. De ha a hagyományos játékokból indulunk ki, egy ekkora MMO átlag fejlesztési ideje 5-6 év. Ettől azért még nagyon messze vannak, a másfélszeresétől meg még annál is messzebb.
Ez az amiért aggodalmas a nagy pénzgyüjtögetés. Az bejönne akkor is, ha már kint lenne a (jó) játék és nem is sajnálnám tőle, sőt.
De ez nem így megy. Vannak dolgok, amiket nem lehet pénzért megvenni. A 64 bites CryEngine-t nem lehetett pénzért megvenni, mert nem volt. Meg kellett csinálni, szembe kellett nézni az összes problémával ott, menet közben. Ugyanez áll a szuper-precíz FPS/TPS-animációkra, amit megemlített az előadás alatt. Ez nagyon sok idő. Sajnos ez nem megy úgy, hogy akkor felveszel +10 ember, mert limitált a minőségi, szabad emberanyag. Sanszos, hogy a motor se állna olyan jól, hanem tudták volna átvenni a széthulló CryTek-tól elbocsájtott programozókat...
(#30371) Jack@l: "Nincs motiváció, nincs deadline."
Tudod, van még egy nagy játékfejlesztő-stúdió, akiknél szintén nincs soha deadline, mégsincs gondjuk a motivációval. A Soonish is tőlük származó kifejezés! Úgy hívják őket, hogy Blizzard...
-
Szőrös
veterán
válasz
Jack@l #30368 üzenetére
"Mért adsz a számba olyat, amit még csak nem is gondoltam?"
Mert erre utaltál.
Amúgy te meg honnét tudod, hogy CR-nek mi a fontos ? Meg hogy mi motiválja ?
Aki csak egy interjút is megnéz vagy 10fc-t az látja, hogy még mindig baromi lelkes.
Talán az a motiváció, hogy meg akarja valósítani az álmát.Egyébként hót felesleges veled "vitatkozni" mindig kimagyarázod, hogy az nem úgy vagy nem arra gondoltál blablabla.
-
Diopapa
addikt
válasz
Jack@l #30371 üzenetére
Figyi, próbáld meg megérteni. Ugye azt nem tagadod, hogy egy rakás ember dolgozik a játékon. Ugye tudod, hogy ezek pl fizetést kapnak. Ami pénzbe kerül. Szóval CR párnájába bevarrt milliók kopnak. Szerinted nem érdeke, hogy mielőbb kiadja? A te logikád szerint mielőbb ki kéne tolnia valami szart, hogy minél több pénze maradjon meg. Te ezt a tendenciát látod? Ha pedig nem ezt gondolod, hogy 1 millióból építenek be egy feature-t, akkor honnan veszed ezt a plusz 20m-et? A goalok ismétlem nem azt jelentik, hogy ANNYIBÓL készül el, hanem, hogy ha ELÉRI azt a pontot, akkor bekerül az adott feature. Szóval ha ezt így érted akkor ki mondta és hol, hogy 65M elég a játék elkészítésére?
-
Diopapa
addikt
válasz
Jack@l #30368 üzenetére
Itt vagy félreértésben, nem azt mondta, hogy pl 1 millióért csinálják meg a Starliner-t (62m-es goal), hanem hogy ha összegyűlik 62m, akkor lesz benne egy ilyen hajó. Érted a különbséget? Amúgy jah, CR-t mindenki úgy ismeri, hogy véletlenül sem maximalista és megelégszik mindenből a minimummal.
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
Jack@l #30326 üzenetére
CR-nek jelentős játékfejlesztői múltja van, a fejlesztés transzparens, komoly szakemberek tucatjait alkalmazza, ez az ami hitelessé teszi leginkább a történetet. Sok éve tart a fejlesztés, már a gyűjtés előtt is több éve dolgoztak rajta, nagyon sok ember dolgozott rajta, az elmúlt hónapokban CR ott volt az SQ42 animációinak felvételein, ott is sok ember dolgozott rajta. Ez rengeteg befektetett energia, pénz, idő, emberek sokasága bizonyítja, hogy CR vért izzad a projectért. Na most egy átbaszásnak nem ezek a jellemzői. Az olyan hogy minimális befektetéssel igyekeznek rövid idő alatt nagyot kaszálni arctalan fazonok, akik utána köddé válnak szépen. Ha feltételezed, hogy CR átbasz, akkor feltételezned kell, hogy az összes munkatársai is átbasz, ez pedig már olyan szintű összeesküvés elmélet, minthogy a WTC tornyokat George Bush robbantotta a nemzetére. Ahhoz hogy ez sikerüljön neki, árulók százainak kellett volna dolgoznia azon, hogy sikerülhessen a terv, illetve a bizonyítékok eltüntetése. Ugyanígy ahhoz hogy CR árverhessen a játékfejlesztésben dolgozó szakemberek százainak kell összedolgoznia a globális átbaszáson. Ez az ami életszerűtlen.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Jack@l #30338 üzenetére
Ezeket a számokat most honnan vetted? Miből lett volna a 40 millió és miből lenne 60 millió? És mire elég ez szerinted?
Lassan elérjük a 90 milliót. Fejleszt kb 300 ember. Ha minden az ő bérükre menne el, akkor fejenként jutna kb 300k USD. Minden technológiai költség, iroda, szerverbérlet, licenszek nélkül. És ebből kellene fejleszteniük 3-5 évig. 5 év alatt ez már csak fejenként 60k USD. Amiből nem sokat kapsz tőlünk nyugatra.
Segíts megérteni az érvelésedet kérlek.
Vagy csak mosolyogsz és élvezed, hogy ennyien törődünk a trollkodásoddal?
-
mrfire
őstag
válasz
Jack@l #30333 üzenetére
Azt hiszem ezt mindenki el tudja dönteni maga, hogy mennyit fektet be, de én meg mondhatnám azt, hogy lesz egy mára már nem kapható ezüst gyűjtői dobozom és már van egy limitált connie modellem, amiknek szép kis gyűjtői értékük lesz, amikor a játék befut. Te keveset kockáztatsz én sokat, de ha jó lesz én jobban járok végül.
Egyébként meg kár is számolnom az anyagiakat, mert ha munkaórában számolok ennél sokkal többet fektettem az sc.hu-ba, ez idő alatt pedig sok hasznos készségben fejlődhettem, gyakoroltam az angolt, az írást saját és Drebil novelláin keresztül, most legutóbb a PHP-t és a CSS-t, szóval akármi is lesz a játékból, én már most elmondhatom, hogy volt hasznom belőle. -
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Jack@l #30338 üzenetére
Majd következő 10ftc-ben megkérdezem, hogy nem akarnak-e felvenni téged CR mellé azonos pozícióban, mert te sokkal jobban csinálnád.
Majd azért le is cseszem, hogy nem ők kerestek meg, de azért ezen a sérelmen remélem túl tudunk lépni. Aztán ha ez megvan, már jöhet is ki a játék.
(#30339) Emirates777: Nem láttad mekkora hasa volt CR-nek? Vagyis annak, aki őt játszotta. Az összes pénzt kajára költötték, mert nem tudták mit csináljanak - Jackal nélkül ugye - és bánatában az ember eszik. Szerinted Ben miből tartja fenn magát?
-
Diopapa
addikt
válasz
Jack@l #30326 üzenetére
Nem, nem lát ki. Vagy tájékozatlan, vagy troll.
Ezt írja többek között: "azért gondolja így, mert ez is egy újabb példája annak túl sokat ígértek be és semmit nem tudnak megcsinálni belőle plusz annyi pénz bejött már mindenféle crowdfundingon meg szaron keresztül hogy pont mint az early accessnél már szarnak az egészbe nézz picit utána és láthatod hogy magára a játékra nem megy fejlesztés hanem szir szar bisz basz feaurekre."
Mi az, hogy semmit? A játék fejlesztés alatt van és már is megvalósult több minden, egy részét épp abban a videóban mutatták be, ami alá kommentel az úriember. Meg mi az, hogy szarnak az egészbe? Rakás infót kapsz róla, hogy hogy' áll a fejlesztés. Mit jelent itt, hogy nem megy a fejlesztés? Én elég kritikus vagyok de én is látom, hogy halad a fejlesztés. Konkrétan minden mondata marhaság amit kb 5 perc tájékozódás után látni lehet. Értem, hogy neked nem tetszenek a sok száz dolláros hajók. Én sem vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy ilyesmire tudjam szórni a pénzem, még sem sírok miatta, nem foglalkozok vele, örülök, hogy más rak bele pénzt és nem kell félni attól, hogy félúton elfogy a pénz és leáll a fejlesztés. Vagyok már annyira felnőtt, hogy ami hajó tetszik, az ott lesz akkor is amikor összegyűjtöttem az árát ingame.
@(#30336) Menthirist: Pontosan. Pont azokat a részeket mutatták be, amik technikailag komoly kihívást jelentenek a Cryengine-nek. Ezek után már majdnem azt is elhiszem, hogy rá tudják venni a motort, hogy procedurálisan generált tartalmat megjelenítsen
-
válasz
Jack@l #30333 üzenetére
Ha annyira minden fillér számítana, akkor hagyta volna egész hétvégére a vásárlás lehetőségét. Mert mégis, van aki gondolkozott, vagy csak 1-2 nappal később jut el hozzá a videó. Ehhez képest kb 4 órán át voltak vásárolhatók a régi hajók. Igen, a rövid idő elcsábít párakat, de 4 óra vs 48 akkor sem ugyanazt az összeget hozta volna be.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Jack@l #30333 üzenetére
Hja és a többiek fejenként többszáz ropija miatt van egyáltalán esély arra hogy talán lehessen egy játék - neked is.
Komolyan nem értem miért jó neked beírni ide ezeket a kommenteket.
(#30334) Nathan Boggs
Igen, láttam a 2013-as vízjelet a lap szélén. Akkoriban rajzolhatták és azóta mindenki csak valami távoli tengerparton hesszel. -
mrfire
őstag
válasz
Jack@l #30326 üzenetére
Abban az irreális esetben, ha igazad lesz majd megmondhatod, hogy megmondtad, és idióták voltunk, hogy hittünk benne, de amikor megjelenik a játék ugyanezt fogod hallgatni mindenkitől, hogy anno te nem láttál ki a fejedből, csak arra már nem mondhatsz majd semmit akkor.
-
Szőrös
veterán
válasz
Jack@l #30326 üzenetére
Ó gondoltam, hogy erre te is ráharapsz. Ha trollkodni kell akkor egyből előtűnsz.
"csak kilát az agyából."
B+ nem lát ki. Ott van a tetves prezi meg kell nézni és látni mint dolgoznak. Konkrétan az egyik legfontosabb fícsörön ami a multicrew ship lenne. Erre beböfögi, hogy csak szirszar biszbaszon. Érzed az ellentmondás ?
-
válasz
Jack@l #30118 üzenetére
Nem erről van szó... Ha nem tetszik, eladod a szürkepiacon a pakkodat és nem is látjuk egymást többet itt... De felesleges mindig jönni puffogni hogy ez szar és az gáz, ezt máshogy kellene, az meg átverés. Tudod hogy nem értünk veled egyet.
#30124: Van egy kis különbség a normális vélemény nyilvánítás között, és aközött, amit általában megengedsz magadnak minden topicban. Nem egyszer, nem kétszer kaptad már ezt meg másoktól is, nem ok nélkül.
Diopapa: tévedés, én konkrétan nem igazán vagyok besózva onnantól, hogy elindult a műsor. A kritikákkal sincs gondom, ha nem annyival van elintézve hogy oda van böfögve hogy "tarhálás" mindenre, ami bevételt termel. Én is szoktam kritikus lenni, sőt hűtöm a kedélyeket itt is, ezt megteszik mások is, de a stílus azért nem mindegy szerintem. Pláne hogy ha megnézed Jack@l hsz-eit, 99.9%-ban csak valami leszólása valaminek, akár itt, akár más topicban.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
válasz
Jack@l #30116 üzenetére
Jó, tudjuk hogy te annak tartod. Nem leptél meg minket. Nem is tudom mit jársz még ide rendszeresen.
A hotas viszont kimarad... nem szeretem az egyben lévő hotas-okat. De legalább egyedi valamilyen szinten, mármint nem csak átmatricázás.
szerk: ahogy látom lecsatolható, de még mindig bugyiműanyagnak tűnik. Mégha komplett rendszert is akarnak...
a high end már nem néz ki annyira rosszul viszont. Csak elég gáz hogy nem tudják hogy érintőképernyős lesz-e.
-
-
válasz
Jack@l #29109 üzenetére
Az hogy az AA nem megy (mert nem megy) egy dolog. Ettől még más megy. gamma, motion blur állítás, ssdo, bloom...
sőt, csak user.cfg-ből lehet pl beállítani a r_multigpu = 1-t.
pl ezeket állítgatták mások benne:
Con_Restricted = 0
r_MotionBlur = 0
g_radialBlur = 0
e_ShadowsMaxTexRes = 256
r_FogShadows = 0
r_SSReflections = 0
sys_spec_shadows = 1
r_TexMaxAnisotropy = 16
r_TexMinAnisotropy = 16
cl_fov = 80
e_ParticlesMotionBlur = 0
i_Mouse_Accel = 0.0
i_Mouse_Smooth = 0.0
e_ParticlesShadows = 0
sys_spec_texture = 4
sys_spec_sound = 2
r_SSAO = 3
r_ssdo = 1 -
válasz
Jack@l #29101 üzenetére
teljesen szabvványos cryengine parancsokat lehet kiadni, de természetesen mint minden motorban (azaz hát játékban) van egy whitelist hogy a parancsok közül miket lehet kiadni. A release buildben ez értelemszerűen más mint a debug buildben nekik.
Konfig mókolást meg eddig is lehetett, bár igaz most épp nem próbáltam, de nem gondolnám hogy most nem lehet.
-
válasz
Jack@l #29097 üzenetére
és akkor az véletlen hogy a vsync kikapcsolása feloldja ezt a 30 fps-t?
szerk: bár érdekes, most be van kapcsolva, mégis 30+ fps-t kapok, míg az előbb csak akkor volt ennyi ha kikapcsoltam.
szerk 2: közben kidebugoltam. Szóval amikor elsőnek indítottam, a vsync 1 volt, és meg is volt a 30 fps limit. Ha beírtam hogy r_vsync 0, akkor feloldódott, és ment 30+ fps-sel. Kiléptem.
Következő indításnál a vsync-et ugyanúgy 1-nek írta (tehát be volt kapcsolva), de 30+ fps-t tudott... Kézzel beírtam hogy r_vsync 1, belőtte magát 60 fps-re... kiléptem...
Következő indításnál megint ott volt a 30 fps limit, amíg nem írtam be megint hogy r_vsync 0...
Szóval ha egyszer beírtuk hogy r_vsync 0, akkor addig nincs fps limiter, amíg újra be nem írjuk hogy v_sync 1 (akármit is írjon a konzol hogy be van-e kapcsolva vagy sem)
-
válasz
Jack@l #29090 üzenetére
passz, a vsync csak azt mondja ki, hogy a monitor frekvenciájához limitálja a frissítési gyakoriságot. Az hogy most ez képváltásonként (60 Hz) vagy két képváltásonként (30 Hz) legyen, várhatóan engine build config kérdése (esetleg valami dupla-tripla puffer dologé). Nyomni kell konzolba egy r_VSync 0-t és kész.
-
duvi
nagyúr
válasz
Jack@l #28757 üzenetére
"Írjátok már oda, hogy egyenként ezeknek a fejlesztési ideje szerintetek meddig tarthat."
Annak ellenére, hogy én is sok mindenben szkeptikus vagyok, ezt rosszul közelíted meg. Nem egyenként kell kezelni a projekteket. Egymás mellett párhuzamosan zajlik a fejlesztésük, ezért nemérdemes ezeket egyesével összeadni. -
Yllgrim
őstag
válasz
Jack@l #28752 üzenetére
Koszonom kedves hozzaszolasod, felmenoim elhalaloztak, am te ezt nem tudhattad hiszen ez teged nem erdekel, spongyat ra. Amig eltek addig nem tuntek annak, maradjunk ennyiben.
Ha gondolod privatban cserelhetunk szemelyes adatokat es a tobbit szemelyesen, ezert nagyon szivesen utazok. Ezt ignorald, csak a szoveghuseg miatt hagytam itt.A 10 eve fejlesztek bekezdesre nem tudok hozzaszolni, messzirol jott ember azt mond amit akar, amennyiben igy van gratulalok hozza, remelem talalkoztam mar alkotasoddal es elveztem annak gyumolcset.
A nagy projektekre valo ralatasod is egeszen biztos megalapozott, amennyiben napi szinten tobb tizezer (a napokban lett 100) fos szemelyi allomanyt erinto banki rendszerekkel kapcsolatos informatikai projektekrol beszelsz, orszagokon-kontinenseken ativelo szervezessel, tervezessel, kialakitassal, uzemeltetessel es fejlesztessel egyutt (a romeltakaritasrol es a szonyeg ala soport problemakrol nembeszelek), napi szinten, parhuzamosan tobben is aktiv resztvevokent akkor beszelgethetunk nagy projektekrol, termeszetesen akkor ha nem te takaritasz fel az irodaban estenkent hanem a projektekben veszel reszt vezeto infomatikuskent...
Nagyon szivesen meghallgatok mindenfele meglatast, mellozve mindenfele szemelyeskedest, foleg nem keverek bele olyanokat akik nem erintettek a temaban.
Diopapa meglatasai is ertekesek es fontosak, bevallom toredelmesen napkozben nem sok idom van elolvasni (a hulye PM-ek miatt nem sok idom van ra, vgay szimplan igy ignoralom oket...
)mert most szova tetted es utolag elolvasva megalapozattnak erzem, koszonom hogy leirtad amit gondoltal, a tovabbiakban megigerem jobban oda fogok figyelni.
En szandekosan bagatelizaltam el dolgokat, egyszeruen nem akarok napi szintem allandoan kritikakkal talalkozni SC forumon, ahogy Volfram megfogalmazta az szamomra nagyjabol jol lefedi miert is jarok fel ide.
Ha kesz lesz eldontom a termek alapjan milyen lett a jatek, azt sem mondtam hogy mindennel meg vagyok elegedve, am nagyon jol latom en ezeket a "Soon"-okat napi szinten mi mindenen tud gellert kapni egy projekt... Azert meg en is tudok am neha pislogni mint a hal a szatyorban, sokszor csak az a szerencsejuk hogy mar megtanultam hogy levego besziv - benttart 4 masodperc, kifuj, megismetel meg 9x aztan beszelgethetunk...
Egyszoval a tovabbiakban inkabb elolvasom vegig 2x, aztan vau-zok bele.
Jack@l nincs problema, de a felmenoket ne vonjuk bele, ott nem ismerek kegyelmet.
-
válasz
Jack@l #28172 üzenetére
a munka érdemi részéből is láthatsz, amikor pl a 40 gigás leak-et nézed. Ezekről mind mind nem beszéltek, és várhatóan ennél is több ilyen van. Az SQ42-ről egyáltalán nem beszélnek, nem láttuk az eredményeit annak a több hónapos mocap-perfcap shootnak, amit mutogattak. Én most kb balance-ban vagyok magamban a költött pénzzel és a kapott értékekkel (pláne ha majd megkapom az sq42-őt), ugyanakkor tisztában vagyok azzal, mennyire lehetetlen dologba vágták a fejszéjüket... a többit meg meglátjuk, az esélyt megkapták...
GypsFulvus2: én sem írtam hogy nincs igazság abban amit írt, azt írtam hogy sokféle ember támogatta a projektet. Van aki hirtelen felindultságból van aki sokszor utánanézve és előtte elmerülve a körítésben, van aki sokat fizetett, más keveset, van aki korán, van aki később... Ez így van rendjén. Nehéz dolog ennyi ember figyelmét, érdeklődését fenntartani, érthető hogy tartani akarják a bejövő összegek áramlását (ha annyira pénz kellene nekik, már rég kidobálhatták volna a meglévő darabokat, azokból újabb és újabb milliók estek volna be), a concept sale-eket szerintem is túltolják, de ha úgy nézzük hogy minden hajónál van concept sale, hangar ready sale és esetleg flight ready sale, akkor érthető hogy ahogy egyre több outsource-os emberrel dolgoznak, egyre több hajó kerül a pipeline-ba, és éri el az első fázist. Az hogy mindig bevárnák a flight ready szintet az újabb conceptekkel, csak lassítaná a párhuzamosítást (pláne hogy a concept arányaiban a kisebb feladat az összes közül, talán 30-40%-ot mondtak). Tehát érthető is, ugyanakkor persze hogy én is szeretnék minél több saját magunk által tapasztalható javulást és fejlődést. A scope hatalmas, nem hiszem el hogy komolyan gondolkodnak ilyen Retribution méretű hajókban, de ha megfelelő mennyiségű asset összegyűlik, talán még nem is lehetetlen. Azt hogy ezt hálózatilag hogy oldják meg, elképzelni nem tudom. De kihívás van bőven, az biztos.
Ugyanakkor elmondták, hogy sok dolgot megosztanak, de nem mindent. Nem teljesen átlátszó ez, hisz egy szint fölött méginkább a munkra rovására menne. Most is mondták mennyi munkakörön megy a munka (design szinten kitalálni az olyan munkaköröket mint a személyszállítás, a kísérés, stb), a webes csapat pedig külön dolgozik tőlük, bár én is szívesebben látnék inkább starmap-ot mint egy olyan kis játékot, amit most is adnak majd a starliner mellé, bár sokszor ezek pet-projektek (amiket ismerek én is itt a cégnél), tehát nem szigorúan munkaidőben készülnek, és semmiképp se munka helyett.
Leépíteni pedig egy ideig szerintem nem fog kelleni a csapatot, pláne hogy a CIG egy része (nem tudom hány százalék de nem kevés) nem CIG dolgozó, hanem freelancer. Freelancerek jönnek-mennek mindig munka mennyisége függvényében. Szóval náluk a flutuáció mindenképp ismert, akár milliókat keres a cég hetente, akár csak ezreket.
Ha pedig marketing és programozó... Nem nagyon tudok arról hogy hirtelen felvettek volna egy rakat marketingest, ugyanakkor a csapathoz csapódott most vagy 20 ex-crytek-es programozó és egyéb dolgozó. Ők alakítják most a netkódot, és ők azok akik már az alap cryengine-t is kifejlesztették. Szóval az nincs rossz kezekben az biztos
Az imagine star citizen videó pedig tudtommal fan videóként indult legalábbis, a fanok pedig gyártják a jó videókat, csak mazsolázgatni kell belőlük.
Viszont az tény, és látni kell, hogy a játékfejlesztésnek csak egy kis százaléka (pláne eleinte) látványos. Napokat, heteket lehet elszöszmötölni azzal, hogy a hálózati adatcsomagok x százalékkal gyorsabban érjenek meg, és ebből az a backer akinek csak mesélnek róla, max pár számot lát. Ez neki nem látványos, míg valójában lehet hogy borzasztó sokat jelent. Tudom én is a saját munkámból kifolyólag, hogy van amikor az a munkám hogy pár komplett képernyőt megcsináljak, ilyenkor a project managerem meg tudja nézni, le tudja ellenőrizni, szép, látványos dolog, úgy érzi bővül a program. Máskor meg két hétig csak a multithreadingben ülök nyakig, amikor próbálom azt elérni, hogy lehetőleg kevesebb felesleges hívás fusson ki a szerver felé. Ebből a user még csak teljesítménybeli növekedést sem feltétlen tapasztal. És utóbbi munkából van több, nem a látványosakból.
GypsFulvus2: szkeptikusnak egészséges lenni. Nem kell minden további nélkül benyelni bármit, akár amit még ők is mondanak. Sok stretch goal még akkor született, amikor a projekt kicsi volt, mára lehet hogy feleslegessé vagy idejemúlttá vált. Azt kevésbé szeretem, amikor olyan dolgokat kérnek számon, ami még akkor született, amikor a program kb öt bolygóból meg néhány hajóból állt
A program változik, a mérete változik, ebből fakadóan változik az is, amit majd szállítani fognak. Nincs minden stretch goal elfelejtve (ezért is dolgozzák át a hajókat modulárissá), de nem minden úgy lesz, ahogy még két éve tervezték és mondták. Ez egy ilyen dolog
"Sandy meg a többiek hasznossá tehetnék magukat máshogy,"
hát nem tudom, elnézve a fórumokat, illetve azt hogy mindenféle eseményekre kijussanak, az már így ahogy van nem kevés munka sem Sandy-nek, sem a public relations csapatnak. És nem gondolnám hogy az ő munkájuk kevésbé fontos a projekt sikere kapcsán, hogy kávét kelljen a programozóknak hordozgatniuk. Iszonyat sok szervezést kell végezniük a merchandise, irodák, események és egyebek terén.A modularitás sem kis munka már amúgy, de ugye elmondták hogy sok esetben azért kell módosítani pl a pilótafülkét, hogy le tudják csökkenteni az animációs variációs fázisokat. Van nagyvonalakban 4-5 fajta fülke, amibe be lehet szállni, ennek megfelelően alakítják ki és át a hajókat, mert 30 hajónál nem lehet 30 féle animációt csinálni mindenből. Meg kell találni azt a sweet spotot, amikor nem tűnik ismétlődőnek az amit látsz, de valójában piszkosul ismétlődő
-
válasz
Jack@l #27874 üzenetére
jaja, nézem. a szemüveg egyelőre tetszik (hogy megtartották a lecsatolható fülest, megcsinálták a szemtávolság-állítást, dolgoztak a szemüveges használaton), de a kontroller nagy csalódás. Ez tipikusan csak valami röpmegoldás, ha már nincs saját ötletük rá. Ezen a téren a Vive kontrollere jobban bejön... Viszont még kíváncsi leszek erre a constellation trackingre, meg beszélni akarnak még elvileg arról is, hogy nem csak a szemüveget tudja követni.
25 év körüli lányka mint head of strategy? no persze. biztos sok évnyi tapasztalata van
bár lehet jó hogy még nem savanyodott bele a szokásos megoldásokba
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Jack@l #26929 üzenetére
"We know you’re eager to try Star Marine, and our job today is to get it ready for you."
Sajnos itt szerintem csak arra utal, hogy jelenleg (pl. ma is, meg majd holnap is) azon dolgoznak, hogy azt kiadhassák.
Azért sem valószínű, mert akkor szerintem egyszerre adták volna ki az 1.1.2-vel, hogy ne két nap eltéréssel kelljen leszedni a dolgokat.
Az űr WC sneak peek meg a Starfarer mellékhelyiségé volt
-
-
válasz
Jack@l #26845 üzenetére
én csak ehhez hasonló pletyka cikkeket találtam, semmilyen hivatalos forrásból jövő infót nem. A legnyíltabb elszólás az volt, hogy csalódottak lennének ha 2016ban nem lenne a polcokon az OR, de ez is legjobb esetben 2015 év végére vonatkozna, és simán belefér ebbe a megfogalmazásba a 2016 eleje is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Háztartási gépek
- RAM topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest