Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
Néze párhuzamosan a többivel. Mindig figyelmeztetem magam hogy ez egy parodia és nem szabad komolyan venni. Egész vicces is sokszor de néha ez is fáj. 4. részt fejeztem csak be eddig.
A sas vadász azzal a hatalmas puskával meg az egész karakter parádés. Feka csaj nekem unszimpatikus nagyon. -
Lajmund
őstag
Alien earth
Igen lehetne sokkal nyomasztobb és brutálisabb mint ez a tini szappanopera vergödés. Kicsit szánalmas volt a végén ugy hogy alien a neve a sorozatnak. Ha bármi más lenne nem fájna ennyire. De hátha lesz a 2. évadba is egy jó 5. rész.
Én azért kiváncsi vagyok mi lesz ebből az elmebajbol. 
-
WayneGace
őstag
Én is megnéztem az utolsó részt az alien sorozatból. Borzasztó volt, jelenetek egymás után, semmi több. A végére azt is aláástak, amit építgettek. Engem meggyőzött, hogyha lesz 2. évad, akkor ne nézzem. Logika az egészben alig lelhető fel, mert nincs rá szükség. Gyanítom azért, mert ez is elég. És ez gondolom a nézők kritikája. Nem tudom, hogy sikeres-e a sorozat. Ha igen, akkor nem sok jóval kecsegtet.
-
Sonja
nagyúr
Nézi valaki a Peacemaker-t?
A mai rész (6.) vége jó volt, tetszett. 
Durva volt a végén a fekete csajjal történtek után, amikor Peacemaker megnézi az amerikai zászlót, és a csillagok helyén ott a horogkereszt!
-
Louro
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Pedig nagyon elment Disney-irányba. Alien csak egy húzónév, de igazából egy androidos sorozatot csináltak. Azért az elég gagyi, hogy az androidok át tudták venni a rendszer felett az uralmat. Egy olyan környezetben éppkézláb fejlesztőket vártam volna el.
Ezerszer jobban felépíthették volna a filmet.
-
Lajmund
őstag
Alien earth:
A végére elég langyi lett kár hogy nem hozták az 5. rész szintjét. De azért kíváncsi leszek a 2. évadra. Engem nem tudtak elüldözni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
gyuromoj
üzenetére
Én láttam a posztodat, de miután olvastam a könyvet anno, + volt a két részes film 2017-2019-ben, már nem látom értelmét egy sorozatnak is.
Stephen Kingnek van egy rakat másik könyve, amit nem filmesítettek meg.
Minek kell ebből is egy újabb reboot, nem értem. Ennyire nincs ötlet, hogy ezt a könyvet már nyócadjára fel kell dolgozni? Meh. -
Redneck
nagyúr
Alien: Earth
A 6. résztől nekem lejtmenet, totál faszság lett. Végignéztem, bár a "nagy finálén" néha elbóbiskoltam két szekunder szégyenérzet között. A végére gagyi lett az egész. A díszlet, a trükkök, a színészi játék, és a forgatókönyv is, szóval ennyi elég is volt belőle.
Jól indult, tetszett az új irány, aztán jött a szokásos fosdömping.
Elkezdtük a TLoU 2. évadot, és a Luxusbunkert. Majd véleményezem őket.
Ryder62, és paatrick:
Egyetértek veletek. -
Farkassacred
őstag
Eleve a logikát nem értem miért akarták folytatni, mikor kapott egy igen furcsa lezárást az előző évad. De legalább lezárták és a helyére kerültek a dolgok fejben..
A Nyerd meg az életed sorozatot is lehet, hogy jobban jártak volna ha nem folytatják.. látva hogy hova jutott szegény. -
Nordic
Közösségépítő
Erről ahogy látom még nem volt infó
-
AD4MINATOR
nagyúr
Marvel zombik
Marvel Zombies (2025)
season 1 finaleCsak 4 rész de bőven elegendő ebből. Nem is tudom mit akartak ebből kihozni. Totál káosz az egész, az animáció elmegy de itt már annyira OP mindenki, hogy már nem tudom mi lehetne nagyobb tét az univerzum biztonságán felül..
a különböző marvel zombi hősök jópofák voltak, de ennyi... Kamala karaktere már a saját spin-off sorozatban is egy szánalomra méltó öntökönrúgás volt de egy újabb sorozatot rá építeni mégha csak mini-sorozatról is van szó.. hát bátorság kell hozzá... bár igazából bárki lehetett volna a főkarakter, ugyanilyen gagyi lett volna ez -
-
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Lehet jó attól hogy nem nézem meg. A maffiózós filmek nagyjából ugyanaz körül forognak, nagyon behatárolható műfaj.
A BB egy tipikus 10-es film. Szög egyszerű filmen mit kéne díjjazni magas pontszámmal?Izgalmas cselekmény, remek vágás, felvételek, ehhez elég jegyet venni a hullámvasútra. Ha mindezt hozza magas szinten, és értékelhető párbeszédekkel, akkor 7, esetleg 8. Nem a sok értelmezési sík a lényeg, elég lehet ha tágabb összefüggésekre világít rá amit nehéz megírni, megcsinálni, azért kap különleges pontszámot. A játékoknál ez működik, hogy a 6 az már jó, a sorozatoknál ezt elbarmolták és torlódtak a nyolcasok. A Zero pedig jó volt, ott volt abban más is, annak a srácnak a síkja egész jó létértelmezést is néha megpendített, az a 8-at eléri, de nem is volt szigorúan vett maffia sztori, kicsit zsánerátmenetek is tartalmazott, ötletes volt, friss. -
Louro
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kínait nézd meg, ha nem akarsz ennyi torzítást. A kínai igazából a könyvet követte le szinte betűről betűre (kivéve a könyv bevezetőjét).
-
Louro
őstag
Alice in borderland S03E01
Eléggé furcsa kezdés. A szereplők is eléggé felnőttek már. A nagyon kreatív és ötletes Arisu-ből csináltak egy nyámnyila személyt, akin nem látni azt az energiát, azt a küzdelmet, azt az akaratot. Értem, hogy lehet elzárta a tudatalattija, de ez nem magyarázná ezt a töketlenkedést. Meglátjuk a többi rész hoz-e javulást, de 7 részes évad, kíváncsi leszek hová fognak eljutni, de kerek történetre sok reményt nem látok.Az új szereplő, a kerekesszékes lehet érdekes még.
Végre magyarázatot is kapunk Borderland-re való jutásról. Bár kissé furcsa, de lenyelhető magyarázat.
-
dellfanboy
őstag
alien earth záró 8as epizód ami egy igazi fostenger lett. nonszensz hogy ilyen le mertek adni. wtf. nálam megjött a kaszás...erre nekem már tényleg nincs időm
-
Rigormortiis
veterán
3 test probléma:
Tegnap fejeztem be az első kötet olvasását, rá is vetettem magam a sorozatra. Engem nem bántanak túlzottan a változtatások, bár vannak sablon Netflix panelek, amiknek nyoma nem volt a könyv hasábjain
Nem bánom a sokszínű cast-ot, egyetlen bajom a könyvvel, hogy a végére sem bírtam megjegyezni a szereplők nevét.Szerintem amennyire lehet, látványos és érthető a sorozat, de pár jelenetet eleve kb lehetetlen volt vászonra vinni (pl amikor az emberi számítógép működését részletezte az író...számomra kb a könyv csúcspontja volt).
A színészek jók, rengeteg GoT szereplő tiszteletét teszi (nem véletlenül).
Amiért csak az 5. részig néztem, az a tény, hogy már eddig is spoilereztek a második-harmadik könyvből, de innentől elhagyjuk az első kötetet a sztori folytatását pedig könyvélmény formájában szeretném először tapasztalni
Sok dolgot megváltoztattak, de nem nagyon bánom, szerintem élvezhető sorozat. -
Apollyon
Korrektor
Itt az utolsó Alien résznél ugyanaz az érzésem volt mint a legutóbbi Foundationnél. Az évadközbeni részek - nagyjából - jók, a lezárás meg nyakatekert, inkonzisztens, logikátlan és nincs is lezárva.
Szóval hónapokig azért néztük, hogy aztán újabb, legalább két évet várjunk a befejezésre? Már így is ez volt az utolsó két sorozat ami elé leültem, de akkor inkább elengedem ezt a műfajt is, nincs értelme már ilyesmit nézni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Persze, persze...
-
S e t h
nagyúr
A star warsos mélyrepülés után nem számítottam arra, hogy alien föld szórakoztató lesz, sőt, sokkal rosszabbat vártam, de időtöltésnek frankó és végre mertek venni egy kanyart, mint amilyet a star wars esetében nem, kizárólag alien frencsájzra építeni már nem lehet, bedobták hát a cyberpunkot rázva, nem keverve és ha lesz második évad hát jöjjön.
-
Ryder62
őstag
Alien Earth tömören
Boy Kavalier galloppozva, röhögcsélve "menekül" a bázisáról miközben az Alien becsicskítva írtja a helyet. A "hogyan írjunk erős női főhőst" videók ellenpéldája sokáig Wendy karaktere lesz az biztos. Ray az erőt ismeri csak úgy zsigerből, Wendy meg Alieneket irányít. Hát na... igazi Disney produkciók. Ugye, hogy nem is olyan szőrnyű már az Alien 4...
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Huhuhuj na várjál sok az információ. Most egyszer azt mondod, hogy hiányolod a maffia filmek mocskossságát a Peakyből, aztán a végén azt írod, hogy nem bírod amikor felkoncolják a hőhőst. Ez elég ellentétes állítás.
Mi az, hogy 10-et csak a Breaking kaphat? Vannak még ugyanolyan jó sorozatok. Meg ez nem bontható le így, hogy ha nincs még 3 különböző értelmezési síkja, akkor az már csak 8-as lehet max. Egy szög egyszerű film is lehet max pontos, ez nem ettől függ, hogy mennyire összetett vagy bonyolult a cselekménye. A Zero Zero-t kb 4. részig néztük, mert arról is jókat írtak (talán 8.1-es áll), de áh közelében sincs egy igazán legendás sorozatnak mint a Gomorrah, Breaking, Banshee, Trónok harca, 1883 és a többi.
"Mondjuk van egy olyanja hogy nem kell izgulni a főhősért, mert minden lövés jó embert talál el"
Erre így külön: Gomorrah!!!! Ott újra fogod értelmezni ezt a mondatot, előre bocsátom, senkit se szeress meg.
-
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Gondolom a nosztalgia beszél belőled, mert az összes Alien film egy kaptafa, egyikben sincs semmi világmegváltó, menekülni kell azt kész. Az első tele van kínosan lassú beszélgetésekkel, a másodikban ugyanúgy az emberi hülyeség viszi tovább a sztorit mint ebben a sorozatban. A Romulus meg tele van logikai hülyeségekkel és emberi balfaszkodással.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Felmerült bennem amúgy hogy a mai fiatalokat vajon mennyire vonzza a Star Trek..
Ha viszont nem annyira, akkor nem értem miért az ő formátumukban csinálják az új részeket...
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
'Hát így a végére azt mondhatom ez a sorozat nem tudott felnőni (hahaha) egy értelmes sci-fi szintjére pedig a lehetőség megvolt benne végig. Hozza az Alien franchise színvonalát, bár ott meg nem túl magasan van a léc.'
Úgy látom az első két mozifilmet nem láttad. (Én a harmadikat is ugyanarra a polcra teszem, imdb átlag is 8.5/10) Az Alien Earth azoktól jó két klasszissal gyengébb. A Romulus csak egyel.
-
Ragnar_
addikt
Alien: Earth S1
6.5/10 Az EP5 miatt egyrészt mert olyan is lehetett volna, de végül nem lett.A sorozat minden tekintetben inkább középszerű. Mondjuk egy Loki sorozathoz képest látványban, megvalósításban is. Az utolsó részre sajnos bejött ami eléggé birítékolható volt, hogy droiddráma lesz belőle. Nem csoda, ha a Prodigynak annyi lesz, ha olyan biztonsági protokollal dolgoztak, hogy 5 android testbe mentett gyerek átvette a hatalmat. Ami értékelhető azok az új lények. A színészekkel se volt különösebb gondom, de nálam sajnos nem hozta az elvárásokat, pedig Hawley a Fargo Sorozattal egy elég magas minőségi szintet képvisel. A sorozat csúcsa az EP5 volt, ami mehetett volna kicsit részletesebben 3 részbe is. -
markknight
nagyúr
Fú, hát ennek a Marvel Zombiesnak a harmadik része rendesen kiidegelt.
-Azt hittük megmentjük a világot.. -De mégse mentettük, vártak ott minket -Aztán álltuk a sarat! -..de túl sokan voltak -Majd megjött Thor!!! -De, ő is beszívta -Majd jött párduc! -..nem bírt a titánnal, de erőt vett magán -Megmentette a világot!! -..de ezzel nem volt vége.. És ez így első 10 percben
Édes istenem -
j0k3r!
őstag
Alien: Earth S01
Bugyuta B kategóriás szemét. Az évadzáróval sikerült az évad leggyengébb részét letenni az asztalra, ehhez azért tehetség kell. El sem kezdem inkább felsorolni a hibákat. Remélem, hogy elkaszálják és nem lesz második évad. Egy ötszázadik random sci-fi sorozatnak biztos elment volna, de Alien-nek kevés, sőt úgy érzem, hogy csak a nézőket becsalogatni használták fel az Alien "brand"-et. Szomorú, mert Noah Hawley-t én bírom és ezért többet vártam volna tőle, mert a Fargo és Legion tetszett, bár az utóbbi azért elvontabb. Egyértelműen az írás a sorozat gyengéje, hihetetlen hogy 8 épkézláb részt képtelen egy forgatókönyv író csapat úgy összehozni, hogy valami koherens, izgalmas jöjjön ki a végén. -
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Akkor a Gomorrahnak már majdnem 10-nél kéne lennie. 10-est csak a Breaking Bad kaphat. 9-et ami elér, ott már gyakrabban beszélnek a film átvitt értelmezéséről, mint a film cselekményéről, de intellektuális mondanivaló már 8 pontért illene hogy legyen, úgyhogy azt a 8-tól 10-ig terjedő sorozatokat kisöpörném az imdb-n az alsó polcokra. Maffiás sztoriknak nem jellemző hogy szokott különösebb mondanivalója lenni, emiatt azok max.8-ak, így is megmarad 7 a Peaky Blindersnek. Taszítóan pozőrködnek benne a megvilágított textíliákban, semmi nincs benne a maffia sztorik nyersességéből, a bűnözés mocskából, amivel össze szokták gereblyézni a bűnözös történetek a 7-et 8-at, és ha ezt elengedte azért levonás jár. Járnak viszont hozzá nagynénik és nagyapák, akik ezt még képesek befogadni megbotránkozás nélkül, szóval nem fog szomorkodni azzal a 6-7 ponttal amire vitte.
A Gomorrah-ot tervezem egyszer, csak nincs ezekhez gyomrom, most láttam nemrég a Zero Zero-t, nem szeretek ilyen maffia pofákat nézni. Mondjuk van egy olyanja hogy nem kell izgulni a főhősért, mert minden lövés jó embert talál el, de kicsit azért izgul az ember, hogy mikor fogják kinyírni olyan hűdedurván, amit nem szerettem volna látni. -
Yodamest
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
A last of ust én sem értem, valszeg Pedro Pacal a válasz rá.
A star treket nem ismerem, sose láttam egy részt se, de úgy hallom elég sok fanja van, szóval az ő szemükben ez még reális is lehet.A végső lista 1. évad nem volt rossz, de erre sem mondanám, hogy alulértékelt. A 7,9 egy nagyon erős pontszám, annál nem volt jobb, túl egyszerű karakterfejlődés, story, dráma, minden téren ahhoz, hogy a 8-asok között szerepeljen. A 2. évad tuti gyengébb, már csak a B listás színészfelhozatal alapján is ez előrevetíthető, sokat szerintem ne várj tőle. (gyakorlatilag az első évad mellékszereplője itt a főszereplő)
-
paatrick
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Sajnos már megjelentek az anomáliák az imdb rendszerben is, szóval lassan búcsút inthetünk a 8+ az már biztos jó sorozat felfogásnak:
Last of us: 8,5
Star Trek SNW: 8,3Hétvégén megnézem a Végső lista - sötét farkast ami most 7,8 de ide a bökőt hogy fényévekkel jobb lesz mint a fenti kettő. Az alapsorozat is csak 7,9 pedig kvázi nem lehetett belekötni...
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
De tényleg jó amúgy, meg a pontszámot azért nem kell annyira tizedre pontosan komolyan venni. Ott a Gomorrah, most néztem 8.6 ponton van, de sokkal jobb szerintem, mint a Peaky, ami meg 8.7. Mind a kettő megérdemelten annyi amennyi, de a Gomorrah szerintem mégis egy kategóriával jobb volt.
Mondjuk ezért szeretek inkább egy saját 5-ös skálán értékelni, mert ezekbe a tized pontokba belemenni, meg eleve ebbe a nagyon absztrakt 10-es skálába, elég zűrzavaros tud lenni, kezelhetetlen. 5-ös skálán sokkal egyszerűbb, mert ott tudom azt mondani, hogy a Gomorrah pl. 5/5 a Peaky meg 4/5 és ez így jól át is adja, hogy mit gondolok velük kapcsolatban. Ennél jobban kár cifrázni.
-
Ryder62
őstag
Hány perces az Alien befejező része? Melegíthetek popcornt? 🍿
-
Rigormortiis
veterán
Alien Föld: Nem volt rossz, de jobban tetszett volna a klasszikus xeno nélkül. Ez itt amolyan gagyi temus élien hatást keltett. A többi lény jobban adta, és az android téma boncolgatása is jól állt neki. Simán vevő lennék egy ehhez hasonló, alienek nélküli szárnyas fejvadász sorozatra
Az 5. rész kiemelkedett.
Lehetett volna sokkal jobb, de rosszabb is.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez így megfelel egy 6 max. 7 pontos filmnek, amihez kell alkalmazkodni, de 8, pláne meg 8,7 pontosnak(hiszen az már majdnem 9, ami meg már csak kiváltságosoknak jár) meggyőzőnek kell lennie hogy átdózerolja a nézőn az érdekeit, a nézőpontját, vagy a világot amit alkotott.
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Lassan indul az tény, én is féltem tőle még az első pár résznél, hogy atya ég mikor lesz ez igazán jó. Aztán beindul és nagyon jók az évadok végig, nekem a 3. volt a csúcspont. (lóversenyes)
Az épp aktuális hangulat is sokat számít, én már egy ideje kutatom az emberi pszichét és rájöttem már pár ilyen filmnézetős fortélyra az idők során. A mood nagyon sokat számít, ettől vagy függetlenítenie kell tudnia magát a filmnézőnek (profizmus) vagy ha nem tudja, akkor éreznie, hogy mikor van olyan hangulatban, hogy képes befogadni az adott zsánert/színész arcát stb. Továbbá már egyre inkább csínján bánok a filmajánlókkal is, mert a leendő nézőnek soha nem fog annyira tetszeni egy mások által ajánlott film, mintha azt ő maga találta volna, saját maga felfedezéséből nézné meg. A nézési minőség sem mindegy, milyen minőségben, hol, mennyire odafigyelve stb. ezek mind összeadódnak és kiadnak egy kerek egész élményt.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Igen a Peaky az maga a stílus. Gyúrt valami stílusra, és amikor a kamera elkezdte legelni Cillian Murphy-t, az az első képkockától untatott, szóval így a jelenetek nagy részét nem tudtam értékelni. Egyébként lassan történtek a dolgok benne, amellett hogy unszimpatikus volt az összes szereplő és simán lelőttem volna őket válogatás nélkül, ha beletesznek a filmbe. De mindamellett voltak azért szórakoztató részek is benne, el tudom képzelni hogy egyszer kivárom míg az következő sorozatokban is eljutnak a szórakoztató pontokig, miközben Cillian Murphy komolynál komolyabb arcképcsarnokát figyelgetem.
-
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ezekből csak a Peakyt láttam, az nekem tényleg a pontszámoknak megfelelő élmény is volt, szerintem nem láttál eleget belőle vagy szimplán nem a te stílusod. Én nagyon ritkán vagyok így dolgokkal, utóbbi évekből a Dűne filmek voltak olyanok, hogy azóta is keresem rá a megadatlan választ, hogy mi a fenéért állnak azok 8 pont felett, rettenet rosszak voltak. Az egy hiba a mátrixban.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
A Constellation nálam azért a reális 7 pontot tán még felül is teljesítette, és el tudom fogadni ha valaki szerint elérte a 8-at. 8.7 a Peaky Blinders, amit 1 évadig bírtam, de oda tudom adni neki a 7-et max. bár álságos, mert folytatni nem fogom. A Homecoming nagy kedvencem, az viszont nagyon jó kis thriller a Mr. Robot rendezőjétől, és ebben a leosztásban 7,5 pont, simán 8.5, míg a WD: The Ones Who Live, az szenvedős és 7,7 pont helyett olyan jóindulatú 6, de az ilyesmit fél és 1,5 részig bírom. Damnation-t fedeztem fel ami 7,7 pont ami kis túlzással megadható neki, viszont ezen a skálán ez már inkább reális 5 pontnak számít, aminél sokkal jobb. Nehezen tudok mondani rossz filmet ami 9 pontos, mert azokat nem nézem meg, tán a Last of Us 8,5 volt egy jóindulatú 6 pontos az első sorozat, tényleg jóindulatú, mert a másodikra már nem voltam kíváncsi.
Az a problémám hogy a 8-10 közötti tartomány gyakorlatilag használhatatlan, a 7-es meg kiszámíthatatlan, abban sok rossz van, mert ugye ott a 6,9-es Rings of Power ami sima trash 3,5-4,5 pontos, de néhol meg kiválók, és egész jók is vannak. Így aztán aki fogja a pontokat és veszi mondjuk 8,5-10 ig abban lesz jó is rossz is, teljesen értelmetlen. aki megnézne olyat ami nem nyűgöz le, de nem is bánt meg, az a 7 ből nem tud válogatni, mert oda már trasheket is kevertek közé, meg nagyon unalmasakat is. -
cyberkind
félisten
Alien Earth S1
Tehát, ennél még a katyvasz Covenant is rosszabb, nemde?
Nekem nehéz szavakat találni az utolsó rész után, olyan szinten mindent elvitt a gödörbe, hogy ezután már csak a Romulus folytatásra kapom fel a fejemet, pedig milyen jól indult... -
Yodamest
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
"Dik és csak 6,7 ponton áll, amikor a Constellation tök jó kis thriller és az imdb szerinti pontozás amikor a jó sorozat nem is tudom 8,6 pontnál kezdődik, ez igencsak alulértékelt."
Nem alulértékelt, ott van ahol lennie kell. Egy rettenetesen elnyújtott, rétestészta, nesze semmi fogd meg jól sorozat volt, mindig vártam, hogy történjen már valami, derüljön már ki valami és semmi. Nagyon nem szeretem az ilyet, ezért nem is nézek már ilyen "misztikus" sorozatokat, mert mind ugyan ez, mivel maga a készítő sem tudja még sok esetben előre, hogy hogyan is akarja megoldani/feloldani a misztikum részét."Valami algoritmussal konszolidálhatnák a pontokat mert a többség nem néz 8 alatti sorozatot, pedig a 7 pontosakban is találni akár jobbakat is mint a 9-ben."
Erre példa? Mert én amit eddig láttam 8.3 körüli/feletti sorozatokat, mind kiváló volt és egyikre sem mondanám, hogy jaj hát lejjebb a helye. Ugyanígy, amikor belefutottam ilyen 6.5-7.3 sorozatokba, mert érdekelt a témája, mindig rá kellett jönnöm, hogy hát igen ez nem az a szint. -
paatrick
őstag
Alien Earth E8
Hát így a végére azt mondhatom ez a sorozat nem tudott felnőni (hahaha) egy értelmes sci-fi szintjére pedig a lehetőség megvolt benne végig. Hozza az Alien franchise színvonalát, bár ott meg nem túl magasan van a léc.
2. évadtól ha lesz még ennyi újítást se várok majd, mert szerintem a filozófiai vonalat el is engedték mostanra. -
arcitec
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Ez sorozat: Nevem Levi Strauss ellenben ez a Fekete nyúl
-
NyalokAA
aktív tag
Alien s01e08 ( évadzáró )
Oké! Csúnyán lógva lettünk hagyva. Gyakorlatilag egyetlen szál se lett lezárva . Arthurra se értettem miért pazarolják az időt , de természetesen a szigeten senki mást nem talált mr.octopus csak egy tegnapi hullát. Wendy túl van tápolva egy kis adok-kapok belefért volna az öreg robottal , de nem bluetoothon lekapcsolja az öreg elavult modellt. Hermit plot armorja is unalmas már ( beetettek minket először , hogy gazdatest lesz xenonak ,de nem.. most meg a szemnek se hagyták megcsípni ) A "növény" alien is behúzott egy strigulát és semmi több , elrakták a 2. évadra. Olyan ez az évadzáró mint egy 8. rész a 10 részes évadból kb . Elénk raktak egy 5 fogásos michelin csillagos séf menüjét kb érezhettük az illatát , megcsodálhattuk , de enni nem hagytak belőle. Majd talán 2 év múlva
Temetős rész is mi , doktornő szemezik a xenoval aki kap egy fejlövést és hanyat homlok menekül miközben látjuk , hogy 4-5-6 fős adagokban írtja a biztonsági csapatokat
A 2 cuki
-
dethroner
veterán
Szerintetek a Helgoland 513-nak lesz második évada?
-
paatrick
őstag
Nem tudom van-e még lastofusos negatív kvótám de ezt nem tudom kihagyni:

-
Janaboy
Topikgazda
Ha már régebbi sorozatok jöttek fel.
Sleepy hollow sorozat se volt szörnyen rossz. -
gyuromoj
veterán
-
paatrick
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Gondoltam, mert magyarban nem emelted volna ki Evie Templetont
nagyon nem találta el a szinkronszínészünk.
Azon mondjuk meglepődtem hogy csak 17 éves, a többiek már mind 24+ játszanak "tiniket". -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én már az évad első részét nem bírtam végig nézni.
-
paatrick
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Eredeti nyelven nézted?
-
AD4MINATOR
nagyúr
Wednesday (2025)
season 2 finaleJó nagy csalódás volt ez az évad. Az első milyen jól indult, aztán jött ez... hát néha tényleg nem tudtam eldönteni sírjak vagy nevessek-e inkább... Az évad során egyetlen értékelhető epizód van, (a 6. rész, csere) ott tényleg kijött a 2 lead lány színészi képessége. Amúgy meg egyedül Evie Templeton értékelhető a fiatalok közül, remekül alakítja a karakterét, nagy meglepetés és pozitív csalódás volt. Steve Buscemi-t pedig csak kedvelni lehet, megint a szokásos karakterét hozta, na meg Fred Armisen is jó volt megint de mindketten keveset szerepeltek. Illetve amit még kiemelnék, az a gála tánc, ami szintén jó volt bár nem lesz Wednesday dance-trend belőle. De a többi, a többiek, hát 0... az Addams-ék is lehettek volna jobbak, főleg Pugsly szegényke...
-
arcitec
addikt
Erről Fekete nyúl kinek mi a véleménye, már aki látta a Netflixen?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Hű, ez aztán a jó hír! köszi

(épp néznivalót keresek)most fejeztem be a The Girlfriendet, azt is csak ajánlani tudom
-
rjg
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
A From-hoz képest annyiban más, hogy nem hoznak be random sztori elemeket, amiket később aztán elfelejtenek és nem oldanak fel; a Strain-ben egy koherens történet és világ van felépítve és végig vezetve. Motivációkkal, karakter rajzokkal, érvekkel. Nem egy klasszikus Drakula történet, bár arra épít, nekem tetszett.
-
paatrick
őstag
Star Trek Strange New Worlds S3E9
Különös új világok = felesleges újraforgatások. Mert ez a rész is csak egy átirat az eredeti sorozatból, összemixelve a
mel. Amúgy azt hiszem szövegkönyvileg ez volt az egész sorozat legostobább része, az amit a hajón leműveltek kritikán aluli.Kedves Ellenségem Nézem a jó oldalát, már csak 1 rész van hátra
-
Queen's Gambit / Vezércsel (2020)
Megnéztem másodszor is - kerestem, hogy elsőre mit írtam róla, erre kiderül, hogy semmit
Röviden: elsőre tetszett, másodikra nagyon tetszett. Ismerve a sztori fő vonulatát és fordulatait, jobban tudtam koncentrálni a részletekre, és bár a világot nem váltja meg a sorozat, amit markol, abban nagyon ügyes. Jó az egész téma megfogása (a karakterekre koncentrálunk, még a sakktábla mellett is), szép a fényképezés, jók a díszletek / ruhatárak, és nagyszerűek a főbb szereplők alakításai. Még a helyenként elkerülhetetlenül bekövetkező nyálasabb fordulatokat is úgy oldja meg, hogy ha jobban belegondol az ember, akkor az jön ki, hogy "na jó, végül is tényleg...". Szóval remek munka, adok neki 8.5-et a 10-ből.#értékelés
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem tetszett. Igaz csak 3. évadig néztem, mert ott elvágták és nem szinkronizálták le a 4. évadot.
Utána meg már nem volt erőm nekiülni feliratosnak, vagyis hát vártam, most meg már esélytelen.
Kivéve, ha mondjuk lenne hozzá valami AI szinkronizáló, aki a régi előző évadok alapján leszinkronizálja a többit. Fu az mekkora királyság lenne.
Voltak benne nyilván logikátlan dolgok, de melyikben nincsenek?
Mikor nyilvánvalóan látszik valakin, hogy szarul van, viszi a kórság, de azért csak-csak nem hiszi el a másik és csak azért is oda megy.
Ha jól emlékszem kedvenc Hector szereplőnk is benne van, aki mindenhol Hector.

-
dethroner
veterán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nekem is annyi sok cím van a listámon, amit időnként lecsekkolok hogy kapott-e már bejelentést hogy az utolsó évad következik. Mert ha nem is kaszálják el, megnézek egy évadot, aztán mondjuk 1 év múlva jön a következő, és időközben kb mindent elfelejtek a látottból, tehát vagy újra nézem, ami ugye akkor kidobott plusz idő, vagy megnézem úgy a következő évadot hogy hiányoznak az alapok, a finom részletek amikre folyamatosan utalgatnak és amire épül a történet. Nem, inkább erős leszek és kivárom a véget.
-
Grave_444
nagyúr
The Strain / A kór (2014-2017) mennyire ajánlott?
-
Laraxior
titán
Senki nem nézte meg a Fekete nyúl / Black Rabbit sorozatot?
Jude Law, Jason Bateman.
Szerintem elég jó lett
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- Acer Aspire A315-59 15.6" FHD i5-1235U 16GB 512GB NVMe magyar bill gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- iPhone 16 PRO MAX 256GB natúr titán KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 99%! Fulldoboz!
- Antminer S21 Hydro 335T BTC bányász (BOS 360T) hibás hashboard-al eladó.
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én azért kiváncsi vagyok mi lesz ebből az elmebajbol.
A mai rész (6.) vége jó volt, tetszett. 

Nekem nehéz szavakat találni az utolsó rész után, olyan szinten mindent elvitt a gödörbe, hogy ezután már csak a Romulus folytatásra kapom fel a fejemet, pedig milyen jól indult...