Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mozgás közben is megtalálhatod az Apple új nyomkövetőjét
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shotika
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
A tapasztalat azt mutatja, hogy egyeseknek félelmetesen bonyolult művelet belegondolni abba,
.hogy egy 12 éves gyerek, akinek a tudatát átültették egy robotba, és figyelemre vágyik, az hogyan cselekszik pánik helyzetben 
[ Módosította: lugosi ]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ugye milyen félelmetesen bonyolult műveletek ezekBe se kellett volna tolni, hiszen azok a repülő rovarok repülnek..!! Sőt, szerintem a menzás tálcán úgy elrendezve se kellett volna maradnia a limlomoknak, elég lett volna bedobni..!!4!
-
paatrick
őstag
Szerintem nektek vagy nincs gyereketek vagy már elfelejtettétek ti miket csináltatok. Mi 13 évesen osztálykiránduláson kimásztunk a 2 emeletes ház tetejére, majd át a tetőn a másik oldalra mert úgy lehetett belesni a lányok szobáiba.
Szerintetek az osztályfőnök tudta hogy éjjel 6 méter magasan a 45 fokos palatetőn mászkálunk?
Reálisan nézve ha csak megcsúszunk és legurulunk minimum nyomorékok leszünk vagy meghalunk. Vagy 3x törtük be az iskola ablakát focilabdával és hasonló sztorik
Ezek az Alienes gyerekek láthatóan ki vannak éhezve a "szülői" dicséretre ezért próbálnak menőzni és maguktól cselekedni.
-
-
shotika
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
betolhatta volna, de ideges volt, es panikolt. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nagyon kedvelem Thomas Jane-t, de ő teljesen más Don Draper lett volna, mint Hamm báttya.
Fun fact, ugye Mad Men és BB is AMC sorozat volt (anno gyakorlatilag egy ideig ők voltak a sorozatok királyai, mert ezekkel párhuzamosan futott a Walking Dead is) és a 2 sorozat első évadjának forgatása is szószerint egymás melletti épületekben történt. Így történhetett, hogy megszületett a lenti kép:
-
Bad Pritt
félisten
Nem ellenőriztem mindegyiket, de a legtöbbről már itt-ott én is olvastam. Néhányat megpróbáltam elképzelni, de nem igazán sikerült.
Talán Craig T. Nelson, mint Jay Pritchett lett volna érdekes, Ed O'Neill miatt szerintem sokszor tudat alatt nagyon Al Bundy-ra asszociált a néző a karakternél.
-
Pro Koryak
addikt
-
Ragnar_
addikt
válasz
Lajmund
üzenetére
Az Alienben mindig is jelentős
szál volt a biztonsági előírások elbgatellizálása, és/vagy a szabotázs (Ash, Burke). Ez az Alienben és az Aliensben még jelentett totális idiotizmust, de mikor kvázi gyermek érettségű androidra bíznak hiperveszélyes fajokat ott az ugrik be, amit az egyik legénységi tag is mondott az EP5-ben, hogy "okos emberek hogy lehetnek ennyire hülyék" Vagy Kirsch intézte a laboros dolgot aki valószínűleg ugyanolyan embergyűlölő mint a Prometheusos David. A birka szerintem cool, mikor egy totál intelligens izé még egy birka tesében is képes volt befolyásolni a dolgokat. A folytatást illetőleg Wendy valószínűleg föllázad, még az is lehet, hogy az idegenek oldalára áll a Prodigyvel szemben. Én semmi jóra nem számítok. -
Lajmund
őstag
Alien..
Összeségében tetszet mivel kevés az ilyen tartalom.
De az hogy megint a dráma idiotaságbol indul kicsit fáj. Persze egy buta droid letépi az ajtót aztán nem hogy megvàrná a főnököt kinyitja az ajtót és bemegy egy full idegen lètformához minden biztonsági előírást leszarva.. Persze aztán a megfigyelt gyenge láncszem bezàrja a csillàrdos robotokat kifejlesztő tudóst akit egy nemet mondás miatt csak úgy elküldenek mintha bàrmelyik bokorba találnának egy másikat.
És bumm kész a káosz. Semmi megfigyelő egység meg semmi. Ennyi faszsàgot de tényleg. Kíváncsi vagyok lesz e gépek lázadása mert nagyon afelé tendàl a dolog. Xeno nagyon tetszik megnéznék egy jó kis apritást hogy mit művelne. A birkának az a hideg buta nézése meredten vicces inkább mint para igy tv-ben élőben osseszarnám magam. Rovarok szerintem bénák nekem nem adják. Annyiból poén hogy veszélyesek a droidokra de kb ennyi. Inkább a xenok kapnának több figyelmet hogy mit klattyognak a kis droid csajjal. Jó lesz ez csak kár hogy éveket kell megint vàrni a következő évadra.Térség eléggé magas labda a legtöbb sci-fi sorozatnak főleg 4k hdr-be nagy oled tévén eléggé ott van. 2 évad 5 rész asszem elèg ütős amikor
a nyomozó megtalálja Juliet.
Csinálhatnának mèg ilyen sorozatot. -
shotika
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mondjuk a spoileres hsz-ek a 83672-es hsz-ből indulnak, ott ki van írva

-
AD4MINATOR
nagyúr
The Paper (2025)
season 1 finaleNagyon megörültem, mikor láttam a hírt róla, hogy az Office készítői így meg úgy.. stb.. na hát ahogy sejteni lehetett, halvány másolata annak, szép próbálkozásnak mondanám de még erőteljesen keresni magát a sorozat. Már az első részben tudható a évadzáró vége, és persze csak bele kellett erőltetni a
szálat, mégha nem is passzol épp oda... Többet vártam, kevesebbet kaptam, de talán idővel még lehet ebből valami.. de a második évadnak sokkal erősebbnek kell lennie, ha talpon akar maradni... nálam. Domhnall Gleeson meglepően jó volt, de egyértelműen Sabrina Impacciatore az egyetlen ikonikus karakter, aki valami színt is visz a sorozatba, a többiek szürke kisegerek mind.szerelmi -
AD4MINATOR
nagyúr
-
KISDUCK
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Egy időbe voltak akik kiirták hogy melyik sorozat spoilere, de kihalt mára, hasznos lenne ha mindenki ma is ezt megtenné.
-
Ragnar_
addikt
Igen ez igaz, a kérdés, hogy direkt küldte az egyik gyereket egyedül etetni, az elromlott (elrontott) ajtóval vagy csak hallgatott a balesetről. Valószínűleg egy újabb David karakter lehet Kirsh, esetleg a Weyland Yutaninek dolgozik, valahogy, hogy Morrow se tud róla, és szabotál, bár ez utóbbi nem valószínű. De az azért látszik, hogy nem lesz nagy meglepetés, ha a Prodigynál rossz dolgok történnek hamarosan. Mondjuk lehet, hogy nem tűnik el a vállalat, csak a későbbi Alien filmekben nem említik a céget. -
-
Ragnar_
addikt
Alien Earth E6
Lehet, hogy meg kellett volna várni Kirsht az etetéssel, hogy esetleg egy felnőtt is legyen a laborban ? Esetleg Kirsh direkt rendezte így a dolgokat. Mondjuk nekem egyértelmű volt, hogy az 5. résztől az én ízlésemnek már csak lejjebb lesz. A nagy android dráma is borítékolható volt, a légy ért valamit ebben a részben, a xeno is jól meg volt csinálva, a szemnek voltak jó pillanatai, említésre méltó mikor a kirúgott tudós elmondta Hermitnek, hogy inkább vigye a hugát a telepről, ha tudja, a többit hagyjuk. -
AD4MINATOR
nagyúr
Kár, hogy a fórumon nincs jelölve melyik spoileres komment melyik sorozatról (és évadról, epizódról) szól. Lehetne egy ilyen AI plugin hozzá, valaki csinálhatna jó lenne
mondjuk most látatlanba is kitalálom, hogy a Zéélíen lesz az -
NyalokAA
senior tag
válasz
paatrick
üzenetére
Igen , de az orvosi szobából meg a felakasztott felvételekből látható, hogy valamelyik "android"-nak csak egy fogaskereke is rosszul fordul ott már pirosan kéne villognia minden vészjelzőnek. Nem az , hogy egy véletlen kódolásból esik le a dokinak. + ott vannak ezek a toxikus legyek. Gondolom azok a kullancsokból fejlődtek ki , de az űrhajon semmi ilyen nem volt . Ebben mondjuk lehet figyelmetlen voltam nem tiszta mennyi idő telt el az űrhajós incidens és lezuhanás illetve a földön begyűjtés és mostani rész között. A csápos plafonról logó alien eddig a legjobb fej az csak tapogat nem megy sehova.. A doktornő reakciója is érdekes kirúgják a férjét nem fognak találkozni ki tudja meddig , de egy szót nem szól az ura védelmében. A tojást kb szugerálni kell , hogy kijöjjön belőle az arctámadó és külön hermetikusan van elzárva a hermetikusan elzárt laboron belül
Mindenesetre kiderült , hogy a világ 5 leggazdagabb cége közül az egyikben kb minden protokollra szarnak mert se a saját terméküket se a titkos laborjukat nem monitorozzák 0-24 -
paatrick
őstag
válasz
NyalokAA
üzenetére
Az androidokon kívül senki nem megy be a laborba, csak kívülről nézik. Pont a tojás miatt, mert az embert észlelve beindul. Én arra gondoltam hogy a belső kamerákhoz se fér hozzá senki, de ezt cáfolták mikor a kirúgott csávó mögött látszik a földön fekvő android, meg végül Kirsh is rá tudott csatlakozni távolról. Az meg hogy bemegy etetni a szokásos Alien baromság
a párbeszédek voltak igazán fontosak ebben a részben. Kirsh vs cyborg, Pán Péter felolvasások, Wendy vs doktornő, kutató vs főnök. Meg azt is megtudtuk hogy a Romulus és az Alien 4 miért ott játszódik ahol. -
NyalokAA
senior tag
válasz
paatrick
üzenetére
Alien Earth E6
Utolsó címe "Az igazi szörnyek" kb bármi lehet. Ezt a részt és a múlt hetit én nagyon éltem. Persze tele van hibákkal és logikai bakikkal , de elsiklik felette az ember. -hiper szuper mega labor ahol milliárd dolláros androidot savaznak ipari hulladékká és senkinek fel se tűnik
-természetesen mikor a kiscsávó megy etetni őket letörik az etető ajtaja
...
és még sorolhatnánk
Kirsh meg feltűnően rosszban sántikál kb az 1. rész óta , de most már nyíltan. Egyszer kihagyhatnánk , hogy az MI idegenekkel akarja megreformálni az emberi civilizációt. Bárány for president továbbra is
Lenne belőle normális plüss , karácsonyra meg is lepném magam vele. -
negyven2
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Eddig mindig szerdán, hajnali 2-kor jött az új rész. Kedden még nem. Mármint jött ki kedden is rész, de az azért lehet mert a legtöbb külföldi oldal az USA/NA, keleti parti idejű megjelenést publikál. Ami ugye kedd este 8 órát jelent.
Ezt már egy ideje igy csinálják néhány streaming megjelenésekel, hogy ne keleti/nyugati parti idő szerint 0 órakor teszik elérhetővé, hanem a hagyományos, TV-s csúcsidőben.
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
Nyomás alatt
Hostage (2025)
season 1 finalePár hete jött ki a sorozat, le is nyomtam hisz csak pár rész így nem volt nehéz (6db)
Suranne Jones jó cast volt a főszerepre, Sophie Robertson meg szép
a történet érdekes bár azért van jó plothole illetve logikátlanság de ha azokat leszámítjuk egy közepesen izgalmas túszdrámát kapunk jó sok politikai öntettel. -
paatrick
őstag
Alien Earth E6
Tyű ezt újra kell nézni, mert tipikusan az a rész ahol mondatok vagy mondatrészek is meghatározó utalást adnak szóval ne fáradtan kezdjetek bele. Eddigi legjobb gondolkodós rész az Alien világ szokásos hülyeségével

Viszont lassan bejelenthetnék a 2. évadot mert 2 rész alatt nem tudom hogy lehet itt lezárni hacsak
nem dobnak egy atomot a szigetre. -
negyven2
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Nem rá gondoltam, róla Billy Idol jut eszembe!

Oliphant karaktere egyébként nagyon jó. Ő sem az a sima rideg android. Nyomoz, szemlélődik, elemez, cinikus, és van véleménye.Blade Runner szem készítő:

Alien: Earth takarító:
Mindkettő ázsiai, talán még a kis szakáll is stimmel, plusz akkor mutatták megint, amikor a szemmel kapcsolatos szekvencia ment. Vajon véletlen, vagy kikacsintás?
Szerintem utóbbi.OgreImre:
Kicsit hülyén fogalmaztam. A hajtóművek a végén, a hármas szelvén tetején a felépítménnyel, valamint a hajó eleje, a híd ablakával, és az antennák, nagyon hasonlóak. Bizonyos szögből, pár jelenetben nagyon Nostromos.
A hajó kora, és az időszak miatt, ez érthető. Egyébként teljesen más, a Nostromo egy kompakt kis vontató/vezérlő ehhez képest. -
Redneck
nagyúr
Végre elkezdtük az Alien: Earth sorozatot. Gyorsan meg is néztünk minden elérhető részt.
Hatalmas Alien trilógia rajongó vagyok, és nekem tetszett. Bele lehet kötni dolgokba, de ötletes, hogy új kontextusba helyezték a történetet, és a karakterek sem egybitesek.
Kíváncsi vagyok, hova fut ki a vége.A Covenant egy nulla baromság, és a legújabb tinis film sem tetszett, de ez nem rossz, valamint a Prometheust is megtanultam értékelni.
Szerk:
Ja igen, majd elfelejtettem. Óriási cyberpunkos elemek, Blade Runneres motívumok vannak a sorozatban. A klaszikus morális kérdések, helyszínek (füstös ázsiai negyed, felhőkarcolók), jelmezek (a takarítós forma tisztára mint a szemeket készítő a BR-ből), hangok, zenék, kamerabeállások. Annyival mérsékelték a dolgot, hogy sokszor nappal van éjszaka helyett.
Ti mit gondoltok, szerintetek is megvan a cyberpunk hangulat a Weyland-Yutanis szál mellett?Amúgy a hajó eleje tiszta Nostromo, de a további része túl nagy. A Nostromo maga egy kvázi vontató hajó, a felépítmény nagyja, csak a bányászati eszközök és a szállítmány (finomítatlan érc) volt.
Vagy itt is egy vontató, és a többi része raktárak és egy hatalmas meghajtás? -
Ragnar_
addikt
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
"Ezek a lények sosem a szociálisan sokkal fejlettebb emlős-ragadozók mintáját követték, hanem a kibebszott ROVAROKÉT, tudod alien/hangya-KIRÁLYNŐ. Nem, egy xeno SOSEM fog "játszadozni", nem macska."
Az Aliens óta legalábbis. Az Alien1-ben még nem volt egyértelmű a rovar modell, de nyilván nem is lehet azt mondani, hogy nem történt meg az Aliensben. Ha nagyon kockák vagyunk megjegyezhetjük, hogy Hudson kiakadt
Nyilván lehetett véletlen is.hogy hogyan iktatták ki az elektromos hálózatot, hiszen csak állatok -
[HUN]NIMROD
senior tag
Már onnantól kezdve fulladt ki, amikor a szereplők sminkje elkezdett vetekedni a divatbemutatókon fellépő modellekével. Magamon tettem azt az érdekes megfigyelést, hogy abban pillanatban érdektelenné válik számomra a történet, ha a szemük körüli lila csillámporos festéket kell észrevennem. Persze lehet hogy ez a fordított arányosság ténylegesen létezik, mert az írói munka helyett a sminkes bagázsba fektetik a pénzt.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Másrészt az Alien Earth erőssége részemről ezek az új fajok.Szerintem az Ocellus egyelőre két esélyes. -
stoon
addikt
Star Trek aktuális rész pff
lehetett volna egy izgalmas jó epizód de tökre legagyizták ezzel a riporterkedéssel, úgy látom kifullad a sorozat .... -
-
-FreaK-
veterán
Alien sori:
Két kérdés merült fel bennem:
1:
Mi a jó életet csinálnak a Prodigy bázison azok a vegyvédelmi ruhába öltözött emberek? Mintha gombásodást próbálnának vegyszerrel lemosni. Többször is viszonylag hosszan mutatták őket, arra utalva hogy ennek még lesz valami szerepe, illetve a bázison több helyen is lehet látni ilyen foltokat a falakon. 2:
A kis szemgolyó alien most akkor úgy néz ki, hogy segíteni akar az embereknek? Elsőnek figyelmeztetni akarta a dokinőt a kiszökött bogárra, majd amikor beköltözött a fő karbantartó fasziba, akkor nem bántotta a kapitány csajt, és utána még ő küzdött az xenoval. De lehet hogy csak az "ételért" küzdenek, magának akarja az embereket? -
Párommal lepörgettük a Dexter New Bloodot, a Resurrectiont+ az Original Sint a kettő között. Hát nem semmi nosztalgia trip.

-
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2
üzenetére
A Parks and Recreation és satöbbi mellékküldetései azok kiherélt Office-ok. Asszem a Greg Daniels stílusa ez a félreértett Office. Az Office-ben volt egy bicskanyitogató arcbamászó vállalhatatlan főnök, és egy rakás hétköznapi módon kellemetlen alkalmazott. Előrebefosva hogy ez valakit irritálni fog, már az amerikai Office-nek is fokozatosan kasztrálták az élét, aztán ezt a műanyagcukorkát vitték tovább. Nem reflektál az alkalmazotti viszonyra, társadalmi helyzetre, abból állnak a viccei, hogy a szereplők egyénileg bohókásak, és jobbára fantasztikus figurák, mint egy rajzfilmben. Kb. ott csesződött el menthetetlenül, amikor az amerikai sorozatban Dwight olyan fantasztikus túlélő, rambó, és földműves, és hasonló tulajdonságokat kezdett felvenni. Onnantól átmentek ezekbe a fantasztikus szereplőkbe, amiből áll mondjuk a Marsra Magyar, meg az összes ilyen a világon, csak épp az Officeból annyit megértettek hogy reálisan ható kamerát használnak, mintha valóságsó lenne. De amúgy nem rossz, olyan Modern Family light, csak az Office-t ezek már nem tudják ebből az agyonmódorosított alapanyagból előállítani.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
Tegnap jött szembe ez a random Reddit-es komment:
I love it how I love things and then come to Reddit to find out why they’re actually terrible
.
Én is ezt, illetve van amikor ennek a fordítottját érzem néha itt is...
De egy plusz dolog ehhez a kommenthez... ez nem az Alien sorozat subreditjében olvastam, hanem a The Office-nak, és egy olyan post alatt volt, ami eléggé negatív kritikát fogalmazott meg annak most spin-off sorozatával, a The Paper-el kapcsolatban.
Vagyis bár nem szeretném, de van egy olyan érzésem, hogy amikor majd itthon is elérhető lesz a SkyShowtime-on a sorozat, akkor majd az átveheti ezt a hangulatot az Alien Earth-től (aka. nem értem, hogy mit lehet szeretni\gyűlölni ezen a jó\szar sorozaton).
Én, aki már látta mind a 10 részt, azt mondom, hogy jó lett a sorozat, és simán oda lehet tenni - ha jelenleg még nem is a The Office fénykora mellé - de a Parks and Recreation elejéhez biztos... főleg meg hangulatra, karakterisztikájában, inkább ahhoz hasonlít. Viszont ez ténylegesen az Office világában játszódik, mert vannak karakterek (igazából 2, akit látunk, és még pár darab, akikről beszélnek), akik visszatérnek. Ugye Oscar az egyik, aki kvázi állandó szereplő itt is, de a másik kis cameo legen meglepetés az Office rajongóknak. Illetve ugyan az a dokumentumfilmes csapat is! És igazából az első 5. percben gyorsan tisztázódik, hogy miként kapcsolódik ez sorozat az Office-hoz. -
shotika
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
O te jó ég...
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
shotika
üzenetére
Mondom UNOM, nem bírsz leszakadni? Nem érdekel hogy milyen magyarázgatásokat gyártotok magatoknak hogy védjétek a védhetetlent. Ezek a lények sosem a szociálisan sokkal fejlettebb emlős-ragadozók mintáját követték, hanem a kibebszott ROVAROKÉT, tudod alien/hangya-KIRÁLYNŐ. Nem, egy xeno SOSEM fog "játszadozni", nem macska.
-
F.B.I.
veterán
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Jó de a lakásban 12 bemindenezett emberke volt, akik ültek, kicsi a terület, nem tudsz sprintelni. A hajón több száz méter, nyitott folyosó, a csaj meg 400 méteres, iskolai futó bajnok volt.
-
Janaboy
Topikgazda
Srácok most megint azt kezdjük csinálni mint, amit a Lost of usnal!?
Értjük, nem mindenkinek tetszik, rendben leírtátok, de most már megy át vmi agonizálásba. -
S e t h
nagyúr
Érvényesül a régen minden jobb volt, letolták a torkunkon a nosztalgiavasutat, ugyanis az aktuális Alien epizód simán megúszós, inkább az újdonságra nem nyitott boomereknek szólt, hogy ők is jól érezzék magukat.
Szóval nálam filler epizód, jobban érdekel a szintetikus-idegen kapcsolat kibontása. -
shotika
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Tessék: #83612
"Játszott a kiscica az egérrel."Ezt is leírtuk már több különböző példával.
Tényleg ennyire nehéz felfogású vagy? -
[HUN]NIMROD
senior tag
-
KISDUCK
addikt
Minek nézem? Asszem leírtam abban a hsz.-ben amire válaszoltál.
Én azt elfogadom, ha valakinek tetszik, mert egy hibákkal teli, gyengébb alkotás is lehet élvezhető. Csak hát úgy néz ki, hogy vagyunk páran akik azt gondolják hogy ez egy méltatlan része lett a frencsájznak a gyenge írással és úgy gondoljuk hogy ez a sorozat nem jó és ki is alakult egy folyamatos beszélgetés azok között akinek tetszik és akiknek nem és ez folytatódni is fog addig amíg le nem megy az évad.
Már várom a 6. részt és a hozzá kapcsolódó hozzászólásokat.
-
stoon
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ime egy igazi mazochista
, semmi nem kötelező de ha szemétnek tartod akkor minek nézed , legyen benned annyi, ha nem jön be, szóváteszed és elengeded , de ezt a műsort itt többen csak maguknak csinálják , feleslegesen , nem tetszhet minden mindenkinek és még nem is vagyunk egyformák , és elhisszük hogy szerinted sz@r , de ezt tud le azzal hogy elengeded és minket sem ostoroztok azzal hogy márpedig a ti véleményetek a releváns! peace, mir , béke! -
shotika
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Szerintem az a vergődés, ahogy mindenbe minduntalan beleálltok, mert szerintetek nem ilyen az alien, és nem ilyenek az alien filmek vagy hogy ki milyen döntést hoz és hogyan viselkedik egy helyzetben. Hozott itt bárki döntést mondjuk pánik helyzetben?? Ha igen milyen volt?
A közkedveld Bolygó neve halált is ízekre lehetne szedni, de igazából teljesen mindegy mit írunk, ti itt páran már eldöntöttétek, hogy ez a sorozat szar.Azért foglalkozom azzal, amit írtok, mert (és ezt minden tisztelettel, szeretettel írom) néha olyan bődületes faszságokon vagytok képesek rúgozni, hogy már fogom a fejem.
Nem azt mondom, hogy hibátlan a sorozat, de baromi jó hangulata van és jó érzékkel tálalják a sztorit.
Hiába írod, hogy élvezed, mert a kommentjeidből meg az jön le, hogy a "hibákon" rugózol folyton. Ha pedig így álltok hozzá, ez az uccsó 3 részben sem fog változni, ilyen formán pedig tök fölösleges végignéznetek, mert csak időpocsékolás. -
KISDUCK
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Az instájáról van mindkét kép, a jobboldali 2022 szept.
-
KISDUCK
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Alacsony tesztoszteron szinttel* kezelték és a top komment arról szólt hogy minden is van Ritchson testében.
Nincs ebben semmi meglepő, de szerintem így a hír a kommenttel együtt vicces.*nem vagyok szakértő a témában, de ha tesztoszteront használnak, akkor a saját tesztoszteron termelésük leáll és nem indul be egyből ha abbahagyják a tesztoszteron szedését és ha jól tudom, ezért nem egyből szokták a kúrát megszakítani, inkább csökkentik fokozatosan a dózist, hogy beinduljon a saját termelés.
-
KISDUCK
addikt
Youtube dobta fel:
Top komment: Anybody who lifts seriously knows this guy is on everything under the sun.
szakadok.
-
KISDUCK
addikt
Alien 5. rész: gagyi.
Az idegen, megint olyan gyorsan fut, hogy egy járókeretes mammert sem érne utol. A kis lények meg a high level csapdakészítő iq-val túl sok. A karakterek meg világi balfa##ok, persze volt honnan meríteni (lásd: prometheus). Az első 5 percben azt hittem hogy ebből a részből még lesz valami, tévedtem, sikerült ezt is elrontani. Az eddigiek alapján, mondjuk azt lett volna a furcsa, ha nem ba###ák el. -
Bad Pritt
félisten
Alienen túl: nem tudom, nézte-e valaki az AppleTV Smoke c. sorozatát Taron Edgerton és Jurnee Smollett főszereplésével, de ha nem, akkor ez maradjon is így. A modern sorozatgyártás klasszikus hibái mellett (filler, időkitöltő történetszálak, érdektelen mellékkarakterek, gyatra, életidegen párbeszédek) vannak egészen elképesztő megoldásai is, amiket rég nem tapasztaltam nagyköltségvetű produkcióban: az egyik tippem, hogy a rendező meg a vágó valahogy nem találták meg a közös hangot, mert néha olyan jelenetek követik egymást, amiket egyszerűen nézőként nem is tudsz értelmezni és utólag sok értelme sincs. A másik tippem az lenne, hogy félúton radikális változás állt be a sztoriban és emiatt a játékidő egy részét újra kellett forgatni, de a maradékra nem maradt vagy idő vagy pénz és emiatt be kellett szuszakolni olyan részleteket az új történetbe, amiknek egyszerűen nincs helye ott, cserébe rengeteg minden mintha kimaradt volna és a semmiből tűnnek elő olyan konfliktusok, amiknek lehetett volna előzménye. Ezt alátámasztja kicsit az is, hogy Taron Edgerton ha nem is olyan látványosan, mint pl. Ben Affleck a Justice League filmben, de azért észrevehetően máshogy néz ki bizonyos jelenetekben.
Az egyetlen pozitívum számomra talán Jurnee Smollett, több jelenetben is rendkívül jól elkapta a karakterének vívódását és ügyesen egyensúlyozott azon a határmezsgyén, hogy ne legyen idegesítően pimasz, ez manapság sok drámai zsarukarakternél nem sikerül a színészeknek. Vele szemben Taron Edgerton viszont katasztrofális, de én ezt annak tudom be, hogy a karaktere is egy értékelhetetlen katyvasz.
Nagyon-nagyon furcsa élmény volt a rossz fajtából, tényleg csak azoknak ajánlanám, akik kíváncsiak egy látványos írói-rendezői-operatőri-vágói katasztrófára. Dennis Lehane neve engem bevonzott, Taron Edgerton-AppleTV páros korábbi munkája (Black Bird) szintén, de a jövőben óvatosabb leszek. -
Ragnar_
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ez is attól függ hogy mennyit hoz az adott genomból a kifejlett Xenomorf. De valahol igaz lehet, hogy ha kutyából kelt ki lehetett volna kisebb a kifejlett ha marhából akkor meg nagyobb. Engem ez különösebben nem zavart.
Nem várok nagy megfejtéseket a maradék 3 résztől. Egyelőre elvarrhatják a szálakat elfogadhatóra. Majd kiderül a záró résznél mennyire sikerült a loreban maradni. Mondjuk a Prometheus erre a negatív példa. LV426, de mégse, Space Jockey, de az csak űrruha, amúgy mindig is a teremtésről szólt az Alien, stb.. Annál rosszabb nemigen lehet.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
shotika
üzenetére
Talán feltűnt, hogy eddig az 1-2. részről beszéltem. Ezek az ős-alapok. Pont a 3-nál kezdődik a lejtmenet.
Persze, lehet mindenre magyarázatot gyártani, csak ez vergődés. Vannak akik nem várják el a koherenciát és a következetességet, mi viszont elvárjuk, és szóvá tesszük, ennyi.
Arra hogy "de akkor miért nézitek" az lehet a hasonló szellemű válasz hogy te meg miért foglalkozol azzal amit írok. Amúgy élvezem, mert annyira azért rendben van, csak fájdalmas hogy milyen könnyen lehetne tökéletes is, ha az alkotók nem lennének alkalmatlanok.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Ragnar_
üzenetére
Szerintem a kutyát tehénre cserélni az Assembly verzióban nagy hülyeség volt, mert akkor egy nagyobb és erősebb lénynek kellett volna kikelnie, nem pedig egy kicsi és gyorsnak. Nitpick, bár ez lenne a legnagyobb gáz azzal a filmmel.
Amúgy a maradék három részben nagyon sok mindent meg kell magyarázniuk, ha nem akarják a fél alien lore-t retconba taszítani, bár a jó öreg atomot a bestiáknak erre is megoldást jelenthet.

-
Ragnar_
addikt
A másik, hogy valószínűleg az sem teljesen mindegy, hogy miből kel ki a Xenomorf. Ugye az Alien3-ban ezt nem sikerült teljesen egyételműen eldönteni a film moziba kerüléséig
Ezzel is lehetne magyarázni ha az Alien3-ban valmennyire máshogy viselkedett és mozgott a kifejlett xenomorf.Annyi biztos, hogy nem emberből, hanem vagy egy kutyából, vagy egy marhaszerűségből. Részemről mindkettő működőképes verzió. -
F.B.I.
veterán
Alien sorozat, jó, rossz, gyenge, vicc, a film is az volt, nem volt.
Egyet tudok ezzel kapcsolatban mondani: ha van rá lehetőség, normális hanggal (vagy fejhallgató) nagy képernyőn KELL nézni. Komolyan (ha megoldható), teljesen más élmény.
Egy garázsban van kialakítva 3 méteres vászon, 7.1.2, teljes sötétség. Bexartunk! Több pillanatnál is, pedig 50 évesen, már nem kellene. Így adta, durván!
-
Ragnar_
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Az Alien 1-ben
nem is akartak menekülni, hogy miért az más kérdés, ha az Alien megjelenik. Emlékszel menekülő emberre az Alienben ? Pont ezért is van az, hogy már Cameron is 'elvett' az Alienből. Az Alien 1-ben az Alien nem gyors volt elsődlegesen, me, sokan volt, hanem észrevétlen, de valamilyen szinten kiszámíthatatlan is. Ezért is nem bántotta mondjuk Ripleyt a kompban, mikor az a közelébe ért. Miért ? Azért mert idegen, nem tudjuk pontosan. "Amúgy ha ennyire képben vagytok biztos láttátok a trivikákat, extrákat:"
Ugye viccelsz ?
Itt is pont az történik, hogy az Alien csak felbukkan. És nincs falonfutásos menekülés, csak jelenlét. Mondjuk nyilván van egy olyan összetvője is, hogy mindenki másképp reagálhat ilyesfajta veszélyhelyzetben, de az Alienben az volt nyilvánvaló, hogy minden találkozás esetén csak a Xenomorfon múlott, hogy mi lesz a vége. Sikeres menekülés gyakorlatilag kizárt volt. Az Alien 3-ban
taktika volt az Alien elől futás, nem is sikerült mindenkinek, de egy labirintusban előnnyel lehet hogy meg lehetne lógni rövidtávon egy tigris elől is. De ott sem sikerült mindenkinek. Mondjuk az a jelenet pont baromi ütős volt, mikor pont az utolsó ajtó előtt sikerült elcsípnie a Xenonak az egyik embert, csak nem találom Youtubeon linkelni. Szóval sokszor félig tele, vagy félig üres pohár esete.
-
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Alien 1-ben az
Az Alien 3-banalien pont leszarja hogy el tudsz-e menekülni, és mint fentebb írták inkább vadász-zsákmány kapcsolatot ábrázol ahol élvezi hogy egyesével mehet mindenkire. meg simán lefutják akkor is ha ott van tőlük fél méterre. Amúgy ha ennyire képben vagytok biztos láttátok a trivikákat, extrákat:
Alien vs Lambert deleted scene
Ez a rész van egy az egyben .átvéve az 5. részben ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ragnar_
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
"Amúgy az 5. részben a mozgás pont az Alien 1-ből merít."
Biztos, hogy láttad az Alien1-et ?
Mert emlékeim szerint ott nem nagyon láttuk a Xenot még futni sem, falon futni és embert üldözni meg végképp nem, Ahol Xenomorf embereket üldözött falon futva az az Alien 3.Engem amúgy nem zavart az, hogy az 5. részben
És ugye az Alien 2-ben az a rakodógép pont távol tudta tartani a királynőt, mert nagy volt, nehéz volt, biztonsági bukócsövekkel és fémből volt. Persze volt lightos plot armor az Aliensben is, de azért nem 10/10, csak 9/10.elmenekült az egyik ember az Alien elől, nekem inkább az idomítós/kampós jelenet volt kicsit igénytelen mikor a droid csajszi kinyírta a Xenot a garázsban. "Végig fikázzátok a sorozatot, most az 5. résszel kaptatok egy copy-paste alien filmet amit végig hiányoltatok és már 6x láttuk de még ebben is kötekedtek
erre reflektáltam."
Volt azért itt aki szerint az 5. rész történései kicsit lassabb tempóban 2-3 rész is lehetett volna, csak mondom. Szóval van aki következetesen kritizálja a sorozatot.
-
Bad Pritt
félisten
Én csak annak örülök ezzel az ötödik résszel kapcsolatban, hogy végre méltó vetélytársat kap a Prometheus és Covenant legénysége az idiotizmus versenyben. Ezek a Maginot-s srácok rendesen odatették magukat, rég láttam ennyi imbecilist egy rakáson bármilyen sorozatban.

-
shotika
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Az Alien 3-ban is volt ilyen jelenet, amikor az emberek lehagyták a xenot. De egyébként mivan, ha élvezte a vadászatot? Nekünk embereknek is van olyan, hogy, ha érezzük, hogy erősebbek vagyunk, akkor hagyjuk kicsit elnyújtani az egészet.
Egyébként az 5. rész egy csomó olyan dolgot elmagyarázott, amiken szintén fenn akadtatok az első 2 epizód bemutatásakor pár hete (
), erre megint mindenbe is belemartok.pl miért a másik cég területére zuhant tök véletlenül az űrhajó Ha ennyire nem élvezitek ezt a sorozatot, miért nézitek még mindig??
[ Módosította: lugosi ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fúú gyerekek ez a Foundation nagyon oda tette magát. Ez a 9. rész is TOP volt!
Brutál jónak ígérkezik jövő héten az évadzáró.
-
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Végig fikázzátok a sorozatot, most az 5. résszel kaptatok egy copy-paste alien filmet amit végig hiányoltatok és már 6x láttuk de még ebben is kötekedtek
erre reflektáltam.A sorozat alienen kívüli része tp sci-fi, kár volt belerakni az alient.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
paatrick
üzenetére
1.: nem "valamiért" bújik el, hanem mert "okos" (ösztönös intelligencia), és "tudja" hogy a hajó robbanni fog, és azt is hogy a mentőkabinban fog tudni túlélni. Viszont vezetni nem tudja, ezért nem akarja bántani Ripley-t.
2.: nem akarom pontról pontra megvédeni azt a részt, csak annyi hogy simán történhetett úgy is, fényévekre van attól amit itt a sorozatban leművelnek. Az ott nem agyhalottság volt, hanem így dobta a kockát. Ripley-nek ott nem volt adu ásza, csak szerencséje.De most akkor végül is nem a sorit akartad védeni, hanem a filmeket is lehúzni? Ez sem fog menni, mert a filmek, főleg az első kettő igenis jó volt, koherens, logikus, profi. Most meg túl sokszor kiakad a gagyiméter (bár vannak bőven jó pillanatok is).
-
paatrick
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Az első és második film vége is ugyanilyen gagyiság van. Az elsőben
A másodikbanAlien elbújik a kompban valamiért? és csak akkor jön elő amikor már Ripley szépen beöltözött előkészült kinyírni stb. alias plot armor a királynő elleni harc egy vicc. Egy lomha géppel simán pariban van a fürge alien ellen, a farkával csapkod de pont nem éri el soha Ripleyt ahogy a 2. szája se, mikor meg közel húzza magához hogy bedobja az aknába akkor valamiért már elfelejti használni a farkát
a legvégén meg kinyílik a zsilip alien belekapaszkodik Ripley lábába ahelyett hogy ő is a lépcsőbe kapaszkodna, természetesen a farkát és a többi lábát se használja csak azt az 1 kezét amivel Ripleyt fogja.Szóval az alienek vagy okosak vagy agyhalottak ahogy épp a történet diktálja. Ez az alien univerzum sajátja, mint ahogy az is hogy az emberek 90%-a szerencsétlen és folyamatos parancsmegtagadásban/szabályszegésben él.
Hidd el én is szomorú vagyok hogy Hollywoodtól ennyi telik. Várnék már egy olyan filmet ahol a szereplők 99%-a képzett, tudja mit akar csinálni, mit kell csinálni, és még így is veszélyben lehetne.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
paatrick
üzenetére
Őőőő... nem is volt "tele"..? Kezdjük azzal hogy az első filmben alig láttuk. A második részt is kb fejből fújom, ott sem rémlik. Csak mutasd meg kérlek, melyek ezek a jelenetek, ahol az ember nem hogy túléli azt hogy TÍZ CENTIRE az arcába vicsorog a xeno, hanem még el is szalad és előnyre tesz szert..???
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mondhatnánk H. R. Giger forogna a sírjában?

Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- OMEN GAMER PC Intel i7 10700 / 16GB DDR4 / RTX 2060 / 1TB nvme SSD
- iPad 11 A16 128GB Wifi Újszerű/2026.07.23.Apple gar./Akku 100%/p4636
- Garanciális (22hó) - PlayStation 5 (Slim) Digital Edition 825Gb
- iPad 11 A16 128GB Wifi Hibátlan 2027.09.25.Gar./Akku 100%/p4635
- P14s Gen1 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 4750U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Reálisan nézve ha csak megcsúszunk és legurulunk minimum nyomorékok leszünk vagy meghalunk. Vagy 3x törtük be az iskola ablakát focilabdával és hasonló sztorik

csak ez nem forum user friendly)

:
össze-vissza volt