Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- IFA 2026: Nagy ugrást ígér az EarFun Air Pro 5 aktív zajszűrésben
- IFA 2026: Élőben brutál jól néz ki a Tonino Lamborghini telefon
- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- IFA 2026: 4K-s, 144 Hz-es kijelzővel jönnek a Lenovo csúcstáblái
- Elárasztották az utakat a Tesla robotok
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Felemás a szimmetria a Xiaomi útlevéltelefonján
-
83200 - 83101
88059 - 88001 88000 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
nagyúr
En meg annyit hozzatennek, hogy genre megjeloles nelkul nincs sok ertelme az ertekelesnek, plane nem a 10/10-nek ("Tokeletessegre torekedni lehet, de elerni sose.").
Szamomra az Addams Family meg a Beetlejuice mindig is egy ertekelhetetlen kretenseg volt, sosem tudtam vele mit kezdeni.
En az olyan sorozatokat szeretem, mint a Tulsa King, Mobland, The Landman, Bosch, Ballard, Tokyo Vice stb. Sokaknak ezek a sorozatok lassuak, unalmasak, repetitivek ecetera..Nincs értelme a 10-es skálának ha a 10-et soha nem üti meg semmi..
-
Dottorei
tag
-
Narxis
nagyúr
En meg annyit hozzatennek, hogy genre megjeloles nelkul nincs sok ertelme az ertekelesnek, plane nem a 10/10-nek ("Tokeletessegre torekedni lehet, de elerni sose.").
Szamomra az Addams Family meg a Beetlejuice mindig is egy ertekelhetetlen kretenseg volt, sosem tudtam vele mit kezdeni.
En az olyan sorozatokat szeretem, mint a Tulsa King, Mobland, The Landman, Bosch, Ballard, Tokyo Vice stb. Sokaknak ezek a sorozatok lassuak, unalmasak, repetitivek ecetera..Pfff, mit lehet azokon szeretni? Nekem lassúak, unalmasak, repetitivek.
-
törölt tag
En az olyan sorozatokat szeretem, mint a Tulsa King, Mobland, The Landman, Bosch, Ballard, Tokyo Vice stb. Sokaknak ezek a sorozatok lassuak, unalmasak, repetitivek ecetera.. -
Narxis
nagyúr
Nyilván ízlésről nehéz vitatkozni de alapvetően teljesítette a 10/10-es kritériumokat számomra, pl. egyetlen unalmas részt se találtam és minden epizód nézése közben "repült" az idő. Ez általában a jó sorozat ismérve mert annyira belemerülsz, hogy nem veszed észre, hogy eltelt 40 perc. Bár az első résznél becsapós, hogy kb. 1 órásnak mutatja de az utolsó 15 perc a credits, hihetetlen, hogy ennyien dolgoztak ezen a sorozaton vagy én nem értem, hogy lehet 15 percig neveket sorolni a képernyőn...
-
Louro
addikt
Naaaaaaaaa
Más:
Wednesday S02E01-E04
10/10 gyerekek, ennél jobb sorozatot nem fogtok találni idén. Azzal, hogy beemelték az szerintem fényévekkel jobb lett az első évadnál pedig az se volt rossz. Nem csodálom, hogy a Netflix 2 részletben adja le, meg kell becsülni ezt a sorozatot.egész családot Annyiszor olvasni ilyet, hogy na most ez a tuti, jobbra senki se számítson úgy, hogy az év jó része még hátra van.
Amúgy filmeknél is jót szoktam nevetni, amikor februárban írják, hogy a Dűne az év filmje
. -
Narxis
nagyúr
Naaaaaaaaa
Más:
Wednesday S02E01-E04
10/10 gyerekek, ennél jobb sorozatot nem fogtok találni idén. Azzal, hogy beemelték az szerintem fényévekkel jobb lett az első évadnál pedig az se volt rossz. Nem csodálom, hogy a Netflix 2 részletben adja le, meg kell becsülni ezt a sorozatot.egész családot -
radi8tor
MODERÁTOR
Star Trek Strange New World 3x01
Eléggé csalódás volt ez a rész, de nem azért mert alapvetően rossz volt.
Csak az olvassa, aki már látta:Ez a tipikus happy ending, tudom a Star Trek már csak ilyen, de mégis valahogy csalódás volt. Mindenki megmenekült, a gornokat is csak úgy elküldték aludni..hát nemtom..ez nekem eléggé gyenge lett.. Jó lesz ez! Vannak filler epizódok, de az 5. rész megint nagyon ott van!
-
Tasunkó
őstag
Konkrétan a sorozat egyik készítője "Creator" az ugyan-úgy Greg Daniels aki a US 'The Office'-t is megcsinálta! És elég sok korábbi, Office-os író is részt vesz benne! Az a valaki meg, akivel Ricky Gervais együtt készítette az eredeti Office-t, azt úgy hívják, hogy Stephen Merchant.
Amúgy Greg Daniels csinálta Parks and Recreation-t is (Michael Schur-al együtt). Illetve ő csinálta a Netflix-es Space Force-t, és a Prime Video-s Upload-ot is!
Az Office tekintetében eleve az amerikai nem mérvadó, mert a síneket az angol fektette le, anélkül sosem történt volna meg az amerikai. Elég sokáig látszott is hogy igyekeznek megtartani az angol szellemiségét, de az 5.-6. évad fele már leborította a barikádot a mindenki szeret mindenkit amcsi limonádé stílus. Gondolom ezért felelt az a rengeteg író között Greg Daniels, aki az 1 db közös író. Belenézek ebbe a Parks and Recreationba, még nem hallottam, szóval lehet hogy jó komédia lesz, csak az Office fémjelezte leleplező és reális stílusra nem látszik hogy lenne bátorságuk.
-
negyven2
nagyúr
Konkrétan a sorozat egyik készítője "Creator" az ugyan-úgy Greg Daniels aki a US 'The Office'-t is megcsinálta! És elég sok korábbi, Office-os író is részt vesz benne! Az a valaki meg, akivel Ricky Gervais együtt készítette az eredeti Office-t, azt úgy hívják, hogy Stephen Merchant.
Amúgy Greg Daniels csinálta Parks and Recreation-t is (Michael Schur-al együtt). Illetve ő csinálta a Netflix-es Space Force-t, és a Prime Video-s Upload-ot is!
-
Tasunkó
őstag
Domhnall Gleeson zseniális színész, és ugyanaz írja aki a The Office-t is, szerintem ígéretes. Én kíváncsi vagyok rá.
Van 1 db név egyezés az amerikai Office-l, az írók tekintetében. Az angol-t azt Gervais írta valakivel, és az volt az amerikai első 2-3 évadnak is a lényegi része.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Juhaszatti
addikt
-
Tasunkó
őstag
Elég ciki, hogy az Office-ban volt egy pszihopata főnök, és relatíve normális alárendeltjei, itt meg pont a fordítottjába álltak bele nagy merészen, hogy értelmes főnök, hülye alkalmazottjai, így már a kiinduló pozíció is életszerűtlen, és akkor szeretnék újrakaszálni az Office sikerét azzal hogy az ellentétét megcsinálják.
-
bobalazs
nagyúr
radi8tor korábban írta, bár eltűnt a hsz.e.; hogy a opensubtitles.com-on lehet kérni napi 5? ingyenes gépi fordítást.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tudnátok ajánlani olyan AI alapú fordítót ami aránylag szépen fordít Angol nyelvről Magyar nyelvre? Rookie S07 szeretném nézni de felirat illetve szinkron nincs ehhez az évadhoz.
Köszönöm!

-
alratar
addikt
-
Major Lion
senior tag
Ertheto, egyre kevesebb oka van az embernek hogy elofizessen ra, iden talan meg csak egy honapra fizettem elo, legkozelebb majd decemberben, addigra talan osszegyulik egy ket nezheto show vagy film.
-
Louro
addikt
Aztán legalább 2 évig semmi. Lassan sorozatot sem érdemes nézni. Egy évad 2 rész, mert hát úgyis egyben darálja a többség a kiadott részeket.
-
gyuromoj
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
paatrick
őstag
-
alratar
addikt
-
törölt tag
-
alratar
addikt
-
alratar
addikt
-
paatrick
őstag
Countdown:
eeEEEZZAZZZ!! Dean Winchester meg fog gyógyulni!!! Eddig teljesen azt hittem, hogy a végén muszáj lesz valami önfeláldozással véget vetni az életének. Most látom hogy a Wednesday 2. évad is kettébontva jön, ma az első adag (4 rész), a második fele meg csak szeptemberben... komédia.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Countdown:
eeEEEZZAZZZ!! Dean Winchester meg fog gyógyulni!!! Eddig teljesen azt hittem, hogy a végén muszáj lesz valami önfeláldozással véget vetni az életének. -
-FreaK-
veterán
-
wolf88
aktív tag
Slow Horses 7. évad berendelve!
-
paatrick
őstag
-
Janaboy
Topikgazda
Star Trek Strange New Worlds S3E1
Újranéztem hozzá a 2. évad utolsó részét, hátőőőő... azt éreztem mintha a rész harmadát kivágták volna. És ugyanígy folytatták a 3. évadot is. Mintha a sztori egy részét megint nem láttuk volna
csak jöttek a semmiből az események.Amúgy se volt egy nagy eresztés a rész, a 2. évadban már elindultunk a lejtőn lefelé, most rápillantva a következő részek imdb értékelésére ez már nem lejtő hanem egyenesen szakadék lesz
Kár érte az 1. évad tök jó volt.
Hétfőn hallottam hogy amúgy 5 évad lesz belőle, elvileg le is szerződtek rá.
-
paatrick
őstag
Csak az olvassa, aki már látta:Ez a tipikus happy ending, tudom a Star Trek már csak ilyen, de mégis valahogy csalódás volt. Mindenki megmenekült, a gornokat is csak úgy elküldték aludni..hát nemtom..ez nekem eléggé gyenge lett.. Star Trek Strange New Worlds S3E1
Újranéztem hozzá a 2. évad utolsó részét, hátőőőő... azt éreztem mintha a rész harmadát kivágták volna. És ugyanígy folytatták a 3. évadot is. Mintha a sztori egy részét megint nem láttuk volna
csak jöttek a semmiből az események.Amúgy se volt egy nagy eresztés a rész, a 2. évadban már elindultunk a lejtőn lefelé, most rápillantva a következő részek imdb értékelésére ez már nem lejtő hanem egyenesen szakadék lesz
Kár érte az 1. évad tök jó volt.
-
Janaboy
Topikgazda
Csak az olvassa, aki már látta:Ez a tipikus happy ending, tudom a Star Trek már csak ilyen, de mégis valahogy csalódás volt. Mindenki megmenekült, a gornokat is csak úgy elküldték aludni..hát nemtom..ez nekem eléggé gyenge lett.. -
Dottorei
tag
Mit értesz "régen" alatt ? Én régebben sokkal több sorozatot néztem, pedig akkor még nem voltak streaming szolgáltatók... Régebben ráadásul könnyebb is volt követni a sorozatokat, mert nem voltak másfél-két éves kihagyások (The Boys, Stranger Things stb.)
2011-2012

2024-2025
kék = vége a sorozatnak
piros = kaszáltam (Mondjuk a Criminal Mindsot 6 évvel később pótoltam és folytattam, de a mostani évad után már csak 1-2 részt nézek, mert ez a 18. évad botrányosan szar volt)
zöld = nézem tovább és be is rendeltékA több soros kihagyás után olyan sorozatok vannak, amiket szinkronosan néztem (bár már ez se teljesen igaz, mert a Landmant, Tulsa Kinget, MobLandet, Dept Q szinkronosan néztem). Ráadásul ezeket evés, takarítás, főzés stb. közben is néztem/hallgattam, ezért vannak itt több évados darák.
-
törölt tag
Ezért nem jó ekkora szünetet tartani. Ha nem nézem meg az S2 recap-et, akkor még a szereplők sem lettek volna meg. Ráadásul az S1 recap-et is meg kellett néznem, mert a sztori nem állt össze.
Túl sok filmet, sorozatot nézünk. Régen volt 2-5 sorozat és max ismételtek, ha épp nem volt mit adni. Nem volt ekkora katyvasz. Igaz nem kellene darálni a sorozatokat.

Mit értesz "régen" alatt ? Én régebben sokkal több sorozatot néztem, pedig akkor még nem voltak streaming szolgáltatók... Régebben ráadásul könnyebb is volt követni a sorozatokat, mert nem voltak másfél-két éves kihagyások (The Boys, Stranger Things stb.)
2011-2012

2024-2025
kék = vége a sorozatnak
piros = kaszáltam (Mondjuk a Criminal Mindsot 6 évvel később pótoltam és folytattam, de a mostani évad után már csak 1-2 részt nézek, mert ez a 18. évad botrányosan szar volt)
zöld = nézem tovább és be is rendeltékA több soros kihagyás után olyan sorozatok vannak, amiket szinkronosan néztem (bár már ez se teljesen igaz, mert a Landmant, Tulsa Kinget, MobLandet, Dept Q szinkronosan néztem). Ráadásul ezeket evés, takarítás, főzés stb. közben is néztem/hallgattam, ezért vannak itt több évados darák.
-
OgreImre
senior tag
Nekem a kedvenc sorozatom a The Last Kingdom. Mondjuk Uhtred nem öregedett annyit mint amit az idõvonal mutatott
.
De szépen bemutatta a korai angolszász királyságot, Nagy Alfréd és utódjai. -
Pitterix
őstag
-
TomDeNemm
csendes tag
Végig néztem Az utolsó királyság-t, ami annyira megtetszett, hogy azóta a Vikingek-t szoktam nézni. Sőt még anyám is elkezdte
Ami a legjobban megmaradt jelenet,mikor Ragnar megmenti Uthred-et a rabszolgaságból.. na meg a Bebbanburg ostroma, mikor elkezdett esni
-
Beni2360
félisten
Tízen de lehet, hogy huszon éve volt egy sorozat ami úgy kezdődött, hogy potyogtak az emberek le a magasból, tetőröl. Annak mi volt a címe?
-
Louro
addikt
-
Louro
addikt
Ha vígjáték is belefér, adj egy esélyt a Last man on Earth című műremeknek. Bár lehet gagyinak hat, de mégis könnyed vígjáték arról, hogy mi történne, ha egyszer csak magadra maradnál. (Annyit elárulok, hogy pár rész után a film címe kicsit tökön rúgja magát, de ez legyen a legnagyobb gond.)
A spanyol El barco (A bárka) sorozat kapott lezárást és szinkront is. Egész jó kis spanyol sorozat, de a spanyolsága miatt néha negédes. Röviden a sztori, a Földről a szárazföld egy CERN kísérlet nyomán szinte eltűnt. Egy iskolásokkal teli hajóról szól a történet, hogy hogyan vészelhetik át ezt az egészet.
Wayward pines sem rossz, de sajnos nem kapott lezárást. The 100 nekem kicsit tinimúvi, de igyekezett megújúlni, ami vagy bejött az embereknek vagy nem. Kicsit megosztó szerintem, de többség imádta.
Talán beleférhet még a Hellbound.
Lehagytam:
The Expanse
Battlestar Galactica -
Louro
addikt
Ha vígjáték is belefér, adj egy esélyt a Last man on Earth című műremeknek. Bár lehet gagyinak hat, de mégis könnyed vígjáték arról, hogy mi történne, ha egyszer csak magadra maradnál. (Annyit elárulok, hogy pár rész után a film címe kicsit tökön rúgja magát, de ez legyen a legnagyobb gond.)
A spanyol El barco (A bárka) sorozat kapott lezárást és szinkront is. Egész jó kis spanyol sorozat, de a spanyolsága miatt néha negédes. Röviden a sztori, a Földről a szárazföld egy CERN kísérlet nyomán szinte eltűnt. Egy iskolásokkal teli hajóról szól a történet, hogy hogyan vészelhetik át ezt az egészet.
Wayward pines sem rossz, de sajnos nem kapott lezárást. The 100 nekem kicsit tinimúvi, de igyekezett megújúlni, ami vagy bejött az embereknek vagy nem. Kicsit megosztó szerintem, de többség imádta.
Talán beleférhet még a Hellbound.
-
dellfanboy
őstag
smoke [link] 7epizód után. ez a Taron srác a viszi a show-t bár néha úgy érzem túljátsza a szerepét, kiváncsi vagyok mire fut ki a story... Leguizamo viszont alkothatna, idáig csak átlagos, mármint ha xy lenne a neve fel se tünne ez a karakter...
-
Janaboy
Topikgazda
Erről eszembe jutott egy régebbi katasztrófa sorozat A bárka (El Barco), nagy csodát nem kell várni de nézhető.
-
Juhaszatti
addikt
Még nem láttam, nem tudom megmondani milyen, de a Netflixen van egy La Palma című minisorozat.
Abban egy cunami a katasztrófa. -
envagyok
veterán
Nekem a Csernobilon (2019) kívül nem ugrik be semmi ami konkrétan a katasztrófát dolgozná fel.
Régen volt a Jericho (2006-2008), de az inkább a katasztrófa utáni állapotot taglalja.
Ha nem idegenkedtek az animéktől akkor Tokyo Magnitude 8.0 (2009), filmben pedig Szentjánosbogarak sírja (1988) - ez kemény darab
Snowpiercerből csináltak sorozatot is, de gondolom ez is már a katasztrófa utáni részt dolgozza fel ( csak a filmet láttam) meg hát az értékelése 6,9 nem sok jót sejtet. Ott van még a Fallout (2024) ami alternatív világ, keverve a katasztrófa előtti és utáni szálakat, de ez nem olyan komoly mint az általad említett filmek.
A Last of ust nem ajánlom, az gagyi, ne higgy a hypenak.
Mivel amerikai filmeket írtál példának ezért feltételezem ezen a vonalon mozogtatok eddig szóval mondok pár más külföldi filmet is:
The Wave / Bolgen (2015) - norvég, csináltak folytatást is The Quake / Skjelvet (2018), illetve a rendezőnek azóta lett a témában még egy filmje The Burning Sea / Nordsjoen (2021). Én az elsőt ajánlom igazán.
Az alagút / Tunnel (2016) - koreai dráma
Concrete Utopia (2023) - koreai, földrengés utáni társadalmi dráma, ajánlott
Kilépni Tilos / Los ultimos días (2013) - spanyol, érdekes koncepció felemás megvalósítás de egyszer érdemes megnézni ha szeretitek a műfajt
Rádiusz / Radius (2017) - kanadai, pár szereplős dráma, érdekes sztori
These Final Hours (2013) - ausztráliai, itt a világvége
---
Kiút / Exit (2019) - koreai, könnyedebb hangvételű menekülős túlélős
#Túlélők / #Alive (2020) - koreai, realisztikusabb zombis
Egy taxisofőr / A taxi driver (2017) - koreai, megtörtént események alapján, itt nem természeti katasztrófa van hanem emberi.Köszönöm mindenkinek
-
Bad Pritt
félisten
-
paatrick
őstag
Nekem a Csernobilon (2019) kívül nem ugrik be semmi ami konkrétan a katasztrófát dolgozná fel.
Régen volt a Jericho (2006-2008), de az inkább a katasztrófa utáni állapotot taglalja.
Ha nem idegenkedtek az animéktől akkor Tokyo Magnitude 8.0 (2009), filmben pedig Szentjánosbogarak sírja (1988) - ez kemény darab
Snowpiercerből csináltak sorozatot is, de gondolom ez is már a katasztrófa utáni részt dolgozza fel ( csak a filmet láttam) meg hát az értékelése 6,9 nem sok jót sejtet. Ott van még a Fallout (2024) ami alternatív világ, keverve a katasztrófa előtti és utáni szálakat, de ez nem olyan komoly mint az általad említett filmek.
A Last of ust nem ajánlom, az gagyi, ne higgy a hypenak.
Mivel amerikai filmeket írtál példának ezért feltételezem ezen a vonalon mozogtatok eddig szóval mondok pár más külföldi filmet is:
The Wave / Bolgen (2015) - norvég, csináltak folytatást is The Quake / Skjelvet (2018), illetve a rendezőnek azóta lett a témában még egy filmje The Burning Sea / Nordsjoen (2021). Én az elsőt ajánlom igazán.
Az alagút / Tunnel (2016) - koreai dráma
Concrete Utopia (2023) - koreai, földrengés utáni társadalmi dráma, ajánlott
Kilépni Tilos / Los ultimos días (2013) - spanyol, érdekes koncepció felemás megvalósítás de egyszer érdemes megnézni ha szeretitek a műfajt
Rádiusz / Radius (2017) - kanadai, pár szereplős dráma, érdekes sztori
These Final Hours (2013) - ausztráliai, itt a világvége
---
Kiút / Exit (2019) - koreai, könnyedebb hangvételű menekülős túlélős
#Túlélők / #Alive (2020) - koreai, realisztikusabb zombis
Egy taxisofőr / A taxi driver (2017) - koreai, megtörtént események alapján, itt nem természeti katasztrófa van hanem emberi. -
envagyok
veterán
Sziasztok.
Mik a legjobb katasztrófa-sorozatok?
Szeretjük azokat a filmeket, holnapután, világok harca, tüzhányó, űrvihar, stb
Csak már mind megnéztük, hátha van hasonló témájú sorozat.
Köszönöm -
bagyulajuve
addikt
-
Phoen|x
addikt
Nektem tetszett, egyben letekertem előző héten.
Egy dolog nem jött be, hogy megint belecsempésztek egy race swappot és ez már ki tudja hányadik ilyen húzásuk.. Daniel Hall-t Tomnak kellett volna eljátszania és erre marhára húztam a pofámat, még akkor is ha a Trónok Harcás szürke féreg (vagy tudja a franc mi volt már a neve) kedvelhető színész, meg jól is játszott. A mostani kiegészítő rész pedig nagyon kellemes volt. Nem éreztem szükségét, de lehet maradt még a perselyben aztán el kellett égetni a lóvét
+1
+Aki teheti nézze meg a képregényeket is. Érdemes.
-
Rigormortiis
veterán
-
Pitterix
őstag
Egy újabb koreai alkotás, amiben ismét nagy hangsúlyt kap az ilyen-olyan bántalmazás.
Annyi a különbség, hogy a bántalmazottak kapnak fegyvert, s rajtuk áll, hogy élnek a lehetőséggel és bosszút állnak, vagy hallgatnak a lelkiismeretükre és odébb állnak.
Pont megfelelő mennyiségű az akció, és a dráma.Természetesen itt is szerepet kap a személyes tragédia, ami szerves része az egész történetnek.
Ami nem tetszett, a záró epizód második fele. Szerény véleményem az, hogy enyhén gagyi lett.
Összességében egy remek sorozat.------szerintem. -
bobalazs
nagyúr
-
Rigormortiis
veterán
Sokat beletettem mindkét újkori gow játékba, de nekem mégKratosról is Tilk jut eszembe. Jaffa viccek

Nincs még egy sorozat, aminek a befejezését annyira sajnáltam, mint az sg-1 (bár az Atlantiszt is megszerettem a végére).
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
genndy
addikt
-
pekoka
tag
-
Rigormortiis
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
-
Robi86
senior tag
-
S e t h
nagyúr
Én hálás is vagyok a leállásért.
Ha volt egy kis időm, akkor végre nem a telefont nyomkodtam, hanem elővettem a be nem fejezett könyveket.
Egyébként a Hail-Mary küldetést is a fórumnak köszönhetem, nem is tudtam a létezéséről amíg itt fel nem merült, hogy film készül róla, én meg most letenni sem tudom a könyvet annyira jó.
-
Janaboy
Topikgazda
Valóban
Miért a gonosz vigyor?

-
Rigormortiis
veterán
-
markknight
nagyúr
Nektem tetszett, egyben letekertem előző héten.
Egy dolog nem jött be, hogy megint belecsempésztek egy race swappot és ez már ki tudja hányadik ilyen húzásuk.. Daniel Hall-t Tomnak kellett volna eljátszania és erre marhára húztam a pofámat, még akkor is ha a Trónok Harcás szürke féreg (vagy tudja a franc mi volt már a neve) kedvelhető színész, meg jól is játszott. A mostani kiegészítő rész pedig nagyon kellemes volt. Nem éreztem szükségét, de lehet maradt még a perselyben aztán el kellett égetni a lóvét
-
Janaboy
Topikgazda
Azért nézve a Csillagkaput (SG-1) látszik hogy mennyivel jobban szeretem a régi sztorikat.
Nincs annyi hiszti nyavalygás etc.
Jó igen, nem annyira modern meg minden, de akkor is sokkal élvezhetőbb
-
Janaboy
Topikgazda
A Sandman utolsó rész a fősztorihoz nem adott hozzá, ahogy számítottam rá.
De azért jó rész volt. -
FollowTheORI
nagyúr
-
Pitterix
őstag
Páran már írtak róla.
3 évad, s a minősége a 3. évadra lesz a leggyengébb, szerintem.
A történet egész jó, mármint az a része, ahogya szörnyek teremtődnek. Az egy nagyon jó pont, hogy senki sincs biztonságban. Bárki bármikor átalakulhat, vagy meghalhat.
Akad benn idegesítő karakter bőven, ahogy felesleges is.
A CGI néhol azért nagyon gyenge, bár nem ront az élményen.Amit sajnáltam, hogy a várva várt bossfight elmaradt. Nekem hiányzott a végére még egy szintlépés Cha Hyun-su részéről.
Összességében megérte a rá szánt időt. -
Rigormortiis
veterán
A leállás alatt végigment (újra) négy évadnyi Boys. Imádtam, de észrevehető a minőségi szakadék az első kettő évad után. Ugyanakkor azóta is Billy Joelt hallgatok
-
grizlisandor
veterán
Én a leállás előtt kezdtem el az Aranyéletet, tegnap befejeztem.
S01 jó volt, S02 még jobb, de az S03 nem tetszett, összecsapottnak érződik, mintha elfogytak volna az ötletek.
Szumma egész jó magyar sorozat.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Bebörtönözve
Vis a vis (2015 - 2020)
season 1-2-3-4 finaleÉn ezt a sorozatot daráltam le míg a fórum haldokolt. 4 évad, az első nehezen indul (nem is értettem magas 7.8 pontos értékelést imdb-n), aztán folytatva a második és harmadik szuper évad lett, szépen bedurvult, csak úgy pörögtek az epizódok. A végső, negyedik évad viszont már kicsit esetlennek érződött, mintha nem tudták volna, hogyan is zárják le a sorozatot, az az évad már nem jött be így kicsit keserű a vége nekem.
Bár alapvetően Maggie Civantos a főszereplő és az ő szemszögén keresztül követjük a történések nagyját, ahogy halad előre a történet, úgy kap nagyobb fókuszt Najwa Nimri és milyen jól is, mert remek színésznő és jól hozta a karakterét, ahogyan a genyót alakító Ramiro Blas is.. a többiek meh.
-
Meggyi001
veterán
-
VágniValó
addikt
-
Janaboy
Topikgazda
-
Janaboy
Topikgazda
Kinek hogy tetszett a Sandman vége?
Bár elvileg a héten még lesz egy rész.Alapvetően én nem értem hogy miért kellett Morpheusnak meghalni ha kvázi replaceltek 
-
VágniValó
addikt
Becses nevem Teszt Elek.
ON: újranéztem a Six Feet Under-t. Még mindig életem sorozata.
-
bobalazs
nagyúr
AI-val szoktam gyártani feliratot ha nem akarok várni.
[link] kiválasztod az angol feliratot, majd a felirat lapján lehet AI translate-ot kérni (naponta 1-et ingyen). Regisztráció kell hozzá.
Egész jól fordít. Vannak néha félre fordított szavak, de nem zavaró.
Hasznos hsz. -
paatrick
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bondsman
Jó kis horror sorozat, nekem tetszett mert bírom az ilyen
ördög-témát. -
Louro
addikt
Mivel hamarosan kezdődik az Invasion harmadik évada, ezért úgy döntöttem, hogy újranézem a másodikat (már 2 éve volt, basszus jól telik az idő).
De milyen jól tettem, már nem emlékeztem mindenre.
Nekem még mindig tetszik, emlékszem, hogy anno azért voltatok sokan, akiknek nem tetszett és valóban némileg vonatott, de én ismét nagy izgalommal néztem és jó volt, hogy nem kellett várni egy hetet a következő részre
Egy dolog volt, ami nagyon nem tetszett az az utolsó részben, amikorbetörnek az idegenek a városba és az emberek ott rohangálnak össze-vissza meg minden, az olyan szarul lett megoldva szerintem. Várom a folytatást nagyon!
Ezért nem jó ekkora szünetet tartani. Ha nem nézem meg az S2 recap-et, akkor még a szereplők sem lettek volna meg. Ráadásul az S1 recap-et is meg kellett néznem, mert a sztori nem állt össze.
Túl sok filmet, sorozatot nézünk. Régen volt 2-5 sorozat és max ismételtek, ha épp nem volt mit adni. Nem volt ekkora katyvasz. Igaz nem kellene darálni a sorozatokat.

-
Beni2360
félisten
-
paatrick
őstag
-
Beni2360
félisten
-
paatrick
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
AI-val szoktam gyártani feliratot ha nem akarok várni.
[link] kiválasztod az angol feliratot, majd a felirat lapján lehet AI translate-ot kérni (naponta 1-et ingyen). Regisztráció kell hozzá.
Egész jól fordít. Vannak néha félre fordított szavak, de nem zavaró. -
stoon
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
stoon
addikt
én is elkezdtem de nem volt még felirat és elengedtem! de ahogy mondod nekem is nagyon fakok az emlékek
-
-FreaK-
veterán
Mivel hamarosan kezdődik az Invasion harmadik évada, ezért úgy döntöttem, hogy újranézem a másodikat (már 2 éve volt, basszus jól telik az idő).
Nekem még mindig tetszik, emlékszem, hogy anno azért voltatok sokan, akiknek nem tetszett és valóban némileg vonatott, de én ismét nagy izgalommal néztem és jó volt, hogy nem kellett várni egy hetet a következő részre
Egy dolog volt, ami nagyon nem tetszett az az utolsó részben, amikorbetörnek az idegenek a városba és az emberek ott rohangálnak össze-vissza meg minden, az olyan szarul lett megoldva szerintem. Várom a folytatást nagyon!
Na ez jó, teljesen el is felejtettem, illetve nem is tudtam, hogy jön a 3. Évad. Majd írj kérlek róla egy sort ha kijött, a topicot követem
Az a városbeli rész nekem sem tetszett, de kell nézzek egy összefoglalót róla én is, már nem sokra emlékszem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én Star Trek Strange New Worlds S03 első részébe mikor bele kezdem akkor jöttem rá hogy marhára nem emlékszem mi volt előtte. 2 éve nyáron volt az évadzáró.
Úgyhogy S02E10 újranéztem, mert szorosan kapcsolódik S03E01-hez.
-
Janaboy
Topikgazda
-
itroh
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
83200 - 83101
88059 - 88001 88000 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Őszindító hardvercsomag
- KillerGame12: PC őssze rakás
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Onimusha: Way of the Sword
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Kingmax 2x1GB 1066MHz DDR2 - 1 hó Garancia / Számla
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- MacBook Pro 14" M4 Max / 36GB / 1TB / 27% Áfa/ 2 ciklus!!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel

.

(felső 2025-ös Ironheart-ból, alsó 2008-as Iron Man-ből részlet)