- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Anno sokat kellett optimalizálni egy-egy játékot, hogy a HDD sebessége ne okozzon gondot a futtatás közben, tudni kellett mit kell előre betölteni textrúrákat (töltőképernyő) és "mi ér rá játék közben"..
De SSD-k idején ezen "optimalizálás" kezd kihagyni, vagy legalábbis a hatékonysága már nem ugyan az, cserébe elvileg kevesebb rammal is beérné egy-egy játék, de más területeken meg nőttek az igények.Lassan a SATA SSD-k sebessége is kevés lesz játékokhoz.
Rebesgetik, hogy ha egy-az-egyben portolják a mondern konzol játékokat (extra PC-re való optimalizálás nélkül), lehet PCIE4 SSD a minimum pár játéknál.
Az első "fecske" az Alan Wake II, ahol a studió nem akart külön futószalagot írni a PC-k miatt, VGA-k erősen megsínylik ezt, de bizonyos textrúra méret felett az SSD-kkel is gond lehet (bár ezt lehet nem tapasztaljuk meg pár évig, mert egy VGA se tudja azt a szintet elérni, a vicc az egészben, hogy nem a VGA teljesítménye kevés, hanem nagy a driver "overhead" ami a rendszer felépítésből fakat)
-
Fitzgerald
veterán
Oké, de pl. az én 6700xt-m több mint 2 éve, 1.5 hónapos korában kezdett artifaktolni (ami egy másik tünete a döglődő VRAM-nak, mint a lassú textúra töltődés).
Visszavettem a gyári VRAM órajelből (először 50-et, de végül -13-al is stabil azóta is), és a dolog megszűnt.
Sajnos a hardver kora nem tényező ebben a dologban.
Az RX580-on is lehet hogy rotty volt már a VRAM, vagy egyszerűen csak kevés, és kifutott belőle a progi.
Én egy próbát tennék azért mindenképpen, de te tudod. Még ha látod is másnál ugyanezt a hibajelenséget, nem biztos (vagy inkább biztos hogy nem, nálam pl. nincs) hogy mindenkinél jelentkezik. -
Fitzgerald
veterán
Én a TLoU-al is játszottam megjelenés napjától kezdődően, és nem tapasztaltam lassú karaktermodell/textúra betöltődést...ahogy az AW2-nél sem.
Viszont ez tipikusan annak a jele, ha döglődik a VRAM a kártyán.
Nem akarok vészmadárkodni, de első körben lehet meg kéne próbálnod underclockolni a VRAM-ot, és utána tesztelni egy kört. -
Fitzgerald
veterán
Ez érdekes, nálam 5800x/6700xt kombóval medium-high-ultra beállításokkal 1440p-ben van 60 körül az átlag, szerintem van egy kis procilimited 1080p-n...
Én is úgy látom, hogy alaposan túl lett lihegve a gépigény dolog, pl. Starfield ennél rosszabbul nézett ki, és sokkal rosszabbul futott...(nem mellesleg még szar játék is volt).
És eddig minden percét élvezem, párhuzamosan játszom az első résszel éppen (elsőt még nagyon régen végignyomtam, csak azért tolom most le megint, hogy up-to-date legyek a sztori kapcsán).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpársportok
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ford topik
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Gigabyte GTX1060 6GB
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest