Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Update: Baromira tetszik a telefon. Sony-érzés kapott el és maradt is.
-
-
Szena67
aktív tag
Hello, Nem tapasztaltam ilyet. Ha a telefonon rendben átkapcsoltad az usb kapcsolatot töltésről fájlátvitelre (az eszköz töltése USB-n keresztül feliratra kell rábökni akkor jön elő a fájllátvitel, ptp, stb. menü) akkor mennie kéne. Ha mégsem, akkor vagy windows gond lesz, vagy próbálj másik kábelt. Nálunk otthon ez minden sony vagy az összes régebbi telefonunkal is gond nélkül működik (windows 10 home). USB hibakereső az egy fejlesztői eszköz (pl. adb parancsokkal le lehet szedni előre telepített alklamazásokat, stb-re való), az ide neked nem kell, kapcsold ki.
-
salapp
addikt
Tegnap megérkezett a telefon. Pont erre számítottam. Számomra szerintem tökéletes lesz. Az AOD hiánya lesz a legfurább, de a hívás hangminőség, a vezetékes fülessel, kihangosítóval is príma, a zenék szépen szólnak a fejhallgatóban, a fogása szuper, a kijelző nekem bejön, az osztott képernyőzés is jó.
Viszont ezzel a telefonnal is beleszaladtam abba, hogy a win10 nem ismeri fel illetve usb fájlátvitelt kiválasztva nem látható meghajtóként. Egyedül PTP módban látható, de akkor ugye nem elérhető az összes mappa.
A szokásos MTP illesztőprogramok keresése a számítógépen, Windows: INF, saját lemez, wpdmtp.inf sztorival csak odáig jutok, hogy "az inf fájl szolgáltatástelepítési szakasza érvénytelen". Az eszközkezelőben egyéb eszközök alatt XQES54 névvel látszik.
A telefonon az usb hibakereső köszöni szépen, nem csinál semmit (bár nem tudom, mit kéne neki).
Másnak nincs ilyen gondja illetve hogyan oldotta meg? Köszi! -
salapp
addikt
Hát, baromira nem ment vissza az árfolyam, de az amazon most adott rá 25% kedvezményt, így Spigen rugged armor tokkal, szállítással 2+1 év amazon jótállással 108ezer. Bepróbálom. Majd írok tapasztalatokat, ha már használom egy kis ideje. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
-
rodero
csendes tag
válasz
Thocy a ZAGY #289 üzenetére
Köszönöm a választ, sajnos kihangosítva is ugyanaz. Emiatt gondoltam szoftveres hibára és esetleg hasonló tapasztalatokra. Sajnálom, mert hosszabb távra terveztem vele, de így vissza kell küldenem.
-
Thocy a ZAGY
tag
Én még nem tapasztaltam ilyen problémát az elmúlt lassan 5 hónapban. Próbáltad kihangosítva is? Viszonylag kicsi az esélye hardveres gondnak (bizonytalan működésű hangszóró vagy rossz érintkezés), de semmiképpen sem lehetetlen.
Mindenesetre, ha egy alapra állítástól sem javul meg, én megpróbálnám kicseréltetni amíg ilyen kis idő telt el a vásárlástól, mert ahogy olvastam, a javítása várhatóan nem 1-2 nap lesz. -
rodero
csendes tag
3 napja vettem át a készüléket. Amit tapasztalok:
A bejövő hívások fogadása esetén kb. 10 alkalomból 6-7! alkalommal nem hallom a hívó felet. Hívó fél hall engem, de nálam süket a teló. Ilyenkor lerakom, visszahívom... Kellemetlen és idegesítő. Ha én kezdeményezem a hívást, az mindig rendben van.
Ez hardveres, vagy szoftveres gond lehet? Tapasztalt más is ilyet, aki használja? Egyébként a készülék mérete, tudása, hangja számomra megfelelő lenne, de a fenti hibát nem tudom elfogadni. -
salapp
addikt
Bár tartok attól, amit több helyen írnak, hogy szivárványos a kijelző, ha nem pont szemből nézed (ami azért ultragáz lenne egy OLED-nél), de most már tényleg lehet, hogy elcsábulok én is. Német amazon, cégként véve, fehérben, amazon 24+12 garanciával, fekete Spigen rugged tokkal, ingyenes szállítással 111ezer a mostani elqrt árfolyammal számolva is. Gondolom, ha napi szinten figyelem, akkor lesz majd, amikor éppen a fekete lesz ilyen áron. És még nincs amazon BF sem.
Xperia 5 lenne az álmom, de annyit én telefonért sosem adnék. -
Crafter32
őstag
Tegnap kaptam SMS-t és e-mailt Mediamarkttól kész a telefon. 52 ezer forint volt a kijelző csere. Ott rakattam fel a kijelzőre fóliát az plusz 12 ezer.
140 ezer volt anno a telefon, jelenleg 155 ezer forintra emelkedett a Mediamarktban az ára.Első amit meg kellett csinálni, hogy a Google fotókat le kell tiltani az alkalmazásban. Akár az iPhone, ott is már az első bekapcsoláskor tiltani kell az icloudot. Múltkor sikerült találni normális képnézegetőt ingyen, majd megint ketesek. Régen a Quickpicet használtam, de már telerakták reklámmal. A Samsung gyári képnézegetője és webböngészője nagyon jó. A saját Samsungomon az van, majd megpróbálom rárakni a Sonyra.
Telefon nagyon szép, gyönyörű. Gondolkoztam veszek magamnak , de sok egyébb kiadás van így is a karácsony miatt majd.
-
Szena67
aktív tag
válasz
LeadZeppelin #277 üzenetére
Meg lehet próbálni, de én biztos nem tenném fel. [link] A régi Sony sw-ek jól optimalizáltak a samsung-ról meg a vasember 2 idézet Mickey Rourke-tól "szofvéér szár" jut eszembe.
-
Szena67
aktív tag
válasz
LeadZeppelin #275 üzenetére
Saját telóról vittem át, de itt elérhető az apk. Pont ezt a verzót tettem fel: [link]
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Teringettét #274 üzenetére
+1 ez engem is érdekelne
-
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #272 üzenetére
Írjál egy szívhez szólót a vezérnek. Szilágyi Gábor gondolom az e-mail címét a név policy alapján nem nehéz kitalálni. Úgyis nagy bevételre gyúrnak az év végén, akkor előbb tegyenek rendet a házuk táján. [link]
Más: a korábbi Sony Album applikáció feltelepítés után gond nélkül működik.
-
Crafter32
őstag
Múlt héten jött meg az árajanlat, 50 ezer forint körüli áron. Ez volt eddig kb másfél hónap. Most várjuk a kijelzőnek a megjavítását. Kegyetlen a Mediamarkt.
-
melodie
tag
Xperia 10 VI (XQ-ES54) 70.0.A.3.157 Október 1.security patch...
-
Thocy a ZAGY
tag
Térerő gondom még nem volt sehol, a beszélgetési minőség jó. Zenehallgatásra nem használtam még (három gyerek és egy mozgalmas munka mellett én leginkább csendet szeretek hallgatni, ha éppen jut egy kis idő), de a Sony telefonokat dícsérni szokták ilyen téren. A Google Fotók működik, te döntöd el, hogy akarsz-e szinkronizációt Google fiókkal vagy mással. A Samsung Galéria alkalmazása itt-ott kicsit többet tudott, de élhető ez is. A bluetooth folyamatosan szinkronizál a Samsung Fit karpánttal, az NFC-t napi szinten használom fizetésre, nincs gond velük.
Igazából olyan problémám nem volt vele, ami miatt megbántam volna a vásárlást.
127 ezret simán megérhet.
-
salapp
addikt
válasz
Thocy a ZAGY #36 üzenetére
A vételi minőség, hívás hangminőség, saját hangszórók, walkman funkciók milyenek? Amazon.de , cégként, ingyenes szállítással 127e lenne, annyit megerhet? A fotókat, írták, hogy Google fotokban tárolja. Ezzel volt gondod? Bluetooth stabil? nfc rendben működik? Bármilyen gondod volt vele?
Köszönöm -
LeadZeppelin
tag
Csereérett volt a 2020es SE-m s volt egy teljesen jó akció erre a telefonra Sony budsokkal. Megvettem, szerintem zseniális. Nincsenek nagy elvárásaim a telefontól, a Jack hatalmas plusz. Akku 2-3 nap, tök jó hangszórók és meglepően kellemes fogás meg hang design.
152 ezer volt valami alsó polcos wireless budsokkal. -
Crafter32
őstag
Kerdeztük igen. 40 ezret mondott egy gsm bolt a kijelzőre, plusz munkadíj. De azt mondta, hiába 40 ezer most, nincs raktáron. Nem tud szerezni, szóljunk vissza 2 hét múlva ha még aktuális. De a 40 ezer bármennyi lehet később, most ezt az árat látja. Illetve felhívta figyelmünket ha ő javítja akkor ugrott mindenféle garancia. Korrekt volt a GSM boltos szerintem.
Úgy döntöttünk, hogy lehet a Mediamarktban is elkészül ennyi idő alatt és még a garancia is megmarad , lehet egy kis plusz pénzért amit kibirunk.Tévedtünk.
-
-
Crafter32
őstag
Eltelt másfél hónap. Még árajanlat sem jött a javításra a Mediamarktból.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Crafter32 #261 üzenetére
Nekem sokáig a kedvenc kütyüs áruházam volt a MM, de az elmúlt pár év alatt szerintem is romlottak. Emlékszem, 3-4 éve például Fehérváron volt egy kis saját bevizsgáló szobájuk is sok gariban elromlott cuccnak, és mára ez már nincs.
Tippre amit csak lehet, kiszerveznek valamilyen partnerükhöz.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #261 üzenetére
Fogyasztóvédelmet nem szeretik. Gyanítom csak egy kis fürgepor kell nekik egy-két kulcsszóval, hogy olajozottabban menjen. Komolyan ennyi idő alatt már Ali/ebayről rendelt javítószet is rég megérkezik, aztán a vállalkozóbb szellemű kicseréli magának 10 nap alatt. Kapják össze magukat MM-ék.
-
Crafter32
őstag
Voltam már a Mediamarktban személyesen is. Egyelőre árajánlatot sem kaptam meg, nemhogy javítás...
Nem tudom milyen smile kellene most ide: sírjak vagy nevessek?Gondolkodunk egy új vásárlásán helyette, de azt valószínűleg nem Mediamarktban, mert így nincs értelme 40 ezer forint felárnak. Jelenleg a Mediamarktban 140 ezer, Partneronál 100 ezer.
Ügyintéző csak legutóbbi személyesen megkereséskor a Mediamarktban azt mondta 1 év azért nem hiszi lesz a javítás. No komment.
-
Szena67
aktív tag
Tegnap beüzemeltem a nejemnek.
Tok: [link]
Hardglas fólia: [link] pici perem marad körben, de cserében nem takar le semmit, amit nem kell és ide rásimul a tok pereme.Egy fél napig nyomkodtam, mindent tud amit kell. Szép a képe. Itt az 1V előnye csak 4k videóknál jelenik meg. Fülessel is hallgattam. Nagyon jól szólt rajta a flac, hiába nincs benne az az egy-két extra, amit hangzásban az 1V tud. Kompakt és könnyű, kézre áll napi használatra bőven elég gyors. Sebességmániásoknak egy flagship egy-két szempillantással gyorsabb, de ennek nincs igazi hétköznapi jelentősége.
-
Crafter32
őstag
Félreértés. A munkadíjat már nem is beszéltük mivel eleve nem is volt képernyő.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #255 üzenetére
Ez a gsm bolt ajánlat elég komolytalan.
A nagykerben nem elérhető alkatrész árát már tudják, a saját munkadíjukat meg még nem? Ennek számomra a még nem döntöttük el, mennyire akarunk lehúzni szaga van. Bocsi, de ha valaki ebben az országban leéllt egy-két évtizedet, akkor már az összes sumák trükköt ismeri. Ezt a szervizet már átküldtem korábban. Itt szoktunk akkut cseréltetni. Őket telefonon azért érdemes megkérdezni, mert ez egy jó támpont. [link] Ebay-en kijelző modul javító szet 115.45 EUR [link] ALI-n kb. 100 EUR körüli árak lehetnek (ha jól láttam ez már ÁFA-val, mert USD-ban valami 78 USD) Márkaszerviz ennél biztosan sokkal kedvezőbb áron kapja. De kíváncsi vagyok végül mit hoznak ki.
-
Crafter32
őstag
-
Crafter32
őstag
Helló.
Helyi GSM boltban 45ezret mondtak kijelzőre plusz munkadíj, de nem tudták elvállalni sem, mert nagykerben sincs készleten kijelző. Illetve ebben az esetben bukom a gyári garanciát, ha egyáltalán az ér valamit...Mediamarktba vittem, ott azt mondták az árajánlatra is legalább 10 napot kell várni.
Igy most várunk...
-
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #253 üzenetére
Mennyit mondtak a kijelző cserére?
Google keresés a másikra:
https://www.pcwplus.hu/tippek/fotobomba-aldozata-lettel-a-google-es-a-samsung-is-kinal-ra-megoldast-326194.html [link]
https://hu.aiseesoft.com/how-to/remove-unwanted-objects-from-photo.html [link]
https://www.anymp4.com/hu/photo-editing/remove-person-from-photos.html [link]
https://fixthephoto.com/hu/free-apps-to-remove-unwanted-objects-from-photo.html [link] -
Crafter32
őstag
Üzenetek kezelésére, email stb a Blackberry HUB és egyéb dolgait szokták használni ha nem jó a Google sajátja.
Engem a képszerkesztés érdekelne nagyon hogyan lehet megoldani akkor vmilyen alternatív módon. Személyek eltüntetése a képről egy elég jó példa volt.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Thocy a ZAGY #250 üzenetére
Blacberry HUB csomag szerintem a legjobb, évek óta (2016-17) használom, gyors és megbízható. MS Outlook kuka, lassú teve, sok erőforrást felzabál, de cserében legalább megbízhatatlan.
Egyébként sem szeretem, ha MS beteszi a lábát a telefonomra is.
Már a laptopon is felüdülés ez élet edge és a chome letakarítása után. Ezekkel olyan, mintha zsákban futna. Böngészőként a firefox jött be telefonon és laptopon egyaránt, sokkal gyorsabb, kevésbé szaglászik és megbízható.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
FireKeeper #249 üzenetére
Igen, alapvetően nem olyan nagy érvágás a hiányuk (feltehetőleg a Sony is így okoskodott), de azért egy megbízható levelező exchange szinkronizációval nem lenne rossz. A Samsungéban megbíztam és a Sonyéban is korábban. Az MS-féle Outlook kézenfekvő lenne, de tragédia a használata, olyan sokszor beletörik a bicskája napokra a szinkronizációba (webes felületen ilyenkor is szépen működik és a többi progival is jó). A Gmailra nem bíznék bizalmas adatokat tartalmazó céges levelezést, bármilyen kényelmes is magáncélra.
Meglátjuk mit gurít a Thunderbird/Bluemail páros (asztali verzióban elvileg hamarosan érkezik a natív exchange, majd valamikor a mobilba is).
Szóval azért nem biztos, hogy mindent külső/google fejlesztőkre kellene bízni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Thocy a ZAGY #248 üzenetére
mondjuk nekem egyik se nagyon hiányzik. elégedett vagyok a googles appokkal. max ha de-google-özni akarnám magam akkor lenne probléma.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Crafter32 #247 üzenetére
A Sony nem hiszem, hogy nagyon túltolja az AI-t mobilban, mert egyszerűen ehhez nem nagyon kapnak erőforrást egy presztízsből fenntartott termék esetében, ahol legalább nullszaldót kellene azért hozni az éves jelentésben.
Emiatt tünedeznek el a saját appok is. Itt-ott ugyan felbukkan az AI hívószó, de már saját Galéria sem jutott, amibe ilyen funkciók beleintegrálhatók lennének (a Samsung saját cucca régóta tudja a személyre hosszasan nyomásnál az automata körbevágást, ez szerintem a Google Fotóknak még nem megy, de a Onedrive például már ismeri pár hónapja).
Az alapszintnél azért bőven többet tudó Rajz alkamazást sem fejlesztik már évek óta (régebben volt felhős mentés és rengeteg matricacsomag, de ezeket már jó ideje megszüntették), pedig egyébként kényelmes használni ma is.
Az Xperia 1 fotós appja állítólag sokkal többet tud, de igazából átlagembernek elég a 10-esé is, ha meg nem, tölt le olyat, ami tetszik.
A saját levelezőprogi is megszűnt (ez és a fentiek mind voltak a korábbi Xperia XA2 Ultra mobilomban, ahol ma is működnek, de a Rajz kivételével nem találtam már meg őket a Google Play-en, hogy a 10-esen is használhassam azokat).
-
Crafter32
őstag
Más téma, ezért különírom.
Az AI funkciókról szeretnék kérdezni. Pixel telefonokban alapból benne van, de a drágább Samsungok is tudnak trükköket. Mi a helyzer a Sonyval? Elsősorban a képszerkesztés érdekelne, tárgyak, emberek eltűntetése? De magyar nyelvre fordítás szövegről és beszédről is jó funkciónak tűnik. Sony 10 tud ilyeneket vagy a Google Gemini külön kell telepíteni és esetleg azon keresztül? Nem sokat tudok a dologról, de már az is fura volt, hogy egy Galeria alkalmazást is külön kellett telepíteni.
-
Crafter32
őstag
válasz
pit stop #245 üzenetére
Hátha hivatalos szervízbe küldenék és úgy kapnánk vissza mint amikor megvettük újként. Karcmentesen, hibátlanul. Más fórumokon olvasni, hogy beadják szervízbe, de rengeteg karccal kapod vissza a készüléket. A vízállóság megtartása sem lenne rossz, mégha sosem kerül víz közelébe sem.
A toknál azt kell nézni, hogy egy picit magasabb legyen, mint a telefon. Ezt korábbról már én is tapasztaltam. Az fogja megvédeni a telefont. Egyszerű szilikon tok is tökéletes ha pereme magasabb, mint a kijelző.
-
Szena67
aktív tag
válasz
FireKeeper #242 üzenetére
Az a kulcs, hogy a tok jól körbefogja kijelzőt és a legjobbak azok, amelyek kijelző fölé nyúlnak picit kis peremet képezve, ezekkel jó tapasztalatom van. Ilyen tokban "szinte" bármit túlél a telefon. Persze, ha kavicságyra ledobom, akkor nagy valószínúséggel azt semmi nem fogja túlélni. De ezeken a helyeken nem preferálom a zsebből előrántást. A telefon megvár, nem fut el, bárkit vissza lehet hívni, ha éppen nem alkalmas a pillanat. A közösségi média és más üzenetek is ráérnek.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #241 üzenetére
Ezekre a helyekre a leginkább sresszmentes a tömegközlekedés, mert parkolni arrafele, majdnem lehetetlen. Igen, nehéz ügy, hogy pár napig nem használod, de úgy vagyok vele, hogy az új telefon túl drága ahhoz, hogy védelem nélkül rögtön eltörjön. Azt az egy-két hetet az ember már fél lábbal is kihúzza a régivel. Mivel a régi telefonjaink (4+ éves) is működnek, általában megtartjuk tartaléknak, meg zenelejátszásra, ilyesmi. Sokszor a régi telefonjaimat mint használati tárgyat jobban kedveltem, mint az újat, mert a fejlesztések sajnos nem abba az irányba tartanak, emerre szeretnénk. Mivel mindig tokkal és fóliával védettek, így 4+ év használat után is újszerűek, egyáltalán nem leharcoltak. Az üveg telefonokkal azt hiszem sosem fogok megbarátkozni, de sajnos el kell fogadni, hogy ez a trend
Sok üveg + egyre nagyobb akku = egyre nehezebb, amely ha repül jobban sérül. Az 1V esküszöm ha a lábamra esne képes lenne eltörni legalább egy lábujjamat.
-
Crafter32
őstag
Kapsz ajándékba 5 év után egy új telefont és azt kibírni, hogy visszarakd a dobozba, mert nincs se tok se fólia még 2 hétig... Nekem ez életszerűtlen, attól függetlenül, hogy tényleg azt kellene csinálni.
Linkeket megnézem. Köszönöm.
Fővárosba nem nagyon járunk, kifejezetten nem szeretem azt a várost, de néha tényleg kényszer a dolog. -
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #239 üzenetére
Sajnálom, most biztos nagy a szomorúság. Akkor az nem hard glas fólia volt gondolom, ha méretre lehet vágni. Olyat semmi értelme feltenni, az a töréstől biztos nem, maximum a karcoktól véd. Ezt hívják itthoni átverésnek. A hard glas felfogja az ütést és jó esetben csak a fólia törik alatta a kijelző nem. 9H keménységű pl. kettő darab 12 EUR ingyen postával. De végig kell pörgetni, hátha van még jobb ajánlat. [link] Itthoni árból, amennyiért a xart árulják szinte mindig kijön 2-3 jó minőségű 9H fólia külföldről. A jó minőségű tok meg azért kell, hogy az oldairányú ütéstől védje, meg ne csússzon ki az ember kezéből. Kb 9,5 EUR postával én az átlátszót szoktam preferálni, de vannak más színek is olcsóbban. [link] Itthon valóban nem kapni semmit, de nem is baj, mert itthon nem is vennék, mert csak xart kapni és azt is túlárazzák. Otthon addig nem használunk egy új telefont, amíg a hard glas és a jól védő szilikon tok nem jött meg hozzá, addig sajna a teló a dobozban figyel. Ezeket ebay-ről szoktam rendelni, igen kb. 2 hét (ha Kína), de megéri rá várni, mert egyrészt, ha a német ebay-en pl. német forgalmazótól rendel akkor olyat kap az ember ami biztosan passzol és jó minőségű, másrészt 1 hét alatt itt van. Esetleg a sony központi szalonban még érdemes megkérdezni a javítást, bár ki tudja, lehet, hogy az MM is őket kérdezi. Régi, már nem garanciális telefont ide szoktam vinni, hátha már tudnak árat mondani: 1054 Budapest,
Szemere utca 23. [link] -
Crafter32
őstag
Lett rá fólia, de méretre vágva. Sajnos az 1 napos telfon pofára eset. A fóliának semmi baja, de alatta a kijelző ketté tört. Mediamarktban vittük vissza javításra. 10 napot mondtak csak az árajánlatra. GSM boltba is kérdeztem. Ott 45 ezret mondták a kijelzőre plusz a javítás, de nincs nagykerben kijelző így meg sem tudják csinálni és a garancia is elveszik. Tippelek: Mediamarktba sem tudják még majd megcsinálni, hiszen annyira új a készülék, nincs alkatrész. Mediamarktban Sonyhoz semmilyen tartozék nincs így tok sem volt. Temurók lett rendelve, de két hét mire megjön majd. Ezért nem volt rajta tok. A 8000 forintos szuper fólia meg nem jó semmire. Szerintem a régi üveg fóliák jobbak voltak. Valószínűleg 1.5-2 hónap mire kész lesz a telefon. Új vásárlásán is gondolkodtam, de jelenleg nem lehet kapni, nincs webshopban, nincs az üzletben sem. (Ajándék volt a telefon így a " tragédia " még inkább mélyebb érzelmeket váltott ki)
-
Szena67
aktív tag
válasz
FireKeeper #237 üzenetére
Sajnos nem elég, idővel karcolódna, az üvegfólia meg engem már megmentett párszor a kijelzőcserétől. Ráadásull sokkal olcsóbb, mint egy új kijelző.
Ettől a német cégtől már rendeltem mindenféle fóliát és mind jó lett, ha mégsem, akkor küldenek másikat.
[link] -
Crafter32
őstag
Végül lett fóla, méretre vágták. Tok pedig Temuról lett rendelve.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Crafter32 #231 üzenetére
Én megvettem a gyári tokot. Jó drága, de érzésre tartós lesz és a fogása is kényelmes. Fólia passz, sosem használtam.
A telefonnal lassan három hónap után is elégedett vagyok. Utoljára nyomógombos Nokia korszakban volt olyan, hogy nem nézegettem a töltöttséget. 3-4 naponta feltöltöm, aztán azzal elvagyok 7-8 órás kijelzőidőkkel (játékra nem használom). 30%-os töltöttséggel még lazán elindulok, mert tudom, hogy kényelmesen elég lesz estig. A Samsung Note 20 előtte merült, mint a kő új korában is, pedig nem volt sokkal kisebb akkuja (a készenléti fogyasztásban szintén, pedig abban nem számít a nagyobb kijelző).
-
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #233 üzenetére
Tavaly vettem 1V-öt, amíg nyitóár 600e felett volt elérhető volt sok helyen. Jelentősen lejebb ment az ára BF alatt, akkor azok dolga, akik bizonyos színt kerestek nehéz volt. Fekete és zöld volt, ezüstöt csak egy helyen találtam. Utána kb. megint volt drágábban mindenhol mindegyik szín. Most is ugyanígy játszadoznak.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Crafter32 #231 üzenetére
A tok és fólia kérdésre Ebay.de én onnan szoktam rendelni vannak német forgalmazók. A másik felvetésre a Sony kis szériás gyártása szerintem olyan, hogy mesterséges hiányt generál, magyarul nem gyárt nagy készletet raktárra, inkább csak követi a piaci igényeket. Ehhez hozzá jön a hazai láncok tisztességtelen gyakorlata, egyszer van, egyszer nincs, majd megint van, de drágább. Black Friday előtt fellőjük az árát az égbe, majd Black Friday-kor újra megvehető normális áron. Ez a módi itthon. Plusz meg kell várni az IFA Berlin végét, ha lesz Sony 5 VI bejelentés, akkor a 10 VI kereslete és ára is vissza fog esni.
-
Crafter32
őstag
Feleségem kapott egy 10 VI-ot, probálunk rá szilikon tokot vadászni. Nem nagy a választék. Itthon kb semmi, Shein, Temu van egy kevés, de ott is inkább a 10 V re dob választékot, de szerintem azok a kamera kiosztás miatt sem jók. Ki hol tudott venni tokot és fóliát a készülékre?
Másik téma, hogy mi a Mediamarktban (áruházban) vasároltuk, mert 140 ezer forint volt. Partnerogsmnél 111ezer lett volna, de a hivatalos hely talán megért ennyi különbséget, úgyis megmarad pár évig , nem szoktunk cserélgetni. Ezt csak azért írom le bevezetésként, mert valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, mivel jelenleg már nem kapható a Xperia 10 VI Mediamarktban, valószínűleg elkapkodták a készletet. Levették a webshopból. (2024.10.09. Hétfő) Mobilaréna rapid tesztjében Youtubeon úgy zárják a videót, hogy valószínűleg az embereknek nem a 10 VI fog eszébe jutni legelőször mikor telefont keres, mert ott van helyette egy csomó kínai márka, Samsung stb... Most pedig mégis vadászni kell a telefonra ha szeretnél, mert elkapkodták a készletet. Hmmm... Nem akarok következtetéseket írni, de elgondolkodtató nem?
-
FireKeeper
nagyúr
nehéz megmondani hogy jobb-e, feltételezem vagy ugyanolyan, vagy nem szembetűnő mértékben jobb, viszont szerintem már a mk V is teljesen jó volt a felsorolt szempontokból. egyedül a képernyő fényerejébe lehetett belekötni direkt napfényben.
apróság, de nekem pl a bekapcsoló gomb nyomás érzete sokkal jobban tetszik mint a korábbi modelleknél, kicsit határozottabb.
-
Szena67
aktív tag
válasz
FireKeeper #228 üzenetére
Köszi
Nejemnek szerintem ideális lenne méretben, tömegben. A képernyő minőség, fényerő jobb, mint az V? Hangminőség fülessel, előlapi hansgzórók? Bár ezek a Sony erősségei szoktak lenni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #227 üzenetére
annyit már tudok mondani, hogy az erősebb SoC érezhető, gyorsabb a rendszer mint a mark V-n.
-
Szena67
aktív tag
válasz
FireKeeper #225 üzenetére
Érdekelne majd, hogy mik a tapasztalatok. A családba esetleg majd jól jönne egy.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Neurotoxin #224 üzenetére
na így szerda délutánra meglett ez is. mennek át a cuccok a mk V-ről
pedig amúgy ezt a generációt ki akartam hagyni, csak muternak pont betojt a régi xiaomija, ez meg akciós volt, így mindkettőnknek kis ráfizetéssel lett egy jobb mobilja. -
Neurotoxin
őstag
válasz
FireKeeper #222 üzenetére
A 140e-es áron kötelesek odaadni. Bestbyte…..mivé lett az az üzlet is
-
Szena67
aktív tag
válasz
FireKeeper #222 üzenetére
Nem ismerem azt a webáruházat, de ha visszaigazolták, akkor gondolom nincs miért aggódni, drágábban nem vagy köteles megvenni.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok,
rendeltem egy ilyen készüléket bestbyte-on amíg még 140e volt, még vasárnap leadtam a rendelést, elvileg raktáron van nekik, de még szerda délutánig nem sikerült nekik a raktárból az általam kiválasztott üzletbe kiszállítaniuk... van tapasztalata valakinek hogy kb mennyi ideig tart nekik egy ilyen rendelés teljesítése?
illetve, gondolom jól sejtem, hogy nekem a rendelés pillanatában feltüntetett árat kell majd kifizetnem, igaz? csak mert azóta visszavitték az árát 170-re.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Neurotoxin #220 üzenetére
A súly relatív. A xar is lehet egészen nehéz meg a jó is lehet igen könnyű. OFF: (Pl. pont azért ENVY lett és nem Elitebook (az is volt régen több, szintén megbízható és kedveltem), ENVY otthoni használatra előnyosebb a kisebb súly és az 1 collal nagyobb képernyő miatt.) ON: Amivel a gsmarena oldalon összehasonlítottam a Sonyt súlyban az egy 10 éves full fém telefon, amely még kiválóan működik. A sony csak 4g-al több, persze majd kétszer akkora akkuval és némileg nagyobb kijelzővel. Méretben a kettő +-pár mm itt vagy ott, de nagyjából azonos. Ez azért nem rossz eredmény a Sonytól. Ha valaki mégis üveg+fémre vágyik annak ott az 5-ös, de az már 180g ugyanebben a méretben és jelenlegi árából kiindulva kb. 3db ilyet 10-et kapni, de 2-öt biztos.
-
janeszgol
félisten
Na megneztem az MM-ben. Jo a merete. iPhone 14 Plus mellett.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
mhydas99 #211 üzenetére
Mindig olyan laptopot kerestem, amit alulról lehet szerelni
A HP “üzleti laptop” (meg l…..t!) nx6110 után annyira berágtam, hogy vettem egy Acer 5315 ‘fehér belű’ alsópolcost…Celeron M, valami alap GMA Intel videókártya, 512 Mb ram, Win Vista helyett, Win XP…2006-ban….izzadt GIMP alatt rendesen, rajta írtam a diplomamunkámat, ma is megvan a polcon. Utána egy Fujitsu A512-őt vettem, ugyanilyen jól szerelhető, ma is hajtom, 10 éves. Nyílván nem rajta fogok renderelni
@Szena67: Miért nem akkor már egy Elitebook?
-
Szena67
aktív tag
válasz
mhydas99 #211 üzenetére
Annál a HP-nál nem hardveres hibáról volt szó, hanem eltört a zsanérnál. Most HP Envy van, már 5. éve húzza. Magam cseréltem már benne töltőcstalkozót, olcsó volt és nem volt bonyolult kicserélni. Már nagyon le kéne váltani, de még mindig húzza és még fürge, ezért szeretem a HP-t. Valószínűleg a következő is ENVY lesz.
-
mhydas99
senior tag
HP es Dell valamint alsopolcos Lenovo laptoppkat ritka sz*r szerwlni mert naluk jobbara a billentyuzet alol lehet hozzafwrni csak az alaplaphoz mig a tobbi el a hatlap felol. Az kb. harmadannyira korulmenyes es csokkented az eselyet annak hogy a miniatur csatlakozokat/kapcsokat eltord..
-
Neurotoxin
őstag
válasz
janeszgol #208 üzenetére
Óó, ennél már csak az volt jobb story, amikor egyetem alatt, a ballagási pénzből vásárolt Sulinetes HP laptopom romlott el…Szegeden az Albacomp volt a hivatalos HP szervíz, a munkafelvevő pedig beközölte, hogy HP-t sosem venne.
Utána már én sem akartam….
@Szena67: Saját fülemmel hallottam…..
Egyébként a HP forgalmazójához is írtam 1-2 keményebb levelet, hogy egy NX szériájú laptopban miért halálozik el féléven belül az alaplap. Kb olyan válaszokat kaptam, hogy kellett nekem ilyen eszközt vennem
-
Szena67
aktív tag
válasz
janeszgol #208 üzenetére
Ilyet bárki leírhat. Messziről jött ember azt mond amit akar. Nekem meg volt már gondom HP máraszervízzel, akkor most utáljam emiatt a HP notebook-okat. Némi keménykedés után végül megjavították a dolgot garanciában. A Media Marktban vettük és nem sufniPC üzletben. CHS ügyintéző (hivatalos megyar forgalmazó) kb azt mondta úgy kell nekem, miért vettem meg. Mit is várhat az ember aluliskolázott, alulfizetett, motiválatlan tetkós alkalmazottaktól. Ez minden esetben magyar sajátosság, nem az adott márkára jellemző. Ez a mindenkit megpróbálunk átverni meg trükközni, ügyeskedünk, megoldjuk okosban az 50 év szocializmus öröksége.
-
janeszgol
félisten
válasz
Neurotoxin #206 üzenetére
"sőt kimondottan emlékszem, hogy az ügyintéző azt “tanácsolta”, hogy menjen be egy tetszőleges elektronikai háztartási üzletbe és lovasítsa meg egy kiállított példányból"
Szép! Amilyen a szerviz, ügyintéző, olyan a márka neve az én szememben.
-
Crafter32
őstag
válasz
Neurotoxin #206 üzenetére
Én úgy tudom a Beko az nagyon jó, de abból is ami a több garancia idejű.
Minden márkának meg van a maga hívei és ellenségei. Sonyról egyszer itt a Mobilarénán azt mondták, Sony a minden. Mindenhol ott van, film, elektronika stb, szinte megkerülhetetlen. Ha más nem gyárt hozzá alkatrészeket, de jelen van.
-
Neurotoxin
őstag
A Sony régen nagy névnek számított, egy barátomnak annak idején egy Xperia Z2-es céges telefonja volt, azt nagyon irigyeltem. Aztán elhagyta a SIM tálcát, amit a márkabolt nem tudott megrendelni
, sőt kimondottan emlékszem, hogy az ügyintéző azt “tanácsolta”, hogy menjen be egy tetszőleges elektronikai háztartási üzletbe és lovasítsa meg egy kiállított példányból
Most talán a TV-ken, zajcsökkentős fejhallgatóikon és a PS-en kívül nincs húzó termékük. Biztosan nagyon jók a tévéik, de olcsóbban pl: az LG sokkal jobb TV-ket árul. A Microsoft ActiBlizz felvásárlás alatt akkora hisztit csapott a Sony, hogy soha a büdös életben semmit sem fogok venni, amire az ő márkanevük van írva…
Ezt a Samsung szaki mosógép véleményt sem hallottam még..Nekem is egy digitalinverter-motoros mosógépem van, lassan 4 éves, szeretem. LG DirectDrive-os gépet szerettem volna, akkoriban nem találtam nekem tetszőt. Mostmár kíváncsiságból megkérdezem: Mégis milyen mosógépet kell venni, amit jószívvel ajánl a szaki is?
-
Szena67
aktív tag
válasz
janeszgol #204 üzenetére
Nyaralás után a nejemnél is esedékes lesz csere. Videón tetszett neki 10 és az 5 is, de az 1V-re is azt mondta, hogy fogásra az sem túlságosan nagy. Poco F6 hiába volt jó áron az nem tetszik neki, sem a forma, sem a tepsi mérete. MM-nél meg csak egy pár generációval korábbi 10 volt kint a polcon. Azon max. a formát meg a fogást lehet megnézni mást nem.
-
Szena67
aktív tag
válasz
janeszgol #202 üzenetére
Úgy emlékszem azt írtam samsungon kívül bármit megvehet nem írtam, hogy Sonyt vegyen. Személyes tárgy, mindenki maga tudja pontosan mire van szüksége, meg kell nézni, kézbe kell fogni. A Sonyt valóban nem teszik ki sehol. Nem furcsa? Pont ugyanolyan ez a Media Marktban, mint a mosógép kérdés is, Samsungból ki van állítva 600db, de kb. minden mosógép szaki írja, hogy jaj csak azt ne. Amire meg írják, hogy megbízható, abból úgy kell vadászni egyet, ami ki van állítva és már viszik is. MM eladó is érdekes módon mindig a samsung felé kanyarodik (biztos nagy úr a jutalék), külön szólni kell neki, hogy azzal ne fáradjon mert még a mosógép szerelők sem ajánlják. A Sony központi szalonban tudtam én is csak megnézni a telefont. Zöld robotos gittegylet forgalmazta ugyan, de megnézni nem lehetett. Úgy látszik a tucatszar nagy számban bárhol, bármikor elérhető, a többiért meg az embernek picit koptatni kell a lábát.
-
Szena67
aktív tag
válasz
thungoozka #198 üzenetére
A jó samsung ügynök még éjszaka sem pihen. Akkor is a samsung eladásokon dolgozik.
Ha engem kérdezel bármilyen telefont megvehetsz, csak ne samsung legyen ráírva. Náluk még a garancia is csak opcionális. Bemegy a user és közlik vele, hogy ja most jut eszünkbe, hogy ez pont nem garanciális. Úgy választottam, amikor eljött a csere ideje, hogy a régi htc-s jegyekből minél több legyen meg benne. Előre néző stereo hangszórók, jack aljzat, jó hang, SD bővíthetőség, lyuk nélküli kijelző szép képpel, ilyesmi. Nálam így lett Sony, mivel rajtuk kívül ilyet senki nem ad már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Többet vesz, mint ad a Sony a középkategóriában, amin az sem feltétlen segít, hogy lejjebb csúszott az ár.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest