Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz KawaBazsy #14092 üzenetére

    A6000-ről A6300-ra felváltani leginkább a rendszer határait feszegető, haladó fotósoknak éri meg és azoknak, akiknek fontos a nagyon jó videó. Itt vannak a főbb különbségek:

    425 vs. 179 PDAF pont
    A gyakorlatban nem tapasztaltam észrevehető a különbséget, sem ebben, sem a fókusz működésének gyorsaságában. De hangsúlyozni szeretném: e téren alig van még tapasztalatom vele.

    Sokkal jobb támogatás az adapterezett obiknak
    A hivatalosan támogatott Sigma obik már az A6000-en is jól mennek az MC-11 adapterrel, az A6300-on viszont már a többi, hivatalosan nem támogatott Sigma és a Canon obi is. Egy-egy jó árú, adapterezett obiért már anyagilag is megéri felváltani. Főleg ha 210 ezerért (online) veszed...

    Jobb kereső
    Nem csak a felbontás (1.44M vs. 2.36M képpont), de a frissítési gyakoriság tekintetében is jobb. Nem tudok olyan tükrös kollégát elképzelni, aki erre őszintén azt mondaná, hogy nem tetszik neki. :)

    Picivel jobb kezelhetőség és finomhangolhatóság
    Több apróságot lehet itt felsorolni, a minimális zársebességtől az autofókusz könnyű kapcsolásáig, vagy az eltárolt beállítások könnyebb előhívásáig.

    Jobb szenzor
    Ezt még csak a tesztekből származó nyers fájlokat hasonlítottam össze, ennek alapján tényleg jobb kb. 1/2 - 2/3 fényértéknyivel.

    Videós tulajdonságok
    Itt nagyon komoly a különbség. Nem csak a 4K-s gépek között is kimagasló képminőségre gondolok, hanem a felvételek utómunkáinak sokkal szélesebb lehetőségeire is (color grading, "lassított" felvétel stb...). Kétszer fél órát filmeztem vele tesztképpen, túlmelegedés miatti leállást nem tapasztaltam.

    Jack a mikrofonnak
    Bár a vakupapucsba tehető Sony mikrofonok egyes típusaihoz is csatlakoztatható külső mikrofon, sokan örülni fognak ennek a lehetőségnek.

    Elektronikus zár (csendes felvétel)
    Igazi lopakodó lehet így a gépből és megspórolható az ND-szűrő is, ha egy fényerős obival, verőfényes napsütésnél fotóznánk. De arra is jó, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül, egész nap timelapse videókat készítsünk vele. :)

    Jobban bírja az elem
    Állítólag, én azonban nehezen hiszem: ez a nagyobb felbontású és frissítési gyakoriságú kereső biztosan többet eszik, igaz, máshol spórolhattak az áramfogyasztással.

Új hozzászólás Aktív témák