- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Lehet, de elég durva problémák jöhetnek elő miatta. Egyszer azt hittem, hogy örökre kinyírtam a laptop kijelzmet, mikor kerestem a legtetejét, és túlmentem rajta. De szép lassan helyrevergődött (áramtalanítás nem volt elég, járatni kellett piros-zöld-kék videóval hosszú órákon át, hogy "felébredjen" a "fagyás" után).
-
Kansas
addikt
Na ja, ez nem is annyira nekünk mezei usereknek gond, mint inkább a szélső értékeknek:
- 48-60Hz FreeSync budget 4K monitorok tulajainak(egy ideig én is köztük voltam, míg véletlenül ki nym nyírtam a monitort egy billentyűzet rápattintásával) akiknek emellett budget vagy midrange VGA-juk van, mert dolgozni/filmezni kell első sorban a 4K, és hát az a 48-60 elég szűlös tartomány...
- esport warrioroknak, akik 165/240/360Hz-es monitoron hajtják a CS-t és társait 5-600+ fps-sel... -
Kansas
addikt
Mert a monitor a VGA-val csak a FreeSync/GSync intervallumban tud együtt dolgozni, felette nem, illetve ha nincs LFC akkor alatta sem.
Erre van a FastSync/EnhancedSync/SpeedSync(csak megtaláltam végül az Intelest) technológia az NV/AMD/Intel hardverek esetén.
Nem mind működik pont ugyanúgy, vagy tudja pont ugyanazt, de a végcél azonos: a teljes fps tartományon belül a lehető legjobb játékélményt nyújtani, és egyensúlyozni a stutter/tear/inputlag közt a lehetőségek szerint.
Valahol láttam anno egy hosszabb részletes magyarázatot ezek működésére, de most nem találom sajna...... csak ezt a rövid szösszenetet.
-
Kansas
addikt
Mármint úgy érted, VSync nincs, ugye...?
Amúgy de, van, akkor nincs, ha azt állítod be. Ehhez az NV kártyáknál a FastSync settinget kell bekapcsolni, az AMD oldalon az EnhancedSync-et(fentebb nyilván rosszul írtam, a VESA féle szabvány neve az Adaptive Sync), Intelnél nem tudom, van-e saját technológia az AdaptiveSync és a VSync összehangolására... de ha van, akkor azt.
Alapértelmezetten tudtommal mindegyik gyártónál kikapcsolt állapotban vannak ezek.#47 janos666 és #50 PuMbA : LFC-hez tudtommal az is kell, hogy a szinkronizáció által támogatott tartomány felső határa minimum 120Hz legyen, tehát az ilyen 60/75/90/100Hz-es monitoroknál az LFC felejtős mindenképpen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- PR-Telecom
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 3D nyomtatás
- Cyberpunk 2077
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest