- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mégsem 2 nm-es a Tensor G6
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
őstag
Gratula a javításhoz. Nem egyszerű fóliát forrasztani+
Kérdés, hogy vanna ezek a nyák gyártó tollak amivel bárhová lehet fóliát rajzolni, mit gondolsz ez is működhetett volna ebben a felállásban?
-
viraga
tag
A bejegyzés vége felé : "Na mindegy, ha tudok, veszek egy hibás ilyen obit, hátha lesz a kettőből egy
"
Szerintem ez elég egyértelmű
A Macro felirat csak tájékoztatás, hogy az a közelpontja.
"Kommersz kütyük, kommersz alkatrészekből (pl. az elektronika), "
Végülis az az egyik, ami szinte soha nem megy benne tönkre. Mostoha körülmények, mint minden más is, amit kiviszel a lakásból, és emiatt nem szokott tönkremenni (autóelektronikában is ugyanilyen alkatrészek vannak...). Ennek az obinak kb. ez az egy ismert és gyakori hibája van. (Az meg, hogy egy objektív hibájára nem jön rá az ember, nem azt jelenti, hogy az obi rossz és ki kell dobni, hanem a próbálkozó béna
)" Mit várunk? Szétmállik a műanyag... engedd el a francba."
Az még simán megoldható lett volna kb. ötféleképpen.Különben rossz helyen kopogtatsz, ha elolvasod a bejegyzéseimet, én kifejezetten ilyeneket javítok, amiket el kéne engedni
Főleg úgy, hogy a 17-50 nem az hogy drágább, de durván, és az 50-es vége sokkal rövidebb, mint amit szeretnék. És főleg úgy, hogy 2017 óta ez az egy hibája van, és hát tökéletesen működik minden egyebe, hát minek dobnám ki?" Bizonyos helyzetben volt egy olyan hatása a képeknek, mint ha vastag üvegen keresztül néznél."
Rossz fókusz. Sigmákat szokták szidni, hogy lágyak, pedig szimplán csak pontatlan. Gyárilag
A 70-300 és ez is.Kb. az összes bejegyzésedet olvastam, mert ezek érdekelnek, és én is szeretek bütykölni. Viszont egyrészt sokkal kevesebbet csinálok, másrészt ha időnként dokumentálom is, végül lusta vagyok megírni. Szóval képben vagyok a tevékenységeddel, és ahhoz mérten írtam, pusztán felebaráti jószándékból, hogy ezzel sztem már nem éri meg tovább szöszölni... Ez nem azt jelenti, hogy el kell dobni, de több időt és pénzt beletenni... hát te tudod. Sztem ez már a hcl határon is túl van.

Továbbra is az elektronika gyanús számomra, és az autós hasonlat annyiban nem jó, hogy az autókban is tönkremegy az elektronikus akármi ilyen időtávon, saját tapasztalat.
És az ilyeneket megcsinálni... Kicsi rá az esély.A 17-50 egy sokkal jobb ojjektum, az 50 és 70 mm között pedig nem olyan óriási a különbség, amennyivel rövidebb az 50, annyival jobb a képe és az 50-es képet digitálisan megvágva ugyanott leszel mint lennél 70 mm-en :P. Tudom-tudom, nem ugyanaz a háttérmosás, téma-összerendezés, blablabla. Drága... mihez képest? Mennyibe kerül egy kurrens rendszerre (bármelyik milc) most egy fix 2.8 fényerejű hasonló zoom, akár használtan? Na az drága. A dslr objektívek épp a "divatból kimenés" miatt nagyon nyomott áron vannak mostanában használtan, és azért jobb - talán - egy használt felsőbb polcos sigma vagy tamron, mint a natív canon vagy nikon megfelelője, mert utóbbiakat főleg profik használták és rengeteg bennük a kilométer.
A "vastag üveg effektus" nem fókuszhiba. Most csak olyan saját képeket találok amin ember van, nem tudom megmutatni. Nem tudom pontosabban leírni, a téma és az elmosott háttér távolsága, a háttérmosás milyensége + bizonyos fényviszonyok között érzek egy ilyet, nekem tetszik. Lehet hogy egyszerűen csak az okozza hogy sok üveg van benne, a transzmissziója gyengébb is, mint a 17-70-é.
-
hcl
titán
Szerintem engedd el azt az obit... vagy legalábbis nem vadássz hozzá donort, tuti nem éri meg vele többet szórakozni. "2017-es javítás óta használtam" - kiszolgált, megszolgált, így is sokkal-sokkal hosszabb ideje megy, mint azt bárki valaha képzelte. Kommersz kütyük, kommersz alkatrészekből (pl. az elektronika), viszont mostoha körülmények között használva (hideg-meleg, beltér-kültér, pára, rázkódás, napfény, UV, mechanikai húzás-nyúzás...) csoda hogy ennyit működött. De ezt te is pontosan tudod. Úgy találom ez a Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro néven fut, hiába mondod, hogy nem macro, ott van a te képeden is, hogy macro
Pofára is ezen nevű objektívről beszélünk, lehet, hogy nincs rászitázva a névnél, hogy macro, de így hivatkoznak rá mindenhol. Na most ezt 2006 januárban mutatták be... utána még max pár évig gyárthatták, mert volt rövidesen többféle utódja is, tehát ~17-20 éves a cucc :D. Mit várunk? Szétmállik a műanyag... engedd el a francba.
A Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM-et jó szívvel ajánlom helyette, nikonon használtam. És igen, az nyilván drágább, viszont most azt találtam, elvileg 2021-ig gyártották, szóval ki lehet fogni sokkal fiatalabb példányokat is. Ami tuti: sokkal jobb a képe, én nagyon szerettem. Bizonyos helyzetben volt egy olyan hatása a képeknek, mint ha vastag üvegen keresztül néznél. Ez hivatalosan biztos vmi obi képalkotási hiba, de nekem tetszik ez a hatás
Kicsit retrós. Soha semmi bajom nem volt vele, mindig megbízhatóan működött. Nyitott rekesznél is abszolút használható, F4-től meg nagyon éles - volt az én példányom.
Ami ismét azt mondatja, hogy ne feccölj bele több időt, az az, hogy volt nikon objektívem is, ami viszont a sigmával ellentétben nem volt kerek. Az közismerten szalagkábel-problémás volt, ezért mikor megvettem, egyből megrendeltem a szalagkábelt is hozzá. Kb 1 évig használtam, mikor elkezdett szórakozni, mintha kicsit félrefókuszált volna nagyobb gyutávon, vagy a stabilizátor nem működne jól, nem lehetett egyértelműen eldönteni, és nem volt szisztematikus. Szétszedtem, és minden makulátlan volt benne, gyak. gyári állapotban volt, a szalagkábeleket láthatóan gyári megoldással plusz rögzítésekkel és lefogó ragasztószalaggal látták el (netes képekhez képest), semmi nem ért hozzá semmihez, nem súrolt, és kimérve sem volt megszakadva. Szóval szépen összeraktam, mert nem volt mit javítani. Azóta is rejtély nekem, hogy mi okozta, többször teszteltem, de nem tudtam rájönni mi a rossz. Már nincs meg semmi a rendszerből.
Szóval... nekem az a tapasztalatom, hogy rég nem a bézik púpos kondi meg elszakadt szalagkábel kora van, simán előfordulnak megmagyarázhatatlan anomáliák, de ebben is sokkal nagyobb tapasztalatod van.
A bejegyzés vége felé : "Na mindegy, ha tudok, veszek egy hibás ilyen obit, hátha lesz a kettőből egy
"
Szerintem ez elég egyértelmű
A Macro felirat csak tájékoztatás, hogy az a közelpontja.
"Kommersz kütyük, kommersz alkatrészekből (pl. az elektronika), "
Végülis az az egyik, ami szinte soha nem megy benne tönkre. Mostoha körülmények, mint minden más is, amit kiviszel a lakásból, és emiatt nem szokott tönkremenni (autóelektronikában is ugyanilyen alkatrészek vannak...). Ennek az obinak kb. ez az egy ismert és gyakori hibája van. (Az meg, hogy egy objektív hibájára nem jön rá az ember, nem azt jelenti, hogy az obi rossz és ki kell dobni, hanem a próbálkozó béna
)" Mit várunk? Szétmállik a műanyag... engedd el a francba."
Az még simán megoldható lett volna kb. ötféleképpen.Különben rossz helyen kopogtatsz, ha elolvasod a bejegyzéseimet, én kifejezetten ilyeneket javítok, amiket el kéne engedni
Főleg úgy, hogy a 17-50 nem az hogy drágább, de durván, és az 50-es vége sokkal rövidebb, mint amit szeretnék. És főleg úgy, hogy 2017 óta ez az egy hibája van, és hát tökéletesen működik minden egyebe, hát minek dobnám ki?" Bizonyos helyzetben volt egy olyan hatása a képeknek, mint ha vastag üvegen keresztül néznél."
Rossz fókusz. Sigmákat szokták szidni, hogy lágyak, pedig szimplán csak pontatlan. Gyárilag
A 70-300 és ez is. -
viraga
tag
Szerintem engedd el azt az obit... vagy legalábbis nem vadássz hozzá donort, tuti nem éri meg vele többet szórakozni. "2017-es javítás óta használtam" - kiszolgált, megszolgált, így is sokkal-sokkal hosszabb ideje megy, mint azt bárki valaha képzelte. Kommersz kütyük, kommersz alkatrészekből (pl. az elektronika), viszont mostoha körülmények között használva (hideg-meleg, beltér-kültér, pára, rázkódás, napfény, UV, mechanikai húzás-nyúzás...) csoda hogy ennyit működött. De ezt te is pontosan tudod. Úgy találom ez a Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro néven fut, hiába mondod, hogy nem macro, ott van a te képeden is, hogy macro
Pofára is ezen nevű objektívről beszélünk, lehet, hogy nincs rászitázva a névnél, hogy macro, de így hivatkoznak rá mindenhol. Na most ezt 2006 januárban mutatták be... utána még max pár évig gyárthatták, mert volt rövidesen többféle utódja is, tehát ~17-20 éves a cucc :D. Mit várunk? Szétmállik a műanyag... engedd el a francba.
A Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM-et jó szívvel ajánlom helyette, nikonon használtam. És igen, az nyilván drágább, viszont most azt találtam, elvileg 2021-ig gyártották, szóval ki lehet fogni sokkal fiatalabb példányokat is. Ami tuti: sokkal jobb a képe, én nagyon szerettem. Bizonyos helyzetben volt egy olyan hatása a képeknek, mint ha vastag üvegen keresztül néznél. Ez hivatalosan biztos vmi obi képalkotási hiba, de nekem tetszik ez a hatás
Kicsit retrós. Soha semmi bajom nem volt vele, mindig megbízhatóan működött. Nyitott rekesznél is abszolút használható, F4-től meg nagyon éles - volt az én példányom.
Ami ismét azt mondatja, hogy ne feccölj bele több időt, az az, hogy volt nikon objektívem is, ami viszont a sigmával ellentétben nem volt kerek. Az közismerten szalagkábel-problémás volt, ezért mikor megvettem, egyből megrendeltem a szalagkábelt is hozzá. Kb 1 évig használtam, mikor elkezdett szórakozni, mintha kicsit félrefókuszált volna nagyobb gyutávon, vagy a stabilizátor nem működne jól, nem lehetett egyértelműen eldönteni, és nem volt szisztematikus. Szétszedtem, és minden makulátlan volt benne, gyak. gyári állapotban volt, a szalagkábeleket láthatóan gyári megoldással plusz rögzítésekkel és lefogó ragasztószalaggal látták el (netes képekhez képest), semmi nem ért hozzá semmihez, nem súrolt, és kimérve sem volt megszakadva. Szóval szépen összeraktam, mert nem volt mit javítani. Azóta is rejtély nekem, hogy mi okozta, többször teszteltem, de nem tudtam rájönni mi a rossz. Már nincs meg semmi a rendszerből.
Szóval... nekem az a tapasztalatom, hogy rég nem a bézik púpos kondi meg elszakadt szalagkábel kora van, simán előfordulnak megmagyarázhatatlan anomáliák, de ebben is sokkal nagyobb tapasztalatod van.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Amikor keresel valamit erről az obiról. Javításról, stb. Ebay-en alkatrészt venni hozzá. Esetleg kérdezel fórumon.
De van olyan retro obim is, amit 1-2 oldalon említenek egyáltalán, hogy létezett
@philoxenia : A Tamron sok esetben ugyanaz
(Khmm, 70-300 APO DG...?
)
Amúgy nem találtam olyat, ami olcsó lenne, és ezt a gyútáv-fényerő kombót tudná
70-300 APO DG...?
)
-
hcl
titán
Amikor keresel valamit erről az obiról. Javításról, stb. Ebay-en alkatrészt venni hozzá. Esetleg kérdezel fórumon.
De van olyan retro obim is, amit 1-2 oldalon említenek egyáltalán, hogy létezett
@philoxenia : A Tamron sok esetben ugyanaz
(Khmm, 70-300 APO DG...?
)
Amúgy nem találtam olyat, ami olcsó lenne, és ezt a gyútáv-fényerő kombót tudná
-
philoxenia
MODERÁTOR
Tetszett volna Tamront venni...
Azzal nekem semmi bajom nem volt, míg a vázat (Pentax K10D) használtam... Sőt máig megvan, jó, csak azt a vázat már nem használom.
-
nfsu17
veterán
-
hcl
titán
-
nfsu17
veterán
"arra se emlékszik senki, hogy volt ilyen"
Fogd meg a söröm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Metal topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ELADÓ APPLE WATCH ULTRA 2 GPS+CELLULAR 49mm TITANIUM
- PHILIPS EVNIA 49M2C8900 240Hz/ 0.03ms / Ambilight
- Intel Core i7 13700K/ GeForce RTX 4070 Ti 12GB/32GB DDR5 RAM/ 2TB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy Tab S7+ Book Cover Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 12.4 Book Cover Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- 16" MacBook Pro M1/ 32GB / 1TB - 27% Áfás - 0523BE
- Használt De Longhi EC 890 espresso kávéfőző fém ház / 1 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB ADATA XPG DDR4 3200Mhz memória garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Strix GAMING 17 Laptop! Ryzen 7945HX3D / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA

És az ilyeneket megcsinálni... Kicsi rá az esély.