- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
salazol
őstag
Ha igazak az értékek, akkor elég jó lehet.
Sajnálatos, hogy nem egyenlőek, a sub nem érdekes ilyen szempontból, de a többi nálam szerencsére azonos érzékenységű. Így menüből tuti játszani kell az arányokkal a beüzemeléskor.
Az én rossz fülemnek ilyen értékek mellett kellene az 5x100W, bár lehet a dolgon azzal javítani, ha az erősítőn az ember bekapcsolja a hangváltó funkciót, ezzel a mélyhangokat levágja a kicsi ládákról és a sub-ra irányítja. Ennek csak sztereó és prologic-os anyagnál van jelentősége, 5.1-es anyagnál eleve csak oda jön a subhang.
Ekkor a kicsiknél a teljesítmény csak a közép és magas hangokra lesz használva, tehát nagyobb hangerőérzetet lehet kicsikarni a cuccból.
Specifikáció alapján nehéz lenne véleményt mondani, igazából csak a meghallgatás jön be nálam. -
salazol
őstag
Fel kell mérned a saját minőségi igényedet.
Az én igényeimnek bőven megfelel pl. a következő (ez az én rendszerem):
AIWA 5x60W-os jó nehéz rádiós erősítő 60000 Ft Interspar akcióból
Philips hangfalak 4 db 2 utas + passziv reflexmembrános és 1 db center 2 utas, fabobozos, 50000 Ft (összesen) Herta akcióból. Nagy és csúnya, de ezért a pénzért nagyon jól teljesít.
Saját készítésű (kb. 15-18 éve készült) 2x80W-os QUAD 405 erősítő a subhoz, nem végleges, ha kialakul a subládám, akkor építek bele végfokot Babinyecz-féle panellel.
Saját készítésű subláda, MNC hangszóró nem vált be, véglegesen valószínűleg egy ukrán gyártmányú kosárra és mágnesre épített magyar (reflex kft) hangszóró lesz benne, 200W, 100 mm-es lengőátmérő, 15 collos átmérő, 99 dB-es érzékenység.
Dimarson DVD, hamarosan megy a kukába, mert döglődik, az utódja valszeg Yamada lesz.
Hallottam néhány gazdaságos házimozit, hát az enyém teljesen más kategória.
Ha high-end hangzásra vágysz, akkor viszont ennek sokszorosát kell költeni. -
salazol
őstag
A jó hangfalválasztás fontosabb. Ha sikerül jó hatásfokú szettet összeszedni, akkor nem kell sok watt.
Csak példaként:
nálam 92 dB/W/m érzékenységű a szett, ehhez az 5x60W-os erősítő bőven elegendő ahhoz, hogy ne értsük egymás hangját.
Először egy 40 centis 93 dB-es MNC subot próbáltam, ahhoz egy 80W-os erősítőt, ez kevésnek bizonyult. Most rátettem egy 99dB-es ládát ideiglenesen (ez az egyik színpadi lábmonitorom), az erősítőt annyira vissza kellett vennem, hogy legfeljebb 25W megy a subra, mégis elég.
Hagdobozválasztásnál nézd meg az érzékenység paramétert. Ha 91 dB alatti, ne vedd meg. -
salazol
őstag
Komolyabb erősítők sarkalatos pontja a tápegység. Kellően (túl)méretezett trafó és minél nagyobb pufferkondik. Ehhez a teljesítményhez a 2x22000 mikro szerintem illene, ha magamnak készítenék ilyet, akkor csatornánként tennék 2x6800 mikrót, külön graetz-hidakkal.
A 2x22000 mikrót nem szokták beletenni, de az én alsó-közép kategóriás házimozimban 2x15000 mikrós van.
Minél nagyobbak a pufferek, annál jobban bírja a dinamikacsúcsokat. -
salazol
őstag
Én meg csak olyanokat tudok, aminek aktiv subhoz van kimenete. Passzívhoz még csak egykilós gazdaságos erősítőket láttam 6x30W körüli hazugsággal, 6x10W körüli valósággal. Minden komolyabb erősítőn hi-fi vonalszintű (200-500 mV) kimenet szokott lenni aktív subhoz. Annak pedig az impedanciaillesztése teljesen más tészta.
-
salazol
őstag
Egyébként a súlya alapján nem lehet rossz. Nincs kispórolva belőle a megfelelő méretű táp.
-
salazol
őstag
Nincs benne sub erősítő, tehát nincs értelme a sub ellenállásáról beszélni.
Aktív sub kell hozzá.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest