- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
gmishi
tag
ez az üzi neked szól és a serwood rd-6318r erősítőről.amint azt már írtam én is ezzel nyomulok és nem értem ezeket a hozzászólásokat hogy:a haveromnál felrobbant 1 serwood; rosszak a kondik..... nekem már több mint 1 éve nincs vele semmi bajom(pedíg küldöm neki az energiát rendesen). jamo x550-es hangfalakkal használom (ami ugye nem a high-tech kategória) de még így is lepipálja az ismerőseim körében lévő erősitőket. bár az is lehet hogy valaki két kondenzátorból is megtudja állapítani hogy hogy szól 1 erősítő de azért én inkább a fülemre hagyatkoznék a helyedben!
-
Safranek
aktív tag
Ugyvan , ahogy mondod.Csak ha külön kötsz rá.
Mellesleg 630as Yamahaval nyomom itthon, és brutál (+Jamo szett). Picit 100k fölött volt de megérte. 5.1 v 6.1 : kevés filmet láttam 6.1 ben, nem beszélve 7.1 ről. Ha nem sok ár difi van 5.1 és 6.1 közt inkább 6.1 vennék.
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Ha igazak az értékek, akkor elég jó lehet.
Sajnálatos, hogy nem egyenlőek, a sub nem érdekes ilyen szempontból, de a többi nálam szerencsére azonos érzékenységű. Így menüből tuti játszani kell az arányokkal a beüzemeléskor.
Az én rossz fülemnek ilyen értékek mellett kellene az 5x100W, bár lehet a dolgon azzal javítani, ha az erősítőn az ember bekapcsolja a hangváltó funkciót, ezzel a mélyhangokat levágja a kicsi ládákról és a sub-ra irányítja. Ennek csak sztereó és prologic-os anyagnál van jelentősége, 5.1-es anyagnál eleve csak oda jön a subhang.
Ekkor a kicsiknél a teljesítmény csak a közép és magas hangokra lesz használva, tehát nagyobb hangerőérzetet lehet kicsikarni a cuccból.
Specifikáció alapján nehéz lenne véleményt mondani, igazából csak a meghallgatás jön be nálam. -
-
salazol
őstag
Fel kell mérned a saját minőségi igényedet.
Az én igényeimnek bőven megfelel pl. a következő (ez az én rendszerem):
AIWA 5x60W-os jó nehéz rádiós erősítő 60000 Ft Interspar akcióból
Philips hangfalak 4 db 2 utas + passziv reflexmembrános és 1 db center 2 utas, fabobozos, 50000 Ft (összesen) Herta akcióból. Nagy és csúnya, de ezért a pénzért nagyon jól teljesít.
Saját készítésű (kb. 15-18 éve készült) 2x80W-os QUAD 405 erősítő a subhoz, nem végleges, ha kialakul a subládám, akkor építek bele végfokot Babinyecz-féle panellel.
Saját készítésű subláda, MNC hangszóró nem vált be, véglegesen valószínűleg egy ukrán gyártmányú kosárra és mágnesre épített magyar (reflex kft) hangszóró lesz benne, 200W, 100 mm-es lengőátmérő, 15 collos átmérő, 99 dB-es érzékenység.
Dimarson DVD, hamarosan megy a kukába, mert döglődik, az utódja valszeg Yamada lesz.
Hallottam néhány gazdaságos házimozit, hát az enyém teljesen más kategória.
Ha high-end hangzásra vágysz, akkor viszont ennek sokszorosát kell költeni. -
salazol
őstag
A jó hangfalválasztás fontosabb. Ha sikerül jó hatásfokú szettet összeszedni, akkor nem kell sok watt.
Csak példaként:
nálam 92 dB/W/m érzékenységű a szett, ehhez az 5x60W-os erősítő bőven elegendő ahhoz, hogy ne értsük egymás hangját.
Először egy 40 centis 93 dB-es MNC subot próbáltam, ahhoz egy 80W-os erősítőt, ez kevésnek bizonyult. Most rátettem egy 99dB-es ládát ideiglenesen (ez az egyik színpadi lábmonitorom), az erősítőt annyira vissza kellett vennem, hogy legfeljebb 25W megy a subra, mégis elég.
Hagdobozválasztásnál nézd meg az érzékenység paramétert. Ha 91 dB alatti, ne vedd meg. -
salazol
őstag
Komolyabb erősítők sarkalatos pontja a tápegység. Kellően (túl)méretezett trafó és minél nagyobb pufferkondik. Ehhez a teljesítményhez a 2x22000 mikro szerintem illene, ha magamnak készítenék ilyet, akkor csatornánként tennék 2x6800 mikrót, külön graetz-hidakkal.
A 2x22000 mikrót nem szokták beletenni, de az én alsó-közép kategóriás házimozimban 2x15000 mikrós van.
Minél nagyobbak a pufferek, annál jobban bírja a dinamikacsúcsokat. -
I_Am
veterán
Na figyi, ha az erősítőd kezeli a 4 vagy 6ohmos hangfalakat akkor vegyesn mehet, a lényeg, hogy a gyártó által megadott határ alá impedanicában ne menj. Az, hogy egyforma legyen a szett, csak esztétikailag számít. Nekem 2 házimozi rendszerem is van, 1 kompact és egy válogatott, amihez a hangfalak is saját készítésűek, kivéve a centert. Te döntesz.
-
And
veterán
Hi! Egy biztos: a hangzásra sokkal nagyobb hatása lesz, mint az erősítőre. Ahogy írták, az erősítők némelyike lehetőséget ad 4Ohm-os hangfalak csatlakoztatására is, pl. Yamaha. A hangerőt úgyis be tudod állítani jobb esetben menüből, hogy a hátsó/centersugárzók hangereje ne térjen el lényegesen az elsőkétől. A karakterisztika, hangszín viszont így is eléggé eltérhet, ha nem egyforma sugárzókat használsz.
-
I_Am
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Apple MacBook
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest