- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Pötyi
őstag
Egy kicsit hasonlít a programozás a fogyasztói társadalomhoz. Régen, amikor szinte minden hiánycikk volt - a memóriamodul is - a program szükségeszerűen kicsi volt, hisz' bele kellett, hogy férjen a szűkös memóriakeretbe. Most meg? 256 mega ram alatt nem találsz számítógépkonfigot, még Tesco gazdaságosban sem! Az operációs rendszerek is bazi nagyok lettek, exponenciálisan nőtt a méretük! A win95 még elfért 12 floppy-lemezen, az XP-t meg úgy kellett beletaposni egy cd-be, mert alig fért rá! Szerintem a tendencia arra mutat, amit már mások is mondtak. Modulokból felépített bazi nagy programok felé, amiket meg lehetne írni tizedakkora méretben is, ha valaki értene a kódhoz, és nem csak a modulokat pakolgatná.
Egérrel véleményem szerint nem lehet jól programozni, csak gyorsan...
A vég kezdete szerintem a VisualXYZ fejlesztői környezetek megjelenése volt. Ugyanez áll a HTML-re is. Amig te irtad a kódot egy notepadban, addig csak az került bele, amit te írtál bele, és ne mondja nekem senki, hogy csili-vili hunlapot csak Frontpage-dzsel lehet generálni! Igenis lehet notepadban olyat, hogy odaveri méretben a sok felesleges sallanggal telepakolt szarokat..
(Nem gondoljátok, hogy kissé OFF-olunk? A második hozzászólás után le lehetett volna zárni a témát... :D) -
Pötyi
őstag
Számitottam ilyen beszólásokra, hogy mi értelme van... Igenis van! (A beágyazott rendszerek még nagyon sokáig nem lesznek windows NT alapuak. Gondolom te sem örülnél neki, ha a kórházban lefagyna a lélegeztetőgép - pont amikor te fekszel benne... :D )
De félre a tréfával. Nagyon sok helyen elmondtam már azt a véleményemet, hogy megtanítani a számítástechnikát az alapoktól kell. Nagyon sokat beszéltem pld. az ECDL ellen, de én nem csupán szidtam, hanem igenis rámutattam arra, hogy szerintem mi a rossz benne, és mit kéne javítani. Az alapoktól történő tanítás pedig az én értelmezésemben nem azt jelenti, hogy megemlítjük: Ilyen operációs rendszer is volt valaha. A történelmet sem úgy tanulod, hogy csak a legujabb korból van számonkérés, az őskort, ókort, középkort pedig csak megemlítik! Olyasmire gondolok, hogy amikor leteszed a jogsidat, van műszaki elmélet. Ez persze nem azt jelenti, hogy autószerelőnek kell lenned, hanem kb. annyi, hogy felnyitott motorháztetővel nagyjábol el tudd mutogatni, hogy az nagy, szürke basz valószínüleg a karburátor. Na ebből kifolyólag nem azt akarom, hogy a számítástechnika oktatásánál 16 bites környezetben is tanuljanak programozni, hanem azt, hogy amikor a DOS kerül szóba, akkor igenis vegyék át a legfontosabb elemeit, amibe egy PATH változó megírása bőven belefér! -
Pötyi
őstag
Azt azért elég durvának találom, hogy ez nekünk - öreg rutinoknak - alap, de egy win2000-en nevelkedet ifju titán meg nem tudja, hogy mire való a PATH... :D (Kulonben félek, hogy itt kezdodnek a gondok...)
Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest