Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamsys
tag
Üdv!
1 hete vásároltam egy Samsung UE-40ES6100 tévét. A tudásával nem vagyok megelégedve, DLNA-n serviio-val kiajánlott filmek közül sokkal megbírkózik, de ilyen hibákat csinál, amik elrontják az elményt:
- nem lehet seek-elni a videók túlnyomó részében ("Nem elérhető" üzenet jön ha ezt kezdeményezném)
- sok file méretét hibásan jelzi ki (egy letöltött 720p-s, 1 GB-os sorozatrészt pl. 486 MB-osnak mond és ennek megfelelően kb a felénél megszakad a file lejátszása (mintha csak ennyit tudna beolvasni a file-ból, ami egyébként nem hibás, a gépen, amiről kiajánlom DLNA-n, helyes mérettel jelenik meg)
- a korábban ajánlott online tartalmak közül csak az mms:// protokollt támogató stream-eket eszi meg, rtmp-t, rtsp-t nem is listázza az Allshare PlayereA fentiek közül tapasztalt már valaki hasonlót? Ha igen, mi volt rá a megoldás?
Köszi,
Ádám"And now for something completely different!"
-
adamsys
tag
válasz Tippmix46 #30496 üzenetére
Szia!
Ez attól függ, milyen képarányban forgatták, illetve a kiadáskor milyen formátumba pan-and-scan-elték (szerencsére ez utóbbi általában megegyezik a forgatási képaránnyal).
Minden említésre méltó film imdb oldalán található egy technical specs rész, ahol az Aspect ratio-t kell figyelni. Ha ez felfelé eltér 16:9-től, akkor alul-felül lesz fekete csík, ha lefelé, akkor kétoldalt, de ezen már segíthetsz a tv képkitöltési beállításaival (strech, crop, stb.).Ádám
[ Szerkesztve ]
"And now for something completely different!"
-
adamsys
tag
válasz Tippmix46 #30500 üzenetére
Hogy érted, hogy összehangolni?
Itt különböző, lassan 100 éves szabványokról van szó, nem beszélve arról, hogy ez egy filmnek a "művészi" faktora. Van olyan rendező, aki 2.35:1-en képzeli el a filmjét, van aki meg 16:9-en. Annyi lehetőséged van, hogy keresel egy olyan lejátszót a gépedre ami tudja croppolni a filmeket a kívánt képméret maximális kitöltésére és gépről játszod le a filmjeidet.
-
adamsys
tag
Szeretnék Plex appot a tv-mre, így a Smart Hub lokalizációját szeretném megváltoztatni. Találtam egy videót, ahol kiválóan látni, hogy ez D szériás tv-knél megy. Vajon az én E szériásommal (UE40ES6100) is menne?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
adamsys
tag
válasz Carasc0 #30623 üzenetére
Nekem is volt ilyen ha Wifin kapcsolódott a tv. Fellépett a routerre, látszólag minden rendben volt, de internetet nem látott. Aztán belenéztem a tv manual-jába, ahol azt írták, hogy wpa2 esetén tkip tipusú titkosítással nem tud mit kezdeni a tv... Mivel nekem ilyenem van, inkább váltottam utp kábelre. Azóta nincs gond a nettel.
-
adamsys
tag
válasz Gerigerinho #30781 üzenetére
Tegyél fel másik dlna szervert a gépedre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egészséges életmód
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Parfüm topik
- Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Így készül egy Earfun headset
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek