- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kosturica #5312 üzenetére
"Viszont multimédiában (zene, hangzás, kamera) jobb, mint a HD2." - by animoo #5289
Teljesen egyetértek, és akkor jöjjön az, amiben még jobb, fontossági sorrendben: - by Kosturica #5290
Kosturica, ha ez nem a két készülék összehasonlítása, akkor mi a szösz?
Nem értem miért hiszed azt hogy támadlak. . . o.OTe leírtál valamit, ami a véleményed. Én erre reagáltam, anélkül hogy bármi bántót mondtam volna - szerintem. Az hogy elfogult vagy, az miért negatív jellemző számodra?
Amúgy az egész onnan indult, hogy A_ShultZ gondolkodik HD2 és Omnia II között. Itt is felteszi a kérdéseit, és a HD2 topikban is.
Ráadásul beleolvasott egy olyan cikkbe, ami egy kalap szart se ér, és azt linkelte ide. Én első sorban arra reagáltam, majd amit leírtál arra. Mert nem értek vele egyet. Miért baj ez??? -
válasz
runner 125 #5300 üzenetére
Egyrészt nem csak AC3 kódolású hanggal lehet AVI konténert létrehozni - így nem csak azzal futhatsz össze DivX, Xvid stb. kódlás esetén, másrészt a TCPMP-hez készítettek AC3 plugint, amivel tökéletesen le tudok játszani bármit.
-
válasz
kosturica #5290 üzenetére
1.Kijelző milliószor jobb - ha csak az Amoled technológiát nézed. Ha méretet vagy a kapacitív kijelzőt, nem biztos.
2.Sokkal jobb üzemidő (erősebb akksi+amoled) - valóban így van, pontosan a leírtak miatt.
3.Divx player - nem tartom létszükségletnek, főleg TCPMP/CorePlayer miatt.
4.Kikapcsolt állapotból tud ébreszteni!!! - ügyes
5.Rádióból tud felvenni (nekem fontos) - nekem speciel nem az, de biztos van akinek lényeges, ebbe nem akarok belekötni
6.second camera - és mennyit használod?Nekem anno már a Fusin is volt, de a videótelefonálás drágasága miatt soha nem használtam, ezért nem is izgatott hogy az Acer-en nincs.
7.vételára - valóban jóval kedvezőbb.Még valami: a touchwiz a koreai változatból kiszedett main menü exe-vel száguldozik!!!
Akárhogy is számolok, ez animoo tételeivel együtt TÍZ dolog. Ezzel természetesen nem mondom azt, hogy a HD2 nem egy kiváló készülék, csak hát a tények, azok tények!Elfogult vagy, de hát az vesse rád az első követ, aki nem az
Nekem egyik készülékem sincs, de mind a kettőt próbálgattam, és sokat nézegettem azért merem "osztani" itt az észtTermészetesen nem ugyanaz a kategória a két eszköz, mind a kettő másra van kihegyezve, és természetesen árban sem ugyanaz. De ha valaki megteheti, hogy a HD2-be invesztáljon, mert meg van rá a megfelelő anyagi fedezete, mindeképp azt ajánlom mint egy OmniaII-t.
-
válasz
A_ScHuLcZ #5286 üzenetére
Jobban jársz, ha azt a cikket nem veszed alapul
. . .
"És végül egy dolog, amiben a Samu mindig is nagy volt: jobban beleturkálnak magába a WinMóba is, így a legmélyebb szinteken is találkozhatunk olyasmikkel, amikkel más WinMo telefonoknál nem."LoL. Amibe beletúrkált a Samu - pl. TouchWiz, általában rúgják le a tulajok róla, és teszik fel az M$ SPB-t vagy a Titaniumot ahogy tudják, vagy keresnek főzőcske végterméket XDA-n
-
-
válasz
CHIPman #4693 üzenetére
Nem, a képernyője nem karcálló, egyszerű műanyag. Vannak megoldások arra, hogy karcállóvá tedd, ennek olcsóbb megoldása egy Brando fólia - és nagyjából hatásos, vagy létezik egy Protective Shield nevezetű cucc, ami elég speciális, azzal elég korrekt eredményeket lehet elérni.
De tok+fólia bőven elég ha odafigyelsz rá.
Azt hogy mit vegyél. . . tőled és a pénztárcádtól függ.WinMo-val versenyzik még ebben a kategóriában (és kicsit fölötte) az Acer S200, a B7610 Samsung, a HTC HD2 - az újak közül persze -, a Toshiba TG01 és társai. Van belőlük bőven.
A legmegbízhatóbb az Omnia II és a HD2-es, és ennek van itt jelenleg a legnagyobb rajongótábora.
-
válasz
Aftereffect #4688 üzenetére
ez nem a Bada meg az új Wave? Hogy kerül ez ide?
-
válasz
Napfénysüti #4673 üzenetére
Babosmiki fújatta le
. . . de szerintem @ home. . .
-
válasz
kuberto #4449 üzenetére
Csatlakozom Sacco válaszához, PDA-ra ne Minit telepíts
Főleg azért mert Java alapú.Viszont kiegészíteném, van előnye is, és hátránya a Skyfire-nek. A pixelesedést már nagyon szépen megoldották, gyönyörűen megjelenít oldalakat, és a flash sem okoz neki gondot - de legalább Omnia II kell alá, hogy ne laggoljon a lejátszás. Snapdragonon pedig egyenesen hasít
Hátránya pl. a tab-ok hiánya, azaz nem lehet párhuzamosan több ablakban böngészni, és még kicsit egyszerű a kezelő felülete és a beállítási lehetősége.
Opera Mobile 10 beta 3. Best choice -
A ROM frissítésbe pedig ne is vágj bele addig amíg bőven utána nem olvastál, és nem kértél segítséget. Ki lehet nyírni vele a telefont ha valami rosszul sül el. . .
Az SPB videót megnézted? Gyárilag így néz ki, de szerencsére rengeteg skin elérhető hozzá, tehát a saját szád ízére lehet módosítani az spb kinézetét.
Amúgy én is azt javaslom, hogy először használd a widget-es megoldást, és majd ha már eléggé kitanultad hogy mit hol találsz meg az alap Win-ben, akkor kezdj SPB-zni (főleg ha korábban nem volt még WinMO tapasztalatod).
A Shell rendszer felépítése alatt mit értesz? Tudni kell, hogy szabadon állítható professional és personal layoutok (tulajdonképpen oldalak) állnak rendelkezésedre, amiket testreszabhatod ahogy szeretnéd. Bármilyen widgetet (itt akár kontaktokat fotóval, programokat, időjárás előrejelzőt, Outlook appointmenteket, naptárt, facebook vagy twitter status updatert, stb. használhatsz). Úgy szabod testre, ahogy szeretnéd
(itt pl. HTC Espresso Skint pakoltak az SPB-re)Kell egy-két nap mire teljesen bele tanul az ember ismeretlenül, de aztán hozzádnő
-
Bazz. . . na az ilyen tudja felcseszni az agyam . .
NEO: youtubera beirod h spb mobile shell 3.5 es egybol latni fogod hogy milyen. Radasul meg elegbjol skinezheto is.Szvsz wdgeteket a touchwizel egyutt kidobhatod
A samsungban sincs homero tudtommal. . .szoval csak netrol kapsz homerseklet adatokat. -
válasz
eztskubizd #4264 üzenetére
Én csak a mobilarena.hu-s tesztből indultam ki, és ott írták
Akkor sorry hogy hülyeséget írtam, akartomon kívűl volt. . . -
Az Omnia II-nek 0,2"-al nagyobb a kijelzője, 1 GB helyett minimum 2 GB belső flash memóriát kapsz, 7,2 Mbps HSDPA a 3,6 helyett, stb.
Ha nem levelezéssel, vagy a Háború és Béke gépelésére használnád a teljes qwerty-t akkor felesleges, és inkább Omnia II. Ráadásul itt elég faja csapat jött össze, sok userrel, akik bármilyen gondod van tudnak segíteni.
Persze válaszd amelyik neked tetszik
. . de komolyan.
-
válasz
A_ScHuLcZ #4081 üzenetére
iphone 3gs, Omnia2, HTC Touch HD és HTC Touch Pro 2 közül nekem egyértelműen Omnia II (nálam is sokáig versenyben volt).
Az iPhone nekem túl egyszerű, túl széthypeolt, bár megvannak annak az előnyei, ha az ember nem tudja hákolni és piszkálni (pl. nem kerül szervízbe egy balul elsült ROM frissítés után
). . .
Viszont ami mellette szól: rengeteg játék és szoftver megírva: Appstore - itthon szerintem korlátozott, de ezt az iPhone tulajok jobban tudják -, stabil működés, megbízhatóság, stb.
Ami ellene szól:
nincs multitasking, nincs flash (csak jailbreakkel), nem nagyon tudod saját szájízed szerint alakítgatni, nem kimondottan "üzleti" mobil.A HTC előnye az hogy HTC, nagyon jó a WinMo-ra írt felülete ezeknek az eszközöknek, de ha hardveresen hasonlítod össze messze áll a Samsung Omnia II specjétől mind a két régebbi HTC - nem rosszabbak, csak régebbiek. . ennyi.
Ha nem akarsz telefonon chatelni, vagy azon levelezni, akkor nem fogod a qwerty hiányát érezni. SMS írásra bőven elég a virtuális billentyűzet.
-
válasz
devillike #3978 üzenetére
Szia,
Class 4 és Class 6 az írási/olvasási sebességét jelöli a kártyának, igazából ha nem az a lényeg, hogy a lehető leggyorsabban tudd másolni a kártyára, akkor fölösleges a class 6. Én magam részéről Kingstont vettem class 4-est, ráadásul akciós csomagban kapsz hozzá USB-s kicsi kártyaolvasót, meg SDHD és miniSDHC kártya adaptert, szóval bármilyen krátyaolvasó vagy USB porttal ellátott gép jó hozzá.
Meg vagyok vele elégedve, de vannak olcsóbb alternatívák ha az ár fontos (Transcend és társai).
-
válasz
Terapeuta #3680 üzenetére
Én az invisible shieldet mindenképp ajánlanám ha tényleg tok nélkül hordod, kulcs és apró között. . .
Csúnyán tönkre barmoltam anno a Fusit énis így. . .Sajnos azt nehezebb itthon kapni, nem is biztos hogy van még Omnia II-re. . .
Ilyen jellegű bolt van a westendben (220 Volt), de a legnagyobb ilyen a Speedshop a Klapka utcánál (dózsa györgy úti metró megállótól 10 perc séta).
Amúgy vannak kisebb mobil üzletek is, de ott nem nagyon foglalkoznak PDA-kkal (mind a Mammutra, mind a Westendre érvényes). -
Omniában Communication manager-ben specifikusan le lehet tiltani a mobil internetes kapcsolatot? Tehát a kérdésem lényege, hogy WinMo feature, vagy ez Acer S200?
Sn00k:
nekem is fent van, pedig jelenleg minden mobil internet forgalom inaktív. . . nem a HSDPA hálózat miatt kapcsolódik be. . .
-
válasz
atika199 #2690 üzenetére
Szia,
Szerintem ez a teszt elég korrekt, amit itt látsz
. . . .
Ez nem zenegép, úgyhogy nem lesz olyan tiszta hanja mint egy céleszköznek (drága mp3 lejátszók, stb).
Hangszóró egy van rajta, ez egy PDA, nem zenemobil
Film lejátszásban elég faja, fülhallgatója átlagos telefon headset, semmi extra.
De fülhallgatót olyat használsz hozzá amilyet szeretnél - akár egy tisztességes Sennheisert, AKG-t, Audio-technica-t, Technics-et, stb. köszönhető a 3,5 mm-es jack csatinak . .
T-Mobilnál 2 GB beépített flash, plusz annyi amennyit veszel hozzá.
Egy személyes jótanács: ha nincs tapasztalatod még WinMo-val, és csak zene hallgatásra és filmnézésre használnád, ne vegyél ilyet drága pénzért.
-
válasz
szabochris #2659 üzenetére
USB-ről próbáltad tölteni, vagy csak a hálózati töltőről? Mert ha mázlid van, csak az a rossz. . .
-
válasz
rumos14 #2535 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a touchwiz-ig. Amint egy start menüt beindít, ott már jelentős változásokat fog látni.
És az riasztja meg a userek nagy részét, nem a touch wiz lassúsága
Páromnak F480-ast vettünk, hát azon is befonom a hajam mire egy-egy widgetet megnyit.
Na, de erről ennyit, tulajdonság, nem hiba! -
válasz
rumos14 #2536 üzenetére
Pontosan.
Szőke, műkörmös, csillogós, flitteres, szolis hülyepics. Az az idegesítő nyávogós fajta, aki a táskában hordja a csivavát, és vinnyog ha leállt a szoligép - pedig még alig barnult, és ez nem is volt 18 perc!!
E mellé egyszerű mint a 100-as szög. Csak semmi bonyolultság. Igazából nem néztem ki belőle, hogy életében akár egy könyvet is végig olvasott volna -
Nagyon sok nyugat-európai partner arról akart meggyőzni az idei IBC-n vacsora közben, hogy neki iPhone-ja van, és milyen jó neki. És valóban, ha az ember nem akar szuttyogni az M$ hülyeségeivel, akkor az iPhone remek alternatíva
Ami az előnye (egy gyár, egy hardver, egy oprendszer), addig az M$ valahol szívja ezt a multi gyártós rendszert. Ha egy készülék hardver hibás, vagy szarul optimalizált, akkor a laikus userek nagy része nem a Samsungot, HTC-t, HP-t, Asus-t, stb. szidják. Hanem szutyok a WinMo.
(Nem rád értettem a laikus usert, általánosságban).Amúgy gyönyörű pillanat volt a vonatos kaland, de igazából egy idő után nem bírtam, és inkább hallgattam zenét. . . Amikor már a trend határozza meg, hogy egy vagyont kiadjak egy eszközért, de arra se szükségem, se megfelelő tudásom . . . ne tudást írjunk, mert az iPhone-hoz nem kell semmi más, csak józan paraszti ész. . . ahh. . . nem is bosszantom magam
Duplán off:
Amúgy kedves édesanyám van kiakadva, hogy hogy lehet ennyi pénzt kiadni egy nyamvadt telefonért, meg hogy én nem vagyok normális. Erre annyival szoktam visszavágni, hogy anyukám, én telefonáláson és SMS íráson kívül is ismerek még egy pár funkciót ezekben az eszközökben, és ki is használom. Te nem. Neked erre nincs igényed, és nem is értheted.
-
Teljesen egyetértek azzal,hogy WM csak hardcore usernek való. Számtalan esetben kérdezték a PDA-mra hogy jó-e, és ajánlom-e?
- Nagyon jó, szeretem, de neked nem ajánlom.
- Miért?
- Mert idegrendszer és tapasztalat kell hozzá és neked egyik sincsAz a baj, hogy nem azt mondtam hogy megtartják. Azt mondtam, hogy megveszik. Élő példa (2 napos): Veresegyház-váci vasút, indul nyugatiból. Mellettem egy szőke műkörmös picsa (elnézést a hölgyektől, de az tényleg az volt), és barna barátnője.
Akkor vehetett a szöszi egy iPhone-t, nagyon nyüzsögtek a barátnővel. Jön egy hívás, el kezd sikongatni: "Jajj, hogy vegyem fel???" . . . Komolyan a 17 perces utam alatt ha nem 8x sikongatott, hogy itt most mit nyomjak, meg mit csináljak, meg azt hogy kell ezen beállítani, és nem értem, és ez bonyolult, és stb. akkor egyszer sem. Egy iPhone kezelése problémát okozott. . .
Így lesznek olyan userek, akik fogják majd, és megveszik az Omnia II-t, mert jó drága, és biztos faja! És azzal a lendülettel el is adják egy hét múlva
Sajnos a klasszikus mondás mindig igazolja önmagát: analfabétának nem kell Parker toll.
-
Nem vagyok benne biztos, hogy csak az itteni hardcore fórumozók vásárolnak majd Omnia II-t.
Bizonyos embereknek a 2 GB is bőven sok.
- persze nem nekem. Amúgy egy kártyát is fillérekért megvesz az ember, és szerintem nem olyan rossz ötlet az iGO. Egy picit növelik a piacon lévő jogtiszta navigációk számát
-
"Miért lenne gyanús? Mire alapozod ezt?
Bár igazából mindegy is, ez biztos natív 720p, nem hinném hogy fel lenne skálázva. Gondolom ezért van hogy meg-meg riccen..."
Mert alapvetően egy tisztességes képérzékelő lapka előállítása (ami natívban tudja ezt a felbontást) elég drága. Lásd HD-nak mondott kamerák. Rögzíteni azt rögzít, csak a lapka SD, és 16:9-et pixel shifttel, vagy egyéb technológiákkal húzzák szét
ebből indultam ki, amikor ezt írtam. A "riccenést" pedig okozhatja akár az is, hogy realtime-ban kell lekódolni a videót, és nem tömörítetlenül jut el a kártyára - amit sem tárhellyel, sem írási sebességgel nem bírna.Befejeztem az offot énis, nem célom az Omnia II vagy HD gyalázása, eddig nálam is versenyben volt sokáig, ezek a hsz-ek nem azért születtek!!
-
A hardware beérheti, de a kijelző méret szerintem nem nagyon lesz akkora, ahol értelme lenne ennek. Fizikálisan is nehéz belesűríteni több képpontot egy 3,8" vagy 4,3" kijelzőbe, és méretben sokkal nagyobbak már nem lehetnek ezek a készülékek. Ráadásul az megint csak érdekes, hogy egy 3,8" kijelzőn 1280 oszlopot kipakolni nem vagyok biztos benne, hogy eléri azt, amit amúgy a nagy hádésítéssel el akarnak érni mostanság.
A tárhellyel is vitatkoznék kicsit, mert elérhető már most is 64 GB flashrom, vagy ha az SSD-ket vesszük figyelembe több is. Igaz ami igaz veszett drága. - de ettől még továbbra sem látom értelmét a HD-zásra mobilon.
De a DivX kódolt videók elégségességével (eh fura ezt így leírni . . ), teljesen egyet értek!
A felvenni 720p-bent . . . hát gyanús kicsit. Inkább egy upscale-elt videót mondanék, nem natív 1280x720p-t.
-
Lehet hogy én vagyok a kekec, de ennek megint nem látom értelmét. . . Persze, nem kell átkódolni, feldobjuk az mkv-t vagy akármit az sdhc kártyára, és élvezzük hogy a telónk lejátszik egy 1280x720p-s videófájlt (miközben dögleszti az erőforrásait, és ezerrel meríti az akksit), hogy egy 800*480-as kijelzőn mi re-scalelve nézzük.
Bocsi ezért, valszeg fáradt vagyok és ez az oka, de mindegy
Amúgy ha csak erődemonstrációs szempont, akkor viszont
-
válasz
Napfénysüti #2379 üzenetére
Max annyiban, hogy itthon szervizelik ha valamilyen hardveres baja van. . . más nem nagyon. De az is tud olyan lassú lenni, mintha kiküldenék
-
Azt azért tényleg nem értem hogy mi értelme enned a DivX támogatásnak. . .
Felteszel egy tisztességes playert, és voilaszinte teljesen mindegy a player dekódere használja a procit, vagy a dedikált plusz gyári kodek csomag.
legfeljebb annyi értelmét látom, hogy wmplayer is tudja játszani. Juppi.
- ok persze természetesen lehet mögötte valamennyi optimalizáció, de azért ez csak egy parasztvakító cédula -
-
Hát végignézve a teszteket (amúgy már van fent pocketnow.com -on is), nem sokkal jobb ez a Verizonos verzió. Kapott két hangszórót, ami sztereóvá teszi a kihangosítást, beépített stylust, egy OK gombot, és gyári 6.5 wint. Ja meg nem az S8000-res dobozát, hanem egy újat. De belül semmi nem változott, a két villanó ledből egy lett. Viszont legalább csúnyácskább az egész kialakítása (szerintem) - túlzottan lecsapott és ovális lett. . . És pont az általad belinkelt videón szívtak a kezelésével elég rendesen, mert nekem lassabbnak tűnt, mint az európai modell.
-
Sajna, összehasonlítási alapom nincs
meg HD2-vel nem is lesz, kicsit elborult árban. Jelenleg O2 és Acer s200 versenyez, a hó végén kezdek élő tesztbe
Még annyit (pusztán szakmai buzulás nálam, és teljesen OFF),h a SONY gyártott már OLED referencia monitort. 11'', és 5,5 misi+FA.
kettöt rendeltem otthonra, hátha az egyik elromlik
a kódneve nem jut eszembe
-
Sziasztok,
Joey, olvasom a hozzászólásaid, és szeretnék vitatkozni
"másrészt a színhűsége kritikán aluli" - mint ahogy az összes ilyen kijelzőnek. Egy tisztességeses színhű kijelző még ekkora méretben is több százezer forint, volt már dolgom egy pár ilyennel (éljen a broadcast ipar
). Tehát nem beszélhetünk színhűségről, ha egyszer egyiknek sincs. És a színhű LCD megjelenítők is mindig sokkal élénkebb szineket használnak, mint egy hagyományos olcsó utcai.
Ettől függetlenül, amit itt írsz: "túlvezérelt vibrant színeket" igaz, de nem keresném a színhűség problémáját. Mert az TFT-knek sincs. Azok túl fakó színűek, többek között azért is, mert fehér fénnyel világítják megEz valahol megint igaz: "be kell hozni a fejlesztési költségeket, már csak azért is, mert ez a technológia messze nincs még kiforrva."
Természetesen. De addig nem is lesz, amíg nem lesznek vásárlók, visszaforgatott fejlesztési költség, fogyasztói visszajelzések, stb. Ezek nélkül nem fognak fejleszteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest