- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjc
aktív tag
válasz
rumos14 #8661 üzenetére
teljesen uezek a problémaim (opera lassú, de a mini jó, csak nics benne flash, automatikus forgatást én sem tudtam kikapcsolni, hiába gugliztam, stb)
mobile shellt használok én is. touchwiz ki van kapcsolva.igazából nem tudom, mi foghat ennyi ramot (alarmwatcher, mysquare, s2u2). passz. a today-t nem tudom kikapcsolni, mert akkor nem tud vmiért felállni a windows. az is fog pár megát.
de amióta az opera mini-t használom, nem zavaró a kevés ram. -
jjc
aktív tag
válasz
Napfénysüti #8653 üzenetére
én kütyümániás vagyok. anno mio a701-gyel kezdtem. nna, az borzalmas volt, de 1 évig húzta. most az a párom gps-e.
aztán lett 1 hp 614c. az már vmivel jobb volt. (1év)
utána lett omnia2-m talán az elsők között tavaly augusztusban, és (kompromisszumokkal ugyan, de) nem érzem azt, h sürgős lenne a csere. a csúcsgépekhez mért (!!!) lassúsága a legfájóbb pont. azért kellett majdnem 1 év, amíg megtaláltam a legmegfelelőbb programokat rá. -
jjc
aktív tag
-
jjc
aktív tag
válasz
Napfénysüti #8646 üzenetére
köszi. nem mondták, h kb mennyibe fog kerülni?
/én úgy szeretném megoldani, h megvárom a javítást inkább/ -
jjc
aktív tag
válasz
Napfénysüti #8639 üzenetére
akkor légyszi majd írd ide meg, h mit mondtak a szervizben! köszi.
nálam az újrakalibrálás egyből megvolt, mert a tollal nagyjából jól érzékeli. ha ujjal kezelném, az botrányos.
nálad is látszódnak kikapcsolt képernyővel ezek a mágneses trajektóriák... vagy mik? -
jjc
aktív tag
úgy néz ki, h sikerült elrontanom a kijelzőmet. költözködtünk és elég sokat nyomorgott a zsebemben. kikapcsolt képernyőnyél látni lehet, h egy téglalap alakban sztem mágneses vonalak jelentek meg az érintőképernyőn.
ez különösebben nem zavarna, mert bekapcsolva nem látszanak, viszont a érintésérzékelésnél, ha egy pontot akarok rajzolni, akkor csíkokat érzékel:
[link]
[link]itt a rajzolóprogrammal csak kopácsoltam a kijelzőn és mégis vonalak lettek belőle.
kb. használhatatlan így a készülék: állandóan félregépelek, böngésző össze-vissza scrolloz.vkinek volt már hasonló problémája? mit lehet ezzel kezdeni?
-
jjc
aktív tag
válasz
viewdetails #3786 üzenetére
a battclock-ban tudtommal nem lehet ezt beállítani. csak azt, h mutassa vagy sem.
másodpercenként csekkolja, h mennyi a free ram.
ezzel könnyen meg lehet találni, ha folyik vhol a memória.
/azt vettem észre, h operában szoktak néha maradgatni 1-2 megák kilépés után/lehet, h veszek egy új aksit. 2-3e ft. annyit megér.
-
jjc
aktív tag
a telefongondok helyett nekem két probléma merült fel ennél a romnál (JA5):
1. néha elfelejti, h van benne wifi. még a wifi sor is eltűnik a samsung beállítások közül. ez lehet amúgy, h a cleanram program hatása. még nem sikerült rájönni, h mitől lesz amnéziás.
2. azt vettem észre, h sokkal jobban merül az aksi. teszteltem éjszaka és 8 óra alatt 13%-ot zuhant sleep módban úgy, h természetesen be van állítva, h pár perc után kapcsolja ki a device-t. ez sztem baromi sok(k).
ennek mondjuk több oka is lehet:
a) a ja5-ös rom
b) az aksi kezd tönkremenni (2 hét múlva lesz fél éves a kütyü és párszor sajnos már sikerült csutkára lemerítenem)
c) vmi telepített program zabálja folyamatosan a delejt:
-spb mobile shell
-spb time
-spb wireless monitor
-battclock 1.6 - (free ram másodpercenkénti ellenőrzése?)
-vagy a cleanram leállít olyan alkalmazást, ami lehúzza a proci órajelét vagy kikapcsolja a device-t, ha nem használom.vki tapasztalt már hasonlókat a sajátján?
/bocs, ha hosszú voltam./ -
jjc
aktív tag
válasz
Napfénysüti #3746 üzenetére
egy ideig használtam a gyári tokot. nem annyira gáz, a célnak sztem épp megfelel.
amikor meg megjött végre a brando fólia, akkor szépen beraktam a tokot a fiókba, mert már amúgy is idegesítő volt sokszor a bénázás a pda kivételével.
azóta pőrén figyel a zsebemben -
-
jjc
aktív tag
válasz
Fazer600 #3030 üzenetére
nekem munkából kifolyólag van egy kb 5 megás excelem kb 25 füllel. kb 1 perc volt a megnyitása, ezért szétbontottam inkább 5 darabba. asztali élményt ne várj, de azért használható az excel mobile.
viszont mindenfajta lap/munkafüzet titkosítást törölni kell, mert azt nem eszi meg.4 oszlopos start menüt hogyan kell hegeszteni?
-
jjc
aktív tag
tudna vki segíteni?
s2u2-t használok és sokszor kikapcsol a kütyü, amikor a zsebemben van, mert gondolom hosszan nyomom a kikapcsoló gombot.
hogyan lehet beállítani a s2u2-t, h csak bizonyos gombokra ébredjen a masina?
sehol sem találom a beállítások között.off: és ha nem válaszoltok, akkor elmegyek erről a fórumról és az ombudsman-nak fogok írni. ;-P
-
jjc
aktív tag
válasz
Schumacher! #1714 üzenetére
gyorsbolt=speedshop :-d
[link] -
jjc
aktív tag
válasz
Schumacher! #1710 üzenetére
ha csak a fólia érdekel, azt már a gyorsboltban is lehet kapni.
-
jjc
aktív tag
válasz
Maxximus #1685 üzenetére
mea culpa a postásoknak!
ugyanis megjött a cucc. 2 és fél hét.
a brando fóliát másodszorra ugyan, de sikerült feltennem. gyönyörű.és hogy legyen 1 kis üröm az örömben:
a brandosok tényleg elbaszták, a C méretű tok kicsi,
bele sem megy a kütyü. :-(((
sikeresen el is ajándékoztam kollégámnak.
aki rendelni akar, annak a D-t javasolnám.mondjuk nekem a fólia volt a fontos, a 6 dolláros tokot pont lesz@rom.
nekem bejön a gyári tok.uff.
-
jjc
aktív tag
válasz
Maxximus #1661 üzenetére
csütörtökön volt két hete, h a brando-tól megrendeltem a fóliát és a "bőr"tokot. azóta sem érkezett meg.
jóleső érzéssel tölt el, h idén 20 dollárnyi tárgyi eszközzel segíthettem a sanyarú helyzetben lévő magyar postásokon.
(tudom-tudom: 3 dolláros kézbesítési díjért mi a f@szt várok... nem ezt) -
jjc
aktív tag
windows marketplace. lehet próbálgatni: [link]
-
jjc
aktív tag
páromnak szifonja van, de ő valami sminktükörszerű fóliát vett rá kb. aranyáron az almás boltban.
kb. semmi nem látszik nála napfényben. így ilyen viszonylatban az omnia II mérföldekkel jobban látható. :-D
komolyra fordítva, nekem az ég világon semmi bajom nincs a láthatóságával verőfényes napsütésben. -
jjc
aktív tag
kijött az spb mobile shell 3.5
végre csináltak saját üzenetkezelő részt.
ms-eseknek kötelező
[link] -
jjc
aktív tag
-
jjc
aktív tag
ma reggel az opera behalt, majd újraindításnál vettem észre, h törölte az összes könyvjelzőmet.
lehet, h érdemes volna végre lecserélni a g5-ös rom-ot a legfrissebre? -
jjc
aktív tag
baromi jó háttérképek: [link]
-
jjc
aktív tag
tud már vki brando vagy bármilyen fóliát rá magyarországról?
-
jjc
aktív tag
nagyon ugy nez ki, h a s2p meg nem ismeri a kutyut:
ha s2u2-vel vagyok lockolva es s2p-vel zenet hallgatok es jon egy bejovo hivas, akkor soft resetre fagy, ami szomoru egy tomott villamoson.
pedig felraktam a legujabb 0.7es s2p-t.
vissza kellett kapcsolnom a csumpi gyari lock screent meg a touch playert kell ezentul hasznalnom. mondjuk a wowhd opcio miatt hangosabb is meg szebben is szol.
valamint hihetetlen lelemenyessegrol teve tanubizonysagot, vegre rajottem, h ha hosszan nyomom a lock-ot, akkor wake up-nal nincs akkora delay. (csak hogy magyarosan fogalmazzak -
jjc
aktív tag
válasz
schumi.. :D #1418 üzenetére
kiderült:
a kikapcs-bekapcs nem volt neki elég.
soft reset kellett, h újra lássa a kártyát. -
jjc
aktív tag
válasz
schumi.. :D #1416 üzenetére
úúúúú, b@szki. meggyógyult. :-)
a secubox-ot unistalláltam és csinált utána 1 soft resetet (nem kikapcsolást).
megint látom az sd-t.
most vagy a secubox fogta az sd-t vagy nem kikapcs-bekapcs kellett neki, hanem 1 soft reset.
ez majd csak akkor derül ki, ha visszarakom a secubox-ot. -
jjc
aktív tag
válasz
schumi.. :D #1411 üzenetére
próbáltam én már mindenhogy.
most vagy gáz van a kártyaolvasó részével
vagy telepítettem valamit, ami fogja az sd kártyát.
a memory settings is azt írja, h nincs benne sd kártya :-((( -
jjc
aktív tag
ajajj.
valamiért nem látja a 4gigás kingston sdhc kártyámat.
pedig eddig semmi gond nem volt vele.
másik telefonban kipróbáltam és a kártyával nincs gond,
viszont másik kártyát is kipróbáltam az omniával és azt sem látja.
pedig amikor bepattintom, akkor felébred a gép, tehát érzékeli, h valami történt.
van valakinek ötlete, h miért van ez? -
jjc
aktív tag
válasz
Lancelot24 #1351 üzenetére
tudna vki linket kuldeni a karcallosagrol, mert en nem talaltam?
es addig en nem szivesen vennem rola a foliat. -
jjc
aktív tag
a legjobban kezelheto kepnezegeto omnia2-n. sztem.
[link]
bocs, de nem engedte a java scriptbe beszurni a linket.
mivel alpha allapotban van, ezert meg ingyenes.Segítettem kicsit.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
jjc
aktív tag
az aksirol: tegnapelott toltottem, 29%on all, atlagos hasznalat mellett.
-
jjc
aktív tag
nekem ilyet akkor csinalt, amikor veletlenul a regi pda-m activesync-jevel szinkronizaltam es minden contactom megduplazodott.
jeyo mobile compamionnal kellett torolnom 300 kontaktot.
utana megjavult. -
jjc
aktív tag
tesztelnem a net nelkuli igot, de kikapcsolt telefonnal 1altalan nem talalja a gps-vevot. tudja vki, h ez miert van?
kozben ujabb tapasztalas: operaban fektetett uzemmodban lassabban erzekeli a szovegbevitelt, mint alloban. beveszi a karaktereket, de siman legyosulom potyogesben.
-
jjc
aktív tag
kb 2 óra skype után (wifin) 10-15%ot csökkent az aksi töltöttsége. sztem nem rossz.
ráadásul végig ment a kijelző, mert ha hagytam elaludni, akkor elnémította a hangszórót.
próbáltam 3g-n is, de akkor nemcsak a hangszórót némította el, hanem bontotta is a 3g kapcsolatot és connectálhattam újra.ezekre nem tudna vki vmi megoldást mondani?
vagy ez a skype mobile hibája?
/teszteltem fring-gel is, de hasonló volt az ereddmény :-( / -
jjc
aktív tag
azoktól kérdezném, akiknek már megvették a kütyüt, h az előlapon lévő védőfólia csak a szállítás idejére való ilyen 1xű fólia vagy rendes screen protector?
én nem vettem le róla, de sajnos már kezd karcolódni picit.
utána néztem, hol lehetne rendelni screen protectort: [link]
16 ajróért nem is lenne drága, de a szállítási költség majdenm 20 ajró.
36ot (10 ropi) meg nem ér nekem. -
jjc
aktív tag
válasz
legiaap #1229 üzenetére
alapbol csak nehany helyen forgatjael. opera, sms/email iras, videoplayer.
viszont mivel screen rotate_et beallitottam az 1ik gombra, igy gyakorlatilag barmikor el tudom forgati.
mivel nincs hivatalos wm6.5, igy jelenleg meg 6.1gyel aruljak, amit allitolag frissiteni lehet majd kesobb 6,5re -
jjc
aktív tag
sikerült!!!
csak a windows-os buttons menüben jelenik meg a rotate screen opció.
ott is eldugva zárójelek közé,
de most már működik a manuális forgatás.
a cube menüt kellett kipöckölnöm miatta.
sírni nem fogok érte. :-)1. run the registry editor and navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\Rotation
2. change the value of HideOrientationUI from 1 to 0
3. go to winmo settings > buttons to map it to ur button -
jjc
aktív tag
felirat teljesen jól működik (néha van 1-2 kósza karakter a sor elején végén, de nem zavaró nagyon)
ezzel konvertáltam át: [link] -
jjc
aktív tag
válasz
schumi_:) #1158 üzenetére
volt 1 kis időm végre, sikerült felraknom 1 better off ted-et felirattal.
sajnálatosan nem feliratoz a beépített touch player.
viszont kipróbáltam core playerrel is és zongorázni lehet a különbséget, anniyval élesebb a kép touch playerrel.a feliratra talán majd lesz megoldás később.
örömmel várom, ha vkinek van 5lete. -
jjc
aktív tag
én csak a today-ból szedtem ki a widgetes baszt, mert egeret szülök. mire történik benne valami. ráadásul zabálja a memóriát.
kocka gombra a touchwizz menü maradt, mert az jól használható.nekem úgy van beállítva, h:
kockagomb - touchwizz menü
kockagomb hosszan - task switcher
telefon letevőre értelemszerűen a mobile shell-t adja vissza
oldalsó gomb - ok/close
oldalsó gomb hosszan - cube menü (még 1xsem használtam)samsung lock screen-t kikapcsoltam (úgyis lassan tölti be ébredés után , kb 1-2 mp)
helyette van a S2U2.egyebet nem tok mondani. kérem kapcsolja ki.
-
jjc
aktív tag
spb ms 3-at használok rajta. gond nélkül működik.
tapasztalatok: zavaró, h a touch player (ami egyébként gyönyörűen játszik le mindent), ha új zenéket/videókat másolsz rá vagy áthelyezel, akkor újra indexálja az összes médiafájlt, ami nálam kb 800 db és az eltart pár percig.
/hozzáteszem: lehet, h megint én vagyok a béna/ja, és ma, amikor a párom hívott, akkor a hozzárendelt kép homályos volt és az általános csengőhang szólt, nem a hozzárendelt, de ez csak egyszer fordult elő, a következő beérkező hívásnál már minden rendben volt.
-
jjc
aktív tag
válasz
Fazer600 #1124 üzenetére
az ujmobilok.hu-ról. még sikerült kapni abból a pár darabból, ami érkezett nekik.
tapasztalatok:
1 hétig nyúztam a boglári borfeszten. sikerült 2x elhajítanom (tokban volt és persze nem szándékos) és nem lett semmi baja.
a kijelzőn alapból fent van egy screen protector, azon már összeszedtem 2 kisebb karcolást.
a képnézegető eléggé szaggat, de s2v-t használok inkább helyette.
az assasin's creed futtatása után fektetett maradt a képernyője és csak opera indításával sikerült megint állóra varázsolni.
az email kliens bénázásai miatt megszereztem a profi mail-t, de nem nagyon jött be. tud vki ajánlani vmi más email kezelő programot?
(újabb bug benne: googlegroups levelezőlistára érkezett levél esetén válasz esetén nem a levlista címére, hanem az adott levelet író címére akarja küldeni a választa vonal meg a 3g nem szakadozik, mint az előttem szóló tulajnak. mindössze 2x szakadt meg a vonal, de akkor szifont hívtam, ami horvátországbanvolt és már a régi winmo-s gépem sem kedvelte az apple termékét.
mindent összevetve még mindig maximálisan meg vagyok vele elégedve vele.
-
jjc
aktív tag
válasz
Csabee. #1047 üzenetére
szaggatva húzza be a következő képet, ami behúzás után 1-2 mp múlva lesz éles.
s2v gyorsabb, de ott is kb 1mp kell, h tolja a következő képet.
ezek 2megapixeles családi fotók voltak, méretük kb 1 mega.viszont az a helikopteres videó valami eszméletlen.
meg úgy általában a videólejátszó.
youtube-ot simán lejátszik, csak handheld device-ra kell kapcsolni az operát
és akkor a gyári touch playerrel megnyitja.memóriakártya is cserélhető akksibuhera nélkül, de minden a hátlap alatt van (reset, sdhc, sim... akksi :-))
engem zavar, h a zárhangot nem lehet kikapcsolni a kamerában. fényképezés előtt el kell némítani az omniát, h ne csattogjon fotózáskor.
1előre maximálisan meg vagyok vele elégedve. rákészültem ugyan programokkal, de még sosem volt olyan pda-m, amire pár óra buherálás után azt mondom, h kész van.
még egy furcsaság: ha több levelem van a postaládában és 1et mégnézek és után az inboxra bökök, akkor visszajön a mobile shell és újra rá kell nyomni a levelezés ikonra, h lássam az olvasatlan leveleket (lehet, h csak én vagyok a béna)
-
jjc
aktív tag
válasz
Csabee. #1045 üzenetére
simet ki lehet venni akksikivetel nelkul.
elkepesztoen szep a kijelzoje.
minden program felment ra, 1edul az spb finance gyorsbeiro alkalmazasa hal meg hibauzenettel, de az nem veszes.
hihetetlenul gyors, a videolejatszas brilians.
a kepnezegeto viszont elegge szaggat.
tomoren: majdnem tokeletes keszulek.
(ezt is azon irtam) -
jjc
aktív tag
spb mobile shell használata mellett csak a widget-es részt kapcsolod ki?
a kocka gomb megnyomására a samsung menüje marad meg?
ugyanúgy rejtve marad a "remek" winmo 6.1 felület?az ismert levelező problémára (reply all) van már valami megoldás?
a 30fps-es videofelvétel szemmel láthatóan tényleg akörül van?
átlagos használat mellett kibír 2 napot?
igo-t sikerült elindítani?
a telefon része megbízható? van lag a hívásfogadás gomb megnyomása és a kapcsolás között?
-
jjc
aktív tag
elég pofás oldalt dobott össze a samsung az omnia II-nek.
az emulatorral még a menürendszerét is ki lehet próbálni.
[link] -
jjc
aktív tag
spb benchmark összehasonlítás
[link]
ha volt már, akkor rohadjak meg! -
jjc
aktív tag
most módosították a várható érkezést máról ug20ra
[link]
ennyit arról, h ma/holnap lesz omniám. -
jjc
aktív tag
nem tudom, h ez volt-e már, de aug. 8-ra ígérik.
[link] -
jjc
aktív tag
2, 8 és 16gigás változat lesz elvileg.
és a pdadb.net már augusztusi megjelenést ígér.
[link] -
jjc
aktív tag
a pdadb.net-en kinn van már a specifikáció:
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1939&c=samsung_gt-i8000_omnia_ii
sajnos a processor-ról nem szól a fáma, de
16gb belső memória, 8mp kameraelvileg szeptemberi megjelenés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest