Új hozzászólás Aktív témák
-
kazan23
aktív tag
Na, egy hét alatt kicserélték a fél O2-t.
(akku, csavarok, ic-analog multiplex, érintőképernyő (újra! ez a 3.!!!))
Hazahoztam tegnap, ma újraindítottam és a narancsos boot screen-nél nem megy tovább.
Volt HR is.
Van valakinek valami csoda ötlete?
Kezd elegem lenni belőle -
kazan23
aktív tag
Először én is tanakodtam a rom cserén, de végül:
Wisbar/Concept wvga/s2u2/Resco Contact Manager kombóból egy elég tetszetős dolog állt össze. Lassuságot nem érzékeltem, 30-70 Mb szabad ram volt. Amit csak lehetett, a kártyára raktam. (énmegyek_83 és énmegyek_első is vígan szaladt...)
Gondolom most kap egy pofont a szervizben, de majd újra rakom a dolgokat.
Ja, igen. bevittem a szervízbe.
Másik akkut sem tölt, másik O2 pedig tölti az akkumat.
Így hát elment a javítóintézetbe... egy hét kb
(kaptam egy samsung cseretelót.... mondom, hogy adjanak egy winmo-st, de nem... jópofa, minden kontaktom exchange-en... kis pihi jön, hehe) -
kazan23
aktív tag
köszi!
Igazából az érdekelt volna:
- hogy valakivel történt-e már hasonló,
- hogy mennyit bír a gyári akksi,
- hogy valaki rámér töltés közben egy multimeterrel, hogy valóban 1,5V megy az akku felé,
- hogy valaki nem mér, de esetleg tudja, hogy igen 1,5V / vagy dehogyis 1,5V
- hogy valaki megemlíti, hogy ez egy ismert dolog és az O2 a ludas, nem az akksi.
...ilyesmikSzerviz: 30-40 kilométerre.
(legutolsó tapasztalatom szerint a digitizer alatti port ujjlenyomatokra változtatják) -
kazan23
aktív tag
Ha kiszedem belőle az akkut és lehúzom a töltőről és megvárom, míg kimegy belőle minden maradék kis töltés és aztán beteszem az akkut és rádugom a töltőt, majd végül bedugom a konnektorba... na, akkor kb.: egy-két másodpercre felvillan az üres elem szimbólum és kész. Sötétség. Bármeddig tartom ezután a töltőn, már semmi nem változik. Sötét.
Mennyi az esélyem arra, hogy nem (csak) az akku purcant ki? -
kazan23
aktív tag
Én is szipatom magam...
Megvolt ugye a garis digitizer csere.
Oké, kevesebb lett a por belül, de a kiebrudalt porcicák helyett ujjlenyomatok és foltok tarkítják az lcd-t
Azért is volt időm észrevenni, mert tegnap hirtelen lerántotta az akksit és azóta sem bírok életet lehelni bele. Pénteken fullra feltöltöttem. Utazgattunk, kocsiban szivargyújtóról tette a dolgát. Kivettem 100%-os töltéssel. A hétvégén aztán lement 93%-ra, nem nagyon volt dolga. Tegnap este, amikor hazanavigált, látom, hogy félig van a töltés, pedig ment a szivargyújtóról. Ezek szerint nem ment mégsem... és jó forró volt. Furcsálltam, de félretettem - gondolva, hogy biztos nem jól dugtam be valamelyik végét a töltőnek. Egy-két óra múlva sipákolni kezd, hogy most már le akar merülniés 3-4%-on van a töltés. Rádugom a töltőre, de nem tölt, USB-vel a pc-re ugyanaz. Semmivel sem tölt. Nézegetem a micro-usb kis csatlakozóit, hátha valami kosz ment bele, de nem... rámérek bedugott töltőnél és 1,47-1,49V-ot mutat az akku csatlakozójánál - gondolom mégiscsak bejut a töltőáram. Az akku most 0,03V-on van, pedig tegnap még 2,97-et mutatott. Amikor töltőre teszem, nagy ritkán van hogy egy időre felvillan az elem szimbólum, de aztán eltűnik. Volt már tök lila csíkos is a kijelző. Fél éves. Mi lehet a oka? Az akku az... vagy az már csak az okozat? Másfelől az akku garanciális ügy, vagy kopóeszköz? Mi lenne a következő lépés? (Nincs a közelemben se szerviz, sem üzlet, sem "haver" akinek pont ilyen van)
Köszönök minden ötletet előre is! -
kazan23
aktív tag
válasz
dancsuri #7937 üzenetére
:/ Köszönöm!
Nem (youtube) videókat, hanem mezei flash honlapot akartam megnézni.
Lehet, hogy 6.1-el nem volt ilyen gondom?
Aszongyák, hogy skyfire megeszi, de az nem megy nekem itthon.
Opera elnavigál adobe-hez és letöltetné a win98/2000... 9-es flash install.exe-jét.
Az persze nem ppc. 7-es meg fönt van, az meg látszólag nem elég.
Egyéb ötlet? -
kazan23
aktív tag
Gariba' kicsérlték a digitizer-t (nem a kijelzőt!)
(Samsung mobile partner...)
Egy kevés por maradt azért alatta, de talán nem lesz több.
Reggel vittem, délután elhoztam.
Igaz, előtte meg kellett rendelni a samsung hu-tól a szerviznek. -
kazan23
aktív tag
válasz
elias71 #7931 üzenetére
Jaja, én is meg vagyok akadva a FLASH-sel.
"To enjoy this site you'll need to update your Flash Player. It's easy, painless and will take just a moment..."
Hahahaha! Kicsit cinikus, nemde?
Skyfire meg azt mondja, hogy nem támogatott az országom
Hogyan tudnám rábírni, hogy megjelenítsen flash-oldalakat a böngésző?
(O10, OMini, IE - amikkel próbáltam, elvben fent van a Macromedia flash player activex (7), de mind hiába) -
kazan23
aktív tag
válasz
kazan23 #7573 üzenetére
As for the X's on weather panel.
After you set your location some times the icon folder gets reseted and you get some red X's instead of weather icons. You will have to set it again, go option->weather settings->icon , expand the CHeroClock folder, select the HTC folder and press ok. -
kazan23
aktív tag
válasz
viewdetails #7574 üzenetére
Hmm, pontosan ezt írtam, hogy átnyálaztam oda-vissza a modaco-t, elolvastam az első hsz-ben is, és a txt-ben ugyanezt.
De hol vagyon az leírva, hogy a windos default desktop item lesz majd az én theme-em?
És a "Disable Titanium", meg "Enable Titanium" hol találhatóak?
Hiába mersztettem a szemeimet a Theme-k közt, az Items on Today-ben, csak nem találtam semmiféle gchrisTitaniumV1.3.1-re utaló betűket... -
kazan23
aktív tag
Biztos én vagyok a láma, de, hogyan választok ki egy themet, skint?
Felraktam a gchrisTitaniumV1.3.1, soft reset, de a témák között nem találom -
kazan23
aktív tag
Tetszik elvben egy ilyen ultralite rom. De csak azért, hogy lássam, hogy sok a szabad ramom, nincs sok értelme. Régebben bosszantott, hogy a pc-n is felzabálódik a sok ram, de hát ezért van. Ha nem használnám ki, akkor kár lenne "tartani" belőle annyit, csak hogy legyen. O2-nél is tulajdonképpen, amíg nem állít meg egy alkalmazást a hiánya, addig mindegy, hogy két mega, vagy száz marad szabadon, nem?
Amire a három tucat alkalmazásból pedig visszaszivárogtatunk egy tucatot - hogy, azért mégiscsak kellett az- addigra már nem is lesz annyira ultra az a lite.
...viszont ezen a Connected Home-n elámultam wifi>katt>és egyből listázta a nas-on lévő filmek, zenék, képek mappáit és szépen le is játssza őket. Többnyire. (Mondjuk nem mint, ha szeretnék filmet nézni rajta, de mik a támogatott formátumok, felbontások... van erről valami hivatalos info? 672*368-os divx-et, 608*192, 480*352 xvid-et viszi, 480*270-es mp4-re check network connection jön, 704*576-os h264-es mpeg4 pedig not supported resolution, mkv-ken meg teljesen kibukik
)
-
kazan23
aktív tag
válasz
cultfeca #7559 üzenetére
Lehet, hogy jobb a nodata.cab, de én régről, zsigerből a WinMo-nál ezt átállítom:
System/connections/connections/advanced/select networks: első sor NEM My internet, hanem My Work Network és kész. Ha nem hisz valaki benne, akkor SPB Wireless Monitor.
Mondjuk én is szívesen vennék valami olyat, hogy AS-nél automatic, ha nincs AS, keres WiFi-t és ha nincs az sem, megkérdezi félénken, hogy mehet-e az előfizetésről... van ilyen? -
kazan23
aktív tag
válasz
CHIPman #7555 üzenetére
CHIPman
Köszönöm! Megint tanultam!
Szinte láthatóan gyorsult63,0MB frree az 50,5 helyett!
Az viszont kicsit egyoldalú, hogy hozzáadni meg nem lehet semmit
"Elvben" tékomos az enyém, talán jobb/gyorsabb a holdkeresés... így a COM4-en, tegnap rakatm át, majd még megvizsgálom.fairi,
Ügyes húzás, soha nem fogynak ki belőle, de amíg amíg a kevés "okos" júzer is csak mosolyog és vesz, vesz, vesz, addig így is marad. Ezek szerint másik rom nélkül marad ez a max. 60 mega szabadság...Peti N95,
A kis pink ecsetjükkel az enyémben sem fognak maszatolni... megy vissza kistigrisékhez -
kazan23
aktív tag
válasz
elias71 #7549 üzenetére
Hát az ájgóból én már vásároltam, nem is egyet, de a legcélravezetőbb (minden tekintetben) az az út, amiről itt nem szabad írni
Valahol olvastam (lehet, hogy pont itt), hogy a default COM7 helyett COM4-en gyorsabb és pontosabb az O2. És tényleg. Azt is írták, hogy a 9600-a baud rate-re, vagy annak valamelyik többszörösére érdemes állítani. Azt nem tudom, hogy a 6X (57600) is ez, vagy csak a 2X, 4X, 8X, 16X...Én 38400-ra állítottam és 4-es port-tal talán érezni a javulást, de az öreg, kihajtható antennás MIO180-nal azért nem tud versenyezni.
-
kazan23
aktív tag
válasz
CHIPman #7542 üzenetére
JD6-ról nem találtam screeneket, esetleg egy-két linket kaphatnék?
(érzem, hogy hamarosan romcsere lesz, de addig próbálok okosodni)Na végre, látszik a lockscreen-nél a wallpaper. (csak nem tiszta, hogy miért sikerült)
Arra is rájöttem, hogy kettő/három háttér nem lehet ugyanaz a kép!
(legfejjebb, ha átnevezek egy/két másolatot)
A registryt is átírtam, most végre 2010 június 28-at ír ki 10/06/28 helyett.Jól gondolom-e, ha felteszek egy theme-t vagy az SPB MS-t az a jelenlegi csoda UI MELLÉ kerül, plusz memóriát zabálni és nem a HELYÉRE?
(tehát SPB mellett is betölti a saját UI-t a háttérbe?)A 256MB RAM / 512MB ROM merre bújkál?
Program memory: 50,5MB Free a 139,1MB-ből
Storage 55,9 MB Free a 149,9MB-bőlA porosodással meg kivárom tisvol mire jut, aztán ha jók a tapasztalatok, összeállunk huszan és beállítunk klijelzőcserére
Köszönöm a segítséget és a türelmet, amig felveszem a ritmust!
-
kazan23
aktív tag
Köszönöm fairi!
Hmm, ez a lockscreen érdekes.
Bár egyszer - hogy megváltoztattam a hátteret - már mutatott egy leveles képet, de csak a türkiz átmenet van továbbra is.HTC-nél nagyjából tisztában voltam a főzőcskékkel, spl-lel, de O2-nél úgy tudom, hogy még nem igazán kiforrottak. A kocka gombra előjövő "My Menu" használhatósága, testreszabhatósága még hagyján, de a "start" (WM6.5) vagy a 3 ablakos "nemistudommianeve" UI az katasztrófa. Úgy érzem, hogy tele van dobálva minden számomra fölösleges widgettel és elég logikátlan, zavaros, nehezen faragható.
5 abalkos SPB MS-t elégedetten használtam és még mondhatni szép is volt.
Sokat olvasgattam vissza itt is (dec--feb), pdafanclubon, modacon, de egyelőre zavaros a kép.
Föltettem/levettem az SPB MS-t mivel úgy éreztem hogy csak vakolat a düledező viskón.Hadd kérdezzem meg, mi a jó recept?
Gyári rom + theme + lock screen mod és/vagy SPB?
Főzött rom + cab-okból összetákolni a menüket, ikonokat?
Egyéb ötlet? Segítsetek ismerkedni!CHIPman,
Letöltöttem a ROB-ot, de még nem próbáltam ki, mivel csupa por belülről a kijelző és lehet, hogy egy szervizre benevezem (porszívózás, képernyő, teljes gép csere...? nem tudom, mi lesz.) -
kazan23
aktív tag
Tegnap váltam Omniákussá
Rögtön kettőt kérdeznék is:
1. Témobilos gépből csak romcserével tudom kiszedni az indításkor (SR) fellépő témobil dallamot és képet, vagy van rá valami móka?
2. Úgy rémlik, hogy a Lock screen hátterét a türkiz színántmenetről mintha meg lehetne változtatni, csak nem tudom egyelőre hogyan.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest