- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #2432 üzenetére
Most értem haza. PartNero-val lehet jobban jártál volna, mert szvsz. még ma megkaptad volna, és jó áron is adják (99k).
A Doboz tartalma: PDA, PDA tok (fekete), 2 részes headset, töltő, adatkábel, stylus, angol nyelvű kézikönyv.Leesett az állam.
Ezek a speedshop-ban kiálított PDA-k és telefonok, egy kalap xart se érnek.
Az hogy lassú a gyorsboltos O2 az egy dolog. Az enyém a védőfóliával együtt is jobban, határozottabban reagál, mint a gyorsboltos változat. Bár még nem optimalizáltam rajta semmit (widgetes Today-t se lőttem még ki) meglepően gyors. Menüben barangolva nem érzem lassabbnak mint az I8910-et. Teljesen másképp viselkedik mint a gyorsboltos. Mintha az egy beta teszter teló lenne ott kiállítva, kb. akkora az átmenet.
Szóval oda elmenni, és a kiállított darabok alapján választani, nem jó ötlet.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #2429 üzenetére
Én is megrendeltem ma 10h-kor!
Bár én 1h belül mehetek érte.
Part Nero?Felvilágosítottak, hogy a kijelző probléma már megszünt, tehát no para...
-
zack
nagyúr
Lehet holnap én is oszlopos, vérbeli tagja leszek a topiknak...eladtam az I8910-et.
Még képlékeny hogy mit veszek, de 99% Omnia 2 lesz. -
zack
nagyúr
válasz
babosmiki #2405 üzenetére
Omnia HD-n én is tegnap próbáltam először DivX-et, és tökéletesen játszotta riccenésmentesen. Eddig Mp4-et néztem rajta, amit még az LG Arena-ra konvertáltam, de rendesen meglepődtem, mert jobban vitte mint az mp4-et, persze azért akadásról szó sincs. Beletekerés utáni lejátszásnál vettem észre kicsi késlekedést, de ez lehet csak azért volt mert Arena-ra vannak optimalizálva. Nekem is tökéletesen megfelelő a gyári player.
-
zack
nagyúr
"A felvenni 720p-bent . . . hát gyanús kicsit. Inkább egy upscale-elt videót mondanék, nem natív 1280x720p-t."
Miért lenne gyanús? Mire alapozod ezt?
Bár igazából mindegy is, ez biztos natív 720p, nem hinném hogy fel lenne skálázva. Gondolom ezért van hogy meg-meg riccen...
"A tárhellyel is vitatkoznék kicsit, mert elérhető már most is 64 GB flashrom, vagy ha az SSD-ket vesszük figyelembe több is"
És ez most hogy is jön ide hogy mekkorák az SSD-k?
Telefonokról és azok belső memóriájáról volt szó, ahol jelenleg a MicroSDHC a legelterjedtebb formátum. Az hogy gigantikus méretű belső tár + nagy méretű külső memória legyen egy telóba sok idő lesz. Megnöveli a gyártási költségeket tök feleslegesen. 1-2 vér istván miatt nem fog megváltozni a világ. Jelenleg egy 8GB belső tár + 8GB MicroSDHC is több mint elég. A többség még mindig 2GB memo kártyánál tart, és valljuk be, az is elég sok mindenre.
Ezzel be is fejeztem az off-ot. -
zack
nagyúr
válasz
szijartg #2388 üzenetére
Azért mert a júzerek többsége telhetetlen, ami kicsit már engem is zavar.
Végre elérkeztünk oda, hogy konvertálatlan divX filmet nézhetünk felirattal, ami nagy előny, mivel nem kell konvertálgatni. De már ez is kevés egyeseknek, még több kell, ezért jött képbe a tudatlan júzereknél az mkv. -
zack
nagyúr
Elbeszéltek egymás mellett.
Erdoke is pont az suggallta, hiába tudja elméletileg a Snapdragon, gyakorlatban még az se tudja. Hiába a legerősebb PDA a HD2, ez még mindig kevés. Az meg a másik, 7-8GB simán van egy 720p movie, tehát 16GB MicroSDHC minimum kellene hozzá, és a nagy türelem, amíg rámásolja a júzer azt az 1db filmet.
Szóval nem az erőforrás döglesztés a legnagyobb gond, viszont azt jól látod, hogy felesleges 1280x720 felbontást nézni egy 800x480, vagy egy 640x360 (I8910)) kijelzőn.
Én azt mondom bőven elég egy konvertálatlan DivX támogatás egy telefonra. A hardver el fogja érni 1-2 éven belül a 720p videólejátszást, de a tárhely nem hinném. Ahhoz bődületes 40-50Gb kártyák és belső memória kellene hogy kényelmesen és gyorsan 1-2 filmet rátöltsünk USB4 támogatással.
Elvileg az I8910 is tudja az 1280x720p videó felvételt, de gyakorlatban nem az igazi. Meg-megakad, nincs meg a megfelelő stabil 24-25 frame/s, de ezt javítani fogják elvileg szoftveresen. Persze más gépigény felvenni 720p-ben, mint egy 720p mkv-t lejátszani. -
zack
nagyúr
válasz
runner 125 #2362 üzenetére
Ne említsük már 1 napon az mkv lejátszást és gépigényt, a divX gépigényével.
Sok nem túl hightech asztali gép sem birkózik meg maradéktalanul az mkv-vel. Nálam a normális minőséghez azt írja asztali gépnél, csak 3Ghz feletti procival. Akkor hogy is jöhet ide egy 800Mhz O2 proci?Nem csoda hogy nem viszi az mkv-t...
-
zack
nagyúr
válasz
kbencee #2346 üzenetére
Ez tény és való. Az AMOLED az nagyon odab@sz, és az O2 felé billenti a mérleg nyelvét. De! Nem hinném hogy egy PDA-nál ez a legfontosabb szempont.
Én pl. PDA vásárlásnál előnyösebbnek tartanám a Snapdragon 1 GHz procit, és a normális RAM kezelést, mint a kijelzőt, ami azért az Acer-nél se rossz persze nem AMOLED szint. O2-nél előnyösebb még az aksi készenléti ideje, ami 1 napot szvsz. tuti ráver a Neo Touch-ra.
Bár O2 topik, de ezeket az előnyöket, hátrányokat figyelembevéve én az Acer mellett döntenék. Az ára is kérdéses hogy hol fog megállni az O2.nek, mert 2,5 hete még 106k volt a PartNero-nál, most meg már csak 100k. Egy csúcsmodellhez képest nagy zuhanás, és ami még furább az Omnia HD ára azóta sem változott, stagnál 107k a 8Gb változat.
Lehet a Pannon akciózásának is köze van a dologhoz, ahogy azt korábban már írtam. -
zack
nagyúr
Jó, persze. Gondolom mindent ki lehet kapcsolni hogy itt-ott gyorsulást érjünk el. De nem ez lett volna a lényege, hogy "heréld ki" és akkor megfelelő lesz a sebessége. Hanem inkább az, hogy ezeket a mindennapos használatot elősegítő felületeket is úgy kezelje hogy nem lassul be. Egy újra gondolt második generációs Omnia-nál ez nem hinném hogy nagy erőfeszítés lett volna.
-
zack
nagyúr
Úgy látom nem mindenki elégedett.
Valljuk be, 100k feletti PDA-nál, a júzernek lehetnek igényei ill. elvárásai. Teljesen jogos a csalódottságod. Bika hardver van az O2-ben mégsem úgy müxik ahogy kellene.
Úgy látom ez a WinMo-s vonal majd talán a WinMo 7 megjelenésével fog ismét magához térni, mert ez a 6.5 nem lett az igazi. Persze lehet azzal takarózni hogy ez egy PDA, de csak azért veszi a júzer, hogy legyen egy teló+PDA+GPS kombója 1 készülékben. Valahogy a HD2 se hozta azt a szintet mint amit sokan elvártak volna. Más jó vétel egyelőre nincs ebben a szegmensben.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #2305 üzenetére
Nem azt mondtam hogy nagy esés lesz.
De eddig az volt a tendencia, hogy a szolgáltatónál megjelenő modellek ára lényegesen jobban csökken, mint azoké a modelleké, amik nem jelennek meg egyik szolgáltatónál se.
Egész jó áron? 104k a legolcsóbb helyen is...elmentem megnyomkodni, a speedshop-ba, így hogy 2 hete I8910 HD-t használok. Mit mondjak. örülök hogy a HD-t vettem. WinMo 6.5 volt rajta, de több helyen is akadozott, (pl. leginkább a 3d pörgetős efekteknél) ill. gondolkodott több helyen is 1-1 progi indításakor, ami elég kiábrándító volt. Nem azért mert várni kell, és nincs pár másodpercem várni. Hanem mert van összehasonlítási alapom a HD-vel ami jóval gyorsabb, holott ebbe "csak" 600Mhz ARM-8 proci van míg az O2 1Ghz ARM-11 büszkélkedhet. Lehet a WinMo 6.5 a ludas, nem tudom. Mindenestre a rezisztív kijelző se tetszett annyira, és az anyagminőség se. Jó alaposan megnyomkodtam, mert tudni akartam érdemes e HD-ről váltani, mert ez volt a tervem, hogy kipróbálom az O2-t is. Sms írásnál álló helyzetben képtelen voltam megnyomni a jobb alsó kezelőgombokat ujjal, pedig nincsenek vastag ujjaim. Nem értem hogy nem tanult a Samsung az O1-ből...miért nem oldották meg O2-nél hogy legyen egy rejthető ceruza, ami néhol igen-igen jól jönne. Persze itt is van a lifegős megoldás, de valljuk be, egy ilyen kvalitású PDA-nál ez elég nagy blama. Félre ne érts jó PDA az O2, de jobban jártam a HD-vel, és (már) nem cserélném el O2-re. -
zack
nagyúr
Ne haragudjatok hogy ide csak most írok be, de iszonyat pörgős napom volt, és még ezeken felül pluszba mindenki rohamozott pü-ben, meg több topikban is, hogy írjam le a véleményemet az Omnia HD-ről. Köszönöm a segítségeteket, megvettem az Omnia HD-t, mert ma mindenképpen telefont kellett szereznem mert du. eladtam az Arena-t. 11k-val olcsóbban jutottam hozzá egy mindösszesen 2 órát használt 1 év garis darabhoz, mint amennyibe az Omnia 2 került volna. Úgy gondolom ez így nagyon megérte. Elsődlegesen az Arena-nál jobb multimédiás képességű telcsi/PDA kellett, nyilt OP rendszerrel. Persze az Omnia 2 is jobb valamivel, de hogy erdoke-t idézzem, az Omnia 2 csak másodlagosan funkcionál telefonként, elsődlegesek a PDA funkciók lesznek. Nekem pedig a telefon részére van elsődlegesen szükségem. Közrejátszott az is, hogy nem mertem megvenni külföldi garival az O2-öt, mert ha pont beüt a kijelző nyavaja, akkor több hétig nem lesz telóm amíg gariztatják. A hab a tortán a jövőre megjelenő WinMo 7, ami csak kapacitív kijelzős PDA-ra fog települni, tehát a WinMo 6.5 egy korszak le fog zárulni. Nem mondom, hogy ha kint lesz a WinMo 7 lehet venni fogok PDA-t, mert azzal már hosszabb távra lehet gondolkodni mint a jelenlegiekkel. Jelen pillanatban bár a Symbian-t sokan elavult rendszernek tartják, van pozitív oldala is...kiforrott, stabil, és ez nekem most többet nyomott a latban.
Kicsit kapkodtam, bár nem bántam meg, már most nagyon szeretem az Omnia HD-t!
Azért is voltam kicsit erőszakosabb, és kérdeztem meg sok topikba, mert tudtam hogy nincs sok időm a választásra. erdoke-vel való beszélgetés tette fel az i-re a pontot. 15 perc beszélgetés után ő is úgy látta hogy Omnia HD kell nekem, és azzal jobban fogok járni.
Nagyon sok videót és tesztet olvastam, és valahogy mindenhol egy kicsit a HD-t éreztem jobbnak. Az is döntő volt a végén hogy az Arena kapacitív kijelzője után féltem az O2 rezisztív kijelzőjétől. Biztos meg tudtam volna szokni, de nekem a kapacitív nagyon bejött, mint ahogy a karcálló kijelző is. Az O2-re meg egyből egy Brando fóliával kellett volna kezdenem, ami még +4-5k, és már ott tartok hogy 111k.
Még1x köszönöm a segítségeteket!!
-
zack
nagyúr
válasz
Quasi_modo #2210 üzenetére
Elkezdtem lapozgatni, de sosem érnék a végére...
Még mindig nem tudtam dönteni egyébként.
Talán kicsit a HD felé billen a mérleg nyelve. Egyszerűbb használat lenne egy okostelefon, mint egy PDA+telefon. A mindennapokban talán kicsit nehézkesebb lenne az Omnia2, ha elsődlegesen telefonálásra használnám. Nem vagyok a mobilnet híve, sokat vagyok itthon, igazából nincs is szükségem a telón internetre, ha mégis kimerül a levelek letöltésében, és a hírek olvasásában. Szóval elképzelhető hogy sok lenne nekem, egy WinMo a hétköznapokra, attól függetlenül hogy üzletember vagyok, és fontos a sokat tudó kütyü.
Rövidesen kiderül mi lesz a döntésem... -
zack
nagyúr
Sosem használtam még WinMo-t így kicsit izgatja a fantáziámat, de ugyanakkor félek is tőle kicsit. Az S60 meg régi cucc, tetszik a Nokia 5800-ban is. Bár nem játékra lesz, mivel üzletember vagyok, de azért érdekelne az is melyikre jobb a játéktámogatottság, és melyiknek erősebb a hardvere ezen a téren. A csajom imádná inkább, ha jó kis játékok lennének rajta.
-
zack
nagyúr
Köszi a véleményt!
Igazából nem hinném hogy bármelyikkel is "mellé lőnék".
Mind a 2 kütyü komolyságos, bár I8910 aspektusból hallottam hogy a magyarországi szoftver támogatottság elég szegényes.
Ez ügyben már gyüjtik az aláírásokat...nem jó pont.
Neked mi a gondod az S60 touch felülettel ha kellően gyors?
A kompaktabb és elrendezetebb kijelzőt se értem. 3,3 vs. 3,7 col-ra gondolsz? -
zack
nagyúr
Nehéz kérdés, ahogy mondod.
Igazából az Omnia 2 jobban tetszik külsőleg, a króm csík annyira nem jön be. Tesztjében azt írják zenelejátszás és hangzás jó, még kihangosítva is. Ez nálam az egyik legfontosabb szempont, mert motoron sokat hallgatok zenét. Az I8910i-nél viszont ki is lett emelve, hogy a zenelejátszás nem éri el az LG Arena minőségét, és a kihangosítás is vérszegény.A 720x480 videófelvételt tudja az Omnia 2 is 30fps-el. Fényképező része 5MP, de az kifejezetten jó minőségű a teszt szerint! Tehát...akár még jobb is lehet az átlagos minőségű 8MP I8910 HD-től. Engem a TouchWiz felülete nem borzaszt, mert nem volt még hasonló telefonom. Egyedül a tesztben említett "D-pad hiánya", ill. a "cerka hiánya" ami aggaszt.
Mennyire van ez eltúlozva...tényleg alkalmazások telepítésénél problémás a cerka nélküli használat? Sok negatívumot nem látok Omnia2 oldalon...
Gondolom akinek van összehasonlítási alapja, mint a tesztelőnek is ugye, az jobban észreveszi a hibákat. De én LG Arena után...max a rezisztív kijelzőt kell majd megszoknom, másban nincs összehasonlítási alapom, mert belső tualjdonságaiban mindkét telcsi jobb mint az Arena. A 2 órát használt garis I8910 HD viszont 11k-val olcsóbb mint az új Omnia2, ezért nagyon kecsegtető, ráadásul ha a teszt idején olcsóbb lett volna a HD, "Különösen Ajánlott" plecsnit kapott volna, míg az Omnia2 csak "Ajánlott" plecsnit kapott.A három nagy kérdés a következő:
- D-Pad és a cerka hiányát mennyire fogom zavarónak érezni
- Illetve kapacitív kijelző után mennyire lesz gáz egy rezisztívre átállni. -
zack
nagyúr
Srácok!
Segítene valaki? Nem tudok dönteni.
Omnia 2 vs. I8910 HD. Holnap venném, és bizonytalan vagyok, de rosszul semmiképpen se szeretnék dönteni.
Az Omnia HD melett jelenleg annyi szól hogy lenne karcmentes használt 1 hónapos, 1 év garis 95k-ért. Sajnos Omnia 2-ből csak újat tudnék venni 106k-ért. De ez még önmagában véve nem gond, ekkora összegnél inkább szeretnék jól dönteni, mint 11k-t spórolni.
LG Arena-hoz képest mind a két teló tudja azt amit kell. Normális Fényképező, és videókamera, filmek lejátszása, bár zene lejátszásban nem tudom melyik erősebb. Mint ahogy azt sem lesz e észrevehető különbség egy nagyobb felbontású 65k kijelző vs. kisebb felbontású 16M szinű kijelző között. Érdekelne az is melyik a dinalmikusabb rendszer, telefonos funkciók gyors elérhetősége...1 szóval minden érdekelne ami közelebb hozná a döntést melyiket vegyem. -
-
zack
nagyúr
Végre megoldották a cerka lifegését.
Nem lesz rossz...gondolom az ára függetlenül horror lesz. Ha abból indulok ki hogy az iPhone 3GS 16GB 255k...
Azért az az iPhone kijelző és kontraszt még mindig ott van a spiccen.
Főleg így látszik nagyon hogy ott van mellette a többi kijelző.
-
zack
nagyúr
Ezeket mind te írtad nekem:
"Amúgy nagyon nem mindegy hogy WM vagy symbian. Óriási a különbség. De ha ezt nem tudok, akkor most inkább nem mennék bele."
"Mondom, hogy nem tudod, külömben nem mondanál ilyen badarságot."
"Na ennél a mondatodnál vált teljesen világossá a számomra, hogy én vagyok a hülye hogy egyáltalán le álltam veled vitatkozni."
Folyamatosan osztottál, hogy ez ép ésszel fel nem fogható ami a Symbian és a WinMo között van, és ha eddig nem tudtam, kár is belemenni, mert elmagyarázhatatlan. Majd amikor rákérdeztem konkrétan, nagy kegyesen leírtál annyit hogy neked miért jobb. Általános "pro" és "kontrát" nem írtál. Gondolom azért mert te sem vagy vele tisztában. De kérlek most már ne keresd ki a google-ből, mert nem érdekel, arra lettem volna kíváncsi te tudod e.
Mert én véleményeztem a WinMo-t ami mellett ugye nem lehett szó nélkül elmenni, egyből megvolt a meddő vita alap, és kezdődött a "lenézős" stílus, hogy ép ésszel ez fel nem fogható, legalább is nekem biztos nem.
Szóval most előadod hogy én miért nem látom be hogy neked bejön a WinMo. De könyörgöm...nem is ez volt a lényeg. Onnantól lett ez a lényeg, hogy "megfogtátok" azt a pár szót, amit saját véleményként leírtam, szóval ez az eddig kialakult felesleges vita csak nektek köszönhető.
Csak hogy tudd...nekem tök mindegy hogy WinMo vagy Symbian, a lényeg hogy ne zárt OP rendszer legyen, és azokat a dolgokat tudja amiket használok. Mind a kettő használható, és jó hardverrel jó kis okostelefon / PDA válik belőlük. Aki elsősorban telefonálásra veszi, úgy gondolom a Symbian-nal jobban jár. Aki meg a PDA mivoltjából, és a telefonálást másodlagosként kezeli az értelemszerűen WinMo-t fog választani.
Úgy ahogy elindítottátok ezt a vitát, itt most le is zárom a részemről. -
zack
nagyúr
Senki sem kért hogy álljál le velem vitatkozni, és hogy kampányoljál a WinMo mellett. Felesleges. Kinek ez a jobb kinek az. Nem értem mit kell ezen megsértődni.
El kell fogadni hogy más másképp gondolja a dolgokat mint TE. Nem pedig irónikusan "magas lóról" válaszolgatni.Enjoy: Így van, felesleges ezen vitázni.
-
zack
nagyúr
válasz
Quasi_modo #164 üzenetére
Az nem gond, hogy sokan istenítik a WinMo-t, csak a többiek, mert nem erre esküsznek, még nem hülyék. Ez itt a gond. Többen itt úgy gondolják aki nem WinMo-t használ az már nem is ember.
Nem baj, majd jó nagy iPhone "fan" leszek, és majd jövök flamelni...hogy a MAC OSX mekkora császár! -
zack
nagyúr
Nézd...egész egyszerűen nincs kedvem még a telefonomon is a Win-nel pepecselni. Bőven elég az itthoni gép, nem akarok még a telefonon is a registry-ben turkálni.
De várom a különbségeket, hogy felsorold, miben nyújt többet egy WinMo....Persze olyan különbségeket próbálj felsorolni amiket egy Symbian-os telcsiben hiányol a júzer, és a WinMo tudja. Persze a Symbian-nak is megvannak a hátrányai, de úgy gondolom ez nem csak OP rendszerre igaz hanem minden PDA-ra és okostelefonra is.
oalex: Én nem használok exchange szervert....és a naptárfunkciók is elegek amiket idáig használtam. Ha láttál Omnia HD, vagy új iPhone onboard böngészést, nem hinném hogy azt mondanád mennyivel gyorsabb ez egy WinMo rendszeren. Eddig az iPhone tudta a leggördülékenyebb böngészést nyújtani, és ebben abszolút "úttörő", nem véletlenül hasonlítgatja minden tesztoldal az iPhone-hoz az új készülékeket. Persze lehet szeretni vagy nem szeretni. Nem is kell a MAC OSX vs. WinMo flame. De sok mindenben etalon az iPhone még mindig, s nem egy mostani újdonságról beszélünk ugye.
-
zack
nagyúr
Tudom mi a különbség...
De nekem elég a Symbian is, végül is ezek csak telefonok. Mit nem tud egy Symbian-os Omnia HD amit az Omnia 2 tudni fog, és fontos a mindennapokban? Ez csak azon fog múlni ki melyik felületet szereti és okos telefon kell neki vagy PDA. A PDA-t használok júzerek vannak a legkevesebben, mert kevesen használják ki a relatíve nagyobb tudást.
De ha nyáron jön T-hez az iPhone 3G(S) akkor azt fogom venni. Jó cumó lesz ez is. -
zack
nagyúr
Persze.
Nem akarok én riogatni senkit...
Nekem szvsz. elég lesz az Omnia HD is...WinMo vagy Symbian, nekem édes mindegy. A lényeg hogy ne legyen zárt OP rendszer, és a GPS-t offline-ban is tudjam használni normális progival. Szóval zárt OP rendszer semmiképpen sem kell, és amennyivel többet fog tudni az Omnia2 az Omnia HD-nél, az nekem nem fogja megérni azt a +30+40k-t, és a plusz 3-4 hónap várakozást. Viddeokon egyébként elég döcögősen hasít...a touch funkció nem működik valami fényesen, nem igazán úgy működik ahogy kellene. Van hogy késve reagál, belassul, majd mindent gyorsan bepótol...lehet ez csak azért van, mert beta állapotú, de akkor meg nem kellene ilyen vidókat mutogatni, mert siralmas látvány. -
zack
nagyúr
Kint van már az Omnia2 uraim...mi több Magyarországon van.
[147k az induló ára ami sztem nem vészes!]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest