- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #3451 üzenetére
Én nem feltétlen a prociban látom a hibát. Sőt...Ebben látom legkevésbé. Szerintem szar a szoftver. A Jet-ben tuti, elejétől kezdve UI gondokkal küzd, pedig zárt OP rendszer. A Symbian eleve gyorsabb rendszer mint a WinMo, tehát egy kevésbé gyors proci is lehet gyorsabb Symbian alatt. Iszonyat hardverigényes a WinMo, de ezt tudjuk. Én jelenlegi helyzetben azt mondom, hogy egy WinMo 6.5-nek kell a Snapdragon 1Ghz, és minimum 300-400MB RAM. Szóval nem hinném hogy ezek a procik gyengék lennének, csak részben kevesek az optimalizálatlan szoftverhez (Jet) és részben kevesek a WinMo 6.5 által felállított hardveres elvárásoknak. Bár sztem az O2 teljesítményével nincs gond, és még1x hangsúlyozom hogy volt I8910-em. Nekem ennél jobb összehasonlítás nem kell. Persze lehet piedesztálra emelni az I8910 600Mhz A8 prociját, de meggyőződésem hogy nem tudná gyorsabban futtatni a Win-t mint a mostani ARM11 800Mhz...
-
zack
nagyúr
Nah hát ez az. Csak elméleti síkon lehet róla filozofálni. Mi is beszéltük ezt még, az hiszem telefonon, amikor az I8910 mellett döntöttem, mert az elméletleg gyorsabb. Itt a gond hogy csak elméletben. Amikor megvetem gyors volt, ez nem kérdés, de nem volt összehasonlítási alapom. A meglepi akkor ért amikor lecseréltem az elvileg gyengébb processzoros O2-re. Egyébként is, senkit se érdekel úgy igazából mi mit tudhatna elméleti síkon, ha egyszer gyakorlatban nem érezhető. Lehet jobb proci az A8, de nálam kb. egy szinten van az ARM 11-el, mert nem venni észre használat közben a különbséget.
És elsősorban mindenkit ugye a használat közbeni teljesítmény érdekel. -
zack
nagyúr
Ezt én túlzásnak érzem, de bármilyen összehasonlítást vállalok bárkivel az I8910 topikból.
Ha így lenne, nem kicsi lett volna érzetre a különbség. Mert bár mindenre használtam, amire való, de olyan alkalmazással nem találkoztam ami villámabb lett volna a többinél. Itt most a 2x különbségről beszélek amit említettél. Annak meg mi értelme, ha elvi síkon erősebb..gyakorlatban meg nem. Pont mint a 2 magos C2D E8600 4400mhz, kontra 4 magos 3,9Ghz Q9550. A 4 magos szinte mindehol gyengébb lesz, a száraz Mhz-ek hiányában, és mert alíg van 4 szálon futó alkalmazás. Persze ott a WinRAR ahol jóval erősebb, meg 1-2 videó és audió renderelő progi...aztán ezzel ki is fújt. 90% jobb a több Mhz. Ez telefonok/PDA-k esetében sincs másképp, úgy gondolom. -
zack
nagyúr
válasz
kosturica #3442 üzenetére
Nem erősebb. Ezt senki sem állítja. Az egyik 1 ciklus alatt 1 műveletet míg a másik 2 műveletet tud elvégezni. De mivel ehhez alkalmazás is kell, pont az a felállás mint az asztali gépek esetében. Ahol a szoftver tudja a több szálon való feldolgozást, ott gyorsabb lehet az A8 ill. inkább egy szinten lehet , de ahol nem, ott a Mhz-ek dominálnak inkább és ott gyorsabb lehet az egy szálon dolgozó 800Mhz. Tehát alkalmazás függő, de az esetek lényegi többségében azért inkább a Mhz dominál, nem pedig az adatok több szálon való feldolgozása. Nekem volt I8910, és amire használtam, abban nem tünt gyorsabbnak. Sőt...inkább az O2 felé billen a mérleg. Mert azért egy egyszerű Symbian rendszert ne hasonlítsunk egy WinMo-hoz. Jóval erőforrásigényesebb a Win.
-
zack
nagyúr
A jelenlegi kriminális garanciális helyzetben, ami itt Magyarországon működik lényegében tök mindegy melyiket veszed..Sőt! Lehet egy PartNero-s gari jobb mint egy magyar Samsung gari, ami azért nonszensz ha jobbban belegondolunk.
Mert ha már magyar gari, és elkérnek 10-15k-val többet, és megteszik azt hogy csak 2Gb verzió érhető el belőle...legalább akkor "nyalják ki a júzer seggét" ha gondja van, és oldják meg a javítást is pár nap alatt. De jelenleg nagyon nem ez a helyzet, mindenhol várni kell az alkatrészekre nem is keveset, főleg ha súlyosabb a gond. Ez most nem kifejezetten a Samu szervíz kritikája, hanem általánosságban írtam a magyarországi helyzetről.
Jelenleg nov. vége óta 3k-t esett az Omnia 2 ára, most 96k bolti garival. Az i8910 HD meg 103k. De mivel egy PDA jobban tartaja az árát általában mint egy telefon, így várható, hogy az O2 alá fog esni az ára rövidesen.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Persze úgy nem fog futni mint HD2-ön...de a végleges ha elkészülne jóval jobb lenne mint ami a videón van, és az akár elég is lehet.
Amíg beta1 státuszban van, nincs értelme hasonlítgatni, főleg úgy hogy végleges nem is biztos hogy lesz. Nekem annyira nem hiányzik, bár biztos ki fogom próbálni.Gondolom addigra lesz az O2-be Snapdragon emuláció is...
Gombnyomásra 1,3Ghz-re fogja emelni az órajelet.
És akkor a HD2 tehet egyszívességet.
erdoke: Akkor ezt benéztük.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3417 üzenetére
Nem...de bokszolok, és thai bokszolok.
-
zack
nagyúr
Aki nem tudja beszerezni, és kipróbálná ezt a Samsung Today felületet, innen letöltheti:
Samsung Today -
zack
nagyúr
válasz
nyikszi #3399 üzenetére
Na akkor szépen sorjában..
Janoex:
A program ami ezeket tudhatja, az vagy az SK Tools, vagy a MemMaid. Ezek a legjobbak. Mind a kettőnek van pucolós része, próbáld ki őket aztán döntsd el.nyikszi:
Üdv!
"Inkább én is arra lennék kíváncsi, hogy kezdetnek mit tegyek fel?"
Én azt mondom, ha ismered a WinMo-t akkor ugye nagy ismerkedés nem fog kelleni. Bármit feltehetsz, ha az segít pár oldallal ezelőtt tettem fel screen capture-rel készített képet ahol látszik én miket tettem fel. Majd ha meglesz a PDA szólj, és küldök linket, ahol be tudod őket szerezni, amíg nincs meg, addig felesleges foglalkoznod vele.
ROM-ból jelenleg az aláírásomban is szereplő JA1 a legfrissebb, és ez eddig talán a legdinamikusabb is, új felületű Samsung settings opcióval. Ha itt lesz az ideje, meg fogom adni a linket ahonnan töltheted, addig is regisztrálj be a PDA Fan Club fórumába és olvasgass, ill. a regisztráció majd a letöltésekhez is kelleni fog. A Secany ROM-ok mindegyike tartalmaz magyar nyelvet. Jelenleg az SPB Mobile Shell a legjobb telepíthető today felület véleményem szerint. Az összest ami szóba jöhetett, néztem és próbáltam.
Talán még az Omnia Pro Samsung Today felülete ami használható, és nem zabál sokat, de ez kevesebbet tud, és kicsit kényelmetlenebb mint az SPB MS. A többi, mint a PointUI és társai, nálam "több sebből is véreztek" és nem is frissítik őket olyan intenzitással mint az SPB MS-t."És remélem lesz időm aktívan hozzászólni a fórumhoz, nem pedig eltűnni, mint Vitko"
Ebben egyetértünk. Ezt a mentalitást én se szeretem. Ha egyszer valamit beszopok, mint pl. ami most a főzött ROM-okkal volt, azt megpróbálom minnél előbb közzétenni, más ne szopja be. Ez evidens.
-
zack
nagyúr
Igazából engem nem is érdekel, pont ezért mert nem 3 évre terveztem a használatot... jövő áprilisig ki fog tartani, addig meg lesz jobb, erősebb és szebb Seven OP rendszerrel.
Jövő áprilisban véleményem szerint kb. annyi lesz mint most az O1, hozzáteszek 50-60k-t és megint lesz egy csúcsmodellem. Másképp a mai világban nem lehet sajnos...
Ami pedig a nem mindegy...nézd meg a többi új telefont, PDA-t. Nagyon kevés ami ennyire problémamentes mint az O2. Szóval összetehetjük a 2 kezünket, hogy amíg használni fogjuk, nincs instabil működés, nincs anomália és megoldatlan kérdések, amik a működést befolyásolják negatívan, tehát azt akarom ebből kihozni hogy főzött ROM-ok nélkül is jó ez a kütyü, és ha esetleg lesz valami tuti jól működő ROM esetleg magyar nyelven is, az csak egy nem várt pozitívum lesz. Én így fogom fel.
Ha a Rodrigo féle ROM-ból lesz valami jól működő végleges verzió, az még jó pár hónap.
Kár ezekre várni, ha lesz, akkor lesz, ha nem, nem.pity-putty:
Nem olyan sok az a 3000 hsz...própáld logikusan csinálni.Az eleje felé keveseknek volt O2, tehát logikus, hogy inkább 1500-tól lesz érdemes olvasgatni ill. onnantól, ahonnan már egyre több O2 tulaj csatlakozott a topikhoz. Azt tudom hogy november elején még alig voltak aktív tagok, de amióta a T-nél kapható, felpörgött a topik.
-
zack
nagyúr
válasz
pity-putty #3390 üzenetére
Üdv a klubban!
Rövidesen megprobálok összeállítani egy "első hsz-t" az újonnan érkező tagoknak, mert mindenkinek egyesével elmondani, mit és hol talál meg...a világ összes türelme kevés ehhez, ha kicsit jobban belegondolsz.
Főleg annak fényében hogy az elmúlt héten, csak én 3-4 esetben leírtam mit merre és hogy, és természetesen senki se veszi a fáradtságot hogy visszaolvasson...kicsit próbálj visszaolvasni, vagy az egész topikot átolvasni, ami ugye egyébként se árt, és sok kérdésre megkapod a választ.
Nekem alap, ha csatlakozom egy bármilyen új szerkentyűvel egy új topikhoz, akkor átolvasom a topikot. Ill. próbálom kiszűrni a számomra fontosabb hsz-eket, amiket ki is nyomtatok, majd rendszerek, amiben egy tűzőgép segít általában.
Hasznosabb kézikönyved lesz így, mint a gyári user manual.
Kicsit legyetek önállóbbak, és ha a tanulás folyamatában kérdésetek van, akkor természtesen megpróbálunk válaszolni. -
zack
nagyúr
Mondjuk ilyen minőséget amit csinálnak...egyelőre tényleg felesleges a főzöttet gyártani, mert senki se fogja használni.
Szerintem lesz majd rá megoldás, eddig alíg volt O2 tulaj. Persze a rommerek adottak voltak, de a tesztelő közönség lehet nem volt akkora. Itt is csak kapkodom a fejem, napi szinten hány új taggal bővülünk. Gondolom egyébként rajta vannak a dolgon, hogy egyszerüsítsék a főzőcskét..
-
zack
nagyúr
Egész éjjel főzött ROM-okat néztem, és persze próbáltam tesztelni. 2 féle Neo Lite volt az egyik és a PDAVIET féle L5-ös Sonblack ROM a másik. Mit mondjak...
Egyik se maradt fent. Általánosságban mind a három ROM ki volt herélve nem kicsit, és dettó azzal a problémával küzdenek mint a Secany féle szervíz ROM-ok. A szabad program RAM 84-ről indul kb., de ez is beáll kb. annyira mint a Secany-nél. Tehát szabad RAM-ban nem lett előrelépés. Egyes egyedül a fő tárhely mérete nőtt drasztikusan a kiherélésből adódóan, szabadon kb. 180-200Mb volt.
Ezért, hogy ennyi szabad területhez jutunk, túl sokat kell feláldoznunk, főleg úgy, hogy a szabad RAM helyzet nem javult szinte semmit. Le kell mondanunk a magyar nyelvről, és még nagyon sok mindenről, ami a használatban jól jön, és már a Secany ROM-oknál megszoktunk. Samus névjegyzék és tárcsázó pl. herélve mindegyikbe. Olyan alkalmazásokat is kivesznek ész nélkül ami azért jó lenne, mert nem teljesen szükségtelen. Mindegyiknél ilyen-olyan hibaüzeneteket kaptam az elején amit nem tudtam értelmezni a hiányos angolom miatt. No de akkor is. Egy frissen telepített ROM ne dobáljon már hibaüzeneteket, mert felmerült bennem a kérdés akkor mi lesz később?Sajnos a főzött ROM-ok felhozatala elég szegényes, az általam próbáltak elvileg a legjobbak, legstabilabbak. RODRIGOFD Manila-s ROM-ja biztos jó lesz ha egyszer elkészül, mert a beta1 verzió a gyenge lett, a beta2-es meg még nincs, a végleges meg lehet meg se fog születni.
Szóval így 8-10 óra pöcsölés után azt mondom a Secany ROM-ok eddig a legjobbak. -
zack
nagyúr
Nincs mit.
Ezek alapján én azt mondom vágj bele! Nem fogsz csalódni az O2-ben.
Mindenki leírás alapján oldja meg a különböző buherákat. Azért nem ennyire vészes a helyzet. Leírás nélkül, olyan a registry mint egy labirintus.
Csak van olyan, akitől még ez is messze áll. A legtöbb registry buhera egyébként telepíthetős *.cab fjlban is létezik, így azt feltelepítve, megúszod a registry buherát.
De még így sem kell túl sok turkálás, mert alapban is nagyon jól sikerült modell az I8000. -
zack
nagyúr
Beszéltem Anzo-val. Azt Mondta egyelőre macera az O2 ROM főzőcske. Ami meg jelenleg van főzött, az annyira ki van herélve, hogy az már túlzás. Sok olyan is ki lett véve amit bent hagytam volna. A másik hátrány, hogy egyelőre csak 1 nyelvet lehet belefőzni, és ez általában minden esetben angol. Jó lenne egy főzött ésszel herélt magyar nyelvű ROM. Én neki is állnék, de amíg csak a hexaeditoros gányolás van, addig túl kockázatos a művelet. nem akarom elqúrni, ahhoz túl drága volt. Gondolom rövidesen meg fog oldódni, addig meg ki kell bírni. Annyira nem vészes egyébként a My Storage sebessége...
-
zack
nagyúr
Nem emlékszem már hogy felkínálja e a My Storage lehetőséget...ha nem, akkor tedd oda, majd tedd fel az SKtools-ot, azon belül válaszd a move data - move folder - move folder with content lehetőséget, válaszd ki az SPB MS mappáját, majd azt ahová tenni akarod. ha nincs létrehozva Program Files könyvtár, hozd létre, és mindenképpen oda másold. Ez így mindent át fog rakni, a registry bejegyzésektől a parancsikonig. Nekem az összes progi így van a My Storage-en..
Nálam 27Mb a Main Memory így hogy a nagyobb méretű progik át vannak rakva. A 20Mb környéke már necces, mivel sok proginak kell az induláshoz ideiglenes tárhely, és az iGo állítólag sipákol 20Mb Main Memory alatt.Én S2U2-öt nem használok, elég bizonytalan volt a működése nálam...azért nézd meg ezt is: Lockscreen_v3.0 Dusk_6.5
-
zack
nagyúr
Jó lenne ha jönne főzött Seven. Halottam hogy elvileg szeptemberben jön az első Seven PDA...Ezek csak kósza hírek, nem hinném hogy készpénznek vehető, sem a várható modell, sem a Seven megjelenési dátuma.
"Két készülék is felbukkant, melyek várhatóan az első 7-es Windows Mobile-t futtató telefonok (közt lesznek). Az LG Apollo egy 3G-s, 1.3 GHz-es processzorral, 3.8 colos AMOLED kijelzővel és 10 megapixeles kamerával rendelkező mobil, a HTC Obsession pedig 1 GHz-es processzort, 3.7 colos AMOLED kijelzőt, 5 megapixeles kamerát és 720p-s videóképességet kap. Az LG készülékét szeptemberre lehet várni, ezután jön majd, október környékén a HTC Obsession."
A hardverből kiindulva, kemény vas kell majd hozzá. Lehet kevéske lesz addigra az O2 hardvere, de majd meglátjuk. Felettébb érdekes lesz az ősz...ez már biztosra vehető.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #3339 üzenetére
1-2 dolgot javítanék...pont azért nem voltam elégedett 100%-ban az I8910-el mert egy drága multimédiás telefon aminek elsődleges feladata lenne a fényképező és a videó felvételi képesség, nem hozza az elvárható szintet. A 8MP kamera minősége elmarad attól a szinttől amit a júzer elvárna. Nehéz jó képet lőni vele, egyszerűen nem érzed hogy egy 8MP géppel fényképezel, szimpla LED-es vaku van benne, és a képek élessége is sokszor probléma. A videó felvétel meg..pfff. 720x480 amit a hivatalos specifikációk szerint is tudnia kellene meg-meg riccen, a minősége jó, de mit sem ér ha nem teljesen folyamatos a mozgókép. Az 1280x720 videó, amit szintén tudnia kellene, ezek után kitalálható hogy milyen...szinte élvezhetetlen. Persze lehet ezeket szoftveresen fogják tudni javítani, de eddig nem sikerült. Az O2 igaz csak 5MP, de dupla LED-es, jobb a színhűség, és a képek élessége, a videó minősége jó, és nem akadozik 720x480 felbontásban sem. Eddig legalább is nem vettem észre.
Innentől kezdve multimédiában én jobbnak tartom az O2-öt mint az I8910-et.mod: Kihgyatam, hogy nincs időm se kedvem, egy 100k feletti modellnél (I8910) vármi a firmware-t mint a messiást, és aláírásokat meg petíciókat küldözgetni, hogy a mi régiónkra is frissítsék a szoftvert. Nem ezért adtam ki 100-110k-t, hogy könyörögjek bárkinek is. Tök alap, hogy magyarul akarom használni a legfrissebb szoftot is, főleg egy drága csúcsmodellnél. Support szinten kritikán aluli az I8910 HD támogatottsága.
-
zack
nagyúr
Keress rá az LG Arena topikban, ill. itt is a nevemre, és megtudod mennyivel érzem jobbnak az I8000-et. Mivel én is I8910-et használtam előtte, pontosan tudom miben jobb, de ha nem haragszol, nem írnám le még1x, mert csak meg kell keresned...szűrési feltételnél "felhasználó név szerint" keress a topikokban.
-
zack
nagyúr
És mi a probléma a 720x480-al?
Szerinted milyen különbséget vennél észre egy 800x480 és egy 720x480 videó között minőségben?Nem értelek titeket komolyan. Kevés telefon ill. PDA tudja 30fps sebességgel lejátszani akadásmentesen 720x480 videókat, de már ez se jó mert nem 800x480 ?
Nekem ez a megjegyzésed fikázásnak tünt és teljesen alaptalanul.
El sem hiszed mennyire jó PDA-t tartasz a kezedben, ezt igazából akkor kezdenéd értékelni ha másra váltanál.
Ma kb. 1 órát csak a kiállított PDA-kat és telókat nyomkodtam a gyorsboltban. És amit most leírok ide véleményt teljes meggyőződéssel fogom tenni. Jelenleg 2 PDA telefon van ami működésben és sebességben felveszi a versenyt az O2-vel. Az egyik az iPhone 3GS, a másik a HTC HD2. Most csak és kizárólag a natív sebességről beszélek, pl. kinetikus görgetés folyamatossága, menüben navigálás, fényképek csúsztatása...stb. Ilyeneket néztem meg, hogy az összes kiállított HTC, az összes Android rendszerű teló, ebben benne volt a legújabb Motorola Milestone is.
Nem írom le mindegyikről a véleményemet, de a Milestone-ra nagyon kíváncsi voltam, és persze nagyot is csalódtam. Kinetikus körgetés meg-meg röccennt, és nem volt az az érzésem hogy egy olajozott működésű rendszert nyomkodok. A G sensor aktiválva volt, de csak fektetett módban volt hajlandó működni, amit nagy blamának tartok, mert csak egy telefon, amit ha arról van szó egykezes használattal is lehessen már kényelmesen nyomkodni. Ezt én úgy vettem észre Milestone esetében nem lehetett megvalósítani, gondolom a hardveres qwerty miatt oldották meg így ami kicsúsztatható. A sebességével se voltam kibékülve, a mi kis O2-es PDA-nk sokkal olajozottabban, gyorsabban "hasít". Lehet én álltam hozzá negatívan, de az első kézbevételkor egy szimpatikus készüléknek tünt a Milestone, amit ahogy telt az idő a nyomkodásával, annál kevésbé tetszett. Sajnos Acer S100 és S200 nem volt kint valamiért, és a 2db kiállított Blackberry-t se bírtam működésre bírni...
Ha sorrendet kellene felállítanom gördülékenységet és sebességet tekintve, 1. helyere az iPhone 3GS-t tenném, 2. helyre a HD2-öt, bár nem tünt gyorsabbnak mint az O2, tehát szivem szerint holtversenyben végeztek a második helyen, de mivel a sebességkülönbség több helyen is megnyilvánulhat, ezért a HD2 össszességében biztos gyorsabb, de ez a menüben kavarogva, kinetikus görgetést próbálgatva, alkalmazásokat megnyitva bezárva, nem tünt fel.
Multimédiát direkt nem emeltem ki, mert ebben egyértelműen az O2-öt tartom a legjobb választásnak, ami azért is dícséretes, mert majd az összes HTC drágább nála, iPhone 3GS-ről, nem is beszélve. Mindent tud amit kell, és ehhez még kiemelkedő multimédiás képességek is társulnak, tipikus "all in one" PDA ami egyedülálló a jelenlegi mezőnyben.mod:
Azt sem értem miért konvertáltok rá bármit is, amikor a *.avi-t konvertálásmentesen lejátsza. Ez a formátum meg annyi van a neten mint égen a csillag. -
zack
nagyúr
Sajnos nekem is visszaáll. Akkor azt hagyd. Nem véletlenül áll vissza.
Van egy progi aminek a neve MemMaid. Töltsd le, és létre fog hozni 3 ikont. Az egyik lesz maga a progi parancsikonja, a másik kettő pedig: MemMaid QuickClean, és MemMaid Reclaimer. Tedd ki ezt a 2 ikont gyorsan elérhető helyre, mert nagyon hasznos. Nekem van hogy 4-5Mb RAM-ot is fel tud szabadítani úgy, hogy nem fut semmi a háttérben. 1-2mp művelet, újraindítás sem kell.
Mindenkinek ajánlom!Fcsabi:
Ha pedig találtál, jól dugd meg az Omnia USB csatlakozójával. -
zack
nagyúr
válasz
viewdetails #3307 üzenetére
Igen, emlékszem, és alap helyzetben gyorsabb volt a TW-el mint a gyorsboltos változat. 1-2 widgetet kitettem, mivel ismerkedési fázisban voltam vele, majd pár nap után jött a SPB MS. Most voltam azon a ponton hogy akkor személyre szabom a TW-t és és azt fogom használni. Teleraktam widgetekkel, és így borzasztóan megfogta a gépet. nem tudom mi az oka, mert RAM volt bőven, a proci sem erölködött. Mégis egy egyszerű hívás-fogadás funkció is nehézkessé és lassúvá vált. A Samsung Today túl egyszerű és nem eléggé személyre szabható (ami az Omnia Pro-n van asszem), így maradtam az SPB MS-nél amíg nincs jobb.
ui: Nekem sincs webnwalk. Szerintem egybe kezeli. Úgy tudom bármelyiket állítod be, a végeredmény u.a. lesz, előfizetésedtől függően.
Fcsabi:
Célszerű lenne megnézned egy szűz OP rendszeren, mert nekem hiba nélkül ment minden. Az hogy T-s vagy nem T-s nem hiszem hogy befolyásoló tényező. -
zack
nagyúr
válasz
petymeg #3304 üzenetére
Ha lesz egyszerűbb megoldás a mostaninál animoo-val mi is meg fogjuk próbálni a főzőcskézést, de a jelenleg helyzetben igen bonyolultságos ezt véghezvinni. Amíg a hexaeditoros megoldás létezik csak, addig kockázatos a művelet, és nem akarok orosz rulettet játszani a saját példányommal. Van benne egy csomó olyan funkció amit ki lehetne vágni belőle, és nem foglalná feleslegesen sem a ROM sem a RAM területet. Mivel úgy néz ki a főzött ROM-okba csak egy nyelvet lehet belepattintani, én már most ígérem, ha lesz egyszerűbb megoldás, lesz a topikunknak normális magyar nyelvű főzött ROM-ja.
Előtte meg lesztek majd kérdezve azért ki melyik funkciót nem használja, és ha nem is lesz külön személyre szabva, de a nagytöbbség igényeit ki fogja szolgálni az általunk készített ROM.Fcsabi:
Írtam már a napokban, hogy Win7 Ultimate 64bit verzióvval használom, és nincs gondom az USB-vel. -
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3302 üzenetére
Az tuti.
Szép darab a tied is.
Mindenki engedelmével, amire tudom a választ, kívételes külön fogok válaszolni, mert most így az egyszerűbb nekem, és túl sok időm nincs.
-
zack
nagyúr
Ez a CAB megint mást csinál, de a szabad RAM-ra jótékony hatással van, mindenképpen tegyétek fel:
-
zack
nagyúr
Aki szeretne egy kis extra memóriát:
Registry-ben keresse meg ezt és írja át az értéket 96-ra:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Shell \ LOWMEM \ ProgramMem "ProgramMem" = dword: 96
Mindenkinél más lesz, akinél kevesebb progi van fent, ott értelemszerűen többet fog felszabadítani.
Ezt is érdemes:
HKCU \ Performance \
Változtasd meg a "Available ram on boot" értéket 9281600-ra.
10Mb több RAM-ot ígérnek, de ez kicsit túlzás.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3295 üzenetére
Jah tényleg...írta is.
Szita az agyam.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3290 üzenetére
Agybadugós is lehet nagyon jó, bár a legjobb a fejhallgató, csak azt utcán necces hordani....Lásd Freestyler videóklippben.
Én a Sennheiser CX500-at nagyon jó minőségnek tartom, de van sok olyan amit érdemes lehet megvenni.
Ami az érdekes, hogy LG Arena, és I8910 HD esetében is nagy volt a különbség ha közvetlen kábles fülesről, vagy ha BT-on keresztül hallgattam. Sokkal jobb volt közvetlenül a BT vevőt kihagyva. O2-nél ezt a nagy különbséget nem érzem. Valószínű azért, mert jobb BT vevőt tettek bele a PDA-ba, és erősebb a jelátvitel. Másra nem tudok gondolni. -
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3287 üzenetére
Gyorsboltba azt hiszem 12k körül van...jó cucc, bár úgy drága dolog ha még fülest is veszel hozzá. Nem rossz a gyári fülese, de én vettem hozzá egy sokkal jobbat.
kosturica:
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3285 üzenetére
Ok. Tényleg. Ezt a részét kihagytam.
Van 3. variáció is.
-
zack
nagyúr
Szia!
1. Csak a T-s O2-höz adnak 2Gb memó kártyát, de ezt is sztem csak a telepített iGo miatt. A belső tár viszont csak 2Gb. GSM boltos verziónál nincs memó kártya, viszont 8Gb a belső tárhely..
2. Adatkábel jóval gyorsabb, sokszorosa sebességben a BT fájlátvitelnek.
3. Nekem eddig se volt gondom Win7-tel, így nem értem milyen kapcsolatnak kellene jobbnak lennie.
kosturica:
Magyaroraszágon úgy tudom nincs 16Gb változat egyelőre. Ráadásul az infó a PartNero-tól van, szóval ha nekik sincs, akkor másnak sincs. -
zack
nagyúr
Jó, értelek én, de ha ezeken a dolgokon már túl vagy akkor nem értem miért nem csinálsz HR-t?
Innentől kezdve csak ez fog segíteni, de ezt már az első neked intézett hsz-emben is javasoltam, és nem értem mi a bonyolult ebben, mert ha azt a pár fényképet, és a névjegyzékedet lemeneted gépre, már rég megoldódott volna a gondod.
-
zack
nagyúr
Természetesen a helyes mederbe való terelésed volt a célom.
Remélem nem értetted félre.
Pár dolgot viszont javítanék. Az Omnia 2 nem okostelefon, hanem PDA. Tehát valójában nekem az első PDA-m, de okostelefonom volt sok az elmúlt pár évben. Okostelefonnak nevezzük a nyilt OP rendszeres telókat amiken nem Windows Mobile fut, mert ezek PDA-k. Nekem nagyon sok Symbian alapú Nokia-m volt amik egytől egyig okostelefonnak számítanak. Én úgy kezdtem hogy megvettem, és mások javaslatára átolvastam (többször is) a PDA Fan Club-ot, hogy megértsem mit is használok konkrétan.
Nekem lehet egyszerűbb volt, bár IT szakember nem vagyok, de hálózatépítést és kezelést kivéve, asztali rendszerek ismeretét tekintve akár rendszergazda is lehetnék.
Nem egyenlő alapokról kezdtük a PDA-val való ismerkedést, tehát ne belőlem induljunk ki.
Az anyaság fontos dolog és az elsődleges. Ez nem is kérdés. De ha a téma érdekel, meg fogod találni azt a napszakot amikor nyugiban tudsz olvasgatni a WinMo-ról.
Valószínű más is történt a PDA-n amiért a fő tárhely megtelt, és nem tudsz fényképezni. Biztos nem véletlen. Az is lehet hogy egyszerűen túl sok alkalmazás van nyitva, és fut a háttérben, és nem a tárhely kevés hanem a memória (RAM). Van magyar nyelvű kézikönyv is, ami a nagyon alap ismeretekhez elegendő. Hogy és hol zárod be a futó alkalmazásokat..stb. Ha nincs magyar nyelvű kézikönyved, akkor le tudod tölteni a Samsung honlapjáról *.pdf formátumban.
Persze...segítséget kérni nem bűn. Írtam is hogy segítünk. De olyan alapismeretek hiányában, amiről beszéltem, sok esetben nem fog segíteni az amit javasolunk. Tudnod kell mit miért csinálsz a PDA-ban, ahhoz hogy megértsd, ezért kellene képezned magad.
A WinMo-s PDA-k nem telefonok. 88 csatornán hirdetik az Omnia 2-öt hogy szuperfényes AMOLED kijelző, meg 20k kezdőrészlettől elvihető...de azt senki sem említi hogy az egyik legbonyolultabb, és legnehezebben használható rendszer egy laikus júzer számára.
Nagyon sokan úgy veszik meg, hogy nem tudják mit vesznek valójában, mert ez a PDA nem (csak) arra való amire egy multimédia telefon. Mert ha számodra a fényképezés a fontos és a telefonfunkciók, akkor azt mondtam volna vegyél egy egyszerűbben kezelhető okostelefont...pl. Samsung I8910 HD-t.
A PDA egy mini számítógép, és akkor van értelme ilyet venni, ha kihasználod az előnyeit, amit elsődlegesen az üzletemberek és IT beállítottságú júzerek tudnak kihasználni.
Ezeket felejtik el közölni a reklámokban, ill. megvételkor ugye az eladó. Ez nagyon nagy hiba, mert sok esetben a júzer nem azt kapja amit várt, és amit a reklámokban látott.A programok bezárása: Nyomod hosszan a középső gombot (3D kockát), és összes befejezése, vagy egyesével is be tudod zárni őket. A másik mód, beállítások-memóriabeállítások-program RAM. Itt is mindent be tudsz zárni. A Fő tárhely megnyitása után le tudod törölni a telepített programokat ha sok helyet foglalnak. A saját tárhely ill. a memóriakártya menüpontok alatt meg formázni tudod a meghajtókat.
-
zack
nagyúr
Először is...nem akarlak megbántani, de te is "Ádámtól és Évától" kezdve várod el hogy segítsünk. Ezt már így az elején leszögezném, hogyha nem olvasol utána, ha nem próbálod meg képezni magad önállóan WinMo ügyben, gyorsan rá fogsz unni, és el fogod adni. Olyan alapvető dolgokat nem tudsz, amik nélkül nem lehet WinMo-t kezelni, és te így akarsz "takarítani", hogy a PDA-d meghajtóival se vagy tisztában? Ez így nem fog menni. Ezen a fórumon olvasgass itt minden alapvető ddolgot meg fogsz találni ami a kezeléséhez elengedhetetlen, persze be kell regisztrálnod. Mint írtam csinálj egy Hard Reset-et és utána töröld a My Storage-ot is. Ezek után fuss neki még1x hogy megértsd hogyan is működik egy PDA, és ne az legyen az első hogy azt se tudod mit vettél, de a fő tárhely már tele van telepítve minden xarral, hanem ismerd meg, és utána majd ráérsz telepíteni.
"Ádámtól és Évától" senki se fogja neked leírni mit hogy csinálj, már csak azért se mert le van írva több helyen is...ha közben kérdésed lenne, és tudjuk a választ persze segítünk, de ehhez el kell kezdened okosítani magadat WinMo tekintetében.
Gondolom senki sem mondta vásárlás előtt hogy a WinMo-hoz némi IT beállítottság, illetve alapvető ismeretek szükségesek...máskülönben kínszenvedés lesz az O2-vel együtt töltött idő. -
zack
nagyúr
válasz
viewdetails #3267 üzenetére
"Nem akarom előkeresni, mikor azt mondtad, hazavitted, és pörög mint állat."
Kikeresheted, bár nem tudom hol tettem említést, vagy miből gondoltad, hogy amikor hazavittem minden oldalt egyből telepakoltam widgetekkel.
Mivel ilyen nem történt, valójában mormális sebességű volt alaphelyzetben widgetek nélkül, vagy 1-2 widgettel a főképernyőn, ezt most is fenntartom. Most pedig arról szólt a fáma, hogy telepakolva használhatatlan lesz a sebessége. Nem igazán értem ebből adódóan mit, és miért akarsz előkeresni, és összevetni azzal amit a napokba mondtam.Azt meg végképp nem értem miért akarsz görcsösen ellentmondásokat találni a mondandómban, ráadásul úgy, hogy az említett példálozásodnak köze sincs egy esetleges ellentmondáshoz.
luca13:
Csinálj egy Hard Reset-et...utána formázd meg a My Storage-et és a SD kártyát is (ha van). Ha ez megvan, be fogok tudni állítani hova mentse a képeket.
20-25Mb MINDIG maradjon szabadon a rendszermeghajtón, mert több program is van, amit ha elindítasz ott tárolja az ideiglenes fájlokat, amik szükségesek az indításhoz.
Úgy tudom az iGo is nyavalyog már 20Mb környékén... -
zack
nagyúr
válasz
FanatiK #3264 üzenetére
Azt se tudjuk mit használsz egy telefonban, és mit nem...nem tudjuk mennyire lenne fontos egy hardveres qwerty, mint ahogy azt se tudjuk mennyi pénzed van rá, mert az O1 50k a többi meg a duplája...
Azt se tudjuk mennyire szereted nyomkorászni, és mennyire értesz a számtech.-hez.
Ezek alapján hogy ajánljunk bármit is?
Majd ha bővebben leírod ezeket a dolgokat ill. azt mire használnád, akkor majd talán fogunk tudni segíteni. -
zack
nagyúr
válasz
viewdetails #3249 üzenetére
Véleményem szerint kihasználva a Samsung TW felületét, irreálisan belasul a PDA. Nem 1-1 widgetről van szó, hanem ha tényleg oldalanként kiteszel 5-6db-ot. Nekem egy egyszerű bejövő hívást is 3mp volt mire gombnyomás után bekapcsolt a vonalba.
-
zack
nagyúr
Miért ne látná? Ez nem gyártó specifikus. A BT egy szabvány, ami tipustól független tud komunikálni. Kivétel ez alól az iPhone, és úgy tudom az Android OP rendszerhez is hack kell bizonyos BT funkciókhoz.
Ezeken kívül - a szabványnak hála - minden tipus tud komunikálni egymással, bár láttam már erre ellenpéldát is. Valószínű egyedi eset volt. -
zack
nagyúr
Elkészültem.
A kezdőképernyő:
A progis oldal:
Web sarok:
Persze lehetett volna még minimális dolgokat finomítani rajta, de ez így már elég szép, és használható. Több időt nem szánok az apróságokra. Így fogom elmenteni a rendszert.
-
zack
nagyúr
válasz
viewdetails #3200 üzenetére
Dobd fel a legújabbat...gondja nincs vele senkinek.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #3201 üzenetére
Persze! Tudja a komplett rendszert is menteni, és custom backup is van benne....Én úgy szoktam csinálni, csinálok egy HR-t neveket és a levelezést beállítom, majd teljes mentés.
Ezek után ha bármi van a telepített progikkal 1p alatt visszaállítható a mentés, persze értelemszerűen a full backup ROM csere után felejtős, ezért szoktam külön a nevekről és levelezésről custom backup-ot csinálni, mert ez nem ROM függő. Ha pedig kész a teljes rendszer, arról is csinálok mentést. Így egy ROM-hoz 3 mentésem lesz.1. Csak nevek és email (custom backup)
2. Alap mentés beállításokkal progik nélkül
3. Full mentés progikkalA kéréseddel kapcsolatban megy pü.
-
zack
nagyúr
Lassan kész leszek vele...hmmm. Profi lesz.
Következőképpen fog alakulni a szerkezete:
Lifestyle lesz, mert a professional-t szinte semmire se tudnám használni, együtt a kettőt meg tök feleslegesnek érzem. A középső főképrnyő lesz az alapértelmezett, a legfontosabb olyan funkciókkal amik realtime infót szolgáltatnak. Időjárás, óra, dátum, töltés közbeni aksi állapot...stb. Balra húzva lesznek a telepített alkalmazások, a főképernyőtől jobbra pedig a "web sarok" lesz, tehát az internettel kapcsolatos widgetek.
Mind a három kéernyőről teszek fel képet ha kész lesz.
Ha kész vagyok SPB-vel azonnal lementem, és utána csekkolom a Samsung Today-t.Gaabbaa:
Tény...a háttérképet nem látom túl sűrűn, de nekem fontosabb a funkciók gyors elérése, mint gyönyörködni a kijelző minőségében. Sok funkció el van dugva, és keresgélni kell, még ha tudom is kb. hogy hol keressem. -
zack
nagyúr
Nem szabtam még teljes magamra az SPB-t...de most így néz ki félkész állapotban:
-
zack
nagyúr
válasz
05Steve #3182 üzenetére
Üdv a klubban!
Szerintem olvasd át a topikot először is...ill. itt művelődj: [link]
Ne várd senkitől hogy a szádbarágja msn-en, ami már többször le lett írva. persze ha kérdésed van közben, és tudjuk a választ, akkor segítünk, de ne "Ádámtól és Évától" kérd a segítséget, próbálj kicsit önállóan okosodni, ahogy mindenki tette.Progikkal kapcsolatban küldök pü-t.
-
zack
nagyúr
Üdv a klubban!
1.
Kikapcsolt képernyő esetén sehonnan se fogod tudni, max. ha beállítod, hogy amíg tölt ne kapcsolja le a kijelzőt, de így értelemszerűen tovább fog tartani a töltési folyamat.
Egy idő után meg tudni fogod kb. mikorra végez. Baja nem lesz ha rajta marad...nekem van hogy egész éjjel rajta van a töltőn, mert lefekvés előtt kezdem tölteni. Semmi baja nem lesz.2.
Fóliát én lekapnám róla mindenhonnan, ill. addig hagynám rajta, amíg nem rendelsz egy jó minőségű kijelző fóliát. Az áruk 2-2,5k és a speedshop-ban általában rendelhetőek (Brando Ultra Clear pl.).view:
Ja! Az más.
-
zack
nagyúr
válasz
viewdetails #3162 üzenetére
Nem teljesen így van. "Á" betüs nevekből van egy rahedli a telefonkönyvben, de csak 3-4db-ot nem tesz ABC sorrendbe. Az hogy predektív kereshetek, köszi, de tudtam eddig is.
De idegesít hogy az "Á" betüs nevek miért nincsenek az elején...nem az volt a gondom hogy nem tudom hívni őket.
-
zack
nagyúr
Kijelenthetem hogy ebben az új ROM-ban jobban muzsikál a TouchWizz. Jóval dinamikusabb lett. Egyelőre amíg nincs jobb UI addig marad a TW, mert bár olyan amilyen, a többi UI-nál még mindig átláthatóbbnak és kezelhetőbbnek érzem.
Szinte majdnem mindegyik UI-t kipróbáltuk animoo-val. Egyik sem volt az igazi. Nálam a PointUI legújabb verziója se felelt meg, a gyatra telefonkönyv miatt. Nincs keresés, csak kinetikus görgetés, ha pedig szerkeszteni akarsz egy nevet, belép az alap WinMo-s felületre ahol jöhet a cerka használat rosszabb esetben. A hozzá tartozó appleteket külön kell beszerezni, a WVGA felbontású pedig ritka mint a fehér holló, és a használatuk is elég körülményes. Az SPB Mobile Shell jó lenne, de nálam valamiért ott is a telefonkönyv nem stimmel. Több nevet nem tesz ABC sorrendbe, hanem beteszi végére, foogalmam sincs hogy miért. A Samsungos alap telefonkönyvben minden szép és jó, tehát nem a nevek bevitelével van a gond. Megpróbáltam már mindent, kitörölni azt a pár nevet és újból beírni, de semmi. Mindig u.a. a végeredmény. Más UI meg nagyon nincs, ami pofás, és kezelhető is. Ha valaki esetleg más UI-t használ, és elégedett, kérem ossza meg a topiklakókkal.
Kicsivel több RAM-ot eszik a TW mint a többi UI, mert szabadon 55-56Mb gazdálkodhatok, de valamit valamiért.
TW-hez honnan tudnék letölteni widgeteket?petymeg:
Sötétben nem szoktál vakut használni? Mert általában azzal jó képek készülnek sötétben. Ha szabadban vagy, esetleg a fényértéket növeld, ill. az ISO értéket. De vigyázz minnél magasabb az ISO, annál zajosabb lesz a kép. Esetleg még varriálhatsz a kontraszttal és az élességgel is. Én korom sötét szobában is vakuval élvezhető képeket "lövök" teljesen auto beállítással.
Szabadban nem szoktam ezzel kísérlezni, de majd lehet megnézem...
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3131 üzenetére
A mostani gyártó az biztos hogy 1 éves.
-
zack
nagyúr
Mi sem bizonyítja jobban mennyire jó példány az I8000....kb. 2,5 hónapja még 110k volt függetlenül. Utána jött 2-3 hét és bezuhant 99K-ra pillanatok alatt. Viszont 1,5 hónapja 1k-t se esett az ára. Kíváncsi leszek az I8910 HD-re mert egy árban mentek 2,5 hónapja majd az O2 8k-val olcsóbb lett. Most az I8910 HD kezdett zuhanni, 3 hét alatt 107k-ról bezuhant 103k-ra. Kíváncsi leszek be fog e menni 99k alá.
-
zack
nagyúr
Igen igazad van, ezt én is kihagytam, mint ahogy a 3,5 jack aljzat hiányát is. Akkoriban még nem volt BT fülesem. A nem szabványos képernyőméret óriási hiba volt...
Ráadásul elég sok O1 kijelzője mondta be az unalmasat...beszéltem egy Samsung szervízessel tavaly június magasságában, aki azt mondta ennyi hibás Samsungot mint amennyit összességében visszahoznak I900-ból...még nem látott. Mondta hogy eszembe ne jusson ilyet venni. Azt én is hallottam hogy sok volt a kijelzőhibás darab, és nem csak az első szériák... -
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3112 üzenetére
Nekem nem volt Omnia1-em...de láttam és nyomkodtam is. 40k környékét mindenképpen megéri, de ég és föld az O2-höz képest. O2 mellett fakó a kijelzője, szabadban napközben szinte kezelhetetlen, annyira gyenge a fényereje. Cerka használata szinte mindenhol kötelező, aminek persze nincs rejtett helye, tehát ide-oda fog csapkodni ha rákötöd. Nekem tervben volt még kb. tavaly februárban egy O1, de letettem róla, túl sok a hiányossága. Igaz akkor még 100k körül mentek.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3104 üzenetére
Én autómatán.
Nem hinném hogy lenne értelme high beállításon tolni. Úgyis a telefon és mail funkciókat használom legtöbbet, ahhoz meg nem kell a "kakaó", főleg nem folyamatosan. -
zack
nagyúr
Ezt a 3d gyorsító rendszert hol kapcsoltad be? Mert SPB-n belül nem találom.
mod: megtaláltam.
Nekem 3d gyorsítással is akad.
Ezért meg nem fogom high-ra rakni a CPU-t. Van másik bug is, ami a telefonkönyvet érinti. De ez az összes SPB Mobile Shell-t érinti, szóval én nem ezt fogom használni...már barátkozom a PointUI-val.
-
zack
nagyúr
Gyorsabbnak érzem....RAM kezelésben is jobb, mintha nem enné annyira feleslegesen.
De az új 3.5.3. SPB Mobile Shell-t felejtsétek el...nagyon bugos lett, főleg 3D nézetben akadozik."valaki ma nagyon vajszívű volt!"
Gondolom nem bizonyítható az új regisztráció. Bár ha elsőre kapott 3 napot a következő végleges lesz.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3087 üzenetére
Emberünk elment 3 nap pihire.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3087 üzenetére
Az tény...de nem mindenhol van dinamikus IP.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #3082 üzenetére
Kár a szóért...remélem kipenderítik. Folyamatban van...
-
zack
nagyúr
ROM frissítés után 76Mb volt a szabad RAM.
Nem..nem azért tettem fel az újat mert beleszerettem a frissítésbe.HR helyett toltam fel az új ROM-ot, amire tök véletlenül egy új Omnia2 tulaj hívta fel a figyelmemet.
Kilétét egyelőre titok övezi.erdoke:
Köszi...Csak egy fellángolás volt, nem gondoltam komolyan.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Úgy fogalmaznék, a profik megtalálják benne azt, amit esetleg eddig nem találtak meg a telefonok között...lehet használni IT beállítottság nélkül is, de ezek a júzerek sosem fogják megtalálni benne azt a pluszt a többi telefonhoz képest....
Egyébként kint van az újév első új hivatalos ROM-ja a JA1, jan.10. dátummal...este feltettem, de sokat nem tudok róla még mondani. Mintha dinamikusabb lenne egy kicsit.
-
zack
nagyúr
válasz
Napfénysüti #2978 üzenetére
Tedd fel, és próbáld ki a Spb.Keyboard.4.1.1-et. Én ezt használom. Van benne magyar kiosztás is, így gyorsabb a bevitel.
-
zack
nagyúr
Hogy lett magyar az IL5? Rátöltötted és a magyar benne volt, vagy magyarítani kellett? Most kellene majd lassan HR-t csinálnom, és ha nem nagy macera akkor tök mindegy hogy HR vagy ROM csere, és inkább akkor egy újabb ROM mint a HR. Honnan lehet letöltni pl. a IK5 ill. az IL5 romokat?
Szifont sosem használnék, számomra az egy drága divatmobil gyerekeknek, játékra kihegyezve.
Ha mobil játék lehetőséget keresnék akkor 1000x inkább egy PSP mint egy szifon. De igazából nem értem mi ez a telefonon való játék őrület. Üzletember vagyok. ha itthon vagyok, és játszani akarok, itt a PC és a 24 colos fullHD monitor. Vagy az XBox 360...
Ha elindulok, koncentrálok a feladataimra, minnél gyorsabban és koncentráltabban akarok velük végezni, és eszem ágában sincs játszani. Ha BKV-val közlekednék még ott se nyomkodnám a telefonon a játékokat. Talán ha távolsági busszal jönnék mennék nap mint nap, talán akkor. De mondom...én akkor is inkább PSP-t nyúznék mint egy szifont.
De akkor maradjunk annyiban hogy az Android féle rootolás, és a szifon féle jailbreak túl macerás...így marad a kevésbé bonyolult WinMo és Symbian. Esetleg még a Maemo amibe látok fantáziát...a többi 50-50% hogy fel fog e nőni, vagy megy a sülyesztőbe. -
zack
nagyúr
válasz
Sirface #2966 üzenetére
Ebben senki se fog tudni segíteni. Drága tanulópénz lesz... nem tudom Samsungnál hányszor lehet próbálkozni, de ha pl. 5x elqúrod, hatodszorra már a jó kódot se fogja elfogadni, mert autómatikusan letilt. Nálad valószínű letiltott. Én sosem buzerálom a biztonsági kódot pont ezért, mert veszélyes. Jóval veszélyesebb, mintha hozzá sem nyúlsz. Szóval erre nincs házi program...kénytelen leszel zsebbe nyúlni, és leperkálni a 11k-t. A másik megoldás, hogy megkérdezed GSM boltokban mennyiért csinálnák meg. Szerintem fele áron megúszod, ha tudják csinálni.
-
zack
nagyúr
válasz
viewdetails #2964 üzenetére
Nem tudok segíteni. Én is bluetooth vevő + fülessel szoktam hallgatni a zenéimet (Jabra BT3030) de nem volt hasonló gondom eddig még. Olyan volt hogy nem reagált a hívás felvevő gombra, de ilyen hangerő gondom sosem volt még.
2 helyen lehet állítani a hangerőt...az egyik lehetőséget, a hangerő gombokkal tudod előcsalogatni. Ott van a rendszer ill. a csengetés hangereje. A másik lehetőséget a MP-be keresd, annak is külön van hangerőszabályzója."Én sem túrkálok sem a zsebedben, sem a munkádban, és nem kérdezem, Neked minek. Nem lett volna jó, hidd el, erről ennyit"
Szerintem kevered a szezont a fazonnal.
Nme turkálok én senkinek a pénztárcájában. Pusztán az eddigi hozzászólásaid alapján az jön le, hogy mártírkordva, fanyalogva és szájhúzogatva, muszájból kell WinMo-t ill. O2-t használnod. Ezért bátorkodtam megjegyezni, ha már mindenképpen muszáj WinMo-t használnod (bár ez még mindig nem derült ki miért
Tudom, ez 7 pecsétes titok valmiért) lett volna olcsóbb alternatíva is.
Persze animoo és én is azért ráncoljuk a homlokunkat, mert ha azt írod, hogy megtetszett az O2, ill. ki akartad próbálni kíváncsiságból a WinMo-t és azért vetted mert...akkor azt mondom ok. De így, hogy általában a mártír szerepbe bújva, már-már "áldozatként" próbálod magad beállítani, ez annyira nem tetszik. Igazából amikor először írtál a topikba, már akkor érezhető volt ez, én szerintem jobban örültem, hogy vettél te is,mint te magad. Mert általában egy új készüléknek örül az ember, és lelkesedve csatlakozik új tulajként az aktuális topikba....Még csak azt se mondhatod Arena használat után, hogy nem az igazi, mert klasszisokkal jobb nála. A jelenleg kapható 4 legjobb PDA/telefonba benne van az O2, te meg úgy csinálsz mintha az Arena után vissza kellett volna térned egy 10k alap telefonhoz.
ui: Ezt a titkolódzást azért is tartom furinak, mert én anno elmondtam neked, talán még telefonon is, hogy nekem kell az időzített sms funkció, mert pénzem van belőle, és ezért akarok váltani nyílt OP rendszerre elsődlegesen. Ez egy érthető és felfogható indok úgy gondolom. Ha én ugyanezt visszakérdezem, támadsz, hogy ne turkáljak a munkádban, és a pénztárcádban.
Pfff....na jó, itt be is fejeztem.
-
zack
nagyúr
válasz
viewdetails #2962 üzenetére
"munkámhoz kell egy olyan telefon, ami alkalmas névjegykezelésre, netezésre, emailezésre és adatszinkronizálásra"
Nem értelek view...ezért adtál ki ennyi pénzt?
Erre egy sima E Series Nokia is jó lett volna fele ennyiért. De igazából azt sem értem az Arena ezek közül melyiket nem tudja. Mert nem fér a fejembe milyen munka lehet az olyan, ahová csak a WinMo jó. WinMo az LG KS20 is, és csak 30k. Erre bőven elegendő lett volna neked, és megspórolsz 70k-t.
Csak azért nem értem a választásodat, mert amióta megvan az O2, egy pozitív hangvételű szó sem hagyta el a billentyűzetedet, ami a WinMo-t és az O2-t illeti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest