- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
babosmiki
addikt
Ha a Pannonnak lenne előnye, szerintem már kapható lenne!
Amúgy pár nap használat után a tapasztalataim:
Nagyon tetszik, méret dizájn még a csillogó hátlap is szép
és nem olyan gáz a tisztán tartása sem.
A kijelző állat, aki eddig látta velem együtt leesett az álla!
Szabadban is jobb, mint az Omnia I-em volt!
A kezelése szintén az i900-hoz hasonlítva,
sokkal jobb könnyedébb a kijelző érzékenyebb és egyszerűen jobb kézben tartani!
A navigálás igo-val sokkal élvezetesebb a nagyobb kijelző miatt.
A csengőhangok szebben szólnak még így is, hogy hátul a hangszóró.
-
rumos14
nagyúr
okés, hallottam erről a kütyüről is, de az oldalra kihúzható bill-et nem tudom egy kézzel használni, nekem macerás. 160g-os telót amúgy nem szívesen használnék - ezt neked nyilván nem kell magyarázni.ha már kihúzható qwerty, volt a Samunak egy ilyen [link] elképzelése, de nem adta ki, pedig - nyilván modernizálva - nekem nagyon bejönne.
-
jjc
aktív tag
páromnak szifonja van, de ő valami sminktükörszerű fóliát vett rá kb. aranyáron az almás boltban.
kb. semmi nem látszik nála napfényben. így ilyen viszonylatban az omnia II mérföldekkel jobban látható. :-D
komolyra fordítva, nekem az ég világon semmi bajom nincs a láthatóságával verőfényes napsütésben. -
-
-
whpgab
csendes tag
Igazából a touchplayer nagyon nem laggol. Az nem írták, hogy mekkora videóval tesztelték. Aszem az sincs említve melyik rom verzió volt náluk. A samsung oldalán is azt írják, hogy 667 mhz, de ha megnézed a dokumentációt, akkor kiderül, hogy 800 mhz is tud menni. De erről is írnak, hogy miért 667 mhz-et írtak.
"UPDATE 29 Aug: There seems to be a lot of commotion in various forums, our comments section included, about the actual CPU speed of the Omnia II. Samsung official specs seem to deliver some contradictory information and you should rest assured we will be contacting Samsung directly to clear up the issue.
All that being said, it’s just numbers we’re talking here. If you think that calling it 667MHz makes Omnia II a worse performer, you’re wrong. The clock rate of a processor is only useful for providing comparisons between computer chips in the same processor family and generation and is hardly useful for direct comparison between competing mobile platforms. But we digress.
Our point here is that no matter what the actual MHz number is, at no point did we judge the Samsung Omnia II by its pure clock rate. Instead we quite more value the real-life impressions of our experienced reviewers and we’ve hardly drawn any conclusions based on the pure processor spec sheet. And neither should you – no matter if it is 667MHz or 800MHz we’re talking about in this particular case, the Omnia II remains a leading performer among smartphones this year."
-
Nezz
tag
Teljesen meg vagyok kavarodva... 30 napon belül issza kell adnom a P750-et a cégnek, cserébe fizetik az általam választott "helyettesítő termék" árának a felét az áfás számláért cserébe. Jó lenne most egy omnia 2, de nem tudom, hogy hosszútávon mennyire bánnám meg, hogy nem snapdragon vagy tegra lapul benne és ennek következtében viszonylag gyorsan elavulna, ellentétben a P525/P750-el (P525-öt én vettem még, majd most nyár elején a cég rámbízott egy P750-et, hogy fejlesszek rá, elvégre ilyesmim van) ami három évig bírta és a memória zavaró hiányától eltekintve megvagyok vele.
-
Zwiebel
tag
Sajnos nekem az nem megy
Erdoke köv.hsz. : Nem igazán tudom, hogy honnan szedtétek az OMAP3 procit
Mindenhol én eddig még csak ARM-ről olvastam és PDAdb.net is azt írja:
Omnia IIAS: A proci 800Mhz-en fog menni, valószínüleg tuningolták egy kicsit a gyárban
Clock Frequencies
Recommanded Minimum Clock Frequency: 533 MHz
Recommanded Maximum Clock Frequency: 800 MHz(PDAdb.net információ)
-
Zwiebel
tag
Jajj, de irigylem a gyereket
Nem semmi azért, hogy képes volt megrendelni Szingapúrból.
Na mindegy használja egészséggel
Még annyit, hogy olvastam egyik oldalon, hogy az Omnia II-ben lehet állítani a Windows nyelvét a menüből, ez jó hír ( na persze magyar nyelv miért is lenne benne
), csak nem igazán nekünk
-
Dyingsoul
veterán
Ha megnézel több készüléket a phonearena-n észreveszed, hogy eléggé sarkalatosan pontoznak... Felvetődött olyan is, hogy a végső pontot nem átlagpontszámítással kapja meg egy telefon, hanem külön mindent összevetve kap egy bizonyos pontszámot a telefon. Bár én azt mondom, hogy ha ilyen mértékekre is kiterjed a pontozás, miért nem csinálnak egy homescreen vagy speed kategóriát és ott pontozták volna lejjebb, de ilyesféle pontozás mint mondtam, más készülékeknél is megesett már (asszem konkrétan az N97 is hasonlóan járt náluk).
-
oalex
senior tag
"Mivel napi 10-20 céges levelet olvasok a PDA-n egy nem utazós munkanapon, utazáskor pedig ennek legalább dupláját, és meg is válaszolok jó néhányat, az email küldés/fogadás számomra sarkalatos kérdés."
Ebben a vonatkozásban nagyon egyforma az igényünk. De akkor miért nem TP2 vagy Omnia Pro-ban gondolkodsz? azért a sűrű íráshoz mégis csak jobb. TP2 vannak hiányosságok de a billentyűzetét szokatlanul nagyon dicséri mindenki aki valaha kézbe vette.
Én személy szerint még mindig nem vettem el teljesen, csak nem nagyon van még használt eladó. Meg aztán Omnia Pro is itt van a láthatáron.Bár hozzá tartozik az igazsághoz, hogy szinte mindig nálam van az akta táskám abban meg ott figyel a netbook, úgy hogy hosszabb levelekre előveszem ha kell. Ügyfeleknél meg mindig azon jegyzetelek. El is képzelem a fejüket, ha előkapnék a zsebemből egy bill.es PDA és azon kezdeném írogatni az írni valókat
-
-
Dyingsoul
veterán
túlzol, azzal, hogy ez fényévekkel komolyabb probléma mint a fény tükröződése.
egy az, hogy hány ember használja e-mailezésre olzan aktívan a tellát, mint te és hogy nap mint nap minden egyes felhasználó megbotránkozhat a kinti olvashatóságban, a másik meg az, hogy ezen még a programozók tudnak segíteni, de az amoled kijelzővel nem nagyon tudsz mit kezdeni
még hogy fényévekkel
-
Zwiebel
tag
Milyen jó , hogy nem használom az e-mailt a telefonomon
Egyébként ez a kijelző dolog szerintem nem olyan nagy szám ahogyan a videón látszik. Sosem találtam meg az Omnián sem a felold gombot napfényben sajnos
100%-os fényerővel meg már csak-csak tűrhető. Csak hát ugye azt is megkell találni... nem állhat mindig 100-on
-
Dare2Live
félisten
Nem ezt írtam én is? "Mondjuk ez engem nem zavar, beltérben/kocsiban vagyok 90%"
De roboter túrázni akar vele, ott árnyékolást is építhet rá azonnal.....
Zwiebel: Folia ezen meglepne. De nem kell túlhörögni Omnia is elg egyenge ezen szempontból oszt mégis jól elvagyunk vele.
-
ROBOTER
addikt
Hiszek a csodákban (hazudok, igazából nem hiszek, "sajnos" villamosmérnök vagyok).
Tudatosan választok készüléket, és mindig kihasználom szinte a végsőkig, amit veszek. Nagyon sajnálatos, hogy a mobil iparág elment ebbe az irányba. 6310i-t 4 évig használtam, 2 éve a tesóm használja. Nekem ilyen telefon kellene a mai felfogásban. Gyors, megbízható, és árának megfelelően felszerelt funkciókkal. Nem csak érdeklődöm, égető szükségem lenne egy jó telefonra. Sajnálom, hogy a mobil iparág ebbe az irányba megy. Két alternatíva van okostelefonra:
1. A processzor sebességével és a képernyő felbontásával hencegő, megbízhatatlan, lassú, minden józan észt nélkülöző készülékek, amelyekben mindig van 1-2 fontos funkció, amely használhatatlan a gyakorlatban
2. Olyan készülékek, amelyeken érződik a profi ergonómiai tervezés, az ésszerűség és az, hogy 2009-et írunk - de az ehhez szükséges szakemberek fizetését a korlátozásokkal, kötöttségekkel, fizetős szolgáltatásokkal hozzák be (iPhone)
Kompromisszumot egyelőre nem találtam. Pedig ha úgy is érződik, nincsenek nagy elvárásaim. Nem érdekelnek az iPhone hívők és nem érdekelnek az anti-iPhone aktivisták. Nem érdekelnek az érzelmek műszaki döntésekben. Kell a Russa, csak amikor az iPhone után kipróbáltam pár óráig a Diamond II-t, úgy éreztem, mintha a Kölönvéleményről a Patyomkin páncálosra kapcsoltam volna a TV-n. (-80 év)
Annyira bíztam ebben a Samsungban...
-
Dare2Live
félisten
"Egyelőre a Tegra hátránya a multitasking még akkor is, ha megfelelő szoftveres optimalizációt tud rá elérni az NVIDIA."
Ez így részben igaz pont a 7core lényege, hogy minden más tipusú feladat mást terhel. Mindenre van külön core, ha nem kell teljesen lelövik. (Ez meg az energiafelvételt minimalizálja.)
-
-
copin
őstag
Ha 3440 szintű a proci, akkor ezt rakták volna az i8910-be is a HD miatt. Szóval ha klón akkor a videó felvételnél/lejátszásnál elég rosszra sikeredett. A 3GS-ben pedig Cortex-A8 van, vagyis valamilyen OMAP. Persze a wikipédián néztem, szóval a fene tudja. Amúgy nem gond, hogy a proci x órajelű. A videó tesztben a típus stimmelt, az órajelet pedig kétlem hogy később felvitták volna (vagy az mr forrása rossz).
@babosmiki Ha nem tetszik valami, akkor irány a modker topik, különben pedig [link]
-
oalex
senior tag
Sőt arra még rá jön a magyar vám meg Áfa ha szerencséd van, mivel USA. Úgy hogy még a baromi türelmetlenek sem éri meg, Úgy több mint 2Kilo lenne.
Illetve akár mennyi pozitíva van egy ebay-s nek, én nem vennék töle, ha nincs paypal. Több a kockázat. PAypal-t meg vissza tudod vonni, ha 7 napon belül nem jön meg a cucc.
-
oalex
senior tag
"A Toshiba TG01 egykezes használatra már nagyon határeset, kizárólag lapátkezűeknek lehet ideális"
Ebben teljesen igazad van, látszik is és több tulajdonos említette már.
Viszont nem feltétlenül a 4" miatt, hanem mert attól lett, olyan nagyon, hogy a Toshiba aránytalanul sokat rá hagyott a képernyő után, gondolom ez volt az áldozata annak, hogy 9mm vastag lett.látszik is, hogy többről van szó mint 0.3" (amit a képernyő indokolna).
TG01: 130x71 vs. HD: 115x62.8.Ez egy nagyon jó oldal (nem az amiről a képet linkeltem) az élethű méret összevetésre minden készülék rajta van, csak ki kell választani és oda húzni az üres dobozba. Érdemes meg nézegetni. Mondjuk iphone vs. Touch HD vs. I8000 vs. TG01
Szemből és oldatról is meg lehet nézni.
-
oalex
senior tag
Az audio nem is van ott rossz helyen (mint sok már készüléken). De a táp.
Igazad lehet, valami barom nem gondolta át, hogy ezzel mennyit spórol és ahhoz képest mennyit veszít.
Plusz költség max 1000ft max amit meg spóroltak. Annyival drágában (akármi is lesz az ára) ugyan azok meg vennék mint akik egyébként is, de biztos vannak olyanok mint én, akinek ez kritikus pont és ha nem ezt veszem meg akkor az csak emiatt lesz. Pedig annyira szép és jó egyébként. -
oalex
senior tag
Kicsit el bizonytalanítottál ezzel a dupla dogos dologgal. Attól függetlenül, hogy hülyeségnek hangzott a koreaiaktól belefért.
Na a lényeg, hogy nincs ott oldalt dugó:
Ez a bal oldal, ügye egyértelműen a hangosító (le/fel)
A jobb, a felsőbb része, standby / bekpacs gomb.
Az egyik a kamera gomb, a másik pedig a hülye Cube (kocka) dedikált gombja. Ekkora pazarlást/marhaságot, pont a leghosszabbul működő részének dedikált gombot csinálnak. Annyira elképesztő, hogy némely tervező hogy tudod szerezni diplomát. Nagyon remélem, hogy át lehet állítani a funkcióját valahogy a windows ban. -
oalex
senior tag
Én úgy láttam, hogy oldalt is van egy csatlakozó
Én erről nem tudok, hol láttad? Mert én csak MicroSD, meg hangosítás, illetve be és kikapcs. láttam.
Amúgy meg fejjel lefelé, ha támogatja a forgatás
Ezt ugye nem mondod komolyan? Hogy néz az már ki, hogy fejjel lefelé van. Tők gáz. Többek közt rá van írva, hogy Samsung. Arról meg még nem is beszéltünk, hogy a lifegő menyire zavarja majd az esetleges fix megoldást.
Minden esetre akkor neked sincs ötleted, hogy milyen előnye van a user számára ennek a top-connect megoldásnak, azaz te is annak örültél volna, hogy ha lent van. Annyira nem említette senki, hogy már azt kezdtem érezni, hogy nekem vannak irreális elvárásaim. -
joey04
titán
hát van még rajta mit csiszolni... a képnézegetésnél, és a főmenüben oldalváltásnál erősen döcög
Szerintem ez az spb-re hajazó megoldás sokkal jobb mint a samsung widgetes. Ez az Omnia II esetében is így lesz? Remélem....
A videó után különösen érdekelne AS véleménye miért van fejlettebb menü az Omnia II-ben? Szerintem ugyanaz, sőt itt a szétcsúsztatás után még plusz dolgok is vannak, tehát egy hajszállal ugyan, de több dolgot kapunk mint az omnia2-ben. -
oalex
senior tag
Remélem, hogy tudod, hogy nem írtál ujjat. csak mert nekem válaszoltál
Vagy annyira félre érthető volt a mostani írásom, amire válaszóltál, hogy én tűntem lámának?
Az első mondat után, hogy "sammisung.." minden további részemről a TG01-röl szólt (bele értve a kezelő felületet). Lehet, hogy az volt a gond, hogy azt hitted, hogy a végét az Omniá-ra értem? -
-
Quasi_modo
nagyúr
Hát pont ez az. Csak mintha az első híradások szerint kapacitív lett volna. És mivel én nem tudok olyan kapacitív kijelzőt (a működési elv miatt) amit lehet ceruzával vezényelni, ezért volt a kérdés.
Azt hittem lemaradtam valami technológiai újításról.
Ja: a topic címében 8 Mpx-es kamera szerepel. Khmm. Nem 5Mpx?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest