Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- iPhone topik
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na jó, de ilyen alapon ne vegyél semmit, mert...
Nyilván velem is próbálkoztak, de nem tették zsebre amit kaptak.
Legközelebb amikor mentem remegő kézzel írta a jegyzőkönyvet a srác a pultban. Pedig egyszer sem emeltem fel a hangom...
Ha kérdéses a szitu, FogyVédet azonnal felhívni és kihangosítva átbeszélni mi a szitu. Minden esetben jegyzőkönyvet kell kérni amit lepecsételnek és aláírnak.
Jegyzőkönyv Fogyasztói kifogásról a 19/2014. (IV. 29.) rendelet alapján.
"A "jegyzőkönyv fogyasztói kifogás" a fogyasztó és a vállalkozás közötti vitás kérdések dokumentálására szolgáló hivatalos írásos anyag. Ezt a jegyzőkönyvet kötelező felvenni, ha minőségi problémát vagy szavatossági/jótállási igényt jelentenek be. Részletesen tartalmazza a felek adatait, a kifogás tárgyát, a fogyasztó által érvényesített igényt (pl. csere, javítás, vételár-visszatérítés), és a vállalkozás válaszát, beleértve az esetleges elutasítás okát is."
Ha valami eltér a valóságtól vagy pontatlan, tilos aláírni!
Pl állapot: karcos. NEM! Csatoljanak fotókat ha kell, de ez nem állapot leírás, mint ahogy a használt sem.Egyébként a PH!-n ha jól tévedek van jogi tanácsadás csoport.
Részemről ennyi volt az off.
-
Miért ne javítanák ha baja van?
Cimborám párjának Z Flip van, azt is simán megcsinálták amikor elkezdett a képernyő fólia elválni.Amúgy az utolsó telefonom amit garozni kellett az a Note20 Ultra volt. Azt is megcsinálták gond nélkül. Céges vásárlás, második év közepén besétáltam vele a szervizbe. Fődarab és hátlap csere. Az egy rendkívül rossz széria volt. Nálunk 5 készülékből 3 hibás volt.
-
válasz
nbukta77
üzenetére
Sokáig ezért tartottam meg az S25 Ultrát. Aztán amikor meg az Ultrát használtam fél napig, a Fold hiányzott (szorít a gyémánt cipő).
Lehet neked nem hiányozna, de én a kettő között "örlődtem" egy darabig.
Néha most is fel-fel elevenedik ez az érzés, főleg a kamera kapcsán, de már nem fogok vissza váltani.
-
Á, igen. Apple és az akku self diag. Régi kedvenc.
Régen laptop szerivezben melóztam, elég sok Macbook-ot hoztak be, mert a felfújódott akku kinyomta a touchpadet.
Self diag meg jónak itélte, engedte tölteni is...
De, ha azt írja 100%, azzal nyilván élő ember nem vitázhat.
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
A kijelzett 0% az akkunál még bőven 3V felett van. Nullára úgy tudsz akkut meríteni, hogy kikapcsolásig meríted az eszközt, majd polcra teszed évekre. Na, az úgy lehet nulla.
A #782 hsz-ben írtam a példát az állandóan töltőn csüngő laptopokról. Mindenki látott, tapasztalt ilyet. Erre gondolj.
Nem véletlenül a feltöltési ciklusokat számolja, nem a lemerítéseket.
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
"...ha feltöltött onnantól nem mehet bele ciklus."
A telefonok tápellátása az akkumulátoron keresztül van megoldva. Hely és energia takarékosság miatt.
Ha feltöltődött az akku, akkor a töltésvezérlő lekapcsolja a töltést, DE... ha vissza merült a telefon, mert mondjuk navigálsz, telefonálsz, zenét hallgatsz etc. akkor bizony, vissza fogja kapcsolni arra az 1%-ra is.Pont úgy működik mintha a régi laptopok amik 7/24 töltőn voltak és egy éven bellül kuka lett az akkujuk. Pedig azok nem is az akkun keresztül voltak betápolva.
Az én meglátásom ebben a témában az, hogy valamit akkor töltünk, ha lemerült és csak addig, amig fel nem töltött.
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Aktívan csak a Foldot használom.
37 ciklus van az enyémben, pedig nem kimélem különösebben.
-
válasz
nbukta77
üzenetére
Eleinte ragasztó nélkül volt fent, aztán kiváncsiságból felragasztottam. Stabilabb lett, de ennyi. Erre a telefonra szerintem ez a max amit el lehet érni.
Cimbinek a Temus 1500Ft-os tok volt eleinte fent, Ő azzal is meg volt elégedve. Aztán megérkezett neki is a Spigen és annyit mondott, hogy ezzel a tokkal lett tökéletes a telefon.
-
válasz
nbukta77
üzenetére
Igen.
Üzemidő és kamera téren a legfeltűnőbb a difi. Az elélső pár hét volt nehéz, azóta megszoktam. Nekem 3-3.5 nap vidáman megvolt az Ultráva, ez Foldal inkább 2.
Kamera látványosan gyengébb. Lassabb és pontatlanabb a fókuszálás is, mert nincs "lézeres" rásegítés.
Hangszórók gyengék, ez kihangosításkor a legtettenérhetőbb.
Én mindig rezgőn hagyom a telefont, kb észrevehetetlen csendes körülmények között, ha az asztalon van hagyva. Ennek a bumszli kamerák az oka. Képt pici pontban érintkezik az asztallal és nem adja át a felületnek a rezgést, inkább csak billeg.
Tokok brutál drágák. Spigen tok 50K volt, cserébbe látványosan karcolódik és kopik.
Temus random tok nagyjából bevált a cimborámnak, de Ő is váltott Spigenre.A belső screent ritkán használom, de akkor nagyon jó hogy van. Napi dolgokat a külsőn is meg tudom kényelmesen oldani.
Ultra után a Fold kompromisszumosnak érződik, de visszafelé is ez az érzetem. Hiányzik az üzemidő és a kamerák, viszont Ultránál meg a kényelem amit a belső képernyő ad.
Doksikat próbáltam Ultrán de kb olvashatatlan, míg Foldon tökéletesen oolvasható.
Egy szerződést vagy dokumentációt Ultrán kifejezetten körülményes kibogarászni. Foldot csak szétnyitom és tökéletesen olvasható.Főnököm is S25U-ról váltott és neki ugyan ezek a benyomásai. Cimbi 13 Pro Max-ról váltott, Ő csak dicséri.
Még egy dolog, nálunk a liftben az Ultra fogott jelet, volt hálózati lefedettsége, viszont a Foldnak ugyan ott nulla. Hozzáteszem másoknak már a garázsban is nulla a jel, a Foldnak meg 1-2.
-
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Csak egy szórakoztató bugot tudok megosztani:

Nem túl sűrűn jelentkezik. Képernyő lezárás-feloldás megoldja.Ja, meg vettem egy ilyen vackot Alzából frutti áron:
5000mAh, 20W töltés, 3390Ft.
Még soha nem kellett, de amúgy is jó ha van ilyen. PS5 kontrollert is tudom vele tölteni játék közben.
-
Kamera és üzemidő tekintetében egyértelműen az Ultra. Plusz van a pálca hozzá, amit ugyan ritkán használtam, de akkor nagyon jó volt.
Foldon sokkal jobb doksikat olvasni, Ultrán kb lehetetlen. Jó, nyilván nem az, de a Fold után annak tűnik.Az előbb kellett egyet RDPzni, na az az Ultrán elég nyögvenyelős, Foldon sokkal kényelmesebb. Kb mintha touchos PC-n csináltam volna.
Az Ultra sokkal inkább érződik kompromisszum mentesnek, a Fold pedig ergonomikusnak, ha érted mire gondolok. Jó, hogy telefon és tablet egyben van, viszont kéne egy izmos akku, meg a szuper kamera szett, de azért nem olyan rossz egyik sem, hogy deal breaker legyen.
Szóval nincs egyértelmű válaszom, bocsi.
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Idézem a főnököm: "ezen jobban látszódnak az emailek..."
Aranyozott nyelű csákány, ahogy mondani szoktam.
Ügyelet miatt kell a backup. -
válasz
mgTerminator
üzenetére
Van vagy 120 telefonom, de nem használom egyszerre. Ultra is a polcon pihen, csak bekapcsoltam kíváncsiságból, hány ciklus van benne.
Megtartom egyenlőre, ha a Foldnak baja van, legyen backup. -
válasz
mgTerminator
üzenetére
"Nem sűrűn lehet kinyitva
"Szinte minden nap, mert sorozatot nézek rajta.

Ultrán néztem végig a The Boys-t is.
A másik, hogy csomószor nem töltöm 100%-ra a telefont, csak úgy 90%-os sávba.
Zack Nelson azaz JerryRigEverything szétkapja a Fold7-et: [link]
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Akkor töltöm, ha lemerült. Átlagban 2 nap meg van 5+ óra kijelzővel.
Ez meg a fél éves S25 Ultra akkuja:
Mondjuk ez meg 3-3.5 napot kibír vidáman. -
válasz
mgTerminator
üzenetére
Cimborámé:
Enyém:
-
Nem. Az S25 Ultra alaplapja két különálló NYÁK-ból van szendvicsszerűen össze forrasztva. Különálló feladatokat látnak el.
A Fold7-ben ezek külön oldalon vannak. Fődarab a kamera oldalon, kiegészítő panel (daughter board) pedig a külső képernyő felöl.S25 Ultra:

Egyébként a Foldokban eddig is ez a megoldás volt.
Fold7 main board:

Daughter board:
S25 Ultra:
Közben találtam videót a szendvics szétszedéséről: [link]
-
Szimpla NYÁK-os, cserébe van daughterboard, ami pl nincs az S25 Ultrában.
Az Ultránál egyben oldottak meg kb mindent, Fold7-nél meg a két oldalon van elosztva.
Az S25 Ultrában normális minőségű hangszórók vannak, a Fold7 meg... olyan ami ekkora házban elfér.Fold7-tel a legnagyobb baj, a javíthatóság. Az kb. 0.
Kikönnyítés nem játszik egy ilyen eszköznél. Meg van a minimális NYÁK vastagság ami alá nem tudnak menni (vagy nem érdemes). A felület szerelt alkatrészek vastagsága is adott, szóval azzal sincs játék. Hidd el, egy Ultránál sem vastagabb semmi a minimumnál. -
válasz
mgTerminator
üzenetére
Sima S10. Eldobta a SIM-eket, be párásodtak a kamerák.
Hazaértem vele, szét szedtem, kiszárítottam, azóta is megy hibátlanul.
Sem az S9, sem pedig az Ultrák nem áztak be. Pedig fürdőgatya zsebben voltak és úgy ültem a vízben.200Mp témához: Jó-jó, ez a 200mp, de még így is messze van egy 10+ éves APS-C szenzoros MILC képminőségétől.

-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Persze. Semmi baja nem lett.
Eddig egy telefonom ázott be, az is szerintem azért mert nyomorékok a szervizesek és nem tudnak vissza ragasztani normálisan egy hátlapot. Persze, az is megúszta, csak kellemetlen volt. -
válasz
mgTerminator
üzenetére
10/10. Eddig nem hibázott.
Kollégám iPhone-ról váltott. Tökéletesen elégedett.
-
válasz
DefJamHUN
üzenetére
S23U valóban fantasztikus cucc volt. Imádtam. Csak elrontottam, télen a 40+ vízből átsétáltam vele a zsebemben a 20 fokosba és bepárásodott. Gyorsan szétszedtem, megúszta, de féltem, hogy idővel előjönnek a nyűgök inkább lecseréltem. S25U amúgy szerintem a lineup csúcsa, viszont olvasni most nagyon adja a Fold. Ilyenem még úgy sem volt...
Amúgy nektek mennyit bír az akku? Sokkal rosszabbra számítottam a tesztek alapján.
Tudom, én vagyok a lájtos felhahsználó, de nekem azért a 2 egész nap simán megvan. S23U/S25U is bírt 2-3 napokat, pedig BT, GPS, Spotify, Messenger, Teams, Discord stb... egész nap megy.
Vasárnap kikapcsolásig merítettem a cuccot. Ami ebben érdekes, hogy az utolsó 3% többet bírt mint az azt megelőző 7.
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nem egy órát, hanem A G-Shockot.
Nyilván szubjektív, de szerintem jól néz ki és ami a legfontosabb, hogy védi a telefont.
Ahogy már írtam, nekem használati tárgy. Nem véletlen a G-Shock sem.
Részemről ez a vastag, csúnya stb. téma lezárva.
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Csúszós, szar kinyitni, törékeny. Jó a fogása, könnyű kinyitni, ütésálló. Kinek mi.
-
Végre, megérkezett a Spigen Tough Armor Pro.
Fantasztikus, mennyivel használhatóbb lett a telefon. Van fogása, könnyű kinyitni. Vannak rajta ragasztó csíkok, de anélkül is szépen tart.
Végre nem egy csúszós törékeny valaminek érződik a telefon.

-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Fentebb írtam, a gagyi Fixed tok roppantotta meg az üveget. Amúgy nem leesett, csak letettem az asztalra.
-
" Biztos a főnök akarta megvenni később nyomott áron"
Vagy nem az övék, csak kapták display-be, vagy szerződésük van a beszállítóval hogy X ideig kint kell legyen adott típus vagy kategória."A telefonra azt mondták van nekik a raktárban, de nincs kibontva, nem tudják megmutatni."
Bevett gyakorlat. -
Cimbivel vettük felesbe, mert nálam nem szoktak egyhamar cserések lenni. Vehettem még egy szettet.
Szena67, volt/van Alza Guard fóliás, tokos telefonunk itthon több is. Semmi bajuk. Van olyan ami vetekszik a drágábbakkal.
Magával az Alzával sincs semmi bajom, minden ügyintézés simán ment velük. Ezt megreklamáltam náluk fotókkal, azonnal vissza is utalták a vételárat.
Alza Powerbank, elemek és asztali lámpa is hibátlan.
Biztos van náluk vacak, de én még nem futottam rá. -
Alzás Fixed toktól mindenki óvakodjon. Naivan azt gondoltam jó lesz addig amíg megérkezik a Spigen. Nem jó.
A legnagyobb baj, hogy a Spigen applikátoros védőüveget simán eltörte.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Windows 10
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- További aktív témák...
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- Samsung Galaxy S23 128Gb fekete, megkímélt
- iPhone 15 128GB Kék Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 83%/p4563
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB fekete 3 év garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

5000mAh, 20W töltés, 3390Ft.