Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Csőtörés lett a Red Magic 11 Pro gyötréstesztjéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
válasz
andrisms
üzenetére
Próbának rendeltem asszony szifonjára aliexpresses tükröződésgátlós fóliát, elsőre egész jónak tűnik az is.
-
xedamen
senior tag
Alapon volt minden, de észrevettem a Deco appban, hogy a telefon random MAC ID-t használt, szólt is a Deco, hogy ez gondot okozhat. Úgyhogy most átállítottam fix MAC Address-re a telefont, meglátjuk megoldja-e a problémát.
Szerk.: nem oldotta meg a MAC address babrálás:
Ugyanitt mai akku idő (kb 80% belső - 20% külső kijelző):

-
Richard
őstag
Pont az ilyenek miatt kukáztam már évekkel ezelőtt a TP-link "rendszert". Nem csak telefonon, hanem smart tv-ken és laptopokon is produkált ilyet. Este filmezés közben kidobott a Netflix, hogy nincs internetkapcsolat pedig volt.
Amióta Ubiquiti rendszer van azóta hibátlan minden. Teljesen más dimenzió.
-
xedamen
senior tag
Ugyanúgy TP-Link Wifi7 mesh-em van (Deco BE65), az imént az Alza nem akart betölteni, majd magához tért, máskor értesítés nem jött meg vagy frissült be messengeren, elég irritáló tud lenni, de sajnos nem konzisztens. Heti 3-4 alkalommal történik, elmúlt 4 hónapban Pixel 9 Pro-n semmi hasonló nem történt 🤔
-
xedamen
senior tag
Kicsit más téma: van bárkinek gondja a WiFi-vel? Úgy általánosságban Samsung telefonoknál folyamatosan tapasztalok anomáliákat, próbálok betölteni egy oldalt és vagy hibát dob vagy csak sokáig tölt. Lekapcsolok mobilnetre, akkor egyből bejön a tartalom, majd visszamegyek WiFi-re és ismét jó általában. Ez böngészőben és appokban is jelentkezik. Itthon egy elég jó mesh hálózatom van, más telefonokkal, számítógépekkel semmi hasonló probléma nincs.
Ez nem az első eset, korábbi Samsung telefonok is hasonlóan működtek, szolgáltatótól és router típustól függetlenül, érdekelne, hogy valami beállítás lehet-e a ludas. Tapasztalt valaki hasonlót úgy általánosságban?
-
Lajmund
őstag
válasz
::Geri::
üzenetére
Fold 5 is simán hozza a napi 5 órát aoddal. 20%-nál ritkán merítem lejjebb ezzel a felhasználással. Web, face, messenger, fénykép, csak a szokásos. Játék az jobban meríti, de az se vészes. A Honor és a Samsung közt minimális a különbség, de az biztos, egy kis plusz idő miatt semmiképp nem dobnám a Samut, mert nettó butaság. Ha meg nem elég a napi 5-6 óra mindenre is, akkor nem a telefonnal van baj. Nekem egész napi túrát, amin 100 képet, videót csináltam, a 2 éves telóval és továbbítottam is mobilneten végig bírta, és este 30 fölött tettem töltőre, úgy hogy volt benne még kb. 5 óra bt zene lejátszás is és webes olvasgatás is. Szerintem egyáltalán nem kérdés az aksi, főleg nem emiatt döntünk. Persze legyen nagyobb én is ezt mondom de biztos nem vàltanék honorra emiatt akkor se ha 3 napig birná. Este töltöm szépen lassan ráér.
-
::Geri::
tag
Akinek már megvan egy ideje a telefon, segítene nekem az üzemidő kérdésében? Csak egy mondatban kérem hogy írjátok meg, hogy a VALÓS üzemidő egy napra hogy alakul nektek? Én jelenleg átlagosan 4,5-5 óra képernyőidőt használok, 80% webböngésző, 15% facebook, 5% videók.
Ez talán a legnagyobb dilemma nekem a Honor V5 vs Z Fold 7 versenyben, előre is köszönöm ha időtök engedi és megosztjátok a tapasztalaitokat!
-
andrisms
aktív tag
Galaxy Z Fold7 átlátszó tok (EF-AF966CTEGWW) vélemények
- látszik az egész telefon, minőségi toknak hat
- kamerákat védi egy alu keret
- ujjlenyomatolvasó jól használható, megfelelő a kivágás
- egész vékony
- természetesen megy a QI töltés
- több helyen 11e Ft körül van, ami nem olcsó egy darab műanyagért, de Samsungon kuponozva sem olcsóbb
- adnak hozzá 2db visszatükröződést gátló fóliát, felhelyező kerettel, tehát ezt a szettet megkapod a tokkal: Galaxy Z Fold7 visszatükröződést gátló fólia, ami most amúgy Rufusznál 3910Ft, de a többi helyen inkább drággábbHátrányok?
- kevésbé csúszós, mint a telefon hátlapja, de még így sem az igazi
- csak fél tok, illetve a zsanért nem védi, de ezeket nyilván tudtukBiztos van ennél olcsóbb tok kínai oldalakon, de akinek gyorsba kell (pláne gyári) átlátszó, a mellé adott fóliák miatt megérheti ezt választani.
Fólia:
- felhelyezéskor nálam is lett a közepén egy csík, de ez tényleg megszűnt 1-2 nap alatt
- fólia nélkül nem próbáltam, de ezzel mindenképp hasznos cucc
- ha ránézek karcolódik, de a sima fóliák ilyenek, így ezesetben ez nem mondható hátránynak
- kezelhetőséget nem befolyásolja, nincs műanyag érzeteTelefon:
- előzményeket sokan ismerik, múlt héten kezdett el jobban foglalkoztatni a gondolat, hogy fold6-ról váltsak. Péntekre a kezemben volt
- kék, ettől is féltem, de szerintem baromi szép szín, jól eltalált árnyalat
- vékony, könnyebb
- szélességét még szoknom kell, de fold6nál is ugyanez volt, csak ott S24Ultráról váltottam, ott meg a túlzott keskenység volt eleinte szokatlan. Viszont utána megszoktam, telefonálni, egykezesként kiváló volt a szélessége. Ezt szerintem pár hét alatt megszokom, de már nem kezelhető olyan könnyedén 1 kézzel. Remélem ennél szélesebb már nem lesz, mert ez az épphogy kategória nálam
- szélesség miatt a gépelés jobb lett
- kamera jobb, bár a benti -mozgó témás- képeket még mindig elcseszi, ezt nem tudom hogy miért nem tudják megoldani. Lehet a nosztalgia, de emlékeim szerint az S24U jobb képeket csinált, hiába az újabb/jobb szenzor
- tollat elhagyták, ezt sajnálom
- belső kameralyuk: nem annyira zavaró, mint a képeken, és mint amennyire tartottam tőle, egész gyors megszoktam. De szokatlanul nagy, amúgy meg megfelelt eddig is a takart megoldás, szerintem maradhatott volna
- kinyitni rosszabb/nehezebb
- gyűrődés sokkal kisebb, remélem így is marad
- ujjlenyomatolvasó talán picivel jobb
- akkuban, rendszersebességben jobb. Akku lehet azért is mert kevesebbszer kell kinyitni.Nagyjából ennyi így pár nap után.
-
sabe
csendes tag
Lehet hogy volt rola szo, de az utolso ket oldalon nem talaltam. hogy lehet az, hogy az arukereson 550 kornyeken is aruljak mikozben a ses.hu-n, meg az alzanal 880? mi a trukk vagy atveres?
-
nagyito88
aktív tag
Persze, de legalább van lehetőség csere készülékre ami ráadásul ugyan úgy Fold. Az át / vissza költözés és szervizelés mindenféleképpen szívás, midnegy milyen telefonod van.
Nem rég láttam egy postot, ahol S25 Ultra szervizelés utáni állapoton volt felháborodva a tulaj. Persze jogosan, szarul lett vissza ragasztva a hátlap és össze vissza lett karcolva a keret.
-
WiZARD
veterán
válasz
nagyito88
üzenetére
A csere készülék jó, de azért így is szívás. Nem lehet 1 az 1ben átköltözni, szinte mindenbe újra kell belépni, azonosítani, aktiválni, stb.
Utána visszaköltözésnél ismét.Nem a nyáktól kell félni.
Nekem Fold4-ben az átvezető kábel döglött meg. Biztos nem sikerült még abból olyat fejleszteni, ami bírja a nyitogatást, végülis csak 29 éve van nyitogatós telefon, benne kábellel...
-
Nem. Az S25 Ultra alaplapja két különálló NYÁK-ból van szendvicsszerűen össze forrasztva. Különálló feladatokat látnak el.
A Fold7-ben ezek külön oldalon vannak. Fődarab a kamera oldalon, kiegészítő panel (daughter board) pedig a külső képernyő felöl.S25 Ultra:

Egyébként a Foldokban eddig is ez a megoldás volt.
Fold7 main board:

Daughter board:
S25 Ultra:
Közben találtam videót a szendvics szétszedéséről: [link]
-
TomPack
őstag
válasz
eldiablo
üzenetére
Összességében helytakarékosabb az S25 Ultra alaplapja, mert egy nyákon van minden. Ha azt kettészedték, és pont fele annyi helyet foglal, akkor minimum a nyák vastagságát meg kellett felezniük, nem?
Vagy ha a nyák vastagsága maradt, akkor kicsit vastagabbnak kéne lennie a készüléknek, kivéve ha valami másik alkatrészt karcsúsítottak meg! Esetleg az akksi vékonyabb, és elnyújtott?
-
blueye
veterán
Én is (és gondolom mindenki) nagyon hiányolja ilyenkor a telefonját, főleg manapság amikor már mindent arról vezérlek, bankolok, stb. de legalább anyagilag véd a biztosítás/garancia (reméljük tényleg már korrektebben).
A "technika" lassan (semmiben) nem a stabilitás felé halad, ha sokáig tartom meg a 7est az a minimum hogy ingyenes fólia csere lesz de félek hogy ennyivel nem úszom meg
-
Szimpla NYÁK-os, cserébe van daughterboard, ami pl nincs az S25 Ultrában.
Az Ultránál egyben oldottak meg kb mindent, Fold7-nél meg a két oldalon van elosztva.
Az S25 Ultrában normális minőségű hangszórók vannak, a Fold7 meg... olyan ami ekkora házban elfér.Fold7-tel a legnagyobb baj, a javíthatóság. Az kb. 0.
Kikönnyítés nem játszik egy ilyen eszköznél. Meg van a minimális NYÁK vastagság ami alá nem tudnak menni (vagy nem érdemes). A felület szerelt alkatrészek vastagsága is adott, szóval azzal sincs játék. Hidd el, egy Ultránál sem vastagabb semmi a minimumnál. -
TomPack
őstag
Azon gondolkoztam, hogy vajon mennyire lehetnek a telefonban az alkatrészek kikönnyítve, elvékonyítva? Vajon mennyivel lehet vékonyabb pl az alaplap egy S25 Ultrához képest, és ez mennyiben befolyásolja a tartósságát?
-
Nem csoda, nem tudom az elöző 3 generáció hogy fogyott de én ismerek olyat aki Fold 3-ról váltott mert eddig nem érte meg az ugrás. Szóval biztos vagyok benne hogy sokan a Fold 3-4-5 óta vártak valami változást hogy megérje a váltás. Most azért lett elég ugrás (szerintem). A 200mp képekhez én is csináltam pár képet 200mp-en és én is azt néztem hogy még 3x nagyitásnál is véleményem szerint jobb volt mint a dedikált optika (persze full laikus vagyok a fotókhoz.
) -
xedamen
senior tag
Elírtam az előző kommentben, azt akartam írni, hogy "ez nem az az üzenet..." .
Állítólag az USA-ban a Fold és a Flip eladásainak köszönhetően a Samsung 10%-kal erősödött, valamint Indiában is több készüléket adott el idén a Samsung. Nekem mást sem dobált be a TikTok és a többi videós social media platform, csak hogy "lifetime" iPhone user Fold-ra vagy Flip-re vált, elég erősen tolta a Samsung a social marketinget, de úgy tűnik bevált. -
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ez nem semmi, szerintem ez simán garis hiba vagy legalábbis 14 napon belül visszaküldtem volna. Nekem eddig egy Fold se csinált ilyet még vizesen se pedig én aktivan fotózgattam Fold 3-5el is medencében, sőt a Fold 3-nak sokszor átmostam zsanérját is víz alatt.
-
DefJamHUN
aktív tag
Megnéztem ma mindhárom színt, meg megfogdostam, megszaglásztam..
Hát hogy is fogalmazzak?!?.. nem vette el a kedvem..
Ha nem üzleti titok valaki megosztaná, hogy előrendelésnél mekkora összegre lehetett lekuponozni? Ahogy látom az előadókat HAn, gondolom 500 környékére, ha még haszonnal árulják?!
Most is lehet még kuponozni vagy csak előrendelésnél? -
xedamen
senior tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Majd jövőre megkapjuk +100 ezerért, 2027-ben meg elérjük az 5000 mAh-t
Amennyire jól fogy a Fold 7 világszerte, sajnos ez az az üzenet a Samsungnak, hogy ez kevés lesz
Aksi egyébként meglepően jó, volt nálam pár napig egy Magic V5, azért azt a szintet nyilván nem hozza, de meglepően kellemes. Azért egy 5500 mAh kényelmesebb lenne, QI 2.0 mágneses töltéssel, de ez is teljesen használható. -
válasz
mgTerminator
üzenetére
Sima S10. Eldobta a SIM-eket, be párásodtak a kamerák.
Hazaértem vele, szét szedtem, kiszárítottam, azóta is megy hibátlanul.
Sem az S9, sem pedig az Ultrák nem áztak be. Pedig fürdőgatya zsebben voltak és úgy ültem a vízben.200Mp témához: Jó-jó, ez a 200mp, de még így is messze van egy 10+ éves APS-C szenzoros MILC képminőségétől.

-
xedamen
senior tag
Ma voltam kicsit fotózgatni a Tatai Öreg tónál, el kell ismerni ez a 200MP-es főkamera 200MP módban valami brutális. Annyi részlet van a képekben, hogy az valami hihetetlen, de itt merült fel bennem valami. 200MP-es módban a 2x és a 3x zoom helyett 4x és 5x zoom opciók vannak. Ezek ilyenkor kivágások a 200MP-es képből? Mert az 5x zoommal készült kép jobban néz ki, mint a 3x optikai zoom-os kép 🤔 mi értelme így a 3x szenzornak?
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Persze. Semmi baja nem lett.
Eddig egy telefonom ázott be, az is szerintem azért mert nyomorékok a szervizesek és nem tudnak vissza ragasztani normálisan egy hátlapot. Persze, az is megúszta, csak kellemetlen volt. -
F.tibooo
tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ha ez velem történne....suicid gondolataim lennének...Egy vagyon....
-
F.tibooo
tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Mi történt pontosan a telóval?
-
Richard
őstag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Hát nálam sincs ilyen szerencsére
-
Bilux
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Pedig ez sem általános, semmi ilyen nincs egyik foldon se amit láttam vagy használok
-
válasz
mgTerminator
üzenetére
Melyik részen tapad össze neked a kijelző? Én semmi ilyesmit nem tapasztaltam meg azt a hangot sem amit krisz768_ mutatott. Nekem max az elején van néha kis hang mikor kinyitom de ez hasonló ahhoz ami a Fold 5-nél volt ha a zsanér kicsit poros.
-
blueye
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Arra gondolsz hogy mágnesesen záródik?
-
soko70
aktív tag
Az ébresztő funkcionál ha ne zavarj módban es hang ki van kapcsolva és a rezgés is be van allitva, miért nem rezeg amikor az ébresztőnél engedélyezve van? Az S24U csont ua. beállításokkal kiváló. Nem értem, valakinek hasonló tapasztalat?
-
krisz768_
tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Azt mondták teljesen oké, ilyen van. Kb 1 hónap használat után majd el kell tűnnie... "Ki kell kopnia" Hát kíváncsi leszek
-
consono
nagyúr
Hülye kérdés: van itt valakinek NEM kék Fold7-e? Bárhol meg tudom fogdosni, csak kék van
Tehetne fel képet, ha igen... -
-
nagyito88
aktív tag
Nem feltétlen Fold kérdés. Esetleg van infója valakinek, hogy a Fold után kapott plusz pontok levásálásának milyen idő korlátja van?
-
WiZARD
veterán
Most jött email, hogy a fold4-re utalják az ígért 312ezret. (a 63,5 kg CO2-ért cserébe)
Lehet szídni hogy milyen drága a Fold7 listaáron, de 3 éves Fold4-et nettó ~150ezer ráfizetéssel tudtam lecserélni.
Mindenkinek elérhető kuponokkal bruttó 596ezer volt a telefon, a Fold 4-ért meg kapok ~140ezerrel többet, mint amennyiért eladni tudtam volna. -
Bilux
veterán
Kint az augusztusi frissítés
-
xedamen
senior tag
Üdv mindenkinek, tegnapi nap én is beszereztem egy Fold 7-et, mivel a Honor Magic v5 csúnya mellényúlás lett

Szerk.:
Akitérdekel Thinborne kedvezmény, az írjon bátran, van 30%-os kedvezmény kódom, elméletileg többször is használható.
Utána olvastam, nem éri meg az árát 🤷🏻♂️
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Fujifilm X
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új AGM G3 Pro ütésálló strapatelefon 12/512GB 5G Wifi6 hőkamera 10000 mah
- UTOLSÓ A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black -
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Mini 128GB Független/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4549
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer szék ASUS ROG Destrier Ergo SL400
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Holnap elvileg a kezemben is lesz!