Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 - kell ennél több?
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hordo94
csendes újonc
Üdv !melyik érné meg jobban egy ilyen tablet vagy egy xiaomi pad 6 6/128 gb verzió ?
-
doooo
veterán
válasz
janeszgol #48 üzenetére
Bone ezt írta majdnem napra pontosan 4 éve a legelső generációnál (amiben ugyanez volt):
"A Tab S6 Lite egyébként igazán mutatós darab a maga matt fekete kivitelével, csak annyira csúszós, hogy a többször kis híján ledobtam a padlóra. Sajnáltam volna, ha a TFT panel betörik, amit valószínűleg az IPS fajtából van remek betekintési szögei és jófajta színei alapján, csak a Samsung nem írta rá. "Te sem szóltad le akkor, elfogadtad, hogy címkék nélkül is ez bőven oké: [link]
-
User64476
őstag
válasz
hegedus001 #43 üzenetére
Nem vagyok szemellenzős, ha pl. egy ATMbe szeretnéd tenni valóban nem jó az oled. Amint a grafikusnak futja oledre, szerintem azt fog venni, ha a színhelyesség kérdés ki akarna szürke "feketét"?
bteebi: nekem is IPSes a tabletem, hajlandó vagyok kompromisszumot kötni mert az oledesek nagyon nagy felárral készülnek, de ettől még nem lesz jó, csak ahogy mondod elfogadható.
-
bteebi
veterán
válasz
User64476 #38 üzenetére
Azért tud nem rossz lenni egy IPS is, ha nem kell a kontraszt és kevés a fekete, de egy OLED nyilván körökkel jobb. Anyósomnak pont valami régebbi IPS-es Samsung tablete van, ami akkor is max. középkategóriás volt (talán 100k körüli? de inkább alatta), amikor ~4-5 éve kapta. Átlagos tartalomfogyasztásra simán jó. A Gravityt mondjuk szívem szerint nem azon nézném meg, de ha nem lenne más, akkor simán elfogadható lenne azon is.
-
User64476
őstag
válasz
Donki Hóte #40 üzenetére
Az új nyafi a pwm, amikor már végképp nincs mit kitalálni.
-
válasz
Donki Hóte #36 üzenetére
Azt hittem, hogy a régi nagy IPS kontra AMOLED csaták már végetértek (mert a Xiaomi is a legtöbb telefonjába már AMOLED panelt rak, így a nagyon hangos Xiaomi fanklubnak sem kell már védeni a mundér becsületét), de úgy látom, hogy szórványos partizánháború még folyik az IPS oldalán
-
doooo
veterán
válasz
hegedus001 #37 üzenetére
Nem, ez nem így működik.
-
User64476
őstag
válasz
hegedus001 #37 üzenetére
"Kiváló IPS"
-
hegedus001
aktív tag
válasz
Donki Hóte #36 üzenetére
Miért ne érnél utol egy kiváló IPS? Miben nem éri utol? Max a kontrasztban, de az azért közel sem minden...
-
-
törölt tag
Háááát ....
Nekem az öreg S6 Tab van (nem Lite, 8GB/256GB), de szerintem az is pörgősebb lehet ennél.
Ez igen karcsú 2024-ben ... -
István971
tag
soha többet Samsung.
-
User64476
őstag
válasz
Donki Hóte #10 üzenetére
Nekem is Unisocos van, tök jó a T606-616.
-
ddaydome
senior tag
4 gb ram helyett a 6gb kicsit időtállóbbá tenné.
Céges gépnek aláírófelületnek jó lenne. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
2544AACD
csendes tag
"...brutális feláron indít"
A brutális szó helyett, jelen esetben nem lett volna szebb a "nagyon kedvező" ?
Tényleg kellenek ezek a hatásvadász, szennylapok által használt kifejezések?
-
zazenke
őstag
média markt új vásárlás és nem tölti a ceruzát nem is vesz fel vele semmi kapcsolatot. Mivel el lett odázva a probléma visszavinni már nem lehetett és lett belőle garanciális szervíz. Állítólag a kamerán meg az aksin kívül mindent kicseréltek benne és lám működik. Nem lett volna egyszerűbb adni nekik egy újat ? 10 ezer ft-os kijelzővédő üveg szervíz közben kuka lett és azt nem is térítették meg mondván úgyis csak rosszabúl érzékel rajta kereresztül a ceruza. Hát nem tudom s24 ultrámon üvegen keresztül is szépen megy a ceruza. nekem van egy sanda gyanum hogy a samsung sem hozza azt a minőségellenőrzést mint régen. Lásd s24 ultrákkal mennyit kínlódnak.(nekem talán szerencsém volt a telefonnal )
-
Insanati
csendes újonc
Azok után, hogy ennél érezhetően olcsóbban a OnePlus Pad, vagy a Xiaomi Pad 6 mit tud, szerintem még az is értelmesebb döntés lett volna, ha az előző szériából megmaradt alkatrészeket a tengerekbe borítják ahelyett, hogy összeforrasztják belőle ezt a szörnyszülöttet. Nyilván a hardcore fanok itt is megmagyarázzák majd, mint a belépő szintű Galaxy A mobiloknál, hogy "DE EZ TOVÁBB KAP FRISSÍTÉST MINT A KONKURENCIA!!!", de a helyzet továbbra is az, hogy ha egy tablet/mobil már a megjelenéskor kapott rendszert sem képes gördülékenyen futtatni, akkor két főverzióval később már teljesen hasznavehetetlen lesz, így a 3-4 év frissítés ilyen esetekben inkább fenyegetés a gyenge hardver és a kevés tárhely miatt, mint elismerésre méltó ígéret.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Fitzgerald #18 üzenetére
Mindkét Nexus 7 megvolt nekem, azok tényleg szuperek voltak!
Egyébként ma is vannak jó ár/érték arányú tabletek.
Ez az S6 Lite mondjuk pont nem az.
Néhány példa:
Alldocube iPlay 50 Mini Pro, Samsung Galaxy Tab A9+, Xiaomi Pad 6 -
janeszgol
félisten
Van, amikor mellenyulok a kritikammal. Igy tortent a Tab S9 FE-vel is. Az a tablet teljesen jo. Oke a Xiaomival es az alap iPaddel semmilyen teren nem veszi fel a versenyt (kiveve tollas bevitel), de egy klassz tablet.
Nos a cikk targya pedig. Egy kalap sz.r. Ahany embert lebeszelek errol es rabeszelem az S9 FE-re, annyiszor leszek jó ember. -
Ganzer
aktív tag
Úgy látom akkor még mindig marad a Tab S5e, 10,5 colos Oled-el. Mai napig szépen elketyeg Youtube + streaming appokkal, kép és hang kiváló. Max majd ha meghal, veszek helyette valami 2 éves samu oled tabot használtan..
-
Fitzgerald
veterán
Hiányoznak manapság az igazi ár/érték bajnok tabletek. Mint annak idején a két Nexus 7...de rég is volt.
-
secretgarden
aktív tag
Nekem az előd Tab S6 Lite 2022 van. Bár ne vettem volna (meg kellett volna várnom a Tab S9 FE-t). Az egy dolog hogy a 4GB RAM karcsú, de a RAM Plus tovább lassítja az amúgy is lassú tabletet. 64GB tárhely, de memóriakártyát berakva megintcsak lassul az egész. Amúgy a sebesség csapnivaló, én nem értem mi van, a Snapdragon 720G nem ennyire lassú. Minden akadozik, sokszor durván, vannak menüpontok a beállításokban amikre sok másodpercet várni kell, amúgy is mindenre várni kell, minden "homokórázik" - úgy hogy minden lehetséges bloatware-t leszedtem róla és összesen kb 12 app van telepítve rajta. Az 1/3 ennyibe került elvileg jóval gyengébb Doogee T20 Mini tablet jelentősen gyorsabb nála - szerintem ez mindent elmond. Ráadásul, ez ugye S szériás Samsung tablet lenne, de nincs benn vaku/LED, nincs ujjlenyomat olvasó, nincs NFC, nincs vibra motor... Ez egy rossz vicc. Egyedül a kialakítás és az aluminimum ház valamint az S Pen jó, meg a 4 év szoftver frissítés - a többi nagyon felejtős. Samusngnak nem szabadna ilyennel szégyenítenie magát... Oké, én akciósan vettem, de így is rossz vétel volt, mert a teljesítmény problémák miatt nem sok mindenre használható, gyakorlatilag csak eBook-ot olvasok rajta meg Netflix/Disney/Amazon/Paramount+-t nézek, bár ezek is van hogy frame drop-olnak elég jól camera pan-olásnál. Interentezés már gáz, mert akadozik. Játék... Egy nem-3D Hill Climb Race 2 is akadozik rajta elég látványosan. És tetejébe még jó lassú is az akku töltés... Szóval... gáz... Csak az S-Pen vígasztal valamelyest, azt imádom.
-
Hallosz
senior tag
Ez gyakorlatilag, használhatatlan, hogy ezt minek adták ki
Az S9 FE ezt keresztben lenyeli, mindössze 30.000 többért.
-
horilori
csendes tag
Húúú, elmúlt április 1., ráadásul ez poénnak is morbid
TFT LCD, 400 nit, 4GB RAM, Cortex A75 - ezt én a BTK-ba is felvenném!400 EURÓ - akkor inkább a Tab A9 plus 128gb olcsóbban!
Ez nem Samsung ,csak rá van szitálva tippre
Ideje egy hulladéktörvényt alkotni az EU-nak, ne hozhassak be szemetet ide a gyártók!Erre minek 3 év szoftverfrissítés, 3 év hardverfrissítés kéne ! -
Jajjj, 470 ezres AnTuTu pontszám
A (teljesen jogosan!) lesajnált UniSoc Tiger606 SOC-al szerelt tabletem 430 ezres pontértéket hoz, de abban 8 GB RAM van, el tudom képzelni, hogy 4 GB RAM-al hogyan "hasít" ez a Samsung tablet
-
doooo
veterán
A 4GB RAM agyonüti szegényt.
Na meg az árazás. Jó ég. Egyszerűen agyrém, hogy hogyan árazzák a tableteket (nem is csak a Samsung, de kb az összes gyártó; bár ez a modell, ennyi RAM-mal mindenképp "éllovas").
Az ezerötszáz éves Tab S3-at akarom cserélni, de amíg a Tab S8-széria is alig olcsóbb a Tab S9-eknél... meg amíg a középkategóriát is kb. 250-ért adják, addig nem fog ez összejönni. -
hegedus001
aktív tag
......
És még az iPadet drágállják sokan, szerintem értékeljünk át mindent.... ez így kedves Samsung, nevetség t(r)á(r)gya
Nem is értem, hogy ezeket hogy gondolja komolyan egy olyan gyártó mint ők, mégha valami dzsunka kínai noname brand lenne 50 k ért... de egy samsungtól 170 k ért EZ ?!?!?! Istenem.... -
Rigormortiis
veterán
Ki az az elvetemült, aki ezt választja a Tab S9 FE vagy még inkább egy S8-al szemben (ami még kapható lesz egy darabig)?
Még házon belül sincs racionális érv erre pláne, ha megnézzük, mit kapunk ezért a pénzért máshol.
Én kedvelem a gyártót, de miért égetik magukat ilyen szarokkal?
-
PirosHello
senior tag
"Örömhír a hároméves rendszerfrissítés, azaz a tablet az Android 17-et még megkapja..."
Ez kinek örömhír? Ha már most 4GB RAM-al dadog, akkor mi lesz vele A16-A17 alatt? 64GB tárhely? Exy 1280? WIFI6 nélkül 170 ezerért? Megőrültek ezek a Samunál, én mondom. -
kanál01
tag
Én a 2022 es modellt cseréltem le pár 10.000 huf ráfizetéssel A9+ 8/128 ra, nagyon megérte. Szinte használhatatlanul lassú, főleg a 4GB ram végett már a 2022 típus is.
-
bteebi
veterán
Hát ez kritikán alul szar lett. A hardver már 3 éve is elég vékonyka lett volna, emellé van egy 5"-ra jó felbontású inhomogén, gagyi panel, 5 éve még elfogadható tárhellyel és memóriával, nem is olyan kevés pénzért. Kösz, talán majd máskor.
-
joelke HU
őstag
Sajnos nagyon vérszegény lett. Ha a forma marad is attól még hardveresen illett volna tuningolni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Feltámadt poraiból a Tab S6 – a Tab S9 FE kérdezi: amúgy miért?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Trollok komolyan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Microsoft Surface Go 8GB/128GB - Model 1824 - kifogástalan, alig használt állapot
- Alcatel OneTouch Pixi 3 (8079) 10,1 tablet
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Panasonic Toughbook CF-20- Ütésálló tablet / laptop - levehető billentyűzettel
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest