- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Telefonról válaszlok. Szerkeszzeni akartam a hsz-en, de ez a b*zi wifi folyton ledobált és emiatt kiesetem az időből. Szóval még ezt hozzá akartam tenni:
Amúgy tvbe sajnos még egy jó ideig nem találkozhatunk az oledes technológiával, mert túl drága az előállítása és rövid az élettartama. Az ilyen nagy kijelzőket a CRT-s Sony Tinitronhoz szokták hasonlítani és a hozzáértők azt mondják, hogy csak az oled lesz képes azt a képminőséget hozni, mint annó ez a monitor.
Csak az oled képes olyan színeket megjeleníteni, mint a crt és csak az olednek van olyan jó kontrasztaránya, mély feketéje, mint a crtnek. Az LCD és a plazma technológiával nem lehet ilyen jó megjelenítőket gyártani. -
cqr
aktív tag
Ha ki akarnék a szövegemből valami célzást venni, akkor az lenne, hogy pixelenként lett bgr a kijelző, és nem magát az egész kijelzőt forgatták meg, mert az úgy hülyeség, hiszen akkor az általad leírt display drivernek plusz munkát adnak azzal, hogy a framebuffer-ben a képet meg kell forgatnia.
Én csak egy szimmetriát jegyeztem meg, a gyártás oldalába tényleg végképp nem érdemes belemenni, de csak "megjegyzésként", ezt a forgatási folyamatot a "display driver" gyakrolatilag overhead nélkül meg tudja csinálni. De tényleg felesleges ezt tovább nyúzni, a gyártás pontos részletei úgyis nda alatt vannak : ) . -
cqr
aktív tag
Amúgy szerintem itt nem a forgásszimmetriáról van szó. Mert ha a forgásszimmetria szerint lenne az egyik BGR és nem RGB, akkor az RGB képen például a kalóz bal szeme lenne bekötve, a BGR-esen pedig a jobb. Legalábbis ha jól gondoltam el.
A szubpixelek szintjén az rgb forgás-szimm. a bgr-el, tehát ha fogsz egy rgb panelt, megnézel rajta egy homogén fehér képet közelről, majd elforgatod a panelt 180 fokkal és ismét megnézed közelről akkor már (nyilván) minden pixelt bgr-nek fogsz látni. Ha ezt egy kalózos képpel csinálod, akkor a forgatás után persze a kalóz fejjel lefelé lenne, de természetesen ezt a display driver még a framebuffer szintjén kompenzálja egy telefonnál, így mindkét képen ugyan az a szeme lesz bekötve : ) - Gondolom arra célzol a jobb szem - bal szem dologgal, hogy egy elfordított rgb-t meg lehet különböztetni egy "eredeti" bgr-től, de épp ez az, hogy ebben az esetben nem lehet (egy homogén fehér képnél nem tudod megmondani, hogy az eredetileg rgb vagy bgr)A hszed második része természetesen igaz, a három szubpixel színének "összege" adja egy pixel színét, tehát elvileg az is mindegy, hogy RBG vagy RGB vagy BGR, de speciálisan az, hogy RGB vagy BGR az még "mindegyebb" : ddd
-
cqr
aktív tag
-
T.Peter
őstag
Egyébként itt a teszt, ahonnan én a képeket linkeltem, AS pedig a videót.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest