- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
-
ERPY
őstag
válasz
HUTCHDB #37126 üzenetére
Sztem a gyári időjárás app nemjó értékekkel dolgozik. Valamelyik nap kipróbáltam, mindenhol 11fok volt, a valóságban is (időképet érdemes alapul venni és ahoz hasonlítani), erre ír nekem 6 fokot. Eddig is kuka volt, de nemtudom miért azt favorizáljátok. Vagy csak pont kifogtam mikor nem volt oké?
-
tutubull
tag
-
SANYA28
tag
válasz
HUTCHDB #36719 üzenetére
Én annak idején lementettem, és azóta nem is panaszkodnak, hogy nem hallanak
Viszont minden újraindítás után meg kell csinálni.
Since I received my Galaxy S II a month ago, people have been complaining that they can barely hear me in calls. I first found out that turning off the noise reduction (by pressing the menu button while in call, and then pressing “Noise Reduction Off”) partially solved the problem, but this naturally also meant that the noise reduction feature was gone.
So I started click around the menus on the phone trying to find a way to fix this. At last it seems that I have found a solution:
In the phone dialer type in *#*#197328640#*#*
A menu should now be shown. In the menu, press [5] AUDIO
…then [1] NB (VOICE CALL)
…then [1] HANDSET
…then [1] VOLUME
…then [1]SRC SPEECH RX Volume
…then [5]5_lvl: 88 (note that you might have another value than 88 on your handset. Write down this value in case you want to revert to it later)
The window that is now shown should have a line saying “Input?”. To input a new value press the menu button, then “Key Input”. Write 110 as the new value and press “OK“.
You have now adjusted the microphone volume when noise reduction is disabled, and it is time to do the same when noise reduction is turned on.
Press the menu button, and then “Back”. Do this four times in total, until you get back to the menu that the text “NB (Voice Call)” in the first row.
Now, press [7] HANDSET(2MIC) and repeat steps 4 to 8 listed above.I have had no complaints about the microphone volume after I completed these instructions. Hopefully it applies to you as well! The only downside with this trick is that it won’t survive a restart of the phone. A tip if you want to be unreachable without turning it off is by setting it in “Airplane Mode”. In this mode the phone barely consume any battery if it is not used.
Disclaimer: Although it is highly unlikely that it should happen, I take no responsibility if these steps should brick your device.
-
sippet
senior tag
válasz
HUTCHDB #36598 üzenetére
Itt a legtöbb ember szerintem bírja nagyon az gyári vagy az abból főzött romokat is. Az a helyzet, hogy a samsung ezt a telefont nagyon szépen összerakta, nem csak hardveres, de szoftveres szinten is. A kamera alkalmazás pl. egészen fantasztikus, szerintem minden más telefonénál kézreállóbb, ez ugyebár a miui-ban alapból nincs. Én csaka touchwiz-zel nem vagyok kibékülve, de ez csak launcher csere kérdése. Összességében azonban gyári állapotban is nagyon egyben van a készülék, szerintem mielőtt tolod rá a miui-t, azért nyomkodd majd meg.
-
Rotate
veterán
válasz
HUTCHDB #36600 üzenetére
amíg rá nem jösz, hogy stabilitásban sehol sincs a többihez képest... nem véletlenül vannak kevesen a miui felhasználók az S2 esetében...
plejik:
annál van már újabb is
rootoláshoz pedig linkeltem pár hsz-el feljebb egy teljesen egyszerű megoldást
SuperOneClick 2.2 letölt, USB hibakeresést bekapcsol, bedug, futtat, újraindít, kész...
-
Lilifee
tag
válasz
HUTCHDB #31936 üzenetére
szerintem ha nincs hozzá garancia papír, akkor gyanús h függő volt (mert egyébként miért nincs hozzá garanciajegy?) ha van, akkor pedig látod rajta az eladó pecsétjét, amiből lehet tudni h szolgáltató az eladó vagy nem.. ha csak gsm boltos gari papír van hozzá, akkor szintén esélyes az utólagos függetlenítés, persze ilyenkor ott van az a - elvileg - lehetőséged, hogy ha letiltják visszaviheted a gsm boltba, hiszen te függetlenül vetted tőlük, ergo átb@sztak..
-
-
Skynet258
veterán
válasz
HUTCHDB #27110 üzenetére
A HDR kérdés normális géppel (értsd: tükörreflexes) is kis odafigyelést igényel, és PC oldali programokat, amiben általában 3 RAW file az ideális, 1Fé eltéréssel fényképezve. De akár megvan az a lehetőség is, hogy 1 lőtt RAW-ból készíts 3 különböző Fé képet, így "csalva" picit, persze az ideális a 3-5 képből összerakott HDR.
Egy rövid cikk, fusd át.
A lényeg amit ebből ki akarok hozni, hogy szerintem mobilon necces ezt összehozni, értsd: lőni a 3-5 képet, majd programmal összedolgozni (ami pontosan erre figyel, hogy a bemozdult részeket/időközben odakerült embereket leszedje a képről).
Összegezve szerintem HDR-re még nincs jól használható mobilos program. -
-
zgabor62
csendes tag
válasz
HUTCHDB #27001 üzenetére
Most értem haza, és olvastam vissza. Szóval a RAW formátum - egy kicsit leegyszerűsítve - egy digitális "negatív" kép. (Most nem mennék bele a Bayer algoritmus rejtelmeibe) Gyakorlatilag az érzékelőkről levett nyers adatok + általában tartalmazza a rendszerint titkosított fehéregyensúly adatokat és a gép beállításait. Ahhoz, hogy ebből normális képet "hívjunk elő", kell egy un. RAW konverter. Itt utólag is lehet állítani - többek között - a fehéregyensúlyt, expozíció korrekciót, adott objektív torzításának javítását, kromatikus aberrációt, és még egy jó csomó dolgot, és készül el a végleges kép, mondjuk a JPG. Ezt mondjuk ne várjuk el egy telefonba épített fényképezőtől sem, mint ahogy a GSG2-m mosogatni sem tud. A HDR sem a telefonok területe, az igazi HDR képekhez elég drága technika kell, főleg a végeredmény megtekintéséhez, kevés eszköz tud színcsatornánként több mint 8 bitet megjeleníteni.
-
Flashhh
tag
válasz
HUTCHDB #27005 üzenetére
Nem erezted az ironiat
Persze h nem kuldok i4 rol bt semmit sehova
.
Az SGS az rendes HDR... en az almara mondtam h valszeg az nem csinal rendes hdrt. Van androdira is progi, a camera 360 app amibe van 2 HDR effekt is. Effekt... tehat nem rendes hdr csak feltolja a kontrasztot. -
Flashhh
tag
válasz
HUTCHDB #27001 üzenetére
Ma este le is csekkolok majd egy i4 et... majd atkuldom magamnak BT n a fotot... ja mégse. Aztan csinalok egyet az enyemmel is. Mert szerintem az i4 nem igazi hdr t csinal. A RAW pedig tömöritetlen kép amivel gépen tudsz HDR t krealni utolagos munkaval. Ezt csak a komolyabb fenykepezok tudjak azthiszem. Bár N900 ra volt egy progi ami csinalt vlmifele RAW kepet de nem tudtam vele mit kezdeni, igy lehet h akar sgs re is van ilyen progi.
-
Flashhh
tag
válasz
HUTCHDB #26974 üzenetére
Jahh... hat olyanra eszembe se jutott még hasznalni ahol mozog a hatter... N900 nal is ilyen lassan csinalta a 3 kepet meg ezen is. Muszaj ennyi idonek eltelnie amig atvalt a beallitasok kozott. Ha te csinalod manualisan gyari fenykepezovel akkor is van egy kis ido amig atall a kamera... Ha be van pipalva esetleg h minden kep elott ujra fokuszaljon azt vedd ki azzal sokat lehet sporolni.
De szerintem csak RAW ba lehet normalisan mozgo hatterrol HDR t csinalni. -
Flashhh
tag
válasz
HUTCHDB #26966 üzenetére
Hello!
Gyakran hasznalom a hdr alkalmazasokat a kov kepet pont ezzel a progival lottem tegnap, igaz ez atment egy kis szerkesztesen a pixl o matic progin de csak a szelein modositott a kep, tehat az alapja a hdr+ al keszult.
Azert imadom a hdr kepeket, mert mint ahogy emlitetted 3 kepet csinal, egy normal expozicios ertekkel egyet tulexponalva egyet alulexponalva es a harom összerakasabol egy sokkal kontrasztosabb kepet kapunk, es nincs beégés nincsenek sötet reszek a kepen. Ezt legjobban akkor lehet kivenni ha tájat fotozunk es benne van az egbolt is. Ugye eszrevettétek ha kicsit nagyobb reszt foglal el az egbolt fotozasnal akkor elsotetiti az aljat a kepnek (dombok hegyek akarmi) ha tobb resz van a dombokbol akkor az eg lesz sotetebb, HDR nel meg minden normalis, vilagos.
Pont ezert h harom kepbol csinalja allvanyrol a legcelszerubb ilyen fotot nyomni, vagy nagyon stabilan tartani a kezed meg a telefont is... én két kézzel szoktam a hüvelyk es amutato ullyam közé befogni es vagy guggolva vagy megtamaszkodva csinalni. akkor nem mosodik el altalaban a kep. Beallitasi lehetoseg nemnagyon van ennek kikuszobolesere sztem.
-
72mviktor
senior tag
válasz
HUTCHDB #15984 üzenetére
Őszinte legyek?Fogalmam nincs
Nálam a következő a metódus
él ötkor kelek akkor repülőből vissza kapcs,1 óra wifi míg el nem indulok,onnan mobilnet délután 3 ig,Használatól függően 70-50 százalékkal megyek haza,akkor váltás wifire,és teljesen mindegy mennyin van az akksi teszem töltőre vagy gépre.Este 9-10 körül általában repülő be,és kezdődik minden előről.Bocs a litániáért
-
72mviktor
senior tag
válasz
HUTCHDB #15979 üzenetére
Ne mondj ilyet, minket minden érdekel....legalábbis engem.
Monjuk nekem nem nagyon jön be a küllem mert számomra nagyon hajaz a "tudjukmire".Ettől függetlenül a pfc-n is követem a topkikot,mert mint tudjuk, mindig minden válotzik,ergo lehet egyszer elcsábulok
Az akkuidő valóban jónak tűnik.
-
muveszur
addikt
válasz
HUTCHDB #14797 üzenetére
sdcard/Screencapture ha jól emlékszem...
Közben frissültem XDA-n is...Szóval
Kövessetek engem a G+-on, hogy mindenkinél előbb értesüljetek az okosságokról!
-
muveszur
addikt
válasz
HUTCHDB #14784 üzenetére
Na már az előbb akartam írni, hogy hiányollak...Na de menj szépen fiam, állj a sarokba!
Egyébként tudod témázni a MIUI-t? Linkelhetnél valami fekete témát, amin szépen működik minden inverz dolog...Csak kéne arra is csinálnom valamit...
Sógi:
Most jó kedvem van, úgyhogy megcsinálok mindent...jövőhéten látni se akarom a telefont, csak ha 2.3.5-ről van szóCriskelot is szeretem, csak kicsit kapkod szerintem. De jól nyomta sgs-en....csak nem szeretet a google translate angol szövegeket...
-
-
raycoon
tag
válasz
HUTCHDB #14638 üzenetére
A színek érzésre a helyükön van. Van néhol beégés, de egy ilyen "fényképezőgépnél" ez teljesen normális. Viszont a stock kamerához nem tudom rendesen hasonlítani, mert csak teljes felbontásban csináltam eddig képeket, így a te képeid részletezettségét nem tudom megítélni.
Nekem a saját képeimen az tűnt fel, hogy sok helyen nagyon darabos. Persze, ha képernyő méretűre van kicsinyítve, akkor szép, de anélkül háát, nem dicsérném.. Igaz, én el vagyok kényeztetve egy Canon 400D-vel..
Más, merülés: 3 óra 13 %. Volt kb 2 perc telefon benne..
Egy stock kamera kép (nem macro üzemmód). Vigyázat nagy kép (2.5 mega)!
-
-
-
ERPY
őstag
válasz
HUTCHDB #14518 üzenetére
Én a box.net tárhelyet ajánlom. Jól karbantartható, csinálhatsz könyvtárakat, nincs ilyen visszaszámolós baromság, és van nagy sávszél. Alapban 2 gigás a tárhelyed, 1 file max mérete pedig 25 mega lehet. De ha nagy a cucc winrar-al szétszeded mondjuk 23 megás blokkokra. Mindez természetesen ingyenes. Ezt már hagyd, szedem, egyszer csak lejön.
Itt egy példa, amit még én tettem oda fel, hogy mit mutat egy letöltési linknél:
Képek
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest