Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bteebi

  veterán

  Hát lehet, hogy velem van a baj, de nekem a 40 ezer forint az sok. Legalábbis egy fülesért mindenképp. Szerencsére futná rá, tudnék is venni elég sok ilyet, de nem fogok - cserébe majd inkább veszek egy WH1000-XM4-et (pedig azt se lenne muszáj). Igen, a Buds nem fejhallgató, de ez túlzottan nem érdekel, még ha meg is van (vagyis meglehet) a maga helye. Biztos jó, sőt akár nagyon jó is, de ennyiért sok. Akkor is, ha más gyártók még jobban túlárazzák a cuccaikat. (Ez persze valahol a fenti Sony fejesre is megáll sajnos.)

  Mondjuk az is lehet, hogyha kipróbálnám, akkor az paradigmaváltó lenne, de nem hinném.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • bteebi

  veterán

  válasz Usgyi #2 üzenetére

  Teljesen megértem a zavart az erőben, ennyi leírás alapján igazából több és negatívabb kommentre számítottam.

  Jelenleg még egy évekkel ezelőtt az Amazonról rendelt NC nélküli, alig több mint 10 ezer forintos BT-s fejhallgatót használok kültéren leginkább, az árához mérten hatalmas elégedettséggel. Nincs szükségem (másik) fejhallgatóra, pláne nem ANC-sre, de korábban hallottam egy barátom XM3-át, és az konkrétan lenyűgözött. Most meg akciós az XM4, szóval talán veszek egyet (XM3 már sajnos nincs, és az XM4-nek és az XM5-nek is bőven vannak olyan tulajdonságai, amik nem tetszenek).

  Nekem az ilyen agybadugós fülesek sohasem jöttek be. Konkrétan még egy se tetszett semmilyen szempontból se; se kényelem, se hangminőség, több különböző méretű fülpárnával se - de volt ezzel így más ismerősöm is. A fent említett Sony fejhallgató valóban sokkal drágább, de amúgy 20-30 ezerért már egész korrekt BT-s fejhallgatókat lehet venni, és már 40k alatt is vannak ANC-sek is (pont tegnap láttam olyan Sonyt is a médiásban). Vezeték nélkül alapvetően nekem ezek a fülesek ijesztőek, mert akármennyire is nem tetszik, nem lenne baromi nehéz elveszíteni/elhagyni őket (csatornarácsba is simán belefér) - egy fejhallgatóval azért ez jóval nehezebb.

  Kényelmesebb-e lenne egy fülhallgató? Értelmezés kérdése. Egy szupra/cirkumaurális fejes valóban lehet kényelmetlen (de akkor az leginkább dizájn hiba), meg berohadhat alá a füled nyáron (télen vagy hidegben viszont jól melegít!), ami nyilván macera. Az agybadugás viszont nekem nem bejövős, és kényelmetlennek is érzem. És előfordul az is, hogy időnként úgy marad (rövid időre) a fejemen, hogy épp kikapcsolom bármi miatt - na már ha nem érezném, hogy a fejemen/fülemben van, akkor simán elhagyhatnám legalább a felét (a fülesnek). Nagyon kevés területet (pl. futás, konditerem) leszámítva nem látom azt, hogy miben előnyösebb az, hogy valamivel kisebb és könnyebb. Ahol elfér ez a füles, ott jó eséllyel egy összehajtott hordozható fejhallgató is. A boltban meg egyáltalán nem zavar, de az utcán se, hogy a fejemen van valami, és nem a fülemben.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • bteebi

  veterán

  válasz janeszgol #5 üzenetére

  Mondjuk az is igaz, hogy 4 év alatt egy vezetékes is könnyen tönkremegy a kábele miatt - bár amúgy az alapvetően javítható.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • bteebi

  veterán

  válasz ace05 #11 üzenetére

  "Jó vételt csinálsz vele."

  Köszi, bízom benne. :) 90k-ért sajnos olcsónak számít. Amúgy inkább vennék XM3-at, mert még talán az az eddigi legjobb átlagban, csak az már sajnos nem kapható. :( Az XM4 eléggé felemás lett (jobb is meg rosszabb is, mint az XM3 - de inkább rosszabb), az XM5 meg szintén felemás, de legalább drágább és ronda is. Talán az XM6, talán jövőre. De valószínűleg az is ocsmány lesz, és talán az se lesz igazi előrelépés, de legalább még drágább lesz. Szóval jó lesz az az XM4 :DDD, legrosszabb esetben majd eladom. (De aligha fogom.)

  #8: Sok embernél működik, sok ember szereti, én nem. Béna vagyok, vagy rossz a fülem ergonómiája, nem tudom. A kényelem mondjuk még csak-csak, de még egy olyan ilyenhez se volt szerencsém, aminek jók lettek volna a mélyei, sőt. (Olvastam erről is, talán nem annyira evidens dolog a (nem) megfelelő pozícionálás miatt.) Szerintem simán elfér az utcán (is) a fejhallgató a fejen, vezeték nélkül full kényelmes. Szerintem egyetlen területen van igazi előnye egy fülesnek, az pedig a sport, és azon belül is leginkább a futás. Én még egy konditeremben is simán ellennék egy fejhallgatóval. Egyértelmű hátránya persze a fej/fülnyomás, meg a fülrohasztás, de nekem ezek (időtávtól függően) nekem vállalható kompromisszumok.

  Hozzáteszem, ha egyszer kipróbálnék egy igazán jó wireless fülest, akkor lehet, hogy kb. soha többé nem vennék fel az utcára fejhallgatót, de még sajnos közel se volt olyanhoz szerencsém. Kanóccal se. Pedig volt már pár fülesem is, igaz, többnyire relatíve gagyik.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • bteebi

  veterán

  válasz Dare2Live #18 üzenetére

  Nyilván jól izolál egy agybadugós füles, de azért egy fejhallgató se feltétlenül rossz, meg amúgy is, ott az ANC. :) (Mondjuk talán azt se mindenki bírja, illetve lehet idővel zavaró.)

  Nekem a mélyekkel volt bajom, de brutál módon. Mindegyik nagyon szar, steril volt. Kézzel is dugdostam az agyamba, mondván tutira csak a pozíciójuk rossz, de sokkal jobb úgyse lett. Persze ezek már régebbi sztorik, nem annyira jó fülesekkel (habár volt köztük AKG is, bár alapabb modell), és egyáltalán nem zárom ki a user errort se (simán béna vagyok, vagy ortopéd a fülem :DDD, de igazából egyiket se hinném).

  A kis méret valóban nagyon kényelmessé teszi a füleseket, pláne az ilyeneket, de ha megyek valahová, akkor tipikusan van nálam/rajtam táska, abba meg azért elfér egy hordozható/összehajtható fejhallgató is (néha mondjuk kicsit kényelmetlenül). Oké, a HD650-emmel nem mennék utcára semmi szín alatt :DDD, de azért egy hordozható fejes nem olyan vérmesen nagy. Ha meg a fejemen van... igazából nem szeretném, hogy akármi is olyan közel kerülhessen hozzám, hogy beleakadhasson.

  A fülesek viszont kanóc nélkül annyira aprók, hogy brutál könnyű lehet elhagyni őket. Amíg csak 3-5 ezerbe kerülnek/tek, addig ez még bele is fér, és bár ismerten csak egyet hagytam el (annál spec. relatíve gyorsan észre is vettem, hogy elhagytam, mégse találtam már meg), de egy ilyennél azért már sokkal inkább izgulnék. Egy fejhallgatót sokkal nehezebb elveszíteni, és talán kevésbé sérülékenyek is.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • bteebi

  veterán

  válasz Dare2Live #22 üzenetére

  Továbbra se hinném, hogy ortopéd fülem lenne (persze ki tudja :DDD), talán csak a kipróbált fülesek voltak szarok. Egyszer majd kipróbálok valami jobbat. Amúgy minden szempontod full valid volt. Nyilván kényelmesebb, egyszerűbb egy agybadugós fülessel létezni, mint egy nagy fejhallgatóval, az izoláció metrón/buszon valóban lehet probléma egy fejhallgatóval, még akár ANC esetén is (bár én amúgy nem szeretnék közel tökéletes izolációt; veszélyes).

  Az én jelenlegi és közeljövőben várható use case-eimben viszont ez szinte sohase probléma, mert leginkább bevásárláskor hallgatok zenét (meg oda/onnan visszamenet), ott egyáltalán nem kritikus a környezeti zaj, meg amúgy is hangosan hallgatok zenét. Ami persze a régi metrón, 280-as Ikarusokon, UV villamoson (van még egyáltalán??), vagy egy forgalmas út mellett nem használna túl sokat.

  De kíváncsivá tettél, egyszer majd valahol kipróbálok egy hasonló fülest, ha lesz rá lehetőségem. :)

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • bteebi

  veterán

  válasz Dare2Live #27 üzenetére

  "Ez a baszus persze nagyon egyénfüggő de emlékeim szerint a HD650 elég lapos szóval nem hinném a túl sokat akarsz a gond."

  Az a poén, hogy sok minőségibb (Sennheiser, AKG) fejhallgató a basszus tartományban kb. 3-5 dB-el kisebb hangnyomást produkál (pl. a HD800-S is). Nem akartam elhinni, de így van. És amúgy ezzel együtt se rossz a basszusuk szerintem. (A Beyer átlagban jobb.)

  És ezzel együtt eddig nálam minden agybagugós füles csúnyán elvérzett. A régi fajták (nem tudom, hogy azt hogy hívják, a "nem gumipárnás/harangos") jók voltak, azoknál nem volt gond a basszussal. Szerintem szűkebb a hallójáratom, nem igazán tudom jól betenni az agybadugósokat. De ha kézzel ellentartok/beljebb nyomom, akkor se tűnt sokkal jobbnak a basszus egyiknél se.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • bteebi

  veterán

  válasz Dare2Live #35 üzenetére

  "a wearable nem indul el ha nem kap hozzáférést a pl fotoimhoz"

  Mi a f csuda?? :Y Ez nagyon gáz!

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés