Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bteebi

  veterán

  válasz Usgyi #2 üzenetére

  Teljesen megértem a zavart az erőben, ennyi leírás alapján igazából több és negatívabb kommentre számítottam.

  Jelenleg még egy évekkel ezelőtt az Amazonról rendelt NC nélküli, alig több mint 10 ezer forintos BT-s fejhallgatót használok kültéren leginkább, az árához mérten hatalmas elégedettséggel. Nincs szükségem (másik) fejhallgatóra, pláne nem ANC-sre, de korábban hallottam egy barátom XM3-át, és az konkrétan lenyűgözött. Most meg akciós az XM4, szóval talán veszek egyet (XM3 már sajnos nincs, és az XM4-nek és az XM5-nek is bőven vannak olyan tulajdonságai, amik nem tetszenek).

  Nekem az ilyen agybadugós fülesek sohasem jöttek be. Konkrétan még egy se tetszett semmilyen szempontból se; se kényelem, se hangminőség, több különböző méretű fülpárnával se - de volt ezzel így más ismerősöm is. A fent említett Sony fejhallgató valóban sokkal drágább, de amúgy 20-30 ezerért már egész korrekt BT-s fejhallgatókat lehet venni, és már 40k alatt is vannak ANC-sek is (pont tegnap láttam olyan Sonyt is a médiásban). Vezeték nélkül alapvetően nekem ezek a fülesek ijesztőek, mert akármennyire is nem tetszik, nem lenne baromi nehéz elveszíteni/elhagyni őket (csatornarácsba is simán belefér) - egy fejhallgatóval azért ez jóval nehezebb.

  Kényelmesebb-e lenne egy fülhallgató? Értelmezés kérdése. Egy szupra/cirkumaurális fejes valóban lehet kényelmetlen (de akkor az leginkább dizájn hiba), meg berohadhat alá a füled nyáron (télen vagy hidegben viszont jól melegít!), ami nyilván macera. Az agybadugás viszont nekem nem bejövős, és kényelmetlennek is érzem. És előfordul az is, hogy időnként úgy marad (rövid időre) a fejemen, hogy épp kikapcsolom bármi miatt - na már ha nem érezném, hogy a fejemen/fülemben van, akkor simán elhagyhatnám legalább a felét (a fülesnek). Nagyon kevés területet (pl. futás, konditerem) leszámítva nem látom azt, hogy miben előnyösebb az, hogy valamivel kisebb és könnyebb. Ahol elfér ez a füles, ott jó eséllyel egy összehajtott hordozható fejhallgató is. A boltban meg egyáltalán nem zavar, de az utcán se, hogy a fejemen van valami, és nem a fülemben.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák