- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szlibud
tag
válasz
krealon #21825 üzenetére
Köszönöm
Most már működik elviekben, csak maradt egy olyan problémám, hogy a régi USB stickemet simán felismeri hogy 3G modem, és jön a wifijén a net a routernek, viszont az új modemet (Huavei E3276) DHCP kliensnek ismeri fel, és így nem műkszik, csak ha a network/interfacesnél kézzel beállítok mindent minden alkalommal újra. ha a régit dugom be simán megy.
Mondjuk egyébként a problémát amiért az egészet elkezdtem, hogy nincs 4G nem oldotta meg, szval nem tudom akkor mit kéne rátennem a routerre hogy legyen
Simán gépbe dugba volt pl 65Mbit, routerről meg ugyanakkor 13 MBit
Szval nem tudom mit csináljak.
-
krealon
veterán
válasz
krealon #21795 üzenetére
Lemaradt a CA-42-es kabel bekotese
-
calogero198
csendes tag
válasz
krealon #21346 üzenetére
Ugyanez a történet, csak Hotspoton (huawei d5220). Vagyis wireless elérés és DNS kapcsolat sikerült. Működött is mobiltelón és más hálózatról is elértem a kamerát láttam a képet. De...
ki-be kapcsolás után ismét nem érem el DynDNS-sel, vagyis xxxx.9299.org elérési útra kattintva nem jön be semmi...
Hogyan tudom rögzíteni a Hotspoton a kamera IP címét? A szolgáltatónak - akitől vettem és ahol Hipernet előfizetésem van - lövése sincs és nem az ügyfélszolgálatos kisasszonyra gondolok, hanem a "technológiai támogató csapatra"... -.-
-
d@minator
addikt
válasz
krealon #21488 üzenetére
A dolog egy viharral kezdődött bár nem tudom volt e köze hozzá de utána a youtube.com és facebook.com oldalakra nem lehetett csatlakozni sem laptoppal sem telefonokkal. Víruskeresés után a helyzet ugyanaz teljes win telepítés után ugyanaz.
Mint kiderült több háztartásban egy időben jelentkezett a probléma.
A youtube.com-ra a NOD32 trójait jelzett, a facebookra pedig hogy a flashplayer elavult. A szolgáltató természetesen ki akarta kapcsoltatni a vírusirtótés azt mondták ez nem szolgáltató probléma hiszen van net. 10-15 telefon és levélváltás (4nap) után kimentek és újrakonfigurálták a routert.
Csak azért írtam ide hátha valakinek lesz hasonló gondja akkor ne hagyja magát a szolgáltatóval szemben fenyegetni, hogy 7000Ft a kiszállási díj ha nem az ő saruk akkor ezt ki kell fizetni. Na meg az első telefon után lezárták a dolgot mivel van net csak ezt nem közölték. Ha nem telefonál az ismerősöm újra akkor csak várhatta volna, hogy megjavul valamikor.
Ha van ötleted, hogy mi történhetett szívesen meghallgatom.
-
VGYke
addikt
válasz
krealon #21383 üzenetére
Köszönöm válaszod! Esetleg a jelenlegi "ac" "vevőhöz" illeszett "n"-es RT-N66U router helyett megoldás lehet az Asus RT-AC68U router?
Egyébként tényleg ki kellene próbálni mit tud dróttal, mert nem vagyok meggyőzüdve arról, hogy a panelban 5-6 éve kiépített Digikabel cucc tudja a 100-at a routerig. (Pl. ki tudja hogy a lépcsőházban CAT5, vagy 6 kábel érkezik a lakásomba)
-
-
zs2994
tag
válasz
krealon #21268 üzenetére
kozben jo lett 0-val . reset volt vagy 30x , eddig is tplinkem volt. az most is 1.1 -el indul ... ha googleba rakeresek: csak a talalatokban is mindenhol 1.1 van .. de hogy a kiskonyben is meg a printscr kepeken is 192.168.1.1 van.. viccc majd a magyar nyelvnel szovegesen leirva : irja be a 1921681.1
koszonom .. -
Chaser
legenda
-
adamos87
tag
válasz
krealon #21116 üzenetére
OK. Kinéztem már egy új routert. ASUS RT-N65U. Kicsit sokallom az árát, de ezzel remélhetőleg megoldódnak a Wifis gondjaim. Eddig arra törekedtem, hogy minél olcsóbban megússzam a routert, de most látom, hogy nem szabad rajta spórolni. Plusz új igényeim is felmerültek, amik eddig még nem fogalmazódtak meg bennem.
. Pl tudjon 5 GHz-en működni, USB 2.0/USB 3.0-s csatlakozó, torrent kliens, médiakiszolgáló.
És hát úgy tűnik ezeknek a plusz dolgoknak ennyi az ára. -
sid87
senior tag
válasz
krealon #21084 üzenetére
Bocsi már nem tudtam szerkeszteni az előzőt
Dynamic, UPC net van. Hát megpróbálom akkor, kikapcsolom. wifi settings felületen úgy érzékeli mintha nem lenne bedugva semmi.
(#21085) woodworm: Használva volt, mert úgy van hogy a modemből megy egy kábel a wifi routerbe, onnan meg ment az asztali gépbe.
Normális hogy tűzforró a router? Szinte éget.
-
-
törölt tag
válasz
krealon #20997 üzenetére
Köszi az ötletet, tavaly valamikor én letöltöttem azt a fw-t, de nem mertem frissíteni, mert féltem, hogy elszáll az egész. Tudsz erről a frissítésről valami biztatót mondani, vagy inkább ne piszkáljam, ha nem értek hozzá?
(Egyébként egy .tfp kiterjesztésű fájlom van elraktározva másfél éve. Erről van szó?) -
-
-
hzsolee
őstag
válasz
krealon #20813 üzenetére
Öööö..., lehet rosszul magyaráztam.
A net amit el kell érni nincs bedugva effektíve sehova. Egy ilyen ossza a netet wifiként. Ehhez csatlakoznak okostelefonok, PDA-k és más wifis készülékek. Szintén ehhez kellene csatlakoznia az asztali pc-nek a routeren keresztül. Tehát az említett router nem ossza, hanem "venné" a netet. -
-
BeLucZ
addikt
válasz
krealon #20754 üzenetére
foggalmam nincs, de fél perc után automatikusan bontotta a vonalat, de megnéztem most és ugyanúgy szar
tehát hiába lőttem ki a tüzfalát a gargoylénak, most sem jó
kezdem feladni, nekem túl macerás ez a router téma, erősen gondolkozom rajta, hogy beköttetek külön diginetet magamnak kihagyva a routert, eleve ahol szét kell osztani a netet, ott már jó dolog nem nagyon fog kisülni, 0/24 stabil net kell és meguntam a szarakodást, igy meg ugy beconfigolgatni, de csak nem lesz tökéletes sehogy sem ahogy látom
(#20756) krealon : VCC és UPC a net
-
w.miki
veterán
válasz
krealon #20422 üzenetére
egy kis részletezés még jól jönne
Router printer client driver-ét fel kell tenni csak 1 gépre, vagy minden gépre fel kell tenni, amiről nyomtatnék?
Nyomtató driverét is kell telepíteni a gépekre, vagy azt nem? -
VWtuning
csendes tag
válasz
krealon #20084 üzenetére
Szétszedtem a tápegységet, de csak egy nagy tekercset találtam benne. Adattáblájára ez van írva:
AC/AC adaptor
Output: 9V 800mA 7.2VA
Úgy tűnik, hogy ez váltóáramú adapter. Kimértem, és alapjáraton 9,5V-ot mutatott, terhelés alatt, pedig 9V-ot A routert is szétszedtem, ott a kondik jó állapotban vannak. Nem tudom hogy hol van a probléma -
aviator
tag
válasz
krealon #20078 üzenetére
A routeren biztosan világít, a hálókártyán nem néztem, de valószínű.
3 éves lehet, max. 4.
Viszont sikerült kiderítenem, hogy ilyen átjátszó állomás jelleggel képes működni, tehát ha egy működő router egyik (LAN 1,2,3,4) portját mint kimenet egy lan kábellel összekötöm ezzel a hibás routerrel, illetve valamelyik portjával, mint bemenet, akkor tudok vele internetezni, viszont a kliens gép ip címe nem 192.168.x.y. hanem egy ISP által kiosztott random ip.
Még valami ötlet esetleg? -
Winner_hun
félisten
válasz
krealon #20049 üzenetére
30+mp-cel kezdtem. Legelején 5+mp után felvillan az összes led, elvileg az lenne a reset. Gyakorlatilag nagyon nem akar beengedni. Illetve IE-ben bejött a felület, de bármire rákattintok jelszót kér, átírni semmit se lehet. Elfogy a türelmem és ezen is egy kalapáccsal segítek majd. Milyen routert érdemes venni amivel nincs gond és minden funkciója rendesen működik?
-
tonyqa23
senior tag
válasz
krealon #19824 üzenetére
Akkor melóhelyemen miért kapcsolódik gondolkodás nélkül? A 3. hely, ahol wifizni szoktam, ott meg 841 ND router van, ami legjobb tudomásom szerint csak abban különbözik a sima N-től, h cserélhető az antennája. Ott is hibátlanul kapcsolódik. Az enyémre is itthon, de csak úgy 3-4 napig. Aztán kell egy router ki-bekapcs.
-
zolka95
őstag
válasz
krealon #19791 üzenetére
az IPv6-ot kell letiltanom vagy elég csak azt az OpenDNS-t használnom?
ha tényleg ettől van, akkor nem kéne egy csomó embernél is ugyanezt csinálnia? mért pont csak nálam? nem értemés a dns szervert hol tudom átállítani windows 8.1-en belül? mert ennek a csodálatos microsoftnak az oldalán csak az xp-hez való útmutatót találtam
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
krealon #19520 üzenetére
Hálásan köszönöm a gyors választ.
Egyelőre odáig jutottam, hogy a routerhez találtam eggyel újabb firmware-t, és a frissítés óta nem jelentkezik a probléma. Amennyiben újra belefutok, akkor már tudni fogom, hogy milyen irányba induljak el.
BTW a szolgáltató így is új modemet akart vetetni velem, mert annak idején "Szereld magad" csomagban vásároltam a netes előfizetést, így a modem az én tulajdonom, ergo ők nem cserélik. Mondjuk ez nem tegnap volt, így ha végleg lehal a szürke D-Link, akkor beszerzek egy feketét.Még két dolog:
- átnyálaztam a fórumot az ügyben, és többször olvastam, hogy a TP-Link eszközök nem éppen ajánlottak a megbízhatatlanságuk miatt. Ha mondani kellene egy márkát, ami hálózat-ügyben ajánlott, akkor a tapasztalatod alapján melyik lenne az? Mármint emberi árkategóriában?
- saját tapasztalatból tudom, hogy milyen életmentő tud lenni néha egy kis free wifi, így arra gondoltam, hogy jótékonykodok egy kicsit, ha tudok: Az említett routerem tud esetleg olyat, hogy a rendelkezésre álló sávszélességből mondjuk 90% menne pl. a jelszóval védett wifi-hálózaton, és a maradék 1 megát ki tudnám lőni freere? Vagy ilyenekkel inkább ne szórakozzak? -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
krealon #19516 üzenetére
Köszönöm!
És ha már befektetek, akkor nem az lenne a legjobb megoldás, ha vennék egy olyan routert, ami egyúttal adsl-modem is? Ha igen, tudnál ajánlani típust, ami megfelelő ár-érték arányú? Nem szükséges, hogy a legújabb legyen, csak működjön megbízhatóan.
Megjegyzem: 99%, hogy 5-10 éven belül nem lesz felénk ADSL-en kívül másfajta net, ezért gondolkodom az egybeépített megoldásban.
Köszönöm!
DH
-
-
kopolya
csendes tag
válasz
krealon #19429 üzenetére
Szia krealon! Megkövetlek
, ugyanis nem hagyott nyugodni a tápról (d-link jta0302e-e) írt tanácsod. Kimértem a leadott feszültséget és áramerősséget, a gyári adatok szerint az előbbi 5V, a tényleges viszont 5,2V, az utóbbi a gyári adatok szerint 2,5A, a tényleges ezzel szemben 0,02A
. Ennek tükrében már felfogtam a tanácsod lényegét. Köszönöm!
-
kopolya
csendes tag
válasz
krealon #19429 üzenetére
Köszönöm a választ! Nem ez a probléma. A di-link 514 működik, jó a táp, a modemre kötve osztja a netet, és szórja azt a WiFi-n is. És éppen ez a gond, ugyanis nem tudom titkosítani, nem engedi letiltani WiFi-t , nem állítható a MAC filter, stb. Ez pedig úgy történik, hogy nem tárolja az általam beállított értékeket, hanem mindig visszatér a default állapotba. Ezért akartam firmware frissítéssel javítani, vagy a fellelt .bin kiterjedésű fájllal a flast újra írni. Csak éppen nem tudom megcsinálni. Ebben kérek segítséget Tőletek.
-
-
-
peter0117
tag
válasz
krealon #18689 üzenetére
Székaptam a router és megtalátam benne a Rx1 Tx1 GND 3.3VRx0Tx0 tüskéket. és neten találtam ilyet.usb to rs232 ttl
Akkor ha ezt bekötöm akkor innen hogy és mit tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest