- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunace
tag
Nem (csak) torrent hanem más esetben is , ezért írtam példának az Ubuntu ISo-t (a honlapjukról , bocs ha nem volt egyértelmű).
Tehát ha nagy letöltést generálok a wifin..mindegy mivel
a dns-t még kipróbálom bár gyanús hogy a router haldoklik, nem bírja ezt a sebességet kezelni (bár ettől még nem kellene megdögölni a netnek az asztalin..)
-
mike91
csendes tag
Nem hiszem mert még amikor a másik router volt akkor még megvolt az alaplapi hálókártyám de azt 1 villámcsapás kiütötte de azelőtt is rossz volt a net most van benne ez az új hálókártya ezzel is ment még a régi router akkor is rossz volt, hogy most ezzel a routerrel se jobb a net már gáz egy kicsit
-
-
-
-
Zolee11
senior tag
Azt nézem, hogy itt ki se lehet kapcsolni a wifi-t. Viszont szereztem egy USB-s Gigabyte WLAN karit és telepítés után látja a ruutert és csatlakozik is, de a DHCP nem működik a wireles-en, azaz nem oszt ki IP-t. Hát én nem gondoltam volna, hogy ez ilyen öszetett xar...
Egyelőre nem működik rajta a net se, majd szórakozok még vele, ma már nem érek rá. Köszi a segítséget. -
Igen, köszi, a futtatásba irtam simán; sajnálom, h nem értek hozzá, ha lenne egy ilyen tanfolyam ahol ezeket megtanitanák, elmennék rá, de sajna nem info iskolába jártam, csak pizzaszakács vagyok. ECDL-en meg ilyeneket nem tanítanak.
Eddig életemben egyszer használtam a futtatás-t, saját ip lekérdezésére, ott is írták msn-en, h mit írjak, és úgy ment.
Amúgy nem vagyok ilyen izé, igyekszem sokmindent elolvasni, és megjegyezni, hasznosítani, ez is annyira egyszerű volt, kár, h ilyeneket nem tudok.
Köszi a tippet, megpróbálom megjegyezni, h ha máskor lesz ilyen problémám akkor ennyivel előrébb leszek.
Egyébként a szám: 192.168.4.1
Ezzel alighanem előtte nem próbálkoztam, pedig 1 és 4 között azt hittem minden verziót kipróbáltam (már ami a két utolsó egyes helyiértékű számot illeti.)
El sem tudod képzelni, mennyit segítettél, köszi még egyszer. -
Rollee
aktív tag
kicsit pontosítanál légyszives(tipus,stb) hogy mire is lenne szükségem?
sima routerre,vagy valami egyszerűbb megoldás?
van egy ilyenem:
Edimax EW-7318Ug Wireless LAN USB Adapter 802.11b/g 54Mbps
eddig ezzel fogtam a netet a routerről,vegyek egy ugyanilyet?
de láttam hasonlót antennával és még olcsóbb is,jobb ha van antenna?
Edimax EW-7318USG Wireless LAN USB Adapter
with 4dBi Antenna 802.11b/g 54Mbpsköszi a segítséget
-
-
Aljas
csendes tag
Ott a pont, de azért örülnék egy megoldásnak (ha van), hiszen mint írtam, valamelyik router meg bír küzdeni ezzel a "bonyolult" problémával... itt meg vagy képtelen erre a TP-LINK, vagy van valami spec beállítás...
Kipróbálom még fix DNS-sel is, de lehet, hogy mindegy neki, hiszen így is megvan a neki a DNS, csak ő maga nem hajlandó szolgáltatni... meg persze elég igénytelen megoldás is... -
Aljas
csendes tag
Eddig nem kapcsoltam ki. Így meghalt a router kb. 2 év alatt... ennél rosszabb nem lehet...
Másrészt meg inkább jót tesz neki, mivel az "üzemi" kapcsolgatást azt lesz@*ja egy ilyen berendezés, viszont a folyamatos üzem meg "öregíti" az alkatrészeket (elkók és társaik - egyes routerek még némileg érzékenyek is a hőmérsékletre).
Másrészt meg előtte mindig is leáramtalanítottam a gépemet, és nem is hiányzik 7/24 órában egy 15-20W-os fogyasztó, mikor átlagban napi max. 3-4 órát megy a gépem...
Haver ASUS-a simán elviseli ezt a ki-be kapcsolgatást, mármint működik rajta a net simán... és különben is, milyen már, hogy ha áramszünet van, akkor így kelljen szenvedni vele???
-
Kolbee
tag
A Channel voltm ár 1-re, 2-re és legutoljára a default 6-ra állítva. Most 5-ön próbálom, bár nem sok esélyt fűzök hozzá. A jelerősséggel nem szokott lenni baj, kivéve, ha rájön a hülyeség és megszakad. A közelben egy állandó wifi kapcsoalt van, szintén jó jelerősséggel, és van egy, ami időszakonként jelenik meg. Ezen kívül max a falak zavarhatják. Szerintem. Vagy mondjuk a monitor és a kábelmodem, mert közvetlen a közelükben van a router. (Jelzem, tök hülye vagyok wifiből.)
Egyébként én azt hittem hogy a ''Channel'' az azt jelenti, hogy annyi darab csatornát használ, nem pedig a csatorna azonosító számát. Legalábbis most a hozzászólásodból ezt vettem ki, hogy erről volt szó. -
De azt akarom. Nem is a gép írja ezt ki, hanem a Router. Van a Tools menüben egy olyan, hogy PPPoE Connect, meg Disconnect.
A connect-ra klikkelve írja ezt ki. Gondolom evvel kell csatlakozni, nem?
[link]
És persze ezt látom, ameddig csak nézem. Semmi olyasmi, hogy ''PPPoE Connected'', vagy hasonló.
[Szerkesztve] -
Hali!
Sajna így sem megy.
Beállítottam a ''Preferred DNS''-hez a router címét, de ugyanúgy ezt írja ki csatlakozáskor: ''PPPoE Connecting...'' és nem mozdul percekig.
A szolgáltató címét nem tudom sajna. A szerződés nincs nálam.Ki lehet valahogy deríteni?
Nos, leírom biztos, ami biztos, hogy pontosan mi is az ábra:
- ADSL modemből egyenes kábel be a router WAN csatijába,
- Routerből egyenes kábel be a gépbe.
- LAN beállítások 192.168.0.2, 255.255.255.0, 192.168.0.254, és preferred DNS: 192.168.0.254
A router beállításai az előző linkeken.
Köszönöm!
A kábelek jók, mert jelenleg is azokról megy a net, csak éppen switch-ként használva a routert gépről tárcsázós módszerrel. A router is jó, mert néhány hónapja DHCP-vel sikerült beállítani, hogy Routerként menjen, de most fix IP kell. Sajna nem emlékszem, hogy akkor hogy volt beállítva.
[Szerkesztve] -
Szávó
csendes tag
Nekem D-link DIR100 routerem van ez tud valami QoS-t,de csak a feltöltési sávot tudja figyelni
,hogy a VoIP jól müködjön! Amit nem is használok,Ezek szerint Más routerek több beállítási lehetőséget adnak?Nekem a letöltés a fontos mert a szomszéd csávó ezerrel torrentel és én
miatta böngészni alig tudokJól beakarom korlátozni a netet feléje
-
Vlad
csendes tag
''Nem függ ez a MAC címtől?'' Hát pont arrol beszélek, hogy fölenged-e egy tök idegen gépröl a szolgáltató, vagy sem. Hát nálam azonnal fölengedett. Tehát az én esetemben neki tökmindegy hogy melyik hálókártyára csatlakozik, ebböl én azt szűröm le hogy nem érdekli a MAC címem a szolgáltatót, nem mint a chellonál hogy ott valami regisztráció van és csak egyröl lehet csatlakozni, de. Nem chellom van. Egy fibernet nevű kábeltv szolgáltatónál vagyok.
Kifogytam az ötletekböl. Megpróbálok még resetelni mindent, bár lehet hogy ez is megvolt, mert mindent áramtalanítottam amikor egyszer összeraktam. -
Vlad
csendes tag
A MAC klónozás nem volt több 2 másodpercnél. Router configjában csak rámentem hogy clone mac, utána OK. Ezt így kell ugye? És bocs lehet hogy elírtam, a dhcp szerver és az alapátjáró is a router címe.
Most jut eszembe, egyébként ugye mindegy hogy melyik gépröl configolunk? -
Vlad
csendes tag
A böngészőbe beírva a 192.168.2.1 az a cím amin keresztül elérem a routert, ez oké, tehát a gép látja.
A router nem megy föl a netre, próbáltam megpingelni valamit, nem ment neki.
Minden össze van dugva ahogy kell, klónoztam a mac címet ahogy a kézikönyv is írja, és parancssorba beírva ipconfig/all, és ha jól emlékszem: A DHCP engedélyezett, a fizikai cím valami xx-xx-xx-xx-xx-xx kinézetű számsor, az IP cím: 192.168.2.100-nemtudom, talán ezt osztotta ki a gépnek, de ez a router címe, szóval ez az egyik ahol nemtudom mi van, az alapértelmezett átjáró szintén 192.168.2.100, és a DHCP kiszolgáló is ugyanez.
Az IP-cím természetesen valami tejesen más volt amikor simán a modemet rádugtam.
Nemtudom, lehet hogy valami hóttegyszerű probléma, csak túl noob vagyok hozzá, most csinálok ilyet életemben először. Az se lene baj ha valaki leírná mit is kell lépésröl lépésre csinálni azt követően hogy összekötöttünk mindent. Legalapabb vezetékes router, szerintem a configolása nem különbözik három másikétol. -
Kolbee
tag
Ez az a gép, amelyik a routerből kábelen kapja a netet:
Fizikai cím: 00-0E-A6-77-13-F9
IP-cím: 192.168.0.100
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
DHCP-kiszolgáló: 192.168.0.1
Bérleti jog kezdete: 2007.02.17. 21:16:20
Bérleti jog vége: 2007.02.24. 21:16:20
DNS-kiszolgáló: 213.46.246.51, 192.168.0.1
WINS-kiszolgáló:
Ez meg a másik, amelyik wireless kártyán keresztül:
Fizikai cím: 00-19-5B-3C-11-4F
IP-cím: 192.168.0.101
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
DHCP-kiszolgáló: 192.168.0.1
Bérleti jog kezdete: 2007.02.17. 21:09:03
Bérleti jog vége: 2007.02.24. 21:09:03
DNS-kiszolgáló: 213.46.246.51, 192.168.0.1
WINS-kiszolgáló:
WEP titkosítást használok, jó az?
A másik kérdés, hogy a két gép közé is kéne háló, hogy nyomtatni lehessen a másikról is. Eddig kábeles kapcsolat volt. Most vagy megcsinálom újra a kábeles kapcsolatot, vagy berakok ebbe a gépbe is egy wireless kártyát, amelyikre most kábelen megy a net. Melyik megoldást javasoljátok? (A másik gépben lévő wireless kártya fogja tudni egyszerre kezelni a kapcsolatot a routerrel, meg a kapcsoaltot a másik wifi kártyával?) -
attika80
aktív tag
En tenyleg hatalmas lama vagyok, de nem sikerul. A user manualom nincs meg de a netgear oldalon ezt irjak: 3. Login to the router (User Name = ‘admin’; Password = ‘password’; unless you have changed it). Na ezeket is megprobaltam de igy sem jo
De tenyleg nagyon koszi a segitseget.
-
attika80
aktív tag
Az alapertelmezett atjarot beirtam a keresobe. Ott bejon egy ablak hogy usernam es password. Ide nem azt a jelszot kell beirni amit regisztraltam a netgear oldalon? Ott regisztraltam a nevet. Meg kellett adni a router serial szamat. Azt hittem ez a jelszavam es a felhasznalo nevem
Gondolom nagyon faraszto vagyok
-
attika80
aktív tag
Nagyon koszi a helpet. Mostmar menni fog erzem
Bar regisztraltam a routert a netgear-en beirom az atjaro szamat. Keri a usernevet es password-ot. Nem fogadja el. Belepek a netgear-re nyomok egy logint ott sem fogadja el, de ha ranyomok a regisztraciora es ott nyomok logint akkor beenget
Gondolom a rendszerukkel van hiba. Kiprobaltam az elfelejtett jelszot is de akkor meg azt irja, hogy nincs az email az adatbazisukban
-
attika80
aktív tag
Huha, en ezen nem allitottam semmit
Megvettem, beledugtam a kabelt,ennyit tettem
Tudom nagyon lama vagyok hozza de tenyleg soha nem hasznaltam routert. Most is csak azert mert kell a wireless connection. Koszi az infot mindjart ki is probalom
Amugy mit kene ezen beallitgatni? -
Met
nagyúr
Nézegettem a logokat és még csak a notinak osztott ki ip-t szal még ne sürgős a még jobban titkosítás
Meg nagyrészt öregek laknak a házban, nem hiszem, hogy mindenképpen fel akarnák törni a netem
Viszon lehet hamarosan fw-t kell frissíteni a routerben, tegnap egyszer csak nem tudott csatlakozni a noti, látta a kapcsolatot de nem bírt kapcsolódni. Nyomtam a routerben egy save@restartot és megjavult.
Olvastam, hogy másnak is volt ilyen gondja. -
JaniS
senior tag
Köszönöm szépen a választ, működik! Beállítottam a gépeknek fixen a szolgáltató dns szervereit és így OK. A kérdésem azért az lenne, hogy mit jelent az, hogy ''megtelik a tár'' a routernél? Ilyenkor a router a szolgáltatótól kéri a dns feloldását és ezt eltárolja?
Eddig úgy működött, hogy a router WAN beállítási oldalán ki voltak írva a szolgáltató dns szerverei, azaz nem nekem kellett kitölteni és évekig jó volt. Aztán néhány hónapja elkezdte csinálni a leírt hibát, az elején még nem zavart, mostanra már igen. Mindenesetre köszi még egyszer!
JaniS -
-FreaK-
veterán
Noshát ilyen opciót nem találtam.. egyedül a static dhcp menünél tudok ilyesmit megadni, de ott meg is tettem, hozzáadtam mindkét gépet.
Ez azonban szvsz nem segít a dologban, a szolgáltató a modemet tudja csak azonosítani(mac alapján) ha jól gondolom, de nem tudom h ehez kapcsolódóan mit kéne beállítani.
Így néz ki az alap kapcsolatok beállításának felülete:
[link] -
Lortech
addikt
Én is egy SMC-n lógok most, de ezt a szériát inkább kihagynám. Amúgy nincs vele bajom, eddig mindegyiket be tudtam lőni, utána már nem szokott gond lenni vele. Csak a disconnectelős tünet miatt ugrott be egyből.
szerk: T.Jones: az szép. De mi a probléma akkor? Tökéletesen működik, kivéve ha használod.
Nincs túlmelegedve esetleg?
A szakadás az hogyan néz ki, megfagy és csak reset segít, vagy csak packetlossszerű és magától visszaáll?
[Szerkesztve] -
TommoT
csendes tag
Akkor mire való?
Amúgy itt az a gond, hogy minden port nyitva van. Wigwam teszt alapján minden átjön a gépen.
A régi routeremnél nem így volt. Ott a portok nagyrésze zárva volt, kivétel ami nagyon kell a gépnek meg amit én megnyitottam. Arra voltam kíváncsi ez normális-e.
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
Melyik ip-n? A 192.168.1.2 -n? Azon én vagyok. De épp az a problémám, hogy valamiért nem enged be a router a beállításokhoz. Beírom a címét, jön a login ablak, belépnék, de csak egy üres fehér oldal jön be (ha rossz kódot írok, akkor login incorrect-et ad). Szóval fingom nincs, hogy mi a fene a probléma.
Hazahoztam nyár elején a gépet a koliból, rádugtam a kábeleket, és egy ből ment. Az IP-m 192.168.1.5 volt, és azért kellett belépnem a routerbe, hogy megnyissak egy portot. Ez 192.168.1.1 beírása és login után sikerült is. Aztán újratelepítetem a windows-t, az IP-m 192.168.1.2 lett, és a router nem enged be (pedig azt mondja, hogy managed by 192.168.1.2). Ezt szeretném valahogy megoldani. -
Mauzes
addikt
Amúgy minek is kellene történnie? Csak mert megpróbáltam így is, elment a net, de most a router címére (192.168.1.1) beadta ezt: ''Duplicate Administrator
This device is managed by 192.168.1.2 currently!!''
Na, ez az én ip címem (a win újratelepítés előtt 192.168.1.5 volt, nem tudom, ez számít-e), csak nem értem, mit akar.
Bocs, de tényleg sík vagyok a hálózatokhoz.
Most ez van (ha esetleg segítség): Helyi Kapcsolat -> jobb klikk, Állapot -> támogatás fülön:
Cím típusa: DHCP-vel kiosztott
IP-cím: 192.168.1.2
Alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1
Amit Ti mondtatok: Helyi kapcsolat -> jobb klikk, Tulajdonságok -> TCP/IP Tulajdonságainál ezt csináltam:
Katt a ''A következő IP-cím használata'' sorra:
IP-cím: 192.168.1.10
Alapértelmezett átjáró: üresen hagytam. -
Rospe75
csendes tag
Hello,
köszi szépen a segítséget, megpróbálok rákeresni az általad említett router típusra, ill. annak utódjára. / De ha esetleg Te hamarabb belefutsz, találsz 1 ilyen típusút, akkor szívesen fogadom ajánlásodat. /
Igen ADSL kapcsolatot szeretnénk szétosztani - jelent ez v.mi változást?
köszi
Rospe -
Dufresne
addikt
Igen, erre gondoltam énis. Én sem láttam még routert ami alaból tiltotta az msn portjati, legalábbis ami chat-hez kell, de ki tudja, mercury még nem volt a kezeim között, remélem nem is lesz
Tűzfalat és egyéb szoftvert nem írt le a kedves forumtárs, ha van, akkor persze abban sem árt engedélyezni a messengert
No meg van benne egy hibaellenőrző, ami kb megmondja hogy merrefelé lehet a hiba, arról sem ártana tájékoztatás -
l@czko
aktív tag
A ''kapcsolat tartás'' alatt azt értem, hogy újra csatlakozik a router.Nem azt, hogy egy - a szolgálató részéről - lebontott kapcsolatot akar tartani! Ez elég nagy hiba lenne, ha ez a router ilyet csinálna.
Nem a '' régi ''kapcsolat tartását értem ezalatt.Hanem azt, hogy újra csatlakozik automatikusan, ahogy egy normális routernek ezt illene tenni.
Mint ahogy az előző, D-Link 614+ routerem is csinálta hiba nélkül.
Tudom mi az a 24 óránkénti bontás és azt is tudom, hogy IP cím változtatás miatt van.
3 éve van ADSL-em, nem ma kezdtem én sem.De ezzel nem bírok most.Ezért kértem segítséget.
Szerintem félreértessz.Olavsd el mégegyszer, hogy mit írtam az előző hsz-ben sztem.Hátha hülyén fogalmaztam.
Megpróbálom másképpen:
Ha megáll a net és marad a '' régi '' IP cím, akkor egyértelmű számomra, hogy a router nem tudott reconnect-álni, hogy magyaros legyek.
Ha megáll a net és már nem a '' régi '' IP cím van, akkor a router reconnect-ált és más okból kifolyólag nem működik a net.
Így talán érthetőbb. -
l@czko
aktív tag
Én azt hámoztam ki - lehet, hogy tévesen - a router konfigban, hogy ha nem írok be a '' Disconnect if inactive '' után időt, akkor automatikusan tartja a kapcsolatot a router.
De - ha gondolod - itt rá tudsz nézni az összes beállításra magyar nyelven is:
[link]
Meg az a furcsa, hogy látszólag nem a kapcsolat hiánya okozza ezt.Vagyis a router azt mutatja, hogy van élő kapcsolat.Ez jelent valamit, vagy ?
Azt kellene még megnéznem, hogy a kiosztott IP cím változik-e a hiba után.Mert ha nem, akkor egyértelműen a szolgáltató bontása okozhatja esetleg.Ha meg változik, akkor elképzelhető, hogy a router marháskodik.De ez csak egy vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest