Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    válasz Sev!er #22136 üzenetére

    értem.
    Ha a hőmérséklet irányába keresgélünk, a [HWiNFO] program talán jobb lenne, az nem csak a cpu hanem VRM, és VGA hőmérsékletét is feljegyzi, és látjuk a maximumokat (én a NASA is azt használja ;] ).

    Bár egyenlőre én is a hőmérséklet irányában kutatnák, de talán nem a CPU hanem inkább a VRM hőmérséklete terén..
    VRM hőmérséklet ha eléri a kritikus pontot lehet olyan effekt, hogy újraindításig onnantól le-le veszi a maximális teljesítményt időszakosan a minimumra.. bár a CPU elég erős, hogy alapjáraton azért el kéne bírnia az asztalt beakadás nélkül, így nem kéne feltűnnie.. Illetve utóbbi jelenség amit írtam inkább a ryzen előtti AMD rendszerekre volt jellemző "biztonsági okokból" mivel nem minden alaplapnak volt normális szenzorrésze a VRM részén.
    Az érdekes az, hogy a CPU hűtő viszont pont jót tesz a VRM hőmérsékletének. És bár az ASUS 4xx sorozatú lapjai eléggé gyengék többnyire VRM területén (arányaiban, más gyártókhoz képest) a X470-F azért már egy "közepes" szintet megüt, így még egy esetlegesen OC-zet 2700X-től nem kéne azért zavarba jönnie.
    Más ha helyzet mondjuk ha valamiért rosszul van rajta a VRM hűtőbordája.
    Ha az utóbbi áll fent, ez ki fog derülni a HWiNFO adataiból. Nézzük meg.

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák