- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Bécs oda-vissza meglehet a Tesla robotaxival
- Apple iFold Ultra - elnapolva?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Előrendelhető a lencsékkel megbolondított Vivo Fold
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
Többször próbálkoztunk már és nem adjuk fel, de a Nubián belül a Red Magic totál külön van kezelve és az ő PR-os csapatukkal van kapcsolatunk, a Nubia csapat egyelőre nem reagált egyik megkeresésünkre sem, pedig az MWC-n személyesen is sikerült egy EU-s központban dolgozóval beszélni és ő nyitottnak tűnt. Szóval nem merek semmi biztosat ígérni, sorry.
koszi az infot!
-
citkar
addikt
Ha ez zavar valóban mást kell választani. Nekem ez nem az első Nubiam, de én el tudom ezt fogadni, különösen ha kellően jó árban jutok hozzá.
-
Kernewor
lelkes újonc
Most látom mire írtad, hát igen. Sajnálom, hogy a Nubia nem csinál legalább 3 évig főverzió frissítéseket, kétségtelen, hogy nagy hátrány, ennek tudatában vegye meg valaki, ha emellett dönt. Engem tavaly a kinézete mellett az Alis, akciós 160 ezres ár vitt rá a Z70 ultrára
de nem bántam meg, régen is tetszettek a Nubiák...akkor is így működtek frissítés terén, nekem ez nem újdonság. Pedig sokat dobna a készülékeken, ha kicsit javítanának ezen, megértem, hogy sokakat ez eltántorít.Nekem Z60 ultrám van, 2,5 éves és a biztonsági frissítés 2025.dec.01. Talán még kap egyet, és le is jár a 3 év frissítés, amit vállaltak. (Ebben volt 1 főverzió A14-ről 15-re.) Mikor megvettem, tudtam, hogy ez lesz, szóval nem panaszkodok, de több Nubia telefonom nem lesz.
-
citkar
addikt
Most látom mire írtad, hát igen. Sajnálom, hogy a Nubia nem csinál legalább 3 évig főverzió frissítéseket, kétségtelen, hogy nagy hátrány, ennek tudatában vegye meg valaki, ha emellett dönt. Engem tavaly a kinézete mellett az Alis, akciós 160 ezres ár vitt rá a Z70 ultrára
de nem bántam meg, régen is tetszettek a Nubiák...akkor is így működtek frissítés terén, nekem ez nem újdonság. Pedig sokat dobna a készülékeken, ha kicsit javítanának ezen, megértem, hogy sokakat ez eltántorít. -
hcl
titán
Ugyan a Nubia eléggé hanyagolja a frissítéseket, de talán pár évig a biztonsági frissítéseket adogatja...kis késéssel. Nyilván lehetne jobb, de hát nah, ezen dolgozahtnának...de sok éve ilyenek, gyanítom így is marad.
Nálam Z70 ultrán (igaz ez csak másfél éves) április biztonségi van jelenleg.Ha a 12-esre reagáltál, akkor ott az Android 12-re mondtam, hogy nem egészséges

-
citkar
addikt
Ugyan a Nubia eléggé hanyagolja a frissítéseket, de talán pár évig a biztonsági frissítéseket adogatja...kis késéssel. Nyilván lehetne jobb, de hát nah, ezen dolgozahtnának...de sok éve ilyenek, gyanítom így is marad.
Nálam Z70 ultrán (igaz ez csak másfél éves) április biztonségi van jelenleg. -
Knight666
aktív tag
Háborítatlan kijelző, sík hátlap: Már ennyivel durván kitűnik a mobilfelhozatalból. Kár, hogy a legtöbb felhasználónak annyira fontosak a kameramodulok, hogy cserébe hajlandóak lemondani ezekről. Számomra legalábbis ezt jelzi, hogy már csak egy gémer mobil büszkélkedhet ilyen specifikációval.
-
cs.zs.
veterán
A világ legszebb telefonjait csinálták - eddig.
A nyers erő egy dolog, de ez most valahogy nem győzött meg,
sem formailag, sem tartalmilag. -
hcl
titán
-
klaya86
őstag
-
hcl
titán
Volt szerencsém használni, nyomkodni két generációval ezelőtti cuccot ebből. Egészen idáig jó cuccnak tartottam, de tipikus félkarú óriás. Nagyon kula a szoftver,a fő kamera szódával elmegy,de zoomolgatni full alkalmatlan. A kijelzőtől nem estem hanyatt. Ez ugyanezt hozza, ahogyan látom. A dedikált gombokon kívül én nem igazán látok semmi extrát,amit nyújtani tudna akár játékban is egy bármilyen felső középkategóriás, vagy felső kategóriás telefonhoz képest. Azok is már bivaly erősek, melegedés nem igazán jelentős, akkuval bőven tudják már ezt a szintet, sőt... Én ennyi év után végre várnék valami fejlődést a kijelző alatti előlapi kameránál, normálisan szoftvert, komolyabb kijelzőt akár vékonyabb kávákkal , normális telefotó kamerát és nagyobb akkut .
"a fő kamera szódával elmegy,de zoomolgatni full alkalmatlan. "
Gamelésre való, lehet hogy azért
@Pisti870923 : Mondjuk nem is biztos, hogy olyan OS-en kell bankolni, amin nincs már biztonsági frissítés.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Többször próbálkoztunk már és nem adjuk fel, de a Nubián belül a Red Magic totál külön van kezelve és az ő PR-os csapatukkal van kapcsolatunk, a Nubia csapat egyelőre nem reagált egyik megkeresésünkre sem, pedig az MWC-n személyesen is sikerült egy EU-s központban dolgozóval beszélni és ő nyitottnak tűnt. Szóval nem merek semmi biztosat ígérni, sorry.
-
Pisti870923
csendes tag
Igen, igazad van, mondhatni rá, hogy egy újracsomagolt és a globális piacra is kidobott 11 Pro+ ez a telefon, de két-hároméves modellről azért már lehet, hogy érezhető előrelépés.
Igazabol a tesztben az tunt fel, hogy azt irtad van magyar nyelv a Call Assistant-ban...meg a kepeken is latom, hogy valoban van. Nos a "sima" 11Pro-n egyelore meg a RedmagicOS 11 van, nem a 11.5 es ebben meg nincs magyar nyelv a Call Assistant-ban, mindenhol mashol van/gyartotol rendeltem, global verzio ez is/...meg picit mas a REDMAGIC AI+ menunek az elrendezese, minden funkcio megvan, csak a Call Assistant peldaul egy menuvel "beljebb"
Ennyi kulonbseget veltem felfedezni a tesztet elolvasva, ami valljuk be, nem tul sok.

Egyebkent nagy "jatekosok" a ZTE haza tajan is a marketingesek, mert gyanitom azert sejtettek ok is, hogy gyanusan ugyanaz a ket telefon, /igazabol a hatlapi uveg mashol engedi latni a hutot, de alatta ugyanarra kanyarodnak a csovek XD/, a modellszam is csont ugyanaz az NX809j, ezert a firmware is ugyanaz/a 6 es a 6Pro eseteben is igy volt, arrol valtottam/ es hat nehez lenne megmagyarazni, hogy akkor pl a 16/512-es modellnel maradva miert erdemes megvenni egy 100-assal tobbert az ujabbat, ugyhogy legalabb az ujabb oprendszerrel probaljak picit a 11S fele terelni a vasarlokat, ezert a support-ban a 11Pro es a 11S Pro szeriahoz NEM TETTEK KI LETOLTHETO FIRMWARE-t az Ota 11.5 meg nyilvan kesobb fog erkezni a sima 11Pro sorozatra XDXD
Egyebkent felreertes ne essek, ezzel a hasonlitgatassal egyaltalan nem szeretnem az uj modellt "fikazni", epp ellenkezoleg...igazabol flagship teloknal teljesen indokolatlannak es feleslegesnek tartom ezeket a felgeneracios kiadasokat, amik igazabol csak arra jok, hogy az ember kiad egy rakas penzt egy keszulekert es par honap mulva mar el is veszik tole azt az erzest, amit az okoz, hogy az ember valami eppen aktualis csucstechnologia birtokosa. Most gyakorlatilag orulok, hogy igazabol csak a 12es szeria erkezese fogja elhozni ezt a pillanatot...

Egyebkent csak igy labjegyzetben emlitem meg, hogy ezek a ram mennyisegek, meg antutu pontszamok brutalul overkill kategoriak es gyakorlatilag feleslegesek is igazabol, en egy RM 6Pro 16/256-rol valtottam, ami mar egy 5 eves modell, de megis boven eleg lett volna gyakorlatilag ma is mindenre...a hardver meg boven birta volna, nem ereztem ugy, hogy trabantbol ultem urhajoba, pedig 5 ev nem keves ilyen kutyuknel, ugyhogy ez alapjan a felgeneracios modelleket a profitmaximalizalason kivul semmi nem indokolja szerintem...
Igazabol flagship hardverrol szerintem elobb kell a tamogatas megszunese miatt valtani, mintsem a hardver elavulta valasa miatt...nekem is csak azert volt muszaj, mert az android 12 miatt mar rinyalt a banki app, nem engedett be a kreta stbstb...
Egyebkent meg egy erdekes dolog tunt fel a 6Pro-t ot even keresztul hasznalva, megpedig az, hogy ezeknel ugye toltes kozben egybol bekapcsol a hutes es valoszinuleg emiatt tobb, mint 5 even keresztul hasznalva, naponta gyorstoltve a gyari akkumulator kb 75-80%-os meg mindig, amire meg mindig racsodalkozom neha, mert 1,5-2 ev utan minden mas telomban brutalul elhasznalodott az akksi...tudtam, hogy telokban foleg a melegedes nyirja a litium alapu akksikat, de azert nem gondoltam volna, hogy ennyit szamit a hutes...O.o
-
prolad
addikt
A szomoru az, hogy valojaban nem lettek olcsobbak az "elozoek"...hanem igazabol ennek az indulo ara tobb 100 euroval, mint a sima 11-es szeria induloara volt. Akkor a 12/256 - 699euro, a 16/512 - 799euro, a 24/1Tb - 999euro volt, most meg a 12/256 - 799euro, a 16/512 - 899euro, 24/1Tb-t meg nem is gyartottak, mert atlepne a lelektani 1000eurot...:/
Hasznaltan, meg viszonteladoknal lehet, hogy lejjebb ment picit az ar, de a hivatalos oldalon tuti, hogy nem...egyebkent azert vettem meg belole ev elejen a 24/1Tb-t, mert ahogy akkor haladtak a ram arak, elegge ugy lattam, hogy ha varok, akkor vagy kevesebb ramot/tarhelyet fogok kapni ugyanennyiert, vagy olyan draga lesz, hogy csak keprol fogom latni...
Hivatalos oldalon hetekig nem lehetett kapni (most se, ahogy nézem április eleje óta nincs EU-ban, csak a legkisebb kiszerelés), Amazonon 900 euróból megvolt a 24/1TB egy hónapja, mindenki ezt az újat várta. Nem olcsó nyilván így se, de a hardverhez képest teljesen oké.
-
Pisti870923
csendes tag
Arra volt jó, hogy az "előző" generáció árát lenyomja, a RAM drágaság ellenére jó árakon be lehet szerezni a 11 Pro-t. Kicsit tartottam a szoftvertől, de bőven hozza egy Honor vagy Xiaomi szintjét, Samsungról váltva sem éreztem benne visszalépést.
Egy matt üveg hátlap jöhetne az ujjlenyomatok ellen, a 2 mp kamerát nyugodtan dobni lehet.
Szoftver oldalon pedig jöhetne egy rendes a asztali mód külső monitorra csatlakoztazva, a mostani konzol mód elég limitált ha pl teljes PC-t váltanék ki és jó lenne a multitasking. Remélem ráerőlteti mindenkire a desktop módot a Google Android 17-től,nem csak a Pixeleken marad.A szomoru az, hogy valojaban nem lettek olcsobbak az "elozoek"...hanem igazabol ennek az indulo ara tobb 100 euroval, mint a sima 11-es szeria induloara volt. Akkor a 12/256 - 699euro, a 16/512 - 799euro, a 24/1Tb - 999euro volt, most meg a 12/256 - 799euro, a 16/512 - 899euro, 24/1Tb-t meg nem is gyartottak, mert atlepne a lelektani 1000eurot...:/
Hasznaltan, meg viszonteladoknal lehet, hogy lejjebb ment picit az ar, de a hivatalos oldalon tuti, hogy nem...egyebkent azert vettem meg belole ev elejen a 24/1Tb-t, mert ahogy akkor haladtak a ram arak, elegge ugy lattam, hogy ha varok, akkor vagy kevesebb ramot/tarhelyet fogok kapni ugyanennyiert, vagy olyan draga lesz, hogy csak keprol fogom latni...
-
prolad
addikt
Arra volt jó, hogy az "előző" generáció árát lenyomja, a RAM drágaság ellenére jó árakon be lehet szerezni a 11 Pro-t. Kicsit tartottam a szoftvertől, de bőven hozza egy Honor vagy Xiaomi szintjét, Samsungról váltva sem éreztem benne visszalépést.
Egy matt üveg hátlap jöhetne az ujjlenyomatok ellen, a 2 mp kamerát nyugodtan dobni lehet.
Szoftver oldalon pedig jöhetne egy rendes a asztali mód külső monitorra csatlakoztazva, a mostani konzol mód elég limitált ha pl teljes PC-t váltanék ki és jó lenne a multitasking. Remélem ráerőlteti mindenkire a desktop módot a Google Android 17-től,nem csak a Pixeleken marad. -
waverider
senior tag
koszi a tesztet!
remenykedhetunk egy Z80 Ultra cikkben is esetleg?
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Eddig ez a legkisebb "felgeneracios" lepcso az RM szeria torteneteben, ha egyaltalan elorelepesnek szamit 3% orajel emeles, mert ezen kivul teljesen ugyanaz, mint a 11Pro, jol latszik, hogy meg a tesztprogik is annak hiszik...sot ram teren jelenleg 11S Pro-bol 16Gb a plafon, mig az en sima 11Pro-mban 24Gb van...
Az antutun beluli teljesitmenykulonbseg egyebkent mar-mar hibahataron beluli...mint itt is lathato:
Szerintem, ha picit jatszanek a beallitasokkal, meg a kulso, felpattinthato hutovel, akkor ez a kulonbseg siman hozhato...
Igen, igazad van, mondhatni rá, hogy egy újracsomagolt és a globális piacra is kidobott 11 Pro+ ez a telefon, de két-hároméves modellről azért már lehet, hogy érezhető előrelépés.
-
klaya86
őstag
Volt szerencsém használni, nyomkodni két generációval ezelőtti cuccot ebből. Egészen idáig jó cuccnak tartottam, de tipikus félkarú óriás. Nagyon kula a szoftver,a fő kamera szódával elmegy,de zoomolgatni full alkalmatlan. A kijelzőtől nem estem hanyatt. Ez ugyanezt hozza, ahogyan látom. A dedikált gombokon kívül én nem igazán látok semmi extrát,amit nyújtani tudna akár játékban is egy bármilyen felső középkategóriás, vagy felső kategóriás telefonhoz képest. Azok is már bivaly erősek, melegedés nem igazán jelentős, akkuval bőven tudják már ezt a szintet, sőt... Én ennyi év után végre várnék valami fejlődést a kijelző alatti előlapi kameránál, normálisan szoftvert, komolyabb kijelzőt akár vékonyabb kávákkal , normális telefotó kamerát és nagyobb akkut .
-
Pisti870923
csendes tag
Eddig ez a legkisebb "felgeneracios" lepcso az RM szeria torteneteben, ha egyaltalan elorelepesnek szamit 3% orajel emeles, mert ezen kivul teljesen ugyanaz, mint a 11Pro, jol latszik, hogy meg a tesztprogik is annak hiszik...sot ram teren jelenleg 11S Pro-bol 16Gb a plafon, mig az en sima 11Pro-mban 24Gb van...
Az antutun beluli teljesitmenykulonbseg egyebkent mar-mar hibahataron beluli...mint itt is lathato:
Szerintem, ha picit jatszanek a beallitasokkal, meg a kulso, felpattinthato hutovel, akkor ez a kulonbseg siman hozhato...
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Érdekes,hogy nincs e-sim támogatás.
-
hcl
titán
"Bár megvan a Wi-Fi 7-es modem, "
Hálózati illesztő, vagy hálókártya.
Modem WAN kapcsolatokhoz van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Suzuki topik
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mozilla Firefox
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Honor Magic8 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 0 perces Samsung Galaxy A37 5G 6/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen Fekete, Fehér 12 hónap garancia
- 0 perces Samsung Galaxy A57 5G 8/256GB Dual Sim Kártyafüggetlen Kék 12 hónap garancia
- 0 perces Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Kártyafüggetlen, Cosmic Orange, 24 hónap garancia
- CSILLÁM! Macbook Pro 13 M1 16GB 256GB Akku: 86% 1 év garancia
- 258 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- Hibás Apple iMac 27" A1312-2429 - frissítve
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
de nem bántam meg, régen is tetszettek a Nubiák...akkor is így működtek frissítés terén, nekem ez nem újdonság. Pedig sokat dobna a készülékeken, ha kicsit javítanának ezen, megértem, hogy sokakat ez eltántorít.