Hirdetés

2018. december 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Aryon87


Aryon87
(PH! nagyúr)

A szokásos értelmetlen baromsága.. Természetesen nem életvitelszerű a dolog, hanem beteges. Megnézem a videóit ugyan, de nem az ő "tesztje" alapján fogok telefont választani. Jó példa erre mikor volt Xiaomi Mi5, U11. Mind2 kettétört nála, sőt a Mi5 pillanatok alatt megadta magát.. Hát nálam nem. Mily érdekes ugye?
Na lássuk a fújjogó kommentelőket, pláne egy HTC posztnál:))

[ Szerkesztve ]

Pocophone F1 & Huawei P9

(#2) Matada2.3


Matada2.3
(PH! kedvence)

Valahogy nekem ez a youtube hírszéria sose jött be.

Finn the human --> S8

(#3) kbyte1024 válasza Aryon87 (#1) üzenetére


kbyte1024
(PH! addikt)

persze hogy nem életszerű,de érdekességnek jó:) pl a Nokia gyötrő tesztnél tök jól vizsgázott a készülék.Azért ezt nem rossz tudni,hogy mit bír. nyilván nem fogja senki kézzel hajlítgatni a telóit,de jó tudni ha véletlen leülsz úgy,hogy a zsebedben marad akkor nem/vagy igen törik rommá.

(#4) san01


san01
(PH! addikt)

Köszi, akkor kivételesen ennél a telefonnál nem fogom majd feszegetni a hátlapját. Pedig egyik kedvenc időtöltésem volt. ;]

HTC U11 | Origin: Captain_Adamica

(#5) .Szaki. válasza Aryon87 (#1) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

"A szokásos értelmetlen baromsága.."

Addig, amíg más nem csinál ilyen teszteket nem értelmetlen.

"Jó példa erre mikor volt Xiaomi Mi5, U11. Mind2 kettétört nála, sőt a Mi5 pillanatok alatt megadta magát.. Hát nálam nem."

Erre egyszerű a válasz. Ő szét akarta törni, ezért is készült a videó, Te pedig nyilván a saját tulajdonodra jobban vigyáztál, valójában baromira nem akartad darabokra törni egyik készüléket sem.

Nyilván nem az Ő videói a leghitelesebbek, hiszen én nem tudom elképzelni azt, hogy egy ember nem az, hogy minden videóban, szimplán egymás után kétszer pontosan ugyanakkora nyomással tudná mondjuk mindegyik telefonon végighúzni a szikét. Lehet az egyiknél jobban nyomja, a másiknál pedig kevésbé, nem szándékosan, szimplán szerintem ez lehetetlen. Ez akkor lenne hiteles, ha lenne egy gép, amibe be van állítva az, hogy bizonyos pontokon milyen erővel karcoljon, ugyanez igaz az égetésre, hogy tizedmásodpercre pontosan égjen a láng minden telefon kijelzőjén, pontosan ugyanolyan erővel és ugyanannyi ideig legyen hajlítva minden készülék, ...stb. De addig, amíg ilyen videók nincsenek, addig igenis informatív egy ilyen teszt, mert látod, hogy nagyjából mennyire kell vigyázni a telefonra napi használatban. Szerintem inkább ilyen legyen egy teszt. Az igazi öncélú értelmetlen baromság az, amikor valaki berakja a baromi drága telefonokat egy darálóba és ledarálja.

Autóvásárlásnál sem azért nézed meg az EuroNCAP és IIHS teszteket, mert amint átveszed az autót akkor rögtön neki akarod vinni az első fának, hanem azért, mert érdekel, hogy ki fogsz-e szállni belőle baleset után. Kicsit sarkítva, de ez is hasonló szitu, csak itt nem a saját biztonságod, hanem a telefonod biztonsága az érdekes.

Du sagst, du kannst nicht, dann willst du nicht - ganz einfach, Talent ist nur Übung und Übung macht den Meister!

(#6) clon válasza Aryon87 (#1) üzenetére


clon
(tag)

Ez az egész azért lett felkapott, mert az usa tökfejek a farzsebben hordták az almás telefont és a nagy seggükkel lehuppantak a mcD-be és utána mikor a fogyasztást befejezte nem kellett kérni gyümit, mert elővehette a farzsebből az iBanánt :D . Ekkor kezdték el origamiként hajtogatni a telefonokat. Sosem volt értelme, mert az "ifjak" akik egy fillért nem tolnak bele a legújabb telefon modellbe 70%-ban betört kijelzővel járkálnak 6 hónap után akármilyen "hajthatatlan" vagy tönkretehetetlen a telefon teszt alapján.

Egyszerűen volt valakinek egy zseniális ötlete és beletolt egy kis pénzt a karcos-hajlítós "tesztbe" és bejött neki mert azóta gondolom a legtöbb telefont repibe kapja a cégektől így alacsony önköltségen jó bevételt termel több helyről is. Nem ez az egyetlen dolog a neten amiből meg lehet élni, de semmi értelme nincsen :DD

(#7) jeni válasza Aryon87 (#1) üzenetére


jeni
(PH! félisten)

Ezzel a hozzá állással dobja le az Eiffel toronyból a mobilt,hogy törés álló-e?
Amit tesz nem más mint szándékos rongálás,valamint nem realitás szerű azok az igénybe vételek a mobilnál amiket tesz vele! Miért kell hitelesnek lennie amit ír és mond publikál?
Miért kell tapéta vágóval kísérleteznie? Szinte levágja a kapcsolókat! Ez az életben sehol sem fordul elő! Sőt aki ezt lehozta az is megtéveszti a leendő vásárlókat.

Samsung SM-G850F Alpha tartozékok eladóak! Prívátban keres!

(#8) Cilindrik válasza clon (#6) üzenetére


Cilindrik
(senior tag)

Nem kell olyan messzire menni. Nézz csak körül kishazánkban: "jócsaj" feszülős pcsagatyája gyűszűnyi farzsebéből félig kilóg a 6"os telefon. Én mindig azon csodálkozok, hogy a viharba nem esett/lopták ki onnan vagy miért nincs még ripityára törve.
Ezeknek a videóknak ők lennének a célközönség, de gyanítom azt sem tudják hogy van ilyen videó.

(#9) RRamstein válasza clon (#6) üzenetére


RRamstein
(tag)

Jávor Szarvas tesztet is csak azután kapták fel hogy egy a mercit sikerült így fejre állítani :) azóta használja mindenki kb de értelme ugyan így nem sok van , teljesen más amikor hirtelen nem számítva történik mint amikor rá vagy készülve :)

(#10) Fred23 válasza Aryon87 (#1) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Nem annyira értelmetlen, szerintem felhívja a figyelmet egy fontos dologra, ami nem csak a HTC-t érinti, a Nokia, az LG vagy a Motorola szintén sáros, illetve talán majdnem minden gyártó valamely termékével. Miért használnak még puha series 6000 alumíniumot a mobilokhoz?! :U

Sajnos ez ma még az átlag.
De vannak már jó példák is:

(#11) judas13


judas13
(őstag)

Ennek az arcnak vajon ki nézhetett be esténként a gyerekszobája ablakán? Ha egyáltalán volt neki.
Biztos ez alapján fogok majd telefont választani bármikor is. Életszerű.

[ Szerkesztve ]

"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz." TWD. iPhone 6S

(#12) Mr.Silkó válasza .Szaki. (#5) üzenetére


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Egyetértek. :K

(#13) doooo válasza .Szaki. (#5) üzenetére


doooo
(őstag)

+1

(#14) san01 válasza .Szaki. (#5) üzenetére


san01
(PH! addikt)

Mondjuk azt nem értem, hogy ha az összes flashship-ben szinte a GG5-van, akkor minek végig karcolni mindet? Plusz minek égetni öngyújtóval, ennek tényleg mi értelme van? Beledobod véletlen a kályhába? Vagy a tűzbe szalonna sütés közben?

HTC U11 | Origin: Captain_Adamica

(#15) nordzsi


nordzsi
(lelkes újonc)

Én egyidejűleg 3 tulajdonságot is tudnék tesztelni egy telefonon... Bedobnám a mosógépbe 90 fokos programon egyszerre lehet tesztelni a hőállóságot, a vízállóságot és a dobban ide-oda csapódó telefon fizikai ellenálló képességét. ;] Sőt időközönként meg is lehetne csörgetni, hogy működik-e még a tesztkészülék.... :U

(#16) Mik76 válasza san01 (#14) üzenetére


Mik76
(tag)

Szerintem valahogy igy kell rangsorolni a teszt peldait:
1. Karcolodas. Ez eletszeru, lehet nezni bar valoban jobb lenne ha egy gep karmolgatna az osszes telot ugyanolyan erovel.
2. Le ejtes. Ez is eletszeru, de soha semmi nem esik ugyanugy ketszer innentol fogva az egesz ketes erteku.
3. Hajlitas. Aki a farzsebeben hordja es raul a telojara az nezze, nekik eletszeru (facepalm).
4. Kessel vagdosas. Baromsag!!
5. Ongyujtozas. Baromsag!!

Javasolnam hogy legyen meg busz teszt (ertelem szeruen kerekek ala), fagyaszto szekrenyes teszt (benne, nem alatta), szuras teszt (mellzsebben van mikor meg akarnak keselni), es ugyanez pisztoly golyo eseten. Esetleg ezust golyoval is hogy a farkasemberek is jobban el tudjak donteni nekik melyik jon be jobban.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#17) ace05 válasza san01 (#14) üzenetére


ace05
(fanatikus tag)

Az égetés az lehet, hogy felesleges. de a karcolás az nem. Ok 99 %-ba igazat mondanak a gyártók, de egyszer- kétszer már füllentésen kapta őket. Az egyik példa ami eszembe jut, valami apple cucc, amit zafírral hirdettek, de ő kiderítette, hogy az nem teljesen igaz, mert már a hatos tűjével megtudta karcolni. Meg a másik, szerintem az emberek szeretnék látni, hogy mit bír karcolás ügyileg a telefonjuk, mire vigyázzanak, mert lássuk be, egy telefon leginkább ennek a veszélynek van kitéve.

[ Szerkesztve ]

(#18) BladePocok válasza judas13 (#11) üzenetére


BladePocok
(tag)

Amúgy ha szar anyagból van az is befolyással lehet a mindennapi használatra.

Vagy vegyük azt is például, hogy ez a hapsikám mindig szétszedi és belülről is megnézi a telókat, javíhathatóság szempontját is figyelembevéve azért nem m1, hogy egy betört kijelzőhöz az egész telót szét kell-e a kapnia a szervíznek (tudom ez legyen az ő dolguk, de akkor még jobban megnő a baki esélye még szervízen belül is (oké akkor meg b*lfasz ember ne menjen ilyen helyre dolgozni -> hány ilyen van)) vagy egy bő 10p alatt megoldható a probléma (hozhatnám az akksi cseréjének a kérdését is ami elévül)

Nézhetjük azt is hogy milyen a belső alkatrészek elrendezése, sokakat pl zavar hogy a rezgőmotor elég gyenge, a zsebben alig érezhető -> itt azt is megtudhatja miért, akár ez is lehet 1 szempont (mondjuk ez rossz példa, hisz 98%-a ezeknek szabvány), de mondhatom akár a heatpipe-ot és a thermal paste -t, amik meg(nem)léte és annak utóhatása csak évekkel késöbb jön elő. (sokan nem másfél évente vesznek új telót, viszont a készülék "lassúsága" azok hiányának is felróható)

(#19) Danny365


Danny365
(őstag)

Nem emlékszem, hogy valaha is állította volna, hogy a tesztjei mindennapos körülményeket mutatnak be. Egyszerűen csak érdekes megnézni, hogy hol, milyen anyagokat használnak a gyártók és milyen tervezési megoldásokkal állnak elő egy egy telefon esetében.

Volt, hogy a fémnek beállított/látszódó gomb, keret pl műanyag volt. Vagy hogy a kamera lencse tok könnyen karcolódott. Ezeket meg ránézésre senki nem mondja meg. De ha semmi hasznos infót nem szolgáltatna, akkor is érdekes látni a telokat belülről.

(#20) joey04 válasza Aryon87 (#1) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Ezerszer el lett magyarázva, hogy mi értelme ezeknek a teszteknek. Nem baromság.

Bazinga!

(#21) san01 válasza Mik76 (#16) üzenetére


san01
(PH! addikt)

Ja, első kettő szerintem is hasznos, hajlítás már kevésbé, vagy legalábbis én biztos nem a hátsó zsebben hordom, hanem elől.

Szóval akkor a fele kb baromság annak, amit csinál, de legalább jön a nézettség.

[ Szerkesztve ]

HTC U11 | Origin: Captain_Adamica

(#22) Polarstar


Polarstar
(PH! nagyúr)

Tesztek között a Nokia N8 tesztje volt az igazi, kellemes és meggyőző.
Nagyon kiterjedt, nagyon széleskörű valódi tesztek voltak.
Nem tudom, hogy az utód tud-e ilyent. Szerintem nem.

Blackberry ID on BBM: E385B7C8 Key2 Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#23) judas13 válasza BladePocok (#18) üzenetére


judas13
(őstag)

Biztos sokakat erdekel a tema az altalad leirtak miatt is, ezt adom. Meg pusztan kivancsisagbol is sikerre van itelve ez a project. De szamomra ez akkor is erdektelen ismetlem szamomra tovabbra is az.

(Mondjuk az autok biztonsagi torestesztje az nyilvan mas pelda, de az viszont termeszetesen engem is erdekel):)

"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz." TWD. iPhone 6S

(#24) joey04 válasza san01 (#21) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Képzeld, én sem hátsó zsebben hordom a telefonom soha, de attól még nem tartom baromságnak, mert sokan viszont ott hordják. Plusz gyengébb konstrukciók nem csak akkor tudnak meghajolni. Az égetés tesztre meg korábban elmondták már, hogy azt szimulálja, ha tűző napon marad esetleg a készülék és olyan körülmények között, hogy egy pontban fókuszálódik a meleg. Ilyen volt talán a kocsiban hagyott telefon esete, meg strandon. Igen, én sem hagyom kocsiban tűző napon, meg strandon sem hagyom rácsöppent vízzel a tűző napon, de más igen. Sokan.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#25) san01 válasza joey04 (#24) üzenetére


san01
(PH! addikt)

És hány telefonod hajlott már meg? Igazából szerintem ez olyan, mint a Skylake band gate egyszer meghajlította valami barom, aztán ezzel volt tele a média, keress rá google-ben hogy hány ilyen esetet találsz. Égetés meg faszság, napon, egy pontra fókuszál. :D Akkor egyúttal nézzük meg mi lesz -60 fokban, mert mivan, ha elmész Szibériába, vagy ha véletlen kiejted egy 747-es gépből, akkor működni fog e?

[ Szerkesztve ]

HTC U11 | Origin: Captain_Adamica

(#26) dutrás


dutrás
(senior tag)

Semmi érdekeset nem találok ezekben a videókban. Nekem semmilyen fontos info nem jön le. Totál nem életszerű mesterséges körülmények között generált idiotizmus az egész.

(#27) joey04 válasza dutrás (#26) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

akkor ne nézd.

Bazinga!

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.