Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kelly416

veterán

válasz kchris78 #132 üzenetére

Nem lehet minden tökéletes, de az én fejemből körül nincs glória, sőt, elég sötét is van :DDD , így nem szoktam besugározni a fényérzékelőt. Komolyra fordítva, asszem még egyszer sem találkoztam olyan esettel, amikor egy fénypászmát benyalt volna a fényérzékelő, és kisüti a szemem feleslegesen, így szerintem eléggé ritka esetet dobtál fel még utolsó ellenérvnek. :))
    Amúgy olyannal találkoztam már, hogy a hátam mögött vagy fejem felett van a fényforrás (lámpa), és ahogy játszottam "temple run"-t vagy valami hasonlót, ahol mozgatni is kell a telefont, hol árnyékban, hol megvilágítva volt a kijelző teteje, így váltakozott a megvilágítás és zavaró volt. De azért ehhez is nagyon ki kell találja az ember, hogy üljön le, hacsak nem trónolás közben tolja a game-t mindig egy fix lámpával és ugyanabban a pózban. Na le is szoktam a játékról telefonon.

• kelly416

veterán

válasz kchris78 #129 üzenetére

Én sem szeretem, ha valami kisüti a szemem. Pont erre jó az automata fényerő. Beállítottam 40% körüli értékre az automata fényerőt, mert az még simán viselhető, de jó látható is. Ha a szobában vagyok, akkor leveszi, ha sötét szobában vagyok, még lejjebb veszi, ha meg kint vagyok, akkor világossá teszi az automatika a kijelzőt, így a szemem mindig azt a 40% körülinek beállított fényerőt kapja, azaz mindig ugyanannyira világos a kijelző a környezetéhez képest. Nem, nem mentek el otthonról, még ki is próbáltam sötét szobában zseblámpával csalogattam a fényerőt oda-vissza, mert nem hittem el én sem, hogy automata mellett van értelme a skálát birizgálni, és mégis van, nem is kevés.
    Most simán kibír három napot átlagos használattal a telefonom úgy, hogy 30% körül marad etetés előtt. Nyáron simán kibírt 3 napot, csak akkor 10% körül maradt. Ezért én nem kapcsolom ki az automata fényerőt, nekem ennyit nem ér. Így vakoskodnom sem kell, ha rásüt a nap, meg hajnal háromkor is meg merem nyomni a power gombot, nem kell attól tartsak, hogy hónapokig Aloe-Verával kell kenegetnem a retinámat. :DDD

• kelly416

veterán

válasz Dottore #125 üzenetére

Igen, fontos lehet, de nekem már eléggé rég nem kellett takargatnom a kijelzőt tűző napsütésben sem egy hívó beazonosításához. Persze ha könyvet, vagy sűrű honlapot olvasgatnék, lehet, hogy gond lenne a nagy külső fény bizonyos esetekben, de ez nem életszerű. Szerintem. Majd nyáron kipróbálom a kedvedért, de a múlt nyáron a z1c kiválóan olvasható volt automata fényerővel. Előfordulhat, hogy én használok túl jó kijelzős telefonokat.
    "Ericsson T20 -> Ericsson T20s -> Sony Ericsson T610i -> Sony Ericsson W300i -> Samsung Omnia -> Samsung Wave -> Motorola Defy -> HTC EVO 3d -> Sony Xperia ION -> Motorola RAZR i -> Sony Xperia Z -> LG Optimus G -> Asus Padfone 2 -> Motorola Moto G -> Sony Z1 Compact"
    Ebben a sorban az Xperia ION óta nem volt ilyen gondom. Pontosabban a Z-ről nem nagyon tudok nyilatkozni, mert egy hibás (nem érzékelte a SIM-et) darab volt nálam egy hétig, ez alatt egy napot sem használtam érthető okokból.

• kelly416

veterán

válasz Dottore #120 üzenetére

Nem kötekedni akartam, csak mondtam, hogy így is fogyaszt a kijelző. Nem úgy, mintha ugyanaz a kép maradna rajta napokig, mert olyankor ugye semmit sem kajál elméletileg. Ha filmet nézel rajta, ha bármi egyebet csinálsz, ami mozgatja, akkor fogyaszt ez is, csodára nem lehet számítani.

Igen, bringázáshoz tökéletesen igazad van, jobb így. Én motoron (menet közben én sem dugom szivargyújtóra, mert ha elfelejtem, leszálláskor sérülhet akármi is, és én feledékeny vagyok) belső zsebben használom, kijelző kinyomva, és csak a fülemre mondja, merre menjek. Ha nem országúton tekeregsz, hanem hegyen-völgyön, akkor Nálad ez nem kivitelezhető megint.

Persze, hogy jobb az e-ink, mint a semmi. Tök igazad van. Én is találnék olyan területet, ahol hasznosítani tudnám, de ahogy írod is, nem ilyen áron.

• kelly416

veterán

válasz Dottore #117 üzenetére

Azt azért ne feledjük, hogy a navi folyamatosan változó képet mutat. Ok, így sem fogyaszt annyit, mint a fő kijelző, már csak a háttérvilágítás miatt sem, de akkor is változtatni kell a képet egyfolytában. Akkor már inkább a színes navi és szivargyújtóról töltés. Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés