- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz Viktor0610 #32 üzenetére
Kár, hogy mozgó járművön fotózol. Remélem a RN5-ös kép készült mozgásbab.
(#43) Cifu
Mer' az amoled és AoD úgysem fogyaszt, a droid kiváló akkukezelő, az SoC keveset fogyaszt. Tehát nem kell.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
MODERÁTOR
-
Richoo44
aktív tag
Na végre elkészült a teszt!.Végül nem vártam erre a telóra, örülök neki.Ekkora házat én tuti nem cipelnék mindennap (szubjektív vélemény) de elég gáz, hogy ez a trend, szerintem a Redmi 5 épp akkora méretű, amit egy átlagos emberi kéz még gond nélkül kezel.
Nem tudom, néztem pro-kontra, de nekem semmilyen tulajdonsága nem kompenzálja ezt a batári tepsi dizájnt.Na és persze ami sarkalatos pont volt, hogy az a kamera iszonyat gusztustalan ott hátul.És igen, más gyártóknál is gáz...[ Szerkesztve ]
-
ben11
őstag
Akinek van note 4-e és már az 5-öst is birtokolja, kérem tegye egymás mellé őket, csak hogy mennyivel nagyobb 5.
Köszönöm
-
Atomgeszi
nagyúr
Akkor a noccsról még nem is beszéltem a Mi8-nál.
Még mindig nincs alternatíva a Mi5-ösöm lecserélésére.. Igazából nicns is vele semmi bajom, csak a 64GB tárhely kevés. De ott van benne a 4x optikai stabi, NFC, jack, infra, előlapi ujjlenyomatolvasó. Remek kamera.
Erre nézem az új telefonokat, se jack, se infra, kamera nem igazán előrelépés, hangfelvétel potya.
És ráadásul akkorák, hogy én bicajozás közben, vagy gyaloglás közben sem tudnám 1 kézzel fogni.
És akkor jönnek, hogy nagy tudás, nagy készülékbe fér el. Miért? Mi5-be mindent bele tudtak rakni? És mégsem tepsi..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
dzsi23
addikt
válasz Viktor0610 #39 üzenetére
A Mi A1 (no MIUI, használható dupla kamera) és a Redmi Note 5 (18:9-es kijelző, mert hát az a trendi ) között vacillálok, és ha a MIUI miatt lenne rossz a hangfelvétel, akkor egyértelműen a Mi A1 felé billenne a mérleg. A 3S-re mindig felraktam a frissítéseket, de nagy javulást nem hoztak mikrofon terén.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Viktor0610 #39 üzenetére
Csak az a vicc, hogy a több éves samsung wave-m is szebb hangot vesz fel videónál, mint ezek mikor kijönnek.
És itt már 10/8 felhasználó azt mondja, hogy köszi, megnézem a huaweit, vagy op-t és el is felejtik.
Ezt szerintem egy csúcs készüléknél nem tehetné már meg a xiaomi. de még az alsó kategóriába sem. Most néztem a mix2s tesztet, hányadék a hang.
Ugyanakkor a Mi5-öm is így indult, javították is idővel, de vicc.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Köszönjük szépen a tesztet!
Igazából ez egy kurta jó telefon. Különösen a 4000mAh-s aksi tetszik benne, a francért nem tudnak a drágább telefonokba ekkora telepet belerakni...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Niarn
tag
kereskedő is homokra hajazott, de nem egy karc van, hanem páros karc - párhuzamos 2 csík és kanyarban folytatódik. Viszonylag kicsi rá az esély 2 homokszem ráesik és ugyanabban az ívben mozog. és pont ezért írtam ugyanolyan használat mellett régivel semmi ilyen nem volt.
de nem zavaró, uh így marad.
lehet venni üveget, bár itthon nem nagyon találtam, van, ami nem fedi a széleit, vagy lehet rendelni, ahogy én is tettem, olyat ami takarja csak nincs készleten tehát várhatsz.
rendeltem itthonról, azt írták 2-8 nap, asszem már letelt..
külföldről meg mire ideér.. de az majd fedi egészet. -
MODERÁTOR
-
dzsi23
addikt
válasz Viktor0610 #32 üzenetére
Kezdtem megijedni, hogy tényleg olyan rossz képet csinál.
A gyenge minőségű hangfelvétel Xiaomi vagy MIUI sajátosság? Volt Redmi 3S-em, és szörnyű volt hangot felvenni vele, de a gagyi mikrofon vagy a rendszer (pl. túltolt zajszűrés) miatt volt?
-
Az üveg akár egy porszem méretű kvarckristálytól is megkarcolódhat (rengeteg száll a levegőben), szóval elég ha rászáll egy apró porszem, és amint beteszed a mobilt a zsebedbe, szépen végig is karcolja.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MODERÁTOR
-
Graphics
Jómunkásember
Hál'istennek hogy kínai... Én már más terméket nem vagyok hajlandó használni.
@Niarn: Pici tévedést akkor javítani kellene. Szép dolog a Gorilla Glass, de a mikroszemcsékkel az se tud mit kezdeni, ergo nem a 20 Filléres fogja megkarcolni a zsebben ,hanem a szutyok, a por... Azok karcolnak
Fólia van belőle bőven, full cover, 5D full cover, és még hydrogel is.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Niarn
tag
Én is most ilyet használok.
Az akku durva, 2 nap 5,5 óra sot, ebből 4,5 swgoh. Én egy dologgal jártam pórul, az a kijelző. Karcos lett, csak nem tudom mitől, nem zavaró, így nem megyek bele a "kinek a hibája" vitába, fóliát nem nagyon kapni hozzá. Régi telóm több mint másfél év alatt megúszta karc nélkül. Ez a gorilla glass lóláb kilóg szerintem. Aki vesz, ajánlott azzal együtt, vagy minél előbb rátenni. Ne járjon úgy, mint én..
Redmi 5 plus tök ugyanaz, az előlapi érzékelők vannak máshol. Ha külföldi oldalt néztek, ahol nem mm a méret, ugyanaz a 2..
A gesztusvezérlés meg király, bármi mást veszek a kezembe próbálom azzal használni, aztán nézek miket nyit meg... -
wolfman
veterán
Megpróbálgatnék más telefonokat is, hogy melyik gyártó mit tud hasonló árkategóriákban, csak hogy legyen viszonyítási alapom. Nekem is ez a telefonom van, pár hete vettem. Azért írtam korábbi mondatomat, mert az ajánlott plecsnit én csak akkor adnám, ha kategóriájában nincs hasonló tudás, egyébként érződik, hogy kínai telefon. Nem tudom megmagyarázni, de ez van. Talán azért mert ezek az apró hiányosságok olyan kis kínai olcsósítgatás eredményei vagy a gyors termelés hozadéka, nem pedig azé, hogy ennyire lenne képes a technika.
Meg vagyok elégedve, nagyon fürge egyébként, csak túlságosan is követi a mainstream vonalat (szerencsére a nocs lemaradt ettől függetlenül).
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
MODERÁTOR
-
margithid
veterán
2 hete használom teljes megelégedéssel!
Kijelző jobban olvasható napfényben és sötétben is mint Redmi 3S esetén.
Gesztusvezérlés parádés!
Aksi szintén! Csak wifit használva 3-4 napot bírja 7 óra kijelzőidővel!
Gondolkodtam én is, hogy megvárom Mi A2-t, de egyrészt tönkrement a régi telefonom ( Redmi 3S ), másrészt abban nem 4000es aksi lesz.
Aki nem akar sokat költeni telefonra, de mégiscsak egy jó készüléket akar, annak ajánlom!
Én spemall-tól vettem, 2 év magyar garanciával! -
hajbel
addikt
Az én véleményem, hogy nem kéne összehasonlítgatni ezt a OP6-et. Mindkettőt saját kategóriáján belül kell mérni és mindkettő különösen ajánlott. A Mix 2s nálam a MIUI miatt csak ajánlott.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Atomgeszi
nagyúr
"Egy valami tenne neki jót, ha lenne belőle egy kisebb méregzsák is, nem mondom ,hogy nagy, mert tartalomhoz ideális, meg a Note 4-nél is inkább a magassága miatt lóg ki, de a Mix 2S-t már nem venném meg, mert az más liga."
Ugyanez a bajom a Mi8-cal is. A kisebbe meg ugye nincs B20 meg másban gyenge..
Újra bramac tetőcserép méretű telefonok normális belsővel. Hurrá.
-
zzz03
őstag
note 4-et valtottam erre. megeri. korrekt telefon, foleg ebbe az arkategoriaba.
kamera szep kepeket keszit es gyors.[ Szerkesztve ]
-
attila964
csendes tag
A Note4 tapasztalataim alapján megérdemelt a plecsni. A kamera képességei is javultak valamennyit, nekem már a 4 is megfelel. Indulhat a spórolás!
703316805
-
nemlehet
őstag
válasz agressor12 #18 üzenetére
Mert ebben a kategóriában ez nem igény? Sőt kifejezetten "ellen" igény, mivel pl a családomban többen is kifejezetten nem Type-C-s telefont kerestek mert nem akarnak átalakítózni meg a 400 helyen hagyott kábelt (meló, nyaraló, minden szoba, rokonok stb) lecserélgetni.
Természetesen én látom miért jó a Type-C és idővel úgy is át kell állni rá, de igazából egy ilyen kategóriájú telefonnál ez nem feature, hanem kényelmetlenség. Kínában ez fokozottan igaz lehet ahol pl sokaknak számítógép helyett van telefonja, azzal kénytelen mindent megoldani és pl egy csomó kávézóban meg buszon a sima USB lóg ki a falból, hogy rácuppantsd a telód.
Persze mindent meg lehet oldani, de ha nagyon szeretnél Type-C-t akkor ott van drágábban valamelyik régebbi MI modell. A redmi mindig is "budget" volt, sokszor érthetetlen korlátozással ami végül senkit nem zavart (pl nem világító gombok)
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
aelod
veterán
Nagyon jó lett
(#18) agressor12
Mert mindig kell vmin rinyálni...
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
juve600
nagyúr
jó teszt
-
válasz agressor12 #18 üzenetére
Mert drágább. A csatlakozó, meg a kábel gyártása is többe kerül, és nagy tételnél az már jelentős többletkiadás. Készülékenként 1000 Ft többletköltség is jelentős ebben az árszegmensben.
(#4) americanidiot: mert kisebb kávákkal mondjuk csak 3000-es akku férne bele, akkor meg azért menne a sírás.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
agressor12
senior tag
Miért nem lehetett USB-C-t beletenni?!
-
batai15
félisten
kiváló telefon, nincs ragozni. hamarosan meg is lesz.
-
totgab02
junior tag
Idei ev egyik master piece-e ez a telo nem nagyon lehet belekotni, tokeletes valasztas 2 evre.
A kulseje megoszto, ugy vagyok vele hogy a tobbseg ugyis ravag valami undorito gusztustalan star wars, cicas, kutyas, pandas, tajkepes, egyszarvus stb tokot vagy egy strapa tokot, vagy beleteszi abba a felul lehajthato bőrtokba ami egy gusztusos telefonnak is eltakarja az egyeniseget es gusztustalanna teszi szoval ezen nem nagyon kell bankodni.
-
tixem
addikt
Na ez az igazi középkategória, nem a sok 100+ ezres spórolós, kompromisszumos szappantartó.
Gyanús, hogy ez is olyan slágertermék lesz, mint az Mi A1 meg is érdemli. Pláne ha nagyobb áruházakban is kapható lesz.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
F.B.I.
veterán
Kösz a tesztet!
Ez is csak megerősített abban, hogy felesleges lett volna várni szebbre, jobbra, drágábban meg bármi más felesleges szamomra.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
noro79
tag
válasz South Velen #4 üzenetére
Ha meg nincs káva akkor megy a noccs köpködés.
-
Obyboy
addikt
Ismét egy ár/érték arány bajnok készülék!
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz South Velen #8 üzenetére
Ugyanaz a két telefon mérete De még a kijelző is talán ugyanaz benne.
Jó panelek, az tuti
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
thboxx
aktív tag
A peel mi remote beépülő a Mi remote 5.4.8-as verzióhával bezárólag teljes értékűen használható és a megfelelő adatbázisból dolgozik. Sajnos a Xiaomi-nál eddig még egy Mi remote frissítésben sem javították a dolgot...
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
South Velen
addikt
Nekem szemre a sarkoknál kevésbé íves a Note 5, ebből következőleg nagyobbnak tűnik a káva. Persze szőrszálhasogatás, de egy elvileg feljebb pozícionált modellnél nekem szúrja a szemem.
Amúgy persze nagyon jó gép, csak hátul mondjuk egy RedmiPro szerű kamerakialakítással ütne igazán, de ugye mint tudjuk, valamiért le kellett másolni a legrondább kamerát a mobiltelefonok történelmében.
Én a MiMax3-at várom, jó lenne egy 6,7" körüli AMOLED, Snapdragon 710.
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Várós volt a teszt
Köszönjük! -
Graphics
Jómunkásember
válasz South Velen #4 üzenetére
A Redmi 5 Plus és ez ugyanakkora, nincs semmiféle kávanövelés Legalábbis volt egymás mellett a kezemben is a két telefon, szög ugyanaz a méret.
A linken az első a indiai modellek méretei, ami külméretben kopp ugyanaz a Global modellekkel.
R5 Plus
158.5 x 75.45 x 8.05 mm
6.35 oz (180 g)R Note 5
158.6 x 75.4 x 8.05 mm
6.38 oz (181 g)Optikai csalódás, hogy másnak látod?
[ Szerkesztve ]
-
zorzy4
addikt
Egy hete használom! Egyszerűen nem lehet belekötni. És nem csak ár érték arányban.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
Graphics
Jómunkásember
Használom már 2-3 hete, és szerettem a Note 3-ast, a Note 4-est, de ez kényelmi faktorban túltesz mindkettőn.
A gesztusvezérlés frankó, a kamera jó, az aksi méretes, jó rajta netezni, böngészni, dolgozni. Nagy és hasznos a kijelző is.
Nekem bejött, én is csak ajánlani tudom. Egy valami tenne neki jót, ha lenne belőle egy kisebb méregzsák is, nem mondom ,hogy nagy, mert tartalomhoz ideális, meg a Note 4-nél is inkább a magassága miatt lóg ki, de a Mix 2S-t már nem venném meg, mert az más liga.
Kíváncsi vagyok milyen modellekkel jön még a Xiaomi idén, amikről nem is tudunk
[ Szerkesztve ]
-
zozzo72
aktív tag
Ez így nagyon rendben van.
-
törölt tag
Lehet, hogy gyors, lehet, hogy olcsó, de valami hihetetlen csúnya lett szegény
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Mac Mini M4 SSD bővítés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó