-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
A következő karakterekkel van baja: áűőúóíÁŰŐÚÓÍ
Valóban nem Xiaomi sajátosság, szinte minden gyártónál előfordul. Ha jól emlékszem, a Huaweim úgy is be lehetett állítani, hogy a nem támogatott karaktereket cserélte, ékezet nélkülire, így spórolt a karakterekkel. Ez a megoldás a MIUI-ban tudtommal nem elérhető, de ha nagyon zavar, állítólag a Handcent SMS megoldja a nem támogatott karakterek cseréjét küldés előtt.Egy leírás alapján ezeket cseréli:
áűőúóíÁŰŐÚÓÍEzekre:
àüöùòìÅÜÖUOINéhol az is elég, ha másik irányba dől az ékezet, de pont nem azokat használjuk.
-
joci86
senior tag
Amennyiben 32GB van a tacskóban lévő dobozra írva, akkor nagyon is PRO verziót árulnak.
(Nem láttam élőben, az itteni hozzászólás alapján...) -
joci86
senior tag
válasz
domager3 #3587 üzenetére
OTP kártyával fizetve, vásárlási kedvezményt aktiválva 15.000 Ft-onként 1.500-at visszaadnak.
Nem rossz ez így, tekintettel arra, hogy gariztatás esetén könnyebb bedobni egy tacskóba, mint eljuttatni a Wayteq-hez.@Qwen
Az üvegfóliát nagyságrendekkel könnyebb szépen rátenni, mint egy normál fóliát.
Egyébként a youtube tele van olyan videókkal, ahol megmutatják, hogyan is kell. Mondjuk mindegy milyen típusra teszik fel, de akár több 4A-s "how to" is van. -
joci86
senior tag
válasz
oriolus123 #3573 üzenetére
Februártól ilyet használok, tökéletes. Anno viszonylag gyorsan meg is érkezett.
-
joci86
senior tag
A korábban linkelt Waze topikban írták, hogy más telefonnal is előfordult már ilyen.Ebből arra következtetnék, hogy nem feltétlenül a telefon hibája.
Viszont az, hogy a Here We Go-val is produkált ilyesmit, elbizonytalanított.@togvau
Viszont a gyenge hangminőség -sajnos- nem fog javulni.
Szerintem a fényképek rendben vannak, de a videó nem az erőssége. -
joci86
senior tag
Hát... Kb a 100-as szögnek is van...
Gurulunk, WAZE?! -
joci86
senior tag
Pont most mondták a topikjában, hogy fix traffikat csak akkor jelez, ha túllépted a sebességet, felhasználói bejelentést (kék-fehér autó az út szélén) viszont minden esetben (iránynak megfelelően).
Ott is megkérdeztem, hogy más gyártó készülékénél előfordult-e hasonló. Jó lenne tudni, hogy a telefon vagy az alkalmazás hibája.
-
joci86
senior tag
Nekem is elkezdett vicceskedni a telefon. Éjfél környékén kicsivel 60% felett volt az akksi, majd délelőtt 10-kor 28%-on állt úgy, hogy repülős üzemmódban volt, és hozzá sem nyúltam.
Mielőtt letettem az asztalra, még nézegettem a Waze beállításait, amihez engedélyeztem a GPS-t. 10 perc nézelődés után szépen leállítottam a Waze-t, ahogyan kell, és letettem a telefont az asztalra.Fura volt, hogy amikor délelőtt kézbe vettem a telefont, értesítésben írta, hogy a Waze keresi a GPS jelet (rendesen leállítottam), aztán láttam meg az akkut...
Az akkumulátor statisztikáknál semmi feltűnőt nem mutatott, szokás szerint az Android rendszer és az Androit voltak a topon 30+ és 10% környékén. A Waze valahol 1-2%-nál állt, holott elvileg miatta merült le, mert kereste a jelet annak ellenére, hogy konkrétan a kilépésre nyomtam rá a menüjében.
Feltöltés előtt újraindítottam, meglátjuk, mit produkál.
-
joci86
senior tag
Lehúzod az értesítési sávot, és a legalján mutatja a hátralévő adatforgalmat. Erre rá is tudsz tapizni, akkor odavisz a menüponthoz.
@ yin
Állítsd energiatakarékosra a helymeghatározási módot. Legegyszerűbben úgy éred el, ha a GPS kapcsolóra hosszan rányomsz az értesítési panelen. -
joci86
senior tag
válasz
piocasember #3502 üzenetére
Most látom...
EUstock ajánlott. Korrektek, rendes magyar garancia jár hozzá (Wayteq-nél). De most nincs nekik raktáron, érdeklődj náluk, hogy várható-e újabb szállítmány. Egy időben sokáig hiánycikk volt a típus. -
joci86
senior tag
válasz
piocasember #3497 üzenetére
A gyanúsan olcsó helyeken nem biztos, hogy global verziót árulnak. Általában szeretik elhallgatni, hogy nincs B20... Másrészt úgy látom még nem pro verziók, vagyis 16GB a belső tárhely, nem 32GB.
A pro reális ára kb. 40 ezer Ft környéke (inkább picivel alatta). -
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
Elkezdett érdekelni a dolog, úgyhogy megnéztem az előző telefonom (kb. módosítatlan 4.4 van rajta), ott nem volt ilyen. Kíváncsiságból meglestem volna pár készüléket a "hülye azért nem vagyok" láncnál, de az összes le van jelszavazva...
Egyébként valóban nem nagyon figyeltem, én is először a 4A-nál használtam, amikor nagyon nem találtam valami beállítást. Mintha tényleg jobban el lenne dugva ez-az a MIUI-ban.Lényeg, hogy nem ironizáltam amikor a keresőt említettem.
De nem OFF-olnám szét a topikot ezzel.
-
joci86
senior tag
Egyébként korábban volt egy megoldási javaslat a rossz hangminőségre.
Nálam nem működött. -
joci86
senior tag
válasz
Zola007 #3440 üzenetére
Ilyet vettem túrázáshoz/nyaraláshoz. Csak rápróbáltam, minden a helyén van, a gombok kezelése kicsit nehézkesebb, mint a kivágott sima TPU tokkal. "Hőelvezetők" ebben is vannak, a felpattintott műanyaggal nagyon masszívnak érződik.
(Akitől vettem, nála nem kapni, úgyhogy egy random eladótól linkeltem ugyanolyat.) -
joci86
senior tag
Gyanús, hogy egyedi eset lehet a tiéd, mert ha bringás nadrágban nem lehet érezni, az nem egészséges.
Nekem farmerben sincs vele gondom. Sőt, az íróasztalomon egy párnázott telefontartóban van, az asztallal nem is érintkezik a telefon, de ennek ellenére néma üzemmódban hallani is lehet a rezgést.
Meg kellene nézned egy másik 4A-t, és ha számottevően gyengébb, akkor gariban megcsinálják.Úgy tudom, többféle panellel szerelték a telefont, lehet, hogy van különbség a betekintési szögekben is. Nekem nincs vele problémám. Balra fordítva kb 45°-tól csökken a fényerő, de ilyen szögben kb sosem nézem a telefont. A másik irányban jóval később jön elő ez a jelenség. Napi használatban (nálam) semmit nem befolyásol.
-
joci86
senior tag
Tény, hogy a rezgőmotor nem a legerősebb, de harmatgyengének nem mondanám. Zsebben hordva észre lehet venni.
A betekintés szöggel szerintem nincs semmi probléma. Ha nem 178°-ban akarod nézni, akkor teljesen rendben van. Semmivel sem rosszabb az átlagnál.@ zsizsef
Nincs rá (igazi) fix. Csak hangosítani lehet rajta, de a nem túl jó minőség megmarad, plusz a hangosítással tovább torzul. -
joci86
senior tag
válasz
lócitrom #3415 üzenetére
- A telefonnak nincs tömegesen előforduló, ismert betegsége.
- Egy dologra rá lehet mondani, hogy nagyon rossz, ez a rögzített videók hangja (nagyon halk).
- EUstocknál már csak Pro-t fogsz kapni, a normál változat kifutott (máshol még lehet készleten). Ahogyan előttem is írták, csak a belső tárhely méretében van különbség a 4A 16GB a 4A Pro 32GB. Különbségként sorolható még, hogy a normál 4A-t fehér/arany és fehér/rózsaarany kombóban gyártották, a Pro-t fehér/arany és fekete/szürke színekben kapni, vagyis a Pro megjelenésével a rózsaarany kikerült a gyártásból. -
joci86
senior tag
válasz
DrojDtroll #3401 üzenetére
Alapból 8-assal jött ki.
-
joci86
senior tag
Nemsokára mi is kapunk MIUI 9-et, de ha jól látom, a 7-es Androidból kimaradunk.
Sebaj. -
joci86
senior tag
válasz
paparazzi2 #3371 üzenetére
Ezek a lányok...
Néhány napja másnál előjött ugyanez a probléma: [link]
-
joci86
senior tag
válasz
aszti75 #3367 üzenetére
Kipróbáltam, és igazad van! )
Nagyon ritkán optimalizálok, és eszembe sem jutott, hogy ez lehet a ludas.
Én egyébként nem is akku optimalizálásra mentem, hanem a biztonság alkalmazás "főlapján" nyomtam rá.Újraindítás után megmaradt a fejlesztői beállítások, optimalizálás után eltűnt.
-
joci86
senior tag
Örülök, ha tudtam segíteni.
Egyébként tényleg érdemes olvasgatni az összefoglalót, szerintem ez is benne kell kell legyen. Csak a 3 órás szenvedések elkerülése végett...
Ha tudunk, segítünk, de meg lehet spórolni sok idegeskedést és időt.Nekem el szokott tűnni a fejlesztői beállítások újraindítás után (random, nem mindig). Azért írom, hogy nem kell meglepődni, újra elő lehet hozni a korábban leírt módszerrel. Mondjuk emlékeim szerint eddig csak nálam fordult elő ilyesmi itt a fórumon.
-
joci86
senior tag
válasz
Permet Elek #3354 üzenetére
Beállítások - Telefonról - MIUI verzió 7x megérint, ekkor megjelenik a fejlesztői beállítások a menü További beállítások alatt.
-
joci86
senior tag
válasz
MaxxDamage #3306 üzenetére
Kék, piros, sárga, zöld, cián, fehér és lila.
A zöld és a fehér elég feltűnően jelzi az elmulasztott eseményt.
-
joci86
senior tag
Ez nem AMOLED kijelző, úgyhogy elég szépen fog fogyasztani. Itt a teljes kijelző be van kapcsolva, függetlenül attól, hogy csak kicsi ikonok repkednek rajta.
Szerintem nagyon informatív a LED, ha villog, ránézel. Ráadásul különböző színeket lehet beállítani egyes eseményekhez.Ha mindenképpen a NoLED kell, akkor az összefoglalót olvasgasd, ott le van írva, hogyan kell engedélyezni az alkalmazásoknak, hogy lezárt kijelzőnél is fussanak.
-
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
Akkor nem fogalmaztam érthetően.
A speciális beállításoknál úgy állítottam be, hogy:
- Tartsa bekapcsolva a Wi-Fi-t alvó üzemmódban
- Keresés mindig elérhetőEnnek ellenére (vagy emellett), ha kikapcsolom a WIFI-t a gyorskapcsolóval, akkor az akkustatisztikában valóban kikapcsoltnak jelzi, vagyis nem ezek a beállítások okozzák, hogy állandó aktív WIFI-t mutat a grafikon (kikapcsolt WIFI mellett is).
(Esetleg nincsenek olyan alkalmazásaim, amik egyfolytában kerestetnék a helyet. Ezt kifelejtettem.) -
-
-
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
válasz
trialboj #3098 üzenetére
Nálam az éjszaka kicsit mást jelent hétköznap és hétvégén.
Hétköznap 23:45-05:40-ig - ilyenkor vagy meg sem mozdul, vagy max 1 százalékpontot megy le.
Hétvégén ugyanígy kb éjféltől ameddig sikerül aludni.. Amikor 11 után kapcsoltam ki a repülős üzemmódot, nem rémlik, hogy 2 százalékpontnál több ment volna le.(#3099) trebrona
Köszi, hogy megcsináltad!
Persze, ezután is fogják kérdezgetni, de aki megnyitja az összefoglalót, nagyobb valószínűséggel fogja érteni, miben különbözik a Pro. -
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
válasz
MaxxDamage #3093 üzenetére
Repülőgép üzemmód automatizálása:
Biztonság alkalmazás -- (lent) Automatikus feladatok -- (+ jel) Művelet hozzáadása (itt a repülőgép üzemmód bekapcsolását adod meg) illetve Feltétel hozzáadása (a bekapcsolási időpontot, és a napokat is meg tudod adni).
A repülős üzemmód kikapcsolására én felvittem egy új feladatot, mert a "Beállított időszakkal" nem úgy működött, ahogyan szerettem volna.
Nagyon jól testreszabható a telefon az automatikus feladatokkal.Munkaidőben ezzel a módszerrel némítom le, így nem felejtem el sem némára tenni, sem munka után felhangosítani. Érdmes nézegetni, miket lehet még automatizálni.Akkumulátorkímélő automatizálása:
Biztonság alkalmazás -- Akkumulátor -- Akkumulátorkímélő -- Módok közötti váltás idejének beállítása (kezdés és befejezés időpontját megadod)(A Biztonság alkalmazáson kívül a menüből is elérhető, de talán így a legegyszerűbb.)
-
joci86
senior tag
válasz
MaxxDamage #3060 üzenetére
Elég, ha repülős üzemmódba teszed, alig merül. Ja és automatizálható a dolog.
Nekem változatlanul 4 óra képernyőidőt tud, ez általában 3 nap alatt jön össze. Legfrissebb ROM-mal, kikapcsolt VoLTE mellett. Éjszakánként repked majdnem 6 órát.
-
-
joci86
senior tag
válasz
mokalade #2989 üzenetére
Igen, a kettővel ezelőtti ROM-nál nem volt probléma a Gmail-lel.
Most megint volt egy levél, amit nem jelzett, csak miután manuálisan frissítettem.Keep-pel volt hasonló probléma, akkor egy itteni javaslatra töröltem az alkalmazás adatait. Megjavult, utána rendesen szinkronizált. Még nem vettem rá magam, de egy próbát megér.
-
joci86
senior tag
válasz
internetezoo #2954 üzenetére
Egyszer csak sorra kerül az is...
Le a kalappal a Xiaomi előtt, január végétől már a 4. frissítést kapta a telefon. (Az egy dolog, hogy egyet visszavontak.). És nem csúcskategóriáról van szó. -
joci86
senior tag
válasz
enginev3.0 #2933 üzenetére
Na, ezek szerint tényleg optimalizáltak valamit.
Nekem is 4 óra környékén szokott lenni, kíváncsian várom a frissítést. -
joci86
senior tag
Mostanában gyakran késik, vagy nem is jelez a Gmail bejövő emailekről.
Van olyan is, hogy egyszerre dob fel 2-3-at, pedig jelentős időbeli eltéréssel érkeztek.Másnál nem fordult elő hasonló?
Frissítés (MIUI) előtt rendben volt.
-
joci86
senior tag
A tesztből idézett részt annyival kiegészíteném, hogy amikor adatforgalom bonyolódik a mobilneten keresztül, akkor sem elérhető a másik kártya.
Többször volt, hogy haveromnak foglaltat jelzett az ugyanígy dual stnadby-os telefonja, amikor hívtam őt. Kiderült, hogy netezett a másik kártyáról.... -
joci86
senior tag
válasz
trialboj #2860 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy másik telefonnal volt még régen a dupla névjegy miatti csak telefonszám megjelenítés.
Ezzel a telefonnal nekem is előfordult, hogy az sms-nél duplán szerepelt ugyanaz a szám. De kizárólag azoknál a névjegyeknél, amelyeket nem +36-tal kezdődő formátumban írtam be.
Szóval az a megoldás a problémádra, hogy mindet átírod +40-nel kezdődőre.
(Fura, hogy másik számként értelmezi, ha nincs ott az ország előhívója. Más telefonnal nem tapasztaltam ilyet.)St6969
Bizony, kényelmes.
Mondjuk valamit valamiért... A Google így olyanok számát is megismeri, akik esetleg nem is regisztrált felhasználói... -
-
joci86
senior tag
válasz
MaxxDamage #2819 üzenetére
Nem tudom, lehet-e még kapni sima 4A-t.
Úgy tudom, annak leállították a gyártását, és helyette jött a pro.
Egy időben másról sem szólt a fórum, csak hogy nem lehet kapni (EU verziós) 4A-t, ebből kiindulva sok nem lehet belőle a magyar piacon, esetleg sokkal drágábban, mint az EUStocknál. -
joci86
senior tag
válasz
MaxxDamage #2817 üzenetére
Így igaz!
-
joci86
senior tag
Nekem is leszedte a frissítést. Működésben az égvilágon semmilyen változást nem veszek észre a 8.2.6.0-hoz képest.
Remélem üzemidőben javulni fog. -
joci86
senior tag
Van valami különbség az OTA frissítés, és a Frissítés alkalmazásban betallózott (weboldalról letöltött) ROM telepítése között?
Azon gondolkodom, hogy OTA helyett inkább letöltöm, és úgy teszem fel, hátha "tisztább" úgy a telepítés, talán javul az üzemidőm... -
joci86
senior tag
válasz
trebrona #2562 üzenetére
Inkább hagyom, nincs kedvem újra belakni a telefont.
Érdekes, úgy emlékszem a frissítés előtt ugyanezt csinálta. Amit beállítok benne, azt megjegyzi, de maga a menüpont eltűnik, és újra lehet nyomkodni a MIUI verziót. Esetleg mások is ránézhetnének, hátha nem vagyok egyedül a "problémával".
-
joci86
senior tag
válasz
trebrona #2549 üzenetére
A hivatalos oldalon a 8.1.4.0 érhető csak el, korábban írta is valaki, hogy visszavonták a 8.2.6.0-t.
Ebben az esetben a legfrissebb letölthető ROM régebbi, mint ami a telefonomon van, eliveg működnie kellene egy stable-developer-stable update-tel a downgrade-nek. Nyilvánvalóan csak a különleges körülmények miatt.
Jól gondolom?Attól viszont félek, hogy a 8.2.6.0-s mentés nem töltődne vissza.
Más:
Vicces, hogy újraindítás után eltűnik a fejlesztői beállítások.
Esetleg meg lehetne említeni az összefoglalóban, ha érdemesnek találod. -
joci86
senior tag
-
joci86
senior tag
válasz
Batistuta7 #2546 üzenetére
Próbáltad a "frissítéssel"?
Azt hittem, megy a dolog, tervben volt valamikor egy downgrade (zárt bl-em van). -
joci86
senior tag
Köszi a tesztert! Érdekes módon ez is 31.393MB-nak látja, de lehetetlen letesztelni az állandó disconnect miatt. Olcsó volt, de nem gyanús mértékben (11,5 USD). Bár nem jelent semmit, de a csomagolása egy az egyben olyan, mint az eredeti Kingstonoknak, bontatlan, semmi árulkodó jel.
Kártyaolvasó és USB port rendben, a másik kártyával hibátlanul működik.(#2527) SZIGMA
MIUI 8.2.6.0 Global van rajta, teljesen érintetlen.
Nem jelzi egyben a kettőt, a másik kártyának jól jelzi a méretét.
A le és felcsatlakozás miatt erősen sanszos, hogy hamis, bár a méret is érdekes. Vicces, azon problémázom, hogy miért nagyobb a kártya, mint ami rá van írva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mini-ITX
- E-roller topik
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest