Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ájvé

veterán

Ennél a projektornál csak ez a teszt rosszabb! Egyszerűen szánalom, lerí róla hogy emberünk magasan szarik bele az egészben egy este nyomkodta majd leírta ami az eszébe jutott pár sör után. Sehol egy mérés vagy bármi ami akármit is alátámasztana, csak a sallang!
    Mire nem elég 1300 ANSI? 150"-ra biztosan, vagyis dehogynem mivel 146"-on tudja az ajánlott 16 fl-t (foot-lambert ha jól tudom) ami SDR képhez ajánlott, HDR-t meg hagyjuk projektoron, nincs egy se semmi képes jó minőségben HDR kép megjelenítésre (erre ott az OLED). De mondjuk azt hogy 150" sok, nade 100"-ra akkor biztosan bőven elég.
    Legjobb téma a sötétítés projektor esetében, most ez komolyan felmerül egy tesztelő esetében? Egy komoly projektoros topikban nem egy ilyen filléres eszköz esetében durva vérre menő vitákat eredményez, hanem milliós eszközök esetében! De ez még hagyján, nemhogy nulla fény engedélyezett egy ilyen topikban, de még a fal színe se mindegy (vagy annak takarása a visszaverődő fények miatt), plafon se legyen fehér természetesen (sőt a kedves néző is legyen full feketében), de erről van is szemléltető videó is és tényleg durva különbség van és akkor vászonról még szó sem esett, ahogy a cikkben sem, mivel gondolom nem is volt ilyen! Egy ALR vászon egyébként sokat segít ezeken és házi barkáccsal egész olcsón meg lehet úszni, a különbség pedig szembetűnő!
    4k projektor esetében meg megint egy vicc, mai napig nincs több milliós ár alatt valós 4k projektor, Lens shift miatt sírni pedig a hozzá nem értés újabb jele csak!
    Nyilván ez egy belépő szintű projektor, azt is lehet mondani hogy tudásához képest drága, de ez a teszt semmit nem tükröz abból amit egyáltalán nyújt.
    Nem tudom milyen ez a projektor, nekem ennek az elődje van (ha lehet annak mondani Mijia ALPD 3.0 mert egyébként jobb ennél), de az enyém alapból szinte mindent visz FHD-ba (még valami durva HEVC kódolást is vitte a legutóbbi Rambó filmben igaz ott voltak problémák), viszont stabilan x264-et viszi, teljesen felesleges ráengedni minden féle durva formátumokat, úgy se képes megjeleníteni úgyhogy semmi értelme, x264-et meg lazán viszi, nekem csak gyári lejátszó van, bár tudnék rá telepíteni valamit! Sose gondoltam volna hogy egy lehetőség hátrány lehet, de ebben a tesztben még ez is az.
    Játékokat tesztelni projektoron? Persze lehet egy másik eszközről kivetítve (ez esetben az is kiderült volna talán hogy elég magas a projektor pingje így nem igazán alkalmas gyors online játékokhoz), de hogy hogyan fut rajta bármilyen játék, ez érdekel bárkit?
    Van rajta egyébként HDMI tudtommal és akkor bármilyen külső eszközről le lehet játszani rajta tartalmat így nem kell a buta benne található hardverre hagyatkozni.
    Fogyasztás 66 watt? Ez gyári adat? Más oldalon 150 wattot mértek.
    Nyilván nem egy OLED tv-hez kell hasonlítani, de aki mozi élményt akár otthon annak kezdésnek jó lehet, persze egy reális teszt alapján. Aki olcsón akar nagy képen filmezni jó lehet a projektor a mai energia árak mellett (mennyit fogyaszt egy 100"-os tv, ha kapható lenne ilyen), egyébként ha képminőség számít akkor Tv sokkal jobb.

robi4040
    Nekem Xiaomi Amazfit Bip Lite van évek óta, estem le vele kamion pótkocsiról két hónapja úgy hogy most is fáj csuklóm, de az óra csak karcos lett egyébként tökéletesen működik. Nem vagyok Xiaomi fan (már), telefonokból már elegem van, a következő már biztos nem lesz Xiaomi, Mi 10T Lite van, de már nagyon elegem van belőle.

Új hozzászólás Aktív témák